Şimdi Ara

Küçük esnaf (Bilgisayar tamircisi) neden aç gözlü? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
11.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Yalnız ben işçilikten bahsetmiyorum altı üstü kablo satın alacağımdan bahsettim. Kendisinin hiçbir emek vermediği hazır ürünü sadece al-sattan %5000 kar koymasından bahsettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • artık format cd / flash ı satılmıyor. adamlar getir biz atarız 40 lira diyo. eskiden win7 içinde 32/64 bit tüm versiyonlar olan ve otomatik crackli cdler 5-10 liraydı. vista görünümlü xp sp3 3 liraydı :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten yazılım anlamında hiçbir şeye uğraşmıyorlar. Şöyle sıkıntı var de. Format. Böyle sıkıntı var de. Format. Herhangi bir donanim parçası bozulsa tamir yok, direkt değişim diyorlar. Ee onu ben de yaparım. Ben senelerdir bilgisayarciya gitmiyorum. Donanım falan bozulursa parçasını netten alırım kendim takarim. Mis gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt

    Lehim biraz teknik beceri isteyen bir konu aynı zamanda alet edevat kullanmayı bilmek gerekiyor . Onu kenara ayırarak konu sahinin format olayı gibi basit olaylar için söylemiştim onu . Youtube'de format nasıl atılır vs izleyerek basit şeyleri sağa sola gitmeden rahatlıkla halledebilir insanlar .


    Kendi çevremin işi olduğunda orayı göndermeyerek yapabileceğimi yapmıştım zaten

  • Bilgisayarcıda çalıştım. Ben formatsız düzeltirim diyordum ugrasma bas formatı geç diyordu. 80 liraya aldığı ürünü 350 ye satıyordu. Para etmez diye 500 e laptop alıp aynı gün 1000 TL ye satıyordu. Cumasını da hiç kaçırmazdı xd
    12 saat çalışırdım. 5 dakkaliık işlerden milletten para almıyordhm onlar yokken muhtemelen denetim masasında bir program silmeye bile 20 lira isterler. Ha bir tane daha vardı çevre de o da adamın parası olmasa bile işini görürdü.Çalıştığım yer parayı kırıyor o adam Zorlanıyordu.
    Bi çocuk gelse 5 lira eksiğe format atmazdı öteki bilgisayarcı atar diye dalga geçerdi, kendince. Ha en sonunda en olmadık yerde sıkıntıya soktum onları hiç pişman değilim.
    Antalya kepez de format işi olan varsa atıvereyim kendisi gelip getirdiği taktirde. Ücret istemem.
    Çevrenizde bilgisayarcılara değil mümkünse letgo da öğrenciler ilan açıyor bilmiyorsanız onlara attırın hem gelip eve atar hem daha ucuz yapar bişi sorsan anlatır.
    İlla para kaptıracaksanız kurumsal firmalara verin en azından vergisini öder. Fatura fiş keser. İşini sağlam yapar arkasındadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamactiJun -- 9 Temmuz 2020; 16:3:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonio_06

    artık format cd / flash ı satılmıyor. adamlar getir biz atarız 40 lira diyo. eskiden win7 içinde 32/64 bit tüm versiyonlar olan ve otomatik crackli cdler 5-10 liraydı. vista görünümlü xp sp3 3 liraydı :D

    Cezası var çünkü 45 bin lira, Microsoft denetçileri geziyor ortalıkta haliyle kimsenin gözü yemiyor ama format atmak serbest

  • bir kere yedim o kazığı bir daha yemedim format attırdım ama sadece windows yüklemişler driver lar yok bu olaydan beridir her şeyi kendim yaptım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1A1F3FD31

    Bu mesaj silindi.

    1 saatlik çalışma için 500 lira isteyen yazılımcılar yanında esnaf melek kalır :D. Yazılım işleriniz olduğunda beni anlarsınız. 50 satır kod için 500 lira...

  • Son 7 yıldır tüm işlerimi tabletten hallediyorum (ipad) bundan önce baya para kaptırdım bende bilgisayarcılara şimdi sadece oyun için kullanıyorum bilgisayarı başka bir işimede yaramıyor bilgisayarların çilesi bitmiyor malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esnaf deyince bir kere daha düşüneceksin ( işini düzgün yapanları ayrı tutuyorum ). Eski bir arkadaşım vardı zamanında cihaz tamir bakımından vs. anlardı. Arayınca yardımcı olur elinden geleni yapardı hatta ücretsiz parça vermeye çalışırdı :D daha sonra dükkan falan açtı tamirat işlerine bakmaya başladı şimdi adama selam vermesi 5 TL'den başlıyor :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

    Tanıdığa gidelim diyoruz, inanıp güveniyoruz o yabancıdan fazla geçiriyor.

    Bir laf ve ya aşağı tükürsen sakal yukarı bıyık.

    Aynen öyle. Bizim tanıdığa götürdük, adam kendi hatasından dolayı ramimizi yakmıştı ve bizden parasını istemişti. O günden sonra bir daha gitmedik zaten.

  • İyide esnafın çoğu böyle, sektör farketmeksizin. Hem sadece vatandaşı değil, devletide vergi kaçırarak kazıklıyorlar, üstüne de devletten desktekli ucuz kredi alıyorlar, normal vatandaşın ödediği faizin yarısına hemde.

  • aga olay şu:


    10 tl komik bir para. artık iş ne kadar basit olursa olsun bir iş için 10 tl verilmez. evet yapacakları şey çok basit, maliyeti sıfır, ama yine az çok vakitlerini alacak ve az çok adamları biraz meşgul edecek.


    adam kibarca şunu diyor: bu basit işle vaktimi 10 tl karşılığında harcamak istemiyorum, 10 tl harcayacağım vakite değmez. 10tl yi hiç almayım benim için daha iyi. eğer gerçekten yaptırmak istiyorsan 50tl ver yapayım.


    he bunlar düzgün tamirci midir bilmiyorum, düzgün tamirci filan olmayabilir. adamları savunmuyorum ama 10tl kabul etmemelerini de anlıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 9 Temmuz 2020; 22:22:59 >
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Aynısı başıma geldi.Pandemi döneminde evde çalışıyorum bilgisarım da sorun oldu evde usbli win bulamadigim icin dedim gideyim esnafa 40-50 tl ise vereyim hemen format attirayim dedim. Esnaf zor durumda oldugumu anladigi anda 100 tl dedi kavga ederek ciktim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sene 2014 falan, Yozgatin Akdagmadeni ilcesine biladeri ziyarete gittim. Uzunca bir sure kalacagim icin desktopu da yanima almistim sıkılmamak icin. Tv'ye baglar oynarim diye dusunuyordum. Monitorum dvi, ekran karti uzerinde de sadece dvi cikis var. Her ihtimale karsi vga kablomu da almistim yanima, ancak evdeki dvi to vga donusturucuyu almayi akil edememistim. İlce cok ufak bir yer, iki bilgisayarci vardi hatirladigim kadariyla. Biri ne istedigimi anlamadi yok cekti, digeri biladerin tanidigiymis ve parcayi buldu getirdi o esnada oyun oynuyordu ve oyunun sesinin cikmadigindan sikayet etti. Musade istedim soyle bir goz attim directx kurulu degil bir iki dakikada kurdum. Elemanin ses sorunu cozuldu. Ona ragmen donusturucuyu 25 30 lira gibi bir fiyata vermisti ki mecburiyetten yedigim bir kazik olarak anilarimda yerini aldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Defias

    Tarsusta olduğum zamanlarda vga to hdmi kablom koptu pandemi yüzünden kargolarda gecikme oluyor diye esnaftan alayım dedim total 15-20 lira olan kabloyu 60 liranın altında kimse söylemedi hatta 75 lira diyen adam utanmadan bana gelişi 72 vallahi üç lira kazanıyorum dedi. Ankara daki bir arkadaşımdan rica ettim sağolsun alıp otobüse verdi kablo artı otobüs total de 30 liraya geldi. Bende esnafım benzer birşey yapsam çocuğumun yüzüne bakamam uyku uyuyamam ya.

    aynı durumu dandik bir vga kablosunda yaşadım. sıfırını 10 tl'ye alabilecekken mahalle arası bir çakaldan işimin aciliyeti nedeniyle 40 tl'ye almak zorunda kaldım. kullanılmış bir kabloydu ve sattığı sistemlerin kutularından hacılandığına da adım kadar eminim. yani sıfır maliyet.


    20 TL bile dese eyvallah ama herif 50 deyip 40'a sattı kabloyu acelemin olduğunu anladığı için.





  • Bilgisayara youtubedan bakarak format atmakta hiçbir şey yok. Aynı şekilde sıfırdan kasa toplamak da zor değil. Çoğunun bilgisayar bilgisi de bundan ibarettir muhtemelen. Yarın öbür gün kendi başıma çözemeyeceğim bir problem olursa -özellikle laptop için- direkt olarak yetkili servise veririm. Garanti bitmiş olsa bile arıza tespit ücreti veririm ama kafam rahat olur. Kısacası geçmiş tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki mahalle bilgisayarcılarıyla işim olmaz.

  • Kardeş ben Orjinal formatı atıyorum 70 lira

    Tüm sürücüsü ve yedeklerini alıp temiz şekilde veriyorum arti hediye olarak 6 aylık anti virüs lisanslı kuruyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.