Şimdi Ara

KYK KREDİSİNE AF BEKLEMEK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Krediyi alırken geriye ödeyeceğini biliyordun öğrenci kardeşim adı üstünde kredi.

    Bak ben de vakti zamanında aldım parayı afiyetle de yedim.

    Sonra bir kaç yıl ödemedim hayvan gibi faiz yedim.

    Toplam 4500tl krediyi faiziyle 10000tl den fazla olarak seve seve ödedim. Şimdi yok yere bahanelerle yırtmaya çalışma yavaş yavaş öde gerekiyorsa git anlaşma yap ödeyebileceğin tutarlar ile çalışarak öde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi almıyorum fakat öğrencinin dışarıya çıkıp kahve içmeye haftada birkaç gün dışarıda yemek yemeye hakkı olduğunu düşünüyorum. Zaten aileden uzaktayız, yurtlar yaşam koşullarını zorlarcasına, hadi eve çıktık, bolca sorumluluğu var. Daha bir yandan okulla uğraşacaksın, geleceğe yönelik planların var her şey bulanık, elinden geldiğince hızlıca sektöre atılayım bir baltaya sap olayım diyorsun staj/iş koşturuyorsun karşısında hayvan varmışçasına tavırlar sergileyen şirketlerle yüz göz oluyorsun. Bırakın da az biraz harcasın öğrenci, en azından gitsin bir kahve içsin, gidip düzgün bir yemek yesin hala insan olduğunu, insan yerine konduğunu hatırlayabilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 2 Nisan 2018; 23:45:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Af çıkar.Af çıkarsa şahsen oyum affi cikaranindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Parayı çar çur edenler neyse ama sadece normal giderleri için kullanmakda mecbu kalan, daha sonra ise iş bulamamış ya da bulduğu iş ile geçinemeyen kesim için katılmiyorum. Devlet o kadar israfı görmezden gelip öğrencisini zor durumda bırakmamalı. Milletin bişeylerine koyan adamın ve GSM operatörlerinin bilmem kaç trilyon vergi borcunu silen devlet bi zahmet vatandaşını da bu yükten kurtarsın.

    Haklısınız ailemin gönderdiği gıda masrafımı karşılıyo çalıştığım paranın tamamı evimin kredisine kyk dan aldığım kredi de arabamın benzinine zor yetiyo inanın gezemiyorum bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    sağol dostum cevap verdiğin için. umarım sistemin içinde kalmazsın kendine özgü bir yol çizersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 18:57:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrelegrand

    sağol dostum cevap verdiğin için. umarım sistemin içinde kalmazsın kendine özgü bir yol çizersin.

    Teşekkürler hepimiz cizeriz inşallah :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dalağına Talibim


    quote:

    Orijinalden alıntı: realexile

    Dediklerinde haklısın ama ego kasmaya calisman komik olmuş :)

    Gram hak vermiyorum. Devletimiz suriyeden gelen öğrencileri haksız olarak itü yıldız marmara gibi üniversitelere yerleştirip onlara 800TL+ Yurt parasını bedava verirken bana verdiğin 450 liranın hesabını mı yapıyor?

    At kiriiiii dalağına talibim nasılsa.. Eheeee gösterin o adamları bize İTÜ 'de öğrenci olarak çalıştım kayıtların bire kısmı önümden geçti o yıllar da 2013 2014 tek fark gmat ve dil toefl belgeleri İTÜ 'ye girebilecek olanlar ve Suriye 'nin en iyi üniversitelerinde okurken savaş sebebi ile mağdur olanlar ve belli puanları sağlayanlar bizim üniversitelere alındı ki bu diğer üniversiteler içinde geçerlidir rabbim sizler hak ettiğiniz hayatı yaşatsın kir atarak bir adım ileri gitmez böyle düşünen kesim, sen face de sözcü deki haberleri oku inan sonra gel kir at heee görürsem söylerim.. Allah 'ım sen bizleri kuru iftira atanlardan koru..




  • itü inşaat mühendisliği okuyorsun.umarım ileride bu sözlerine yakışır bir meslek hayatı geçirir ve demirden-betondan,işçilerin yevmiyesinden-hakkından çalarak yani çalanlara çalışarak onursuz bir insan olarak çalışmazsın.

    bu arada ben de kredi ödememi 6 sene gecikmeli olarak ödedim,çünkü AF BEKLEDİM.(faiz indirimi) hiç bir zaman AF ÇIKSINDA tüm borcum silinsin diye düşünmedim.ödeyenin günahı ne dedim..kumarbazın teki olmama rağmen haram gözüyle baktım ama 4 sene boyunca taksit taksit ödenen kredinin geri ödemesini,taksit taksit yapacağım diye faiz almaya çalışan şerefsiz düzene paramı kaptırmamak için AF BEKLEDİM! ve 7020 sayılı torba kanunda faiz inidirimi çıkınca,birikmiş 3 kuruşumun üzerine borç alıp peşin ödedim.
  • sana ne kardeşim aldığı parayı nerede yediğinden ?
    babası emekli ve başka geliri olmayan kişilere dahi burs çıkmıyor ve mecburen kredi başvurusu yapıyor gençler
    zaten aldığını kimse inkar etmiyor ve ödemeyim de demiyor

    kredi affı daha önce oldu ama senin zannettiğin gibi hepsi silinmedi ,sadece faizin bir kısmı silindi
    şimdi af isteyenler belki böyle bir şey istiyor olabilir

    üstelik işi olmayan ve ailesinin durumu olmayan birisi nasıl ödesin bu krediyi ?

    oğlumda aynı durumdaydı ,asgari ücretli iş bulduğu sırada faizin bir kısmına af geldi ve o şekilde ödedi
    ama aldığı krediyi nerede yedin diye sormak kimin haddine ?

    asıl siz burs alanları bir araştırın ,bu burs kimlere ve hangi şartlarda çıkıyor ?
    tanıdığımız birinin oğluna kesin burs çıkar diye düşünmüştük ama çıkmadı (eski bir tarihte)
    kendinin hiçbir şeyi yok ,babası asgari ücretle çalışıyor ,üzerinde taşınır taşınmaz hiçbir şey yok

    şahsen merak ediyorum ,daha ne durumda olursan burs çıkıyor ?
    dilenci olduğunu falan mı ispatlaman gerekiyor ?




  • Gelişmek isteyen,ilerlemek isteyen bir toplum kendini, arkasından gelen bireyleri ileri taşımak ister, yardım eder. Biz ise %99 oranında Müslüman olduğunu iddia eden ama başkalarının kötülüğünü - ben ödedim, o da ödesin hatta açlıktan ölsün - mantığı ile yaşayan, iğrenç bir toplumda yaşıyoruz. Başkalarının yaşadıklarını kıskanıp, onlar daha kötü duruma düşsünler ama bana bir şey olmasın mantığı ile 50-60 yılımızı doldurmaya çalışıyoruz. İçinde olduğumuz durumu da bir o kadar hakediyoruz maalesef. Bakın yukarıda bazıları yazmışlar, burslar kime çıkıyor,piyangolar kime çıkıyor, Suriyelilere ödeden bütçe nedir, yetkililerin makam ve özel ihtiyaçlarına giden kalemler nelerdir, kimse düşünmüyor.Tek dileğimiz kafelerde arkadaşlarıyla oturan öğrencilere devletin parasını yiyorlar yaftasını yapıştırmak. Başkalarının yedikleri içtikleriyle, giydikleriyle, beraber olduklarıyla o kadar ilgilenir olduk ki utanmayı unuttuk. Ödesinler dostum olur mu? Hatta giyecek donları kalmayıncaya kadar ödesinler ve sen evinde keyif sigaranı yak ve ölmüş insanlığınla hayatının kalan yıllarını geçir olur mu? İyi geceler herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaladinRudjack -- 3 Nisan 2018; 3:26:45 >




  • 2012 de mezun oldum, 5 senedir hala her ay 250 tl oduyorum. Insallah haziranda bitiyor.

    odemeyen varsa ve bir sekilde kurtuluyorsa bu odemeden, hakkim sonsuza dek haram olsun. oburku dunyada hesabini sorarim.
  • her köşeye bir üniversite açıldı, üniversite sayısını bu kadar artırıp içini kaliteli hoca ve eğitim programı ile donatmayanlar suçsuz insanlar üniversite var hadi gireyim diyince suçlu

    Bu kadar sığ bir bakış açısı yok, gençliğin en ateşli zamanlarında doğru yönlendirilmeyen herkesin varacağı nokta bellidir, dünyanın hiçbir yerinde toplumun çoğunluğu telkinsiz ve yönlendirmesiz özellikle 18-24 yaş arasında doğru olanı yapmaya çalışmaz özellikle bu çağda hiç yapmaz.

    Gezecek tozacak, yiyeyecek içecek ve uyuyacak.

    Kızamazsın, başı boş bırakmayacaksın işte o kadar. Ama devlet politikaları öyle bir ayarlanmış ki ilkokuldan itibaren topluma olabilecek en kötü eğitimin verilmesi üzerine.

    Geleceğimizi çalıyorlar, bizimkiler inşaat sektörünü, bankacılığı vs parlatıp % 7 büyüdük bakın derken yani kısaca günü kurtarırken geleceğimizi çaldılar aptal bir topluma çevirdiler bizi haberimiz yok. OECD rakamlarını gördükçe kahroluyorum, 15 yılda istikrarlı bir şekilde gerileyen bir ülkeyiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 3 Nisan 2018; 5:9:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrelegrand


    quote:

    Orijinalden alıntı: realexile


    quote:

    Orijinalden alıntı: O.V.C

    Yeni moda oldu herhalde bu öğrenci düşmanlığı.

    Bizde öğrenciyiz lafim ogrenciyiz diye gezinenlere. Adam derslere gelmeye tenezzül etmiyor tüm derslerden kaliyor kendini gelistirme cabasi yok gidiyor ona burs cikiyor. Benim babam asgari ücret çalışıyor ben götumu yirtiyorum burda devletimiz bir burs verseydi keske banada. Bilgisayar Mühendisliği 3.33 ortalama yaptım durumumuz iyi degil kime veriyor bu burslari. Illa anne babamizmi olmeli anlamadim

    ortalamayı boşver , bir app veya start up a girip, kurup hayatını şekillendirmeye bak bence dostum.

    Okuyor musunuz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cok sacma bişey bu krediyi alan öğrenci var almayan öğrenci var ödeyen öğrenci var neden şimdi silinsin ki mantıklı açıklaması nedir
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşın demek istediği asıl şey o değil bence. Krediyi alanların (hepsi değil kimse çarpıtmasın) önemli bir bölümü durumu yeterli olduğu halde keyif için alıyor. Ödemek zorunda olduğunu biliyor ama af çıkar umuduyla şark kurnazlığı yapıp alıyor. İş ödemeye gelince de durumu gerçekten yetersiz olanların arkasına saklanıyor, ağlıyor bu insanlar. Yerken güzel ama öderken kötü. Bursun saçma sapan kişilere çıkması ayrı bir sorun ama daha ciddi bir sıkıntı varsa o da bu arkadaşların kendilerini durumu kötü olanlarla aynı kefeye koymaları.

    Toplumca sıkıntımız bu sanırım: Bedavayı beklemek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 3 Nisan 2018; 10:8:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahın unuttuğu yer ne lan yarıldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi niye ceza almış ki, ben yazdıklarında yanlış bir durum göremedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumu olanlara burs , olmayanlara kredi çıkarsa insanlar devlet af çıkarsın der tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2010 yılında burs kazandım yıl sonu iki den fazla zayıf ders olunca benim ikinci yıl kredi ye dönmüş . Neyse aradan yıllar yıllar geçti ve 2017 e devlet den bir baktım 3.458₺ borç gözüküyor normalde ödemem gereken borç 2.700₺ iken faiz işlemiş ve takibe düşmüş bu süre zarfında ne bir ihtar ne bir msj geldi ve adamlar kafalarına göre faiz işletmeye devam etmişler . Adres bilgilerim doğru olduğu halde neyse gittim vergi dairesine tek seferde ödedim . Gel gelelim Sonuça ben borcu ödedikten yaklaşık 15-20 gün sonra af geldi.😡

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.