Şimdi Ara

kulaklık jackı kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar labtobun içinde kulaklık jackı kırıldı.derinde olduğundan çıkaramıyorum.ses stereo olarak değil de mono çalışıyor.haliyle ses performansı düştü.yüklü driverleri manipüle ederek jack i yok gösterebilirmiyiz.yani ses kartının ayarlarından devre dışı bırakma imkanı var mıdır.



  • Bence hiç uğraşmayın laptobu servise götürün. Jakı içinden çıkartıcaklardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krm-iks

    Bence hiç uğraşmayın laptobu servise götürün. Jakı içinden çıkartıcaklardır


    Garanti kapsamında açarlar mı sence??En azından 20 $ + kdv gibi bir işçilik alırlar (en azından)
    Bence telefon açıp servisine bir sormak gerek..

    Tabii,garantisi varsa..
  • garantisi bitti malesef.deneme yanılma ile driver partlarını tek tek silip deneyeceğim artık.aslında açarım da en basit yerlere bile vida koymuşlar.tam oturmaz ise moral bozar diye hiç açmak istmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: krm-iks

    Bence hiç uğraşmayın laptobu servise götürün. Jakı içinden çıkartıcaklardır


    Garanti kapsamında açarlar mı sence??En azından 20 $ + kdv gibi bir işçilik alırlar (en azından)
    Bence telefon açıp servisine bir sormak gerek..

    Tabii,garantisi varsa..


    Garanti kapsamında açmazlar. Kullanıcı hatası olduğu çok belli.
  • başıma benzer bir olay geldi ve şu şekilde çözdüm. creative mp3 player'ımın içinde kulaklık jack'ı kırıldı. hani şu jack'ın en ucundaki boğumdan sonraki kısım. içini açmak istemediğim için 2-3 hafta yattı cihaz sonra bigün kafama esti ince cımbızlarla filan uğraştım ama olmadı. en son kürdan kalınlığında yuvarlak bir demirin ( kalın bir iğne de olabilir ama sivri olmayan tarafını kullanın) ucuna epoxy sürdüm (japon yapıştırıcısı da olur tahminimce) yanlız çok çok çok az sürmelisiniz iğnenin başı kadar. sonra içine akarsa mahvolur cihaz.

    ince demir çubuğu kulaklık deliğinin içinden içeride kalan parçaya yapıştırıcı temas edecek şekilde değdirin, ve yapıştırıcı kuruyana kadar kıpırdatmadan bekleyin. 5-10dk. daha sonra hafifçe kontrol edin bakalım tutuyormu. sonuç olumluysa dikkatli bir şekilde dışarı çekerek parçayı çıkarabilirsiniz.


    bende işe yaradı. karar sizin


    Saygılar...
    Özgür




  • kardeş öncelikle teşekkür ediyorum.bende çok kuvvetli bir yapıştırıcı var aslında dediğini düşünmüştüm ama içine akarsa diye vazgeçmiştim.şimdi sen dedin diye denedim.ama çok kuvvetli çekmeme rağmen gelmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı :http://www.chip.com.tr/forum/Kirik-Kulaklik-Jaki-icerde-Kalinca_t60742.html

    Eğer 5.1 ses çıkış özelliği varsa anakartınızın, mikrofon ya da midi girişi yuvalarından, çeşitli ayarlamalarla ses alabilirsiniz.


    belki yardımcı olur
  • İnce bi tığ yardımıyla da çözebilirsin. Onların uçları çengel gibidir. Arkasına geçirip çekebilirsen çıkar sanırım ama baya uğraştırır. Bence içini açıp hallet madem garantisi de bitmiş.. Sadece arkadaki vidaları sökerek ulaşabilirsin merak etme fazla uğraştırmaz
  • Aklıma bi yöntem geldi ama olurmu bilmiyorum hiç denemedim onuda söyleyeyim...Şöyle yapsak o jack i mıknatısla oradan çekebilirmmiyiz diye düşünüyorum ama nasıl olacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrTrmn

    Aklıma bi yöntem geldi ama olurmu bilmiyorum hiç denemedim onuda söyleyeyim...Şöyle yapsak o jack i mıknatısla oradan çekebilirmmiyiz diye düşünüyorum ama nasıl olacak...


    onu çekebilmek için çok güçlü bi mıknatıs olması lazım ki bu da hdd ye zarar verir..
  • bildiğimiz mıknatıslar çekemez çağlayan arkadaşın dediği gibi.
  • İçini AÇıncada Kolay olmayacak Ne Yazıkki :S Çünkü Stereo Jack Etrafı Açık Bir ELeman Değildir.. Belki Kenarında Köşesinde Delik Vardır Sizde Kullanılanı Bilemeyecem Ama Genellikle Dediğim Gibi Etrafı Kapalı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.