Şimdi Ara

Kulakiçi mi? normal kulaklık mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çoook teşekkür ederim. Size de şimdiden hayırlı olsun.

    Valla fiyat/performans oranında seviyesinin belki de en iyisi denince - ki ben de bu fiyata Denon'dan böyle bir modeli bulduğum için çok şanslı hissediyorum kendimi, sizin de bahsettiğiniz gibi D1001'in ufak kardeşi olunca, bass ve tizleri çok övülünce hiç düşünmeden tamam dedim; aradığım şey budur.

    Yorumları da "tokuştururuz" artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36
    Yorumları da "tokuştururuz" artık


    Memnuniyetle.
  • Forumdaki yorumlar ve satin alanlardan cesaretle ben de bir Denon AH-P372 edindim. Aslinda uzun zamandir iyi bir kulaklik almayi dusunuyordum, araya hep baska seyler girince ertelemistim simdiye kadar. Kulaklik yaklasik 1 saat once elime gecti. Paketin icinden cikan kulaklik torbasi disinda ilk izlenimim oldukca olumlu.
    Kulakligi iPod Touch ve Sansa Clip ile kullanmayi planliyorum bir sure. Ilk kez goreceli olarak "iyi" bir kulaklik sahibi oldugum icin aklima takilanlari sormak istedim. Cevap gelirse cok mutlu olurum.
    - Forumda gordugum kadariyla kulakligin gercek kalitesine ulasmasi icin belli bir sure gecmesi gerekiyor sanirim. Bu surede yapmam gereken birsey var mi? Yoksa normal kullanimla mi burn-in olacak kulaklik?
    - Elimdeki ekipman ile ne beklemeliyim kulakliktan?
    - Yaklasik 7 ay daha ABD'de ikamet edecegim. Turkiye'ye donmeden daha iyi bir kulaklik (muhtemelen kapali) ve cep amfisi (ve belki yeni bir muzik calar) almayi planliyorum. Cep amfisi bu kulakligin performansini ne kadar artirir? Cok fark edecekse onceligi ona verebilirim.
    Terminolojiye yabanci oldugum icin yanlislarimi gormezden gelin lutfen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dega

    Forumdaki yorumlar ve satin alanlardan cesaretle ben de bir Denon AH-P372 edindim. Aslinda uzun zamandir iyi bir kulaklik almayi dusunuyordum, araya hep baska seyler girince ertelemistim simdiye kadar. Kulaklik yaklasik 1 saat once elime gecti. Paketin icinden cikan kulaklik torbasi disinda ilk izlenimim oldukca olumlu.
    Kulakligi iPod Touch ve Sansa Clip ile kullanmayi planliyorum bir sure. Ilk kez goreceli olarak "iyi" bir kulaklik sahibi oldugum icin aklima takilanlari sormak istedim. Cevap gelirse cok mutlu olurum.
    - Forumda gordugum kadariyla kulakligin gercek kalitesine ulasmasi icin belli bir sure gecmesi gerekiyor sanirim. Bu surede yapmam gereken birsey var mi? Yoksa normal kullanimla mi burn-in olacak kulaklik?
    - Elimdeki ekipman ile ne beklemeliyim kulakliktan?
    - Yaklasik 7 ay daha ABD'de ikamet edecegim. Turkiye'ye donmeden daha iyi bir kulaklik (muhtemelen kapali) ve cep amfisi (ve belki yeni bir muzik calar) almayi planliyorum. Cep amfisi bu kulakligin performansini ne kadar artirir? Cok fark edecekse onceligi ona verebilirim.
    Terminolojiye yabanci oldugum icin yanlislarimi gormezden gelin lutfen.



    Vallahi ben de şimdi kendi kendime bu konuyu düşünüyordum. Bu kulaklığı 2 hafta kadar önce edinenlerden biri de benim Gerçek kalitesine ulaşması, daha doğrusu "seslerin yerli yerine oturup tam performansını sergilemeye başlaması = burn-in" süreci bildiğim kadarıyla kafaüstü kulaklıklarda, kulakiçi kulaklıklara göre daha fazla zaman alıyor. Yanılmıyorsam ve kanaatimce 100 saat gayet yeterli.

    Ben tam anlamıyla zaman tutmadım, sıklıkla kullanmaya gayret ediyorum. 40 saati geçmemişimdir yine de. Ama seste biraz değişme, iyileşme anlamında, mevcut. Bu olay için ekstra bir şey yapmanız gerekmez, o kulaklıkla günlük kullanımızdaki gibi müzik dinlemeniz yeterli - ki ben bunu tercih ettim hep. Yahut mp3 çalarınıza "pink noise" adı verilen sesi yükleyip saatlerce de kendi halinde ortalama ses düzeyinde çalmaya bırakabilirsiniz.

    Forumdaki yorumlara dayanarak söylüyorum, tecrübeyle kesinlikle sabit DEĞİLDİR: Sansa Clip sanırım daha iyi performans sağlayacaktır size. Ondan da iyileri pek tabi ki mevcuttur.

    Aslında thetrooper00'ın siparişinin eline geçip önce onun bir şeyler yazmasını bekledim ancak daha fazla sabredemeyeceğim sanırım Çok detaylı olmasa da bir şeyler karalayayım...

    İlk farkettiğim bassların atik olmasıydı. Gerçekten hızlı ve net bassları var. Çok derin değil, yayılmıyorlar ve uyarayım; bir basshead için yeterli değiller. Ama ortalama bass benim için kafi, mid ve tizleri örtmesin diyenler için biçilmiş kaftan bence. Biraz EQ ayarıyla aslında güzel tatlara da varmanız mümkün. Kıyas olarak yalnızca CKS70'i gösterebilirim; ki onun tadını pek tabi ki de Denon Ah-p372'de bulamadım.

    Midlere gelince, onların da yeterli olduğunu düşünüyorum. Ne bekliyorsanız o; şarkı-mp3 çalar kombinasyonunuz ne veriyorsa o. Bu yorumda ço...ok fazla "bence" olduğunu hatırlatayım. Detaya inecek kapasitemin de olduğunu zannetmiyorum, mazur görün

    Tizler ise kesinlikle parlamıyorlar. Ne kadar yükselirse yükselsin dağılmıyorlar, kulağı hiç mi hiç tırmalamıyorlar. Bu da basslardan sonra benim için dikkat çekiciydi. Net ve görece detaylı. Bu da "bence" yeterli.

    Genel olarak baktığımızda kulaklık gerçekten de fiyat-performans olarak iyi bir kulaklık. Tam da head-fi'daki yorumda beni bu kulaklığı almaya almaya ikna eden cümleyi doğrular nitelikte. Ancaaaaaak...

    Öyle bir ancak kısmı var ki işte... Kimsenin de kafasını bulandırmak istemiyorum. Tabi herkesin müzik zevki ve tecrübesi de farklıdır ama yazmadan edemeyeceğim. Sanki bir ses perdelenmesi var ya da ben öyle hissediyorum. Böyle metalik bir ses mi desem ne desem... Ya benim ilk kafaüstü deneyimim olduğu için henüz alışamadım ya da bu paraya ancak bu kadar olur. batman19 abimin kulakları çınlasın, "herhalde biraz da tüketiciyi daha üst seviyeye yöneltmek için bunu vermekle yetiniyorlar" diye bir cümle sarfetmişti. Hak vermemek elde değil. Aradığımı tam anlamıyla bulduğumu söyleyemem. Ama paramın karşılığını aldığımı da inkar edemem. Arada ince bir çizgi var, anlamışınızdır ne demek istediğimi.

    Takarken ilk başlarda alışma sürecinde biraz zorlanabilirsiniz, ama birkaç gün içinde hem siz ona hem de o sizin kafa yapınıza alışınca rahat edececeğinizi düşünüyorum. 2 saatlik kullanıma kadar pek sıkıntı yaşamadım, ancak sonrasında haliyle pedler biraz terletiyor ve bunaltıyor.
    Ha bir de eklemeden edemeyeceğim bir şey daha var. Taşıma kabı bir yana....... O nasıl bir kablodur yahu... Bu kadar dandik olamaz. Evet maalesef dandik; aslında daha üsturuplu ve aşağılayıcı bir kelime varsa o da olur ama benim ilk aklıma gelen bu. Korkuyorum bir gün açarken koparacağım diye.

    Her neyse, toplamak gerekirse kulaklık fiyatını hakeden, ancak o fiyattan daha fazla performans vermesinin de beklenmemesi gereken bir kulaklık. Genel anlamda memnunum diyebilirim. Ama şu yorumu düşündükçe sorgular oluyorum: "Aynı fiyat seviyesindeki kafaüstü kulaklıktan daha iyi performans bekleyebilirsiniz."
    Cks70 ile fiyatları neredeyse denk, ama ben Cks70'in eline su dökemeyecek bir kulaklık olduğunu düşünüyorum. O yüzden de thetrooper00 arkadaşımızın incelemesini merakla bekliyorum.

    Şimdi bakıyorum da... Audio Technica Es7'ye içimin neden ısındığını daha iyi anlar gibiyim Ölmez sağ kalırsam, imkanlar da el verirse bundan sonraki durağım o olabilir.

    Uzun bir mesaj oldu, sabrınız için şimdiden teşekkür ederim.

    İyi forumlar...




  • ES7 de değil de, almışken ESW9a felan bak.. Bir kere alır çok uzun süre kullanırsın diye düşünüyorum..
  • Bir kere alırım ama o kadar parayı bir arada görür müyüm pek emin değilim Es7 onun yarı fiyatı. Ve dışarıda gezilebilecek cinsten diye düşünüyorum. Esw9 bana pek öyle gelmiyor. Kalitesinden hiç şüphem yok.

    Ama elime o kadar para geçse yine de Esw9'a vermezdim sanırım. Ck9 ya da ayarında armatür sürücülü bir IEM denemeyi tercih ederdim. Kısmet olursa önce Es7'nin tadına bakmak istiyorum.
  • Şunu söyleyeyim, P372'yi yaklaşık 20 saat falan oldu kullanıyorum bende kısaca düşüncelerimi aktarayım;

    - Kutu içerisindeki görüntü mükemmel ama ele alınca malzeme kalitesi dandik. Ben daha iyi bir şey bekliyordum açıkçası. Kablo aynı şekilde dandik.

    - Ses kalitesi oldukça yeterli bana göre. Hatta kapalı tip hissi uyandirmıyor bu seviyede bir kulaklık için oldukça iyi. Bass olarak çok önde bir kulaklık değil. Tizleri oldukça iyi diyebilirim. Midleri daha henüz tam oturmadı kanaatindeyim. Tabii bunlar fiyatı baz alarak değerlendirme. Yalnız şunu belirteyim amfi tepkisi çok iyi bir kulaklık. Misal Cowon ile kullanım sırasında @freedom'ın bahsettiği perdelenme var gibi geliyor ama sonra gitgide açılacaktır ama amfi ile müthiş bir hale geliyor sınıf atlıyor resmen. Amfi tepkisi Audio-Technica modellerine bakılınca çok iyi.

    - Rahatlığı için kötü diyebilirim. Ben rahatlık olarak çok yeterli görmedim. Ama kafa üzerinde şıklığıda çok güzel.

    @freedom ayrıca es7'de ufak bir kulaklık değildir onu belirteyim. Hatta daha büyüktür boyut itibariyle. Ama esw9 bambaşka bir şey. Müthiş bir akustik, müthiş bri kalite. Sanki içinde amfi var. Para vereceksen o parayı hak ediyor onu belirteyim, hiç aklın arkada kalmaz, verdiğin 1 liraya bile acımazsın.




  • Amfi olayını alırsak yazının içinden, ufak taşınabilir olanları mı kastettin yoksa daha büyük olanları mı? Mesela bir Fiio5 yeterli gelir mi? Ve fikriniz varsa Cks70'e de bir etkisi olur mu merak ediyorum.
  • Şu an benim de kafamda P372 var. Birşeyler eklemem gerekirse;

    Kalite olarak malzeme ve kablo olarak ben de yetersiz buldum. Kafama yerleştirene kadar sürekli orası burası oynadı.. Rahatlık olarak kafası küçük olanlara rahat olacağı kanaatindeyim. Benim gibi kafası büyük olanlarda 15 dakikadan sonra çıkartınca oh çektiriyor.

    Baslar gayet yeterli çokluk olarak. Dengesi iyi tutturulmuş, kalite olarak da iyi fakat bence eleştirilecek bir yanı varsa freedom36nın yukarıda yazdığı gibi çok derine inemiyor ve yankılanma olmamasından dolayı bas zevkini kısıtlamış diyebilirim.

    Midler konusunda thetrooper00'ın da dediği gibi şu an bir perde var gibi kalkabilir diye düşünüyorum, ama netleşse de ben renk olarak iyi bulduğumu söyleyemem özellikle vokallerde.. (Bunda ESW9un midlerinin çok iyi olması da etkili tabii) Ama enstrümanlarda hissetmeniz neredeyse olanaksız bu renk farklılığını.

    Tizleri hakkında biraz geride ve parlak olmaması dışında eleştirecek bir kısım yok bence. Bence fazlasıyla iyiler.

    Genel olarak amazon.com fiyatı 35$ olan bir kulaklık için yeterliden öte, ben iyi diyebilirim..

    (Yukarıdaki yorumlar iPhone 3G kulaklık çıkışı için yapılmıştır.)

    Amfi işini ise masaüstü amfiye bağlayayım dedim fakat çevirim ve P372nin jackı ile bir problem var ve tek taraftan ses gelmediği için deneyemedim.

    Portatif ile bir ara dener yazarım..


    @freedom36: E5in CKS70e herhangi bir katkı yapacağını düşünmüyorum. Denon'u da daha denemediğim için bişe diyemem. Ama iPodun varsa Fiio E1 alıp Line out kullanırsan iki kulaklıktan da daha fazla fayda sağlayabilirsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 29 Ocak 2010; 12:24:21 >




  • Konuyu baştan sona okudum.
    Gerçekten baya gerekli bilgi var.

    Şöyle bir soru yöneltmek geldi içimden.
    Gerçekten iyi ses elde etmek isteyen birisi ne kadar parayı gözden çıkarmalı ? (Sadece kulaklık)
    Şöyle de diyebiliriz. Çok uçuk olmucak ama yeterli sesi verebilecek en ucuz kulaklık hangisidir ?
  • KSC75 bana göre en ucuz ve yeterli sesi verebilen kulaklık... (EBayde 15-20$a bulunuyor)

    Gerçekten iyi ses elde etme işi malesef sadece kulaklkla bitmez.. Kaynak çok çok önemli..
  • İyi bir amfi, iyi bir kulaklık, iyi bir player.

    Herhalde baya büyük bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor.
  • Aslında iyi bir kulaklık ve dahili amfisi olan iyi bir ses kartı bile yeter.. (Musiland Monitor02 veya Nuforce uDac gibi)

    Portatif olarak ben amfi olayını gereksiz buluyorum... Çok özel güç ihtiyacı olan belirli Earbud/IEM'ler hariç tabi..

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfa-140

    İyi bir amfi, iyi bir kulaklık, iyi bir player.

    Herhalde baya büyük bir parayı gözden çıkarmak gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 29 Ocak 2010; 14:53:41 >
  • Anladım teşekkürler.
  • Şimdi ben birkaç ufak soruyla devam edeyim. Özellikle MuttFTS yardımcı olursan arkadaşım sevinirim

    Bu Nuforce uDac'ı nasıl kullanıyoruz? Hoparlörleri hiç bağlamadan direkt bilgisayardan mı çıkış alıyoruz, dahili ses kartına da sahip olduğunu düşünürsek?

    Ben Ah-p372'yi dışarıda kullanmak için aldım. Açıkçası evde kullanım için düşünmüyorum. Dolayısıyla portatif amfi biraz zorunluluğa giriyor. Ki halihazırda 2.1'imle gayet mutluyum. Ve gelin görün ki Altec Lansing Fx4021'deki mid ve tizleri hiçbir yerde duymadım. O kadar güzel ve istediğim tattalar ki... Hele Sfx (stereo) özelliği öyle bir hava veriyor ki çok memnunum. Ne Cks70'te ne de Denon'da bu kadarını yakalayamadım. Belki de bunun için en azından 2 armatür sürücülü bir kulaklığa ihtiyacım var, yanılıyor muyum?

    @thetrooper00

    Sizin Denon'la denediğiniz amfi neydi peki? Portatif-sabit?




  • Nuforce uDacı USB ile bilgisayara bağlıyorsun.. Kulaklık çıkışı vs. üstünde var... Muhtemelen thetrooper00 P372yi masaüstü amfi ile kullanmıştır.

    FX4021 benim de en çok beğendiğim 2.1dir. Dediğin gibi SFX gerçekten insanın duymasını istediği şeyi elde etmesi konusunda çok işe yarıyor. Fakat başka özellikler aradığım için ben başka bir ses sistemi almıştım zamanında.

    Kulakiçi konusunda ise tek gereken daha çok para vermek İki armatür olarak sınırlandıramam ama daha üst modeller aradığın şeyi verebilir ancak, veya bas aramıyorsan CKS70 fiyat aralığındaki dominant bas karakteri olmayan bir kulaklık da seni tatmin edebilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ok1907

    aynı fiyat aralığındaki kulaklıklar karşılaştırıldığında tabii ki kafaüstü denilenler daha iyi. Yani 20-30 liralık bir kafaüstünün ses kalitesini bile 60-70 liralık kulakiçinde bulamıyorsunuz çoğu zaman. Tabi bahsedilen fiyatlar ülkemizin.

    Mesela koss ur/10'un ses kalitesi philips shm6100dan çok çok daha iyi.
    Ancak ben normal kulaklıkları daha çok seviyorum.Onlarda müziği daha iyi hissedebiliyorum kafa üstü kulaklıklardan.
  • @freedom36, ben masaüstü amfi ile denedim. Hatta amfiden çıkarıp normal cowon ile kullanımda zevk vermedi o kadar. Onun içinde amfi performansını baya beğendim şeklinde belirttim. E5'in CKS70'e bir katkısı yok, zamanında senemiştim. Ki zaten az çok P372 ve CKS70 denedin, şunu söyleyeyim daha fazlası diyorsan daha da fazlasını vermek zorundasın. Bu kulaklık işi malesef böyle hele belirli bir noktadan sonra daha iyi kavramı gitgide daha fazla masraf anlamına geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.