Şimdi Ara

Kuvvet mi teknik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm beyler. Öncelikle yapacağınız yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, sağ olun. Kara harp okuluna hazırlanıyorum, mülakatta istediklerinin dışında body veya tekvando çalışyrm ama hangisi harbiye için daha iyi olur karar veremedim. Boyum bir seksen beş yetmiş kiloyum. Kollarım felan çok ince. Ne yapmamı tavsiye edersiniz, yorumlarınızı bekliyorum. Hayırlı akşamlar.



  • Bütün sporların temelinde vücut geliştirme yatar. Önce belli bir seviyeye ulaş ondan sonra dövüş sporlarına yönele yada aynı anda da yapabilirsin ama beslenme ve uyku konusunda düzenli olman lazım.
  • Buyakanundelusu55 kullanıcısına yanıt
    Güçlen.

    Ben, 17 yaşındayım boy 1.86 kilo 68. 2 ay kickbox denedim ama vücut ve kaslarım çok fazla ağrıyodu, gereğinden fazla ve güç olmayınca bana kalırsa teknik pek etkili değil. Kickboxa başladığımda 59 kiloydum üstünden 8 ay falan geçti 8-9 klo aldım. Yaza kadar 75 üstü olup kickbox'a tekrar başlicam. Sende bi ona bi ona yapmak istemiyorsan bence önce kuvvetlen, sonra tekniğe yönel
  • Buyakanundelusu55 kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam .mülakatların hız ve güç üzerine olduğunu duydum body e gidip hocana esnemekde istiyorum dersen zaten ordaki aletlerle hem esner hem kas yaparsın tavsiye ederim. taekvondo %70 belden yukarı tekme üzerinedir sadece bacak çalıştırır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzFK -- 30 Ocak 2014; 23:53:06 >
  • Bence müsabakaya hazırlanmanın en iyi yolu istenen şeye odaklanmaktır. Yani, sporda istenen branşlar ve standartlar bellidir.

    Genelde silahlı kuvvetlerde
    2400 veya 3000 m. koşu,
    şınav
    mekik
    barfiks

    BELKİ
    uzun-yüksek atlama
    pentatlon parkuru (adaylara yaptırmazlar sanırım)

    olacaktır.
    Şınavı geliştirmenin en iyi yolu şınav, barfiksinki de barfikstir. Yani niyetin sınavı geçmekse yapman gereken şeye odaklan. Gün aşırı hareketleri setler halinde yapman yeterli olacaktır.
  • Tekvando ya da başka bir dövüş sporu senin için daha iyi olur. Mülakatlarda üçgen vücuda bakmıyorlar, normal bir vücutla istenilen skorları yakalarsan fiziksel mülakatı geçersin. Okula girdikten sonra zaten orda spor salonu vardır, vücudunu geliştirirsin orda.
  • Glukhovsky kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyle düşünüyorum.


    Dövüş sporlarında felan kendi vücut ağırlığnla açlıştığn için kendinle mücadele etmiş oluyosn.
  • Hafta içi üç gün tekvando var. Pzt Çarş Cuma. Salı Prş de body akarım cumartesi dinlenme koşusu pazarda dinlenme diye düşünüyorum. Tekvando olduğu günler şınavbarfiks felan yüklenirm. Zaten her sabah yarı msaat kırk beş dakka koşudüşünyrm.

    Nasıl olur sizce?

    Yorumlarınız ve fikirleriniz içi teşekkür ederim, Allah razı olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.