Şimdi Ara

Kuba Twister 50cc inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
15.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır 50cc bir scooter almak istiyordum, bir çok modeli inceledim sonunda Kuba Twister'da karar kıldım. Tasarımı 2013 model Honda Metropolitan'ın tasarımının aynısı. İnternetten arayabilirsiniz.

    Aslında Kuba Fighter alacaktım ama Twister'ın koltuğunun daha geniş ve rahat oluşu, süspansiyonunun daha yumuşak olması, plastiklerin ve ek yerlerinin daha düzgün olması beni Twister'a yönlendirdi.

    Motorsikletin üzerinde Fighter'la aynı motor var, belgelerinde 2,7kw yazıyor yani 3.6hp. Ancak gaz tepkileri şaşırtıcı, hızlanmakta zorlanmıyor, rampaları gayet istekli çıkıyor. İki kişi henüz denemedim ben 80 kg'ım.

    Üzerinde 3.0x10 Timsun marka lastikler var, yumuşak bir lastik, herhangi bir sıkıntı oluşturmadı.

    İki fren de kampana, rodajda olduğundan 50km yi geçmedim ama ani frenlemeler denedim, bir kaç metrede duruyor motor.

    Motoru soğukken hafif gaz vererek çalıştırdım ancak sıcakken tek basışta çalışıyor. Ayak marşını denemedim.

    Koltuk, kontak anahtarı sola çevrilerek açılıyor, koltuk bagajı oldukça geniş.İki market poşeti sığıyor. LS2 nin yarım kaskını (L) alabiliyor. Anahtarın arkasındaki altıgen bir anahtarcıkla anahtar deliği kapatılabiliyor.

    1 Şubattan itibaren ruhsatı noterler basıyor. 137.7 tl aldılar, plaka 25 tl. Tescilde, trafik sigortası zorunluluğu yok, ama polis durdurur sorar mı açıkçası bilmiyorum. Yani başka hiç bir masrafı olmadı alma aşamasında.

    Trafik yoğunluğu düşük bir ilçede yaşıyorum, ve motoru işe gidip gelmek için kullanacağım, gidiş geliş günde 3-4 km kadar. İhtiyacımı son derece güzel karşılayacak gibi gözüküyor.Aklıma şimdilik bunlar geliyor, daha sonra eklemeler yaparım, biraz dolanayım şimdi.

    Edit1:
    Servisi motorunun Fighter'la aynı olmadığını söyledi, bunun marşı Honda Spacy gibi kuru tip dedi. Karbüratörünün de farklı olduğunu söyledi. Fighter'lar da kendi içlerinde farklı farklıymış, farklı Çinli üreticiler aynı modelleri üretiyormuş.

    Edit 2:Motor
    Biraz araştırma yaptım, evraklarda motor kodu 137QMB, belki inanamayacaksınız ama orbit ve kisbee nin motoru da aynısı. Fotoğraflarını karşılaştırdım, yedek parça linklerine baktım, motorlar aynı.

    Edit 3:Performans
    Bir arkadaşımla bindim, sığamadık. Dizlerim direksiyona kadar geldi, tutuş ergonomisi bozulduğundan keyif vermiyor. Eşimle bindiğimde daha normal oldu.

    İki kişiyi rampa yukarı 40 la çıkardı, düz yolda 50 li km lere çıktı. Tek başıma denedim, düz yolda 65 km diyor, çok hafif rampa aşağı bir yolda 70 e çıktı.

    Tabi bu süratler, göstergenin gösterdiği süratler, belki daha sonra gps le sağlamasını da yaparım.

    Trafik ışıklarında kalkışta geride kalmıyor, otomobillerden önce, diğer 110 luklarla birlikte seri şekilde kalkıyor ve 4-5 sn içinde 50 km ye çıkıyor. Ama sonrasında diğer 110 luklar yanınızdan geçiyor :) En keyifli ve güven verdiği süratler 40-50 arası diyebilirim.


    Kuba Twister 50cc inceleme

    Kuba Twister 50cc inceleme


    Kuba Twister 50cc inceleme


    Kuba Twister 50cc inceleme


    Kuba Twister 50cc inceleme


    Kuba Twister 50cc inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the engine -- 17 Mart 2018; 18:26:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel bir yazı olmuş teşekkürler..Bende eşimi razı edebilirsem 50 CC almak istiyorum. Arabamız var motoruda kısa mesafelerde işimi görmek için istiyorum. Daha önce hiç motorsiklet kullanmadım. Kübra fighter ve Küba trendy arasında kararsızım..Tabi hepsinden önce düşmemden korkan eşimi razı etmem lazım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı olsun, tipi güzelmiş =)
  • farukaan kullanıcısına yanıt
    Ben de kullanmamıştım. Bisikleti iyi kullanıyorsanız, otomobil de kullanıyorsanız, çekinecek bir şey yok. Önce mahalle arasında denersiniz. Profilinizde İzmir görüyorum, merkez ilçelerdeyseniz trafiğe girmeniz tehlikeli olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazasız belasız kullanın.Hayırlı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazasız belasız güle güle kullan kardeşim :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar bu motor 80cc ye yükseltilebilir mi?
    Trendy yi yükseltenler var şayet twisterda da aynı motor varsa olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 6 Haziran 2019; 13:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yükseltilebilir tabi ki ama, bazlama kadar tekeri var aletin, gücü artırmak ciddi tehlike yaratır. Mevcut gücü yeterli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.