Şimdi Ara

KUMTEL DAYLUX TTXN35U VE DAİKİN SERVİS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar cihazı internetten 01/08/2016 tarihinde aldım.Bir hafta sonra kurulum yapıldı. Kurulumun başında bende vardım ancak işe dönmem gerektiğinden ayrılmak zorunda kaldım. Ne olduysa ondan sonra olmuş zaten.

    -Hem telefonda mh ile görüşmemde hem de elemanla karşılıklı konuşmamızda abi yapacağım ben sen merak etme demesine rağmen vakumu hiç yapmamış.

    -Yine ben oradayken boruyu çıkardığında bu boru yetmeye bilir dedi. Biz de tamam bir mt den ne olur öderiz dedik.

    Akşam eve gelince 3 mt ek boru için 100 tl aldığını öğrendim. (mt si 12 dolar+ KDV sözde indirimle 100 TL'ye bırakmış) Ne fatura ne fiş de vermiş bunun için.

    -Odamız mutfakla birleşik yani ocak v.s falan bir en üst kat teras var ancak yalıtım tam alt katlarla en fazla 1,5 derece fark olur.

    -Ben klimayı emaneten çalıştırdım(fişi bağlı değildi) nasıl performansı var ağız sıcaklığını falan ölçerim diye. Oda ısısı 31 derecede iken 30 dk sonra 16 dereceye ancak getirebildi. (16 yıllık arçelik 11 derece, 11 yıllık demirdöküm 9 derece de üflüyor)

    -Talebim ek boru sökülsün tam 5 mt lik boru takılsın para iadesi ve kurulumun tekrarlanması idi.

    -Tam 12 gün süren telefon E-mail trafiğinden sonra Bölge müdürleri eve gelip gözlemlerini not aldı. 21 m2 lik odaya en az 18 btu yeterli olacağını odada mutfakta olduğundan ağız sıcaklığının normal olduğunu boru konusunda da 1,5 2 mt ihtiyaç olduğunu söyledi. Şimdilik yeni gaz basılsın bi deneyin dedi. 2 güne üstleriyle konuşup döneceğini söyleyip gitti.(adama ağız ısısının ne olduğunu sorduğumda hiç bir bilgisi yoktu)

    -Hemen o gün kurulum tekrarlandı ve akşam çalıştırdım 11 dereceye inmişti ağız ısısı.

    -Sonraki konuşmamızda artık kurulumun yapıldığı için bir şey yapamayacaklarını söyledi. Bende artık lanet olsun deyip durumu kabul ettim.



    Arkadaşlar piyasa da iyi firma yok kimse malının arkasında durmuyor. Bundan sonra bu klimadan alacak olan varsa boru içinde 4 mt dir bu hususa çok dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSTFHKMT -- 30 Ağustos 2016; 17:53:52 >







  • 15 gün oldu aynı klimayı taktırdım montaja gelmeden önce telefonda sordum vakum yapıyormusunuz diye evt dedi geldi montajı yaptı cıragına git vakum cihazını al gel dedi eleman vakum cihazı arabada yokki diye cvp ladı
    yani vakum felan haberimiz olmasa takıp gidecekler neyse bir kaç gün sonra vakum yaptılar başka bir sorun cıkmadı boru bakır boruydu tam olarak bilmiyorum ama 5 mt olması gerek
  • Servisler vakumdan neden bu kadar kaçınıyor anlamış değilim.
    Forumda olumlu yorumlarını okuduğum Daikin Servisini aradım, kurulumda vakumlama yapıyor musunuz dedim. Vakumlama olmadan kurulum olmaz standart uygulamadır dedi.
    Bu arada ilanlarda 5 mt yazsa da kutudan 4 mt çıkıyor bakır boru.
  • Ben sırf arkasında Daikin var diye bunu tercih etmiştim. 100 lira daha versem 5 yıl garantili cihazlar vardı. Vakum olayıda zaman alacağı için bir an önce yapıp kaçmanın derdinde adamlar, yoksa bir zorluğu falan yok vakumun.

    Bölge müdürleri ile son görüşmemde açıklamalarında artık 4 mt yazılması için gerekli işlemleri yapacağını söyledi. Ancak 15 güne yakın zaman geçip hala düzeltilmediğini görünce insanlara uyarı amaçlı açtım konuyu biraz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.