Şimdi Ara

Küçük Şehir içi nakliye işi yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
17.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün Aleykum arkadaşlar, öncelikle şehir içinde küçük bir araç ile şehir içi nakliye işi yapmayı düşünüyorum aşağıdaki sorularım ile alakalı yardımınıza ihtiyacım var, herkese şimdiden teşekkür ederim.
    SORULARIM
    1 - Araç olarak Renault Master, Fiat Ducato(Boxer, Jumper da olabilir.) ve Transit var, Yakıt, dayanıklılık olarak önereceğiniz model nedir_? Ayrıca bu araçlardan tenteli kesik mi almak hayırlıdır yoksa panelvan mı ?
    2 - Bu tarz araçlarda Kronik yaşanacak sıkıntılarım nelerdir?
    3 - Nakliye işine bu tarz 3500 kg a kadar araçlarla girdiğimde almam gereken belgeler, izlemem gereken yollar nelerdir? Kafam öyle bir karıştı ki işe nerden başlayacağım bir turlü yol bulamadım.
    4 - Sizlerden bu küçük işim içinde güzel bir isim önermenizi istiyorum. Naif ve güzel fikirleriniz,düşünceleriniz benim için çok önemlidir. Küçük Şehir içi nakliye işi yapmak istiyorum







  • Kia Bongo ve hyundai h100 ün yuvarlar farlıları iyidir özellikle yakıt konusunda. Saydıkların hassas kalır. Gerekli belgeler K yetki, psikoteknik ve src.
  • yunus251 Y kullanıcısına yanıt
    Yunus bey teşekkür ederim, onlar hem metreküp bazında küçük hemde tente vs ciddi anlamda sıkıntı olacağını düşünüyorum, rüzgar alma fonksiyonu da yüksek. Birde uzun yolda olsa şehir içi de olsa konfor önemli diye düşünüyorum. Kapalı kasa avantajlı gibi gözüküyor bana bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?. 13 m3 bir araç iş görür diye düşünüyorum. Küçük Şehir içi nakliye işi yapmak istiyorum




  • Rica ederim de işin içine uzun yol da girecekse değişir biraz iş. Benim fikrim bu konuda kendisini kanıtlamış uzak doğu markalarından yana olacaktır. Nakliyede şehir dışı da düşünüyorsanız Mitsubishi ve Isuzu kamyonetler Renault Fiat a göre daha iyidir. Tabi siz yine imkanınız varsa test edip deneyin. Uzun süreli kullanırsanız daha sağlıklı olur.
  • Eskiden çok yoğun olan şehiriçi nakliyesi artık şirketlerin kendi araçlarıyla yapılıyor. Hevesini kırmak istemem ama daha önce Isuzu Npryle bizde yaptık ama artık site içerisinde bulunan nakliyecilere veriliyor bu tür küçük işler. Bu tür bi nakliyeci tanıdığın varsa arabanı onun yanında çalıştırabilirsin. Yoksa üstüne nakliyeci yazmakla iş bulman oldukça zor. Madem hevesin var bu işe, tır düşüneceksin. Öyle tır almakla da işe başlayamazsın. En az 1 veya 2 yıl birinin yanında muavinlik yapcaksın. Nasıl durulur nasıl kalkılır geri nasıl gidilir dep nedir roterdar nedir nasıl kullanılır yolda kalınca ne yapacaksın işi nerden bulacaksın o işe ne kadara gideceksin öğrenmen gerekir. Tır alman da bi Bongo almak gibi değil. Bak marşa basmadan yapacağın masraflar;

    1.Ehliyet:7300TL(C ayrı E ayrı alınıyo)
    2.Tır: 100,000TL(En kötü alıp yola gidebileceğin araba 2005 2006 model BMC Pro almıcaksan bu parayı gözden çıkarcan)
    3.Dorse: 70,000TL(13.60 kayar perdeli bi dorse alman lazım. En yoğun talep buna çünkü. Eskileri var ama lastikdi bakımdı muayeneydi derken yine bu paraları bulur.)
    4.Sigorta:8,000TL(Cekiciye ayrı dorseye ayrı)
    Toplamda marşa basabilmen için minimum 185.300TL para lazım. Tavsiyem şuan bi işin yoksa muavinlik kovala. Bi bin arabaya bak işleyişine, karına, zararına. Ondan sonra bu para bu işe verilir mi sen ver kararını.

    İkinci bi yöntem de al ehliyetini büyük bütün şirketlere başvur. Zaten yeni olduğundan çift söför gönderirler seni. Verilen diğer söför de ustadır. Hem para kazanırsın hem işi öğrenirsin.
    Bak kardeş benim babam nakliyeciydi. Her çeşit araç kullandı, sayesinde bende kullandım. Şuan 10 yıldır bi şirkette yöneticilik yapıyorum. Eğer evli olmasaydım bugun işi gücü bırakır tır alırdım. Para kazanmak değil amaç, sevdiğim işi yapmak mutlu olduğun yerde olabilmek. O yüzden 200 bin verilip bu kazanç sağlanır mı bu kadar para bağlanır mı konusu değil bu iş. Ticaret olarak kesinlikle yapılmaz ama şu direksiyon sevdası varya o bambaşka bişey.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.