Şimdi Ara

Kullandiginiz en uzun omurlu lastik hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
10.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Ne eskisinde ne de yenisinde yanaklarda bir sorun yaşamadım.Yeniye geçince,doğal olarak parmağımla yanaklardaki esnekliği hissedebiliyorum.Zaman zaman 100 ile girdiğim virajlarda,yenisinde güven vericiydi.Araç da önemli tabiiki.Yaşım itibarıyla agresif kullanıcı değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vetenes

    Yaz lastiği olarak yorum yapamam ama kış lastiği aracımın üstünde olan Ve kapalı garajda muhafaza edilen 2009 üretimi Lassa snoways 2 plus. Kış geldi taktım yine 1000 km uzun yol yaptım. Halen şehir içi Karda kullanıyorum. Ayrıca 2 kez kayak merkezine gittim daha bana mısın demedi.


    10 yıl olmus muhtemelen sertlesmıstır karda palet olmustur hocam lastıkten zıyade :D




  • Pirelli P1 Verde uzun ömürlülük konusunda en iyi lastik diyebilirim. 2013'den beri kullanmaktayım. 3 adet muayene geçti halen daha diş aralığı 4 mm kadar. Yaklaşık olarak 100-110 bin km kadar kullandım bunların büyük çoğunluğu şehirler arası yol olduğu için araçta bu 6 sene süre zarfında yokuşta 1-2 kere pati çekme durumu dışında herhangi bir kızaklama fren veya sert viraj alma olmamıştır. Gayet sakin ve takip mesafeli kullanırım. Işık yandığında dibine kadar gidip frene basmak yerine uzaktan görüp aracı viteste bırakıp motor freni yaptırırım bu sayede balatalar da eskimiyor. Lastik şu son birkaç aydır bayatladığını farkettirdi. Yanaklarda kılcal çatlaklar oluştu ve fren mesafesinde uzama hissettim. ( 100km/h ile giderken her zaman saptığım sapaktan 50-60 m önceki elektrik direğinin oradan başlardım frenlemeye şimdi aynı elektrik direğinin birkaç metre gerisinden başlamam gerekiyor. Bu şekilde farkettim fren mesafesinde uzama olduğunu. ) Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tekrar aynısından almak suretiyle değiştireceğim. Gayet memnunum.

    Lastik asfalt yolda gayet iyi tutunuyor özellikle ilk 4 senesi diş derinliği yerindeyken şerit değiştirmelerde çok net geçişler sağlıyordu. Yakıt tasarrufu sağladığını söyleyebilirim. Lastik sert kauçuk yapısına sahip dolayısıyla ne kadar sert lastik o kadar yakıt tasarrufu demek. (fakat sert lastikler özellikle yağışlı havalarda yolu tutmaz güvenlik için optimize edilir firmalar tarafından.)

    Gelelim eksilerine. Arkadaşlar bu lastik yağışlı havalarda 80km/h'nin üzerinde çıktığımda tatlı virajlarda hafif hafif kayma yapıyordu. Ana yoldan çıkıp üst köprüye bağlanmak için döndüğümüz (270 derecelik) tam virajlarda ise 60 km/h nin üzerine çıktığımda bariz bir kayma hissediyordum.

    Karlı havalarda asla kullanılmaz. Bazı yumuşak hamurlu yaz lastiklerinin karlı havalarda da iş gördüğünü test ettim fakat bu lastikler ile asla karlı havada yola çıkılmaz. Bunu bildiğimden dolayı çıkmam toplu taşıma ile giderim fakat bir gün aniden yolda iken kar yağıp yerler kar tutmuştu ve o zaman yolda kalmıştım. Sert hamurlu lastik olduğundan soğuğun ve karın da etkisiyle iyice yol tutmaz olmuştu kenara çekip eve otobüsle dönmüştüm. Yazın mükemmel fakat kışın vasat.

    Artısıyla eksisiyle objektif bir biçimde yorumumu yaptım. Bu lastiği alacak arkadaşlara bilgilendirici olur umarım.




  • Goodyear Efficient Grip 65000km kullandık.

    65000in sonunda abim lastiği bir yere sürttü (ya da sivri bir şeyin yanından geçti bilmiyorum) ve yanakta balon oluştu. Biz de sağlı sollu 2 lastik değiştirmek yerine 4ünü de değiştirdik.

    50000kmden sonra yol tutuşu bariz azaldı. Özellikle şehir içinde kalitesiz asfaltta önden kaydığını çok hissediyordum.

    Lastikçimiz tanıdık. Lastiklerin en geç 50000kmde değiştirilmesini önerdi. 50bin eşiğinin ötesi biraz tehlikeli.
  • bridgestone turanza er300
    7.seneye girecek hala erimiyor(km olarak 50 bin kullanıldı)
    sertleşmeler ve çatlaklar var ama devam mecbur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.