Şimdi Ara

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı/ Kütahya Merkez (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
7
Favori
42.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • msks42 M kullanıcısına yanıt

    Mart celbinden dönmüş arkadaşları alıntılayıp sorarsan yardımcı olabilirler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msks42 M kullanıcısına yanıt
    Hocam yeşil almanızda sorun yok fakat fotoğraf çekimi oluyor idari işler için sonra diğer anı fotoğraflarınız için çekileceğiniz iç mekan çekimleri ve dış mekan çekimleri oluyor o yüzden fotoğraf çekimlerinde bizde yeşil renk fanila giyenlerin hep değiştirmesini istediler çünkü gri renk gözükmesi gerekiyor ve bir de parkasız çekiliyor fotoğraflar iç mekan çekiminde onun dışında ben pek bir problem yaşandığını görmedim yeşil olmasında giyen vardı çokça görüyordum. Zaten genelde üzerinizde parka olacağından dolayı gözükmüyor yine de içinize sinmeyen bir durum olursa eğer askeriyenin verdiği gri renk 2 adet fanila ve don var onları giyersiniz. Bir de gidecek arkadaşların hepsine söyleyeyim boy boyanız mutlaka olsun özellikle yemin törenin de boyanmasını isteyecekler. Hava şartları zaman zaman kötü olduğundan dolayı sürekli botunuzu boyalı ve temiz tutmak zor olacaktır ama yine de çok kötü olursa botunuzun üstü arada bir boyarsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Hocam değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

  • 9 Nisan'da birliğe katılacağım, bir ay nasıl bir süreç olacak merak ediyorum :)

    Alınması gerekenler konusunda ciddi bilgi kirliliği var, elinde gerekli malzemelerin olduğu bir liste olan arkadaş varsa desteklerini bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bir arkadaşın konusu var ben o listeye uyarak aldım çoğu malzemeyi. Bana da fazla geliyor bakınca fakat ne olur ne olmaz diye aldım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla bir şey almanıza gerek yok içerde çoğu şey veriliyor/satılıyor. Terlik, iç çamaşırı, içlik, çorap, eşofman alın derim. Sıkılmamak için radyo, mp3 çalar alabilirsiniz. Horlamadan uyuyamam derseniz kulak tıkacı da götürebilirsiniz. Temizlik mıntıkası için eldiven tercih edilebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tuşlu telefonu ve sivil hattı içeriye nasıl sokabiliriz?

    X-ray'de veya metal dedektöründe tuşlu telefon farkedilir mi?

    Sivil hattı cüzdana koysak ve tuşlu telefonu hatsız bir şekilde gördüklerinde saate bakmak,müzik dinlemek için getirdim dersek içeriye sokabilir miyiz?

    Yoksa telefonun içinde hat yok diye askercell almak veya eve kargolamak zorunda kalır mıyız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocco3535 -- 2 Mayıs 2023; 11:26:20 >
  • selam beyler içeri akıllı telefon sokabilen var mı varsa nasıl soktunuz yardımcı olur musunuz :)

  • Melez_Prens kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle geçmiş olsun, umarım hayırlısı ile gidip gelmişsinizdir.


    Anladığım kadarıyla askerlikte en önemli şeylerden birisi içeride hasta olmamak, fakat ilaç götürmek yasak deniliyor. İçeriye ağrı kesici, vitamin, soğuk algınlığı vb. ilaçlarının gizleyerek mi sokulması gerekiyor?

    Android telefon kullanan var mıydı, varsa sokarken nasıl bir yol izlemişler. Kapıda yakalanması durumunda teslim edebileceğimiz bir yer mevcut mu?

    Askercell alınması için Kütahya'da çok fazla baskı yapıyorlar diye bilgiler yazıyor internette, bunlar ne kadar doğru?

    Eminim komutanından komutanına göre değişir fakat eğitimler ve boş zamanlar nasıl geçiyor?


    Cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.

  • xphantaso kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, çok şükür iyisiyle kötüsüyle atlattım askerliği. Darısı gidecek arkadaşların başına.

    Evet ilaç sokmak yasak. Hasta olmamak çok önemli. Çünkü hasta olursan ve viziteye adını yazdırıp hastaneye gidersen doktor yatış izni verebilir. Bunu da sana danışmadan yapıyor tabi. 1 günden uzun yatış izni alırsan o kadar gün + 2 gün daha eklenerek askerliğin uzuyor. Mesela 3 gün alırsan askerliğin 5 gün uzar. Bunun detayını ve mantığını merak eden olursa ayrıca açıklarım. Ayrıca bu şekilde aslerliği uzayan üç kişi oldu 9. Bölükte. İçeri ilaç sokmaya gelirsek de valize iyi saklayarak sokanlar oldu. Yasak olmasına rağmen çoğu insanda ilaç gördüm. Sürekli bunun uyarıları yapılıyor üzerinizde ilaç varsa teslim edin diye. Buna uymayıp sokanlar olmuştu. Eğitimler sırasında ani kontroller ve aramalar yapıp insanların üstlerini aradıkları oldu. Bu aramalar ilaç akıllı telefon ve kesici aletlere yönelik yapıldı. Çoğu insan üstünde ilaç bulundurmadı bu yüzden. İlaçlarını dolaplarında iyi sakladılar. Ayrıca üzerinde ilaç yakalatanlar ceza almadı diye biliyorum.


    Android telefonunu üstünde taşıyan biri yukarda bahsettiğim aramada yakalatıp askerliğini 7 gün uzattı. Akıllı telefon yakalatmanın cezası büyük. Ben alıllı telefon getirip kullanan birini görmedim ama cebine koyup içeri sokabilirsin sokmak zor değil. Girişte ne üstünü arıyorlar ne de xrayde üstüne bakıyorlar. Xray sadecr valize baktı. Ama Ben akıllı telefonu tavsiye etmem. Yakalatırsan cezası çok ağır çünkü. akıllı telefonu içeri soktun ama pişman oldun diyelim. Pazartesi bölük komutanı gelince ona teslim edebilirsin. Senin için kilitli kasasında saklıyor fakat bu 9. Bölük deneyimim için geçerli bir bilgi. Diğer bölükler böyle mi bilmiyorum. Askeriyeye girmeden önce de teslim edebileceğin birkaç yer var diyorlardı. Oralara da ücret karşılığı bırakabiliyorsun galiba. Detaylı bilgim yok.


    Askercell için kimse zorlamadı beni. Fakat koğuşumda birkaç kişi de askercell vardı. Onlara satmışlar ama bana denk gelmedi. Galiba o sırada bununla ilgilenen askerler meşguldü diye bana denk gelmedi ama almak zorunda değilain. İstemiyorum diyip geç. Telefonum yok da diyebilirsin. İçerde komutanlar dahi biliyor askercell kullanmadığını ama sorun çıkarmıyorlar gözlerine soka soka konuşmadığın sürece.


    9-10-11-12 bedelliydi. En zoru 10 diyebilirim. 9. Bölük fena değildi. 1 hafta - 10 gün kadar çok zordu onun dışında normal geçti diyebilirim. Fakat şu notu da belirtiyim biz yılda bir defa yapılan denetime denk geldik. Bize eğitim veren teğmen normalde bu kadar yormuyoruz demişti. 5te mesain bitiyor hafta sonları son hafta sonun hariç izinlisin. Son haftasonu yemin töreni provaları oluyor o yüzden dolu. Fakat 10. Bölük hafta sonları bile çalışıyordu. 11-12 yi çok bilmiyorum açıkcası. Genelde 40-50 dakika eğitim 15-25 dakika mola şeklinde ilerliyorlar. Molalarda çoğunlukla koğuşuna çıkabiliyorsun. Boş vakitlerinde kitap okuyabilir günlük tutabilirsin ancak kitap okumak gürültüden dolayı zor. Kulaklık ve mp3 çalar götürüp müzik dinlemeni tavsiye ederim. Çok kaliteli vakit geçirmiş olursun. Zaten yorgunluktan akşam 10-10.30 gibi uyuyorsun sabah 5 gibi uyanıyorsun.


    9. bölük komutanları iyiydi. Sağolsunlar iyi davrandılar. 10. Bölükten tanıştığım birkaç kişi şikayetçiydi ordaki komutanlardan.

    valizhaneye valizi bıraktıktan sonra geri alamıyorsun ve erişim sağlayamıyorsun. İhtiyacın olan şeyleri bırakma.

    fanila çorap don rengi farketmiyor. Haki gri ya da füme. Hangisini bulursan götür fanila için. Don için çiçekli böcekli olsa bile farketmez.

    duş almak zor olabiliyor. Sabah 5 te sıcak su gelir genelde. Ben sabah kimse yokken aldım başlarda. Sonradan hamam faliyetine katıldım. Ücretsiz bir şey. Askeriye içinde duşlar var onlara götürüyorlar otobüsle. 5-10 dakika vaktin oluyor. Kapısı var. Denemek lazım kesinlikle.

    koğuşta battaniyeler var zorunlu olarak yatağında bulunması gerekli olan. Ben bunu istemiyorum diyip iade edemiyorsun kimseye. Toz pislik ve tüy yuvası çok kirli şeyler. İnsanı hasta ediyor onlara dikkat edin. Oda içinde çırpmayın asla.

    koğuş arkadaşları önemli. Cumartesi 17.00 gibi teslim olursaniz sizi misafir olarak bir bölüğe alıyorlar. Bir gece rastgele insanlarla kalıyorsunuz koğuşta. O ekip iyiyse onlarla ertesi gün aynı koğuşa yerleşin. Değilse baika insanlar deneyin. 17.00 da teslim olursanız bu deneme yanılma imkanına sahip olursunuz. Daha erken saatte ya da bir gün önce teslim olursanız bu hakkınız olmayabilir.

    En az 60 adet pastiliniz olsun. Pastil serbest ve önemli. Herkesle paylaşmanızı tavsiye etmem. Ben yaptım 10. Gün bitti. Sonrasında pastil verdiklerimin bana vermediği oldu. Kime bir şey ikram ettiğiniz önemli yani.

    termos götürün. Termos önemli. İçine limon portakal ayıp sıcak su doldurup içtim. Beni idare etti.


    boyacı olmanızı tavsiye etmem ama siz yine de düşünün. Boyacılar genelde eğitimlere katılmıyor ancak çok fazla tinere maruz kalıyor. Kafası iyi olan iki boyacı gördüm.


    çaycılık en rahatı olabilir. Makine mühendisi var mı diye çağırıp çaycı yaptıkları tüyosunu veriyim sizlere.

    masabaşı takılmak isterseniz viziteci olabilirsiniz.


    aşı olmak ister misin diye soruyorlar aşı olmak sana bağlı. İstersen oluyorsun istemezsen olmazsın. Bazı şartlar var orda söylüyorlar.

    tuvaletler çok pis buna hazırlıklı gidin. Nizamiyeden girdiğiniz kendinizi rambo moduna sokup tek amacınızı askeriyeden sağlam çıkmak olarak ayarlayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bedelli askerlikte panik atak krizi geçirip hastaneden psikiatriye sevk alan birisi psikiatri uygun görürse hava değişimi alabilir mi bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deliyürek54 kullanıcısına yanıt

    Bunu yapan birine denk gelmedim bu yüzden evet ya da hayır diyemiyorum. Fakat gerekli görüldüğü için karantina altında kalan birinin 7 gün askerlik uzattığını biliyorum. Bu tarz durumlarda verilen izin askerliğe eklenerek askerlik uzatılıyor sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 Temmuzda bedelli askerlik için teslim olacağım. Var mı aynı gün ya da yakın olan?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Temmuz'da teslim olacağım, acaba yanımda kamerasız, tuşlu ama internet bağlantısı olan telefon götürsem problem olur mu? Telefonu açıp bakmazlar diye düşünüyorum ama yine de risk almak istemedim. Tecrübesi olan var mı?

  • Celal de Souza kullanıcısına yanıt

    kamerasız olduğu süreci hiç sorun olmaz, rahatça kullanabilirsiniz.

  • Celal de Souza kullanıcısına yanıt

    tuşlu olduktan sonra kamerasına bile önem vermiyorlar. Bizim koğuşta kamerasız telefon yoktu ama hepsi tuşluydu mesela. Çok sorun değil o mesele. Sen telefonu cebinden çıkarma göz önünde tutma yeterli.

  • kütahyabedelli-6Temmuz K kullanıcısına yanıt

    8 temmuzda teslim oluyorum bende

  • Onuriuss O kullanıcısına yanıt

    Ben de 8 temmuzda teslim oluyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selamlar,
    Eylül ayında ben de teslim oluyorum aklıma takılan bir kaç soru oldu size sormak istiyorum. Otogardan askerliğe ulaşım problemi yaşayan oldu mu? Askerlik bölgesine giden minibüsler vs mevcut mu? Bu konuda aydınlatırsanız harika olur kimseden bu konu ile ilgili bilgi alamadım. Şimdiden yanıt için teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • suleymanbnyzt S kullanıcısına yanıt

    https://ulasim.kutahya.bel.tr/wheremybus

    26 nolu zafertepe otogar dolmuşu yakınından geçiyor. İnip 400-500 metre yürürsünüz. Otogarda tek kullanımlık dolmuş biletleri satılıyordu

    Ya da taksiyle gidersiniz, otogar ile tugay arası 6 km civarı. Yukarıdaki haritada kırmızı bölge tugayın olduğu yer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.