Şimdi Ara

Kuantum pil teknolojisinde önemli bir adım atıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuantum pil teknolojisinde önemli bir adım atıldı



    Geleceğin önemli enerji depolama aygıtlarından birisi olması beklenen kuantum piller için önemli bir ilerleme kaydedildi. Bir araştırma grubu, kuantum pillerin temelini oluşturan çok önemli bir fikir olan süper absorpsiyon kavramını başarıyla kanıtladılar.



    Süper absorpsiyon kanıtlandı



    Avustralya Adelaide Üniversitesi araştırmacıları, bir kavram kanıtı(poc) cihazında kuantum pillerin gerçekleştirilebilirliğini ortaya koydular.



    Araştırma ekibinden James Quach: "Süper absorpsiyon, moleküllerin durumları arasındaki geçişlerin yapıcı bir şekilde müdahale ettiği kuantum kolektif bir etkidir. Yapıcı girişim, farklı dalgaların bir araya gelerek her bir dalganın kendi başına olduğundan daha büyük bir etki vermesiyle oluşur. En önemlisi bu, birleşik moleküllerin her bir molekülün ayrı ayrı hareket etmesinden daha verimli bir şekilde ışığı soğurmasını sağlar." dedi.



    İfade etmek gerekirse süper absorpsiyon fikri, mevcut enerjiyi depolayacak moleküllerin sayısının artırılmasıyla daha verimli enerji soğurmanın gerçekleştirilebileceğini anlatıyor. Başka bir deyişle pil ne kadar büyük olursa o kadar hızlı şarj olabilecek denilebilir.



    Araştırmacılar, şimdiye kadar yalnızca teori olarak sunulan bu fikri gerçekleştirmeyi başardı. Farklı boyutlardaki levhalar arasındaki mikro boşluklara, farklı sayıda aktif ışık emici molekül tabakası yerleştirilerek bir test cihazı geliştirildi. Ekip daha sonra kimyasal bir yöntem kullanarak mikro boşluğun boyutu ve molekül sayısı arttıkça, şarj süresinin azaldığını gözlemlediler. Bu sayede teoride var olan süper absorpsiyon kanıtlanmış oldu.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli araç pilleri için önemli gelişme: Daha uzun ömürlü ve daha güvenilir piller mümkün olacak



    Araştırmacılar bir sonraki hedeflerinin bir kuantum pil prototipi geliştirmek olduğunu belirtiyor. Geliştirilecek olan teknolojinin çok daha uygun maliyetli ve daha hızlı şarj edilebilecek pillerin önünü açacağı belirtiliyor.




    Kaynak:https://newatlas.com/energy/quantum-battery-proof-concept-fast-charging/
    Kaynak:https://www.adelaide.edu.au/newsroom/news/list/2022/01/17/superabsorption-unlocks-key-to-next-generation-quantum-batteries







  • Haftalık pil haberimiz de geldi hamdolsun.

  • Basitçe anlatabilecek bir mühendis var mı? Işık mı depoluyor şimdi bu kuantum piller?

  • Pil haberimizide okudum.

  • Kapasite/ Maliyet/Güvenlik. Bu üçünün bir araya gelmediği pil teknolojileri hayatımıza girmez.

  • pil haberi degil, temel bilim haberi. bugun kullandigimiz teknolojilerin hemen hepsinin bilimsel temelleri 100yil once atildi, 100yil once teorik olarak yapilabilecekleri ispatlandi, pek cogunun 50-60yil once lab ortaminda ilk deneysel ornekleri uretildi, uretim proseslerinin gelismesi ucuzlamasi kitlelere yayilmasi 10larca yil aldi. bugun bilimin ve teknolojinin daha hizli ilerledigini dusunursek bu tip yeni bilimsel bir kesfin gundelik hayata girecek urunlere donusmesi nerden baksan en az 20-30yil surer.

  • Yaygınlaşmasına bizim ömür yeter mi (:

  • Bu kadar önemli bir alanda nasıl bir yenilik gelmiyor hayret

  • Onu bunu bilmem de elektrikli araçların büyük pazarı sayesinde pil/akü teknolojini geliştirmekte azimli görünüyorlar. Yakında yeni bir şeyler üretirler. LifePO4 aküler şimdi satışta.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pil ve depolama gibi konularda gelişme yok denecek kadar az. Telefonlarda mesela hafıza 1TB yi geçemedi 1TB versiyonları bile çok para. Pil konusu ise hızlı şarj ile çözüldü gibi. Kapasite olarak hala 4000-5000 mAh düzeyinde hala. Ne zaman bir telefon 10 bin mAh düzeyini geçer 3 gün çok rahat şarjı gider yoğun kullanımda bile o zaman ben gelişmiş derim.

  • Pil teknolojisi Kaplumbağa hızıyla devam ediyor,

    1 ceptelefonuna 16 milyar transistörü yerleştirebilecek teknolojiye ulaştık ama hala enerji depolamasında yerimizde sayıyoruz,

    acaba bilinçli olarak mı yapılıyor bu diye düşünüyorum,

    Yani bu kadar teknoloji ilerlerken pillerin yerinde sayar gibi ilerlemesi ilginç

  • Çok konuşacağımıza bizim de katkımız olsun çalışmalara bizde katılalım. Oradan biri demiş ki 10 bin mAh olursa 3 gün şarj etmem gelişmiş derim. Haberi nereden anlıyorsunuz ben anlamıyorum. Diyorlar ki ebat büyüdükçe daha kısa sürede kuantom pilini şarj edebiliriz. Bu daha önce teoride vardı ve kanıtlandı.

  • Pil teknolojisine gereğinden fazla yatırım yapmak yerine taşıtların ve cihazların en basit, portatif bir şekilde sürekli olarak şebekeden nasıl sağlarız şeklinde düşünmek çok daha mantıklı olur. Mevcut kullandığımız şekli dışında agresif farklı bir yatırım o kadar basit ve kolay olmamalı. Kaldı ki güvenlik ve kullanım sonrasında geldikleri atıl konum, üretim maliyeti gibi şeyler söz konusu.


    Hangisine öncelik vereceksin ki? Arabaya mı telefona mı tablete mi akıllı saate mi? Yarın öbür gün elektrikli uçak yapmak istersen uçağa mı yoksa sağlık veya askeri anlamdaki üst düzey zaruri çözümlere mi? Bir yandan bilişim dünyasındaki gelişimler enerji tüketimi konusunda verimliliğin artması ile hafifleme sağlarken bir yandan da artan çözünürlük, işlem gücü gibi kriterler ile mecburi bir şekilde ciddi düzeyde enerji tüketimi de artıyor.


    Telefonlarda ısınma, soğutma problemleri son 3-4 yıllık süreçte çok daha fazla duyar hale geldik. Throttling testlerine bakacak olursanız üst düzey telefon işlemcileri de yük altında ciddi düzeyde throttling ve ısınma yaşıyor.


    Gerek data için gerek enerji için sürekli olarak bir kablolu veya yakın mesafe kablosuz bağlantıya ihtiyaç duyuyoruz. Bari ısıtma, soğutmayı da belirli bir seviyeye kadar ince bir kablo içerisinde, basit bir port ile basınç olmadan taşıyabilecek bir çözüme geçinde Thunderbolt 5 ile hem ısı, hem enerji, hem datayı tek kablo, soket ile taşıyabilelimKuantum pil teknolojisinde önemli bir adım atıldı 


    Zaten ya Wifi 5/6 iyi bir client ile iyi bir Wifi 5/6 Router/Access Point ile ideal konumlandırma ya da iyi bir CAT5, CAT6 ethernet, priz ile adaptör bağlantısına sürekli ihtiyaç duyuyoruz. Bunlara ek olarak bir de bu ekipmanların aşırı ısınmamaları için çeşitli müdahaleler, çözümler düşünmeye çalışıyoruz ben bir kablo ile hepsini çözebileceksek dışarda da evde de insansı tramvay gibi gezmeye razıyım havadan sarkan kablo ile. ( Yazın aynı kablo ile kıyafetimin serinletmesi, kışında ısıtabilmesi şartı ile tabi )



    Sözümü geri alıyorum Xiaomi Tesla abinin yolundan gitmeye çalışıyormuş Kuantum pil teknolojisinde önemli bir adım atıldı 

    Kuantum pil teknolojisinde önemli bir adım atıldıXiaomiyoutube
    Revolutionizing the current wireless charging methods, #MiAirCharge Technology charges your devices remotely, without cables and charging stands. Let's see it in action! #InnovationForEveryone Learn More: https://mi.com/global (Global official website) https://twitter.com/xiaomi (Twitter) https://facebook.com/xiaomiglobal (Facebook) https://instagram.com/xiaomi.global (Instagram) https://c.mi.com (Mi community) https://blog.mi.com (Mi Blog)
    https://www.youtube.com/watch?v=xsFHKCcV2rg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Ocak 2022; 0:51:40 >




  • Bir ürün adının başına quantum ve blockchain kelimelerini eklerseniz iyi satar. Birde metaverse öneki çıktı bu aralar. Hayırlı işler. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Kuantum pil diyor yani normal elektrik pili deil. bu ancak kuantum bilgisayar gelistirmelerine yardimci olur. Kuantum bilgisayar isikla calisir. yani sonsuz enerji devrine gecebiliriz. Isigi depolayamadiklari icin kuantum bilgisayar gelistirilemedi. Finlandiyali bir universiteli grup. Isikla calisan nantik devrelerini buldular Yavas yavas bilgisayar elektriksiz calistirabilmeye ilerliyoruz. Tabi onemli olan cpu tasarlamak encok enerji tuketen o. monitor falan elektrikle kalabilir. Hibrit bir Bilgisayar yapilabilinir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.