Şimdi Ara

KURBAN PAZARLARI FİYATLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
12.601
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de geçen sene bir cemaatin yurdunda kesim yaptırdım. 6 ortakla bir hayvana girdik. Bize kesim günü, yaklaşık kesim saati, kesim sıra numarası ve hayvanın numarası verildi. Belirtilen saatte kesim yerinde idik. Yaklaşık 45 dak. filan bekledikten sonra hayvanın numarası ve ortaklardan birinin adı okundu. Sonra tek tek vekalet verip vermediğimiz soruldu. Hemen akabinde hayanın tek ayağını bağladılar ve ipin ucunu da portatif bir vinçe taktılar. vinç hayvanı bağlanan ayağından yavaş yavaş yukarı kadırdı, hayvan tamamen havaya kalktıktaa sonra hayvanın kafası ve boynu yere değene kadar yavaş yavaş indirdi. Sonra gayet usta bir kasap sadece 2 bıçak darbesi ile hayvanın kafasını kesti ve yaklaşık 3-4 dak. hayvanın canının çıkması beklendi. Sonra kafa tamamen kesilerek raylı sistem vince takıldı ve otomatik makine tarafından 1-2 dak. gibi bir sürede hayvanın derisi yüzüldü. Raylı vincin üstüne hayvan ilerleyerek bir sonraki aşamaya geldi. Ordada yine işinin ehli gayet usta bir kasap tarafından hani ağaç kesilen motorlu testere olur ya ona benzer bir testere ile hayvanı 4'e böldü, alınması gerekli bağırsak vs. ayırdı. Sonra hayvan hemen üst kattaki parçalama bölme bölümüne götürülmek üzere rayın üstünde ilerlemeye devam etti. Biz de her bir aşamada hayvanla beraber rayın yanındaki koridordan hayvana baka baka ilerledik. Rayın sonunda da asansrz koymuşlar. Hayvan üst kattaki parçalama bölme bölümü için hayvan asansöre bindirildi, biz de üst kata çıkarak hayvanı orada teslim aldık ve kendi aramızdaki bölme ve taksimat işlemini yaptık. Yurda et filan vermedik. Sadece hayvanın derisi ve bağırsakları alındı.

    Bazı arkadaşlar et bağışı alıyorlar, hangi hayvanın sizin olduğu belli değil vs. yazmışlar. Hangi yur,t hangi cemaat bilemem ama benim kestiğim yurtta aynen yukarıda anlattığım gibi oldu. Kimse de et bağışlamak ister misiniz diye sormadı. Bir taraftan da büyük bir tencere içinde et pişiriyorlar ve isteyene orada yemek için ekmek arası veriyorlardı.

    Geçen sene bu şekilde kestik gayet rahat oldu, bu sene de aynı yerde kesiyorum.




  • Arkadaşlar Allah hepinizin ibadetini kabul etsin. Bir hususa dikkat çekmek isterim. Bu derneklere ve vakıflara ödeme yaparak kurban kestirme işleminin dinen gerçek ''kurban ibadeti'' sayılabilmesi için vekalet sisteminin kusursuz işlemesi gerekir. Parayı yatırdıktan sonra bir tek kişiye verdiğiniz vekalet bu işlem için tek başına yeterli olmayacaktır. İbadetin sorunsuz gerçekleşebilmesi için sizin vekalet verdiğiniz kişiden sonra kurbanı kesecek kişiye kadar oluşacak her bir zincir halkasını oluşturacak kişinin de sizin isminizi zikrederek bir başkasına vekalet vermiş olması gerekir. Kurbanların dünyanın bir çok bölgesinde kestirildiği dikkate alındığında, zincirin çok uzadığı ve bu durumun da ibadete zarar verme ihtimalinin arttığı hususu göz önünde bulundurulmalıdır. Vekalet müessesesini kusursuz yerine getiren bir dernek, vakıf vs. mevcutsa Allah onlardan razı olsun. Ben sadece önemli bir detaya dikkat çekmek istedim.


    Rasûl-i Ekrem'in âilesi bir koyun kesmişlerdi. Birçok infaktan sonra Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ondan geriye ne kaldığını sordu. Hazret-i Âişe -radıyallâhu anhâ-:
    "- Sadece bir kürek kemiği kaldı." dedi.
    Bunun üzerine Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:
    "- Desene (Yâ Âişe), bir kürek kemiği hariç hepsi bizim oldu!" buyurdular. (Tirmizî, Kıyâme, 33)


    Şimdiden bayramınız mubarek olsun...




  • Arkadaşlar, İstanbul Çekmeköy Ardahan'dan gelme (yüksek rakımlı yaylada yetişmiş) Büyükbaş hayvanlar var, İş yerinden arkadaşımın akrabaları satıcısı;

    4000 TL ortalama fiyatları ve aynı hayvanlar avrupa yakasında 5500 TL'den aşağı değil. Söyledikleri bugüne kadar yediğiniz en iyi kurban eti olacak diyorlar rakımlarından dolayı ve fiyatları makul ellerinde çok hayvan kaldığından pazarlık yapmanızı öneririm.
    Dileyene ulaşım için PM'den telefon numarasını verebilirim.

    ALLAH herkesin kurban ibadetini kabul ve makbul etsin.
  • Arkadaşlar mesela 30 kilo et 650 tl, 40 kilo et 750 tl gibi kiloya karşılık para ile kesilen kurban kabul olmaz. Kurban mı keseceksiniz ? Et mi satın alacaksınız? Karar verin !!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarkocaoglu

    Arkadaşlar mesela 30 kilo et 650 tl, 40 kilo et 750 tl gibi kiloya karşılık para ile kesilen kurban kabul olmaz. Kurban mı keseceksiniz ? Et mi satın alacaksınız? Karar verin !!!!

    Guzel soylemissiniz.

    Diger yandan hayvanin kesimini izlemekten ziyade, onun kesiminde yardimci olmanin, emek ve vakit harcamanin daha iyi oldugu dusuncesindeyim.

    Kurban kesmek sadece fakirlere ve muhtaclara et vs verilmesi degildir. Ailecek birlikte olarak baglari guclendirmektir.

    Kosova,Prizrende 100 euro istiyorlar ortalama bir koca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kars malı canlı 530/540 dedi ben 500 den hesaplıyorum kg 8,4 TL 4200 e aldık 6 kişi darıca mal pazarından... Kurbanlarınızı ya kendiniz kesiniz yada ehil insanlara kestiriniz, kan akışı durmadan omuriliği kestirmeyiniz, hayvanın soluk borusunu açık tutunuz...
    Herkesin Kurbanını Mevla kabul etsin inşallah...

     KURBAN PAZARLARI FİYATLARI


     KURBAN PAZARLARI FİYATLARI




     KURBAN PAZARLARI FİYATLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkcemre29 -- 23 Ekim 2012; 14:53:13 >




  • arkadaşlar antalyada çakırlar yolu üzerinde bi toklu koyun aldım.61 kilo geliyor.680 lira verdim.640'ını tek çekim kredi kartımla verdim.hayvanda gayet diriydi..
  • en büyük tosunda 1 kişiye satılmış

    1640 kg canlı ağırlığı var hayvanın 1 ton 60 g et çıkar dedi sahibi

    23 tl ye bir kişi almış

    hayvan daha 2 yaşında diğer normal tosunlar yanında yavru gibi
  • hayvanlar katlediliyor nasıl bayramsa bu
  • Dünya üzerinde yaşayan İNSANLARIN çogu müslüman ve kurban kesiyorsa, sen nesin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep söyleniyor o yediğiniz hamburgerler deki etler tarladan toplanıyor.. değil mi..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metro Market' in teklifi süper
    World' e 12 taksit + 2 ay öteleme
    Worldpuan' da veriyor mu?
  • Ben Ankara Gölbaşı'nın köyünden kilo hesabı aldım,kilosu 10 TL.Orada keseceğim,kişi başı 900-1000 tl civarı düşecek gibi..
  • istanbul arnavutköy ilçesi 500 550 civarı 6000 TL 6 ortak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Www.ihlasvakfi.org

    Dini usullere uygun olarak kesim yapılan bir yerdir, vacib olan ibadetiniz bosa gitmez böylece. Kendi kesecek ya da bağış yolu ile kestirecek olanların ibadetlerini Allahuteala şimdiden kabul etsin. Bayramınız kutlu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana'da seç beğen al uygulaması ile dişi koyunları tanesi 250'den veriyorlardı. Biraz dolaştım ve çoğu satılmıştı, kısır denilen hayvanların bir çoğu karnı burnunda misali doğurmak üzereydi.

    Ben erkek 50Kg koça 450 verdim, Van malı imiş...

    Önemli not : Arkadaşlar bazı kendini kasap sananlar, tekbirsiz direkt besmele ile hayvanı kesiyorlar ve daha canı çıkmadan hayvanın kafasını koparıyorlar. Bakın canı çıkmamış hayvanın omuriliği yani mundar iliği kesilirse, hem hayvan büyük acı çeker, hem de kurbaınınız mundar olur eti yenmez...

    Tekbirlerden sonra "Bismillahi, Allahu ekber" ile bıçak vurulur ve 2 şahdamar ile gırtlak kesilince daha fazla ilerlemeden durulup hayvanın kafası geriye doğru çekilip bırakılır. Arka ayaklarından biri serbest kalmalıdır ki, hem canı, hem kanı rahat çıksın.

    Allah herkesinkini kabul etsin, iyi bayramlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarkocaoglu

    Arkadaşlar mesela 30 kilo et 650 tl, 40 kilo et 750 tl gibi kiloya karşılık para ile kesilen kurban kabul olmaz. Kurban mı keseceksiniz ? Et mi satın alacaksınız? Karar verin !!!!

    +1

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1lac


    quote:

    Orijinalden alıntı: serdarkocaoglu

    Arkadaşlar mesela 30 kilo et 650 tl, 40 kilo et 750 tl gibi kiloya karşılık para ile kesilen kurban kabul olmaz. Kurban mı keseceksiniz ? Et mi satın alacaksınız? Karar verin !!!!

    +1

    +10
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xD 3d 5d

    hayvanlar katlediliyor nasıl bayramsa bu

    Buraya da mı burnunuzu soktunuz len
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yirthan

    Hep söyleniyor o yediğiniz hamburgerler deki etler tarladan toplanıyor.. değil mi..

    İnsanız sonuçta ete, meyveye, sebzeye ihtiyacımız var fakat en azından acı çekmeden kurban edebiliriz hayvanları. Gerikafalı olan, ipini koparıp eline bıçak alan canice hayvanları öldüren gerizekalılar var sözüm onlara zevk mi alıyorlar ki?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.