Şimdi Ara

Kripto paralar için düzenlemeler son aşamaya geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
6.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Evet binance bunu gördüğü için trbinance'ı açtı zaten.Globale' de direk bankadan para gönderimini kapattı.

    Muhtemelen işlerin bu noktaya geleceğini öngördüler.


    Launchpool, launchpad, staking, %7 usdt faizi hiçbiri trbinance da yok.

  •   

    2.satır işi bitirdi, bitti gitti...


    Satışı yapar, pound'a ya da euro'ya çevirir, "la gakko, gelirkene cebine at getir babo" derim, diyeceğim kişiye. 

    bitti gitti.


    sonuçta milyon birim paralarla uğraşmıyoruz. uğraşmaz hiç bi gümrük 30-40 tane 1000lik euro pangnotu ile 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabitelli

      

    2.satır işi bitirdi, bitti gitti...


    Satışı yapar, pound'a ya da euro'ya çevirir, "la gakko, gelirkene cebine at getir babo" derim, diyeceğim kişiye. 

    bitti gitti.


    sonuçta milyon birim paralarla uğraşmıyoruz. uğraşmaz hiç bi gümrük 30-40 tane 1000lik euro pangnotu ile 

    Asıl miningcilere kabaran fena bir şeyler var da, dünyanın farkında değiller...

    Türkiye'deki vergi kanunu çok açıkça şunu diyor:


    "Babuş, makine teçhizata dayalı sermaye ve bu makine teçhizata emek verilerek elde edilen bir gelir var ise, bu gelir vergisine tabidir."


    Çok açık. Çok net. Şimdi söyle baba bana, mining gelir vergisine tabi mi? Bence tartışmasız bir biçimde tabi. Dolayısı ile devlet baba istediği an miningciye "gel bakalım hele sen" diyebilir. Çoğu miningci binance kullanıyor. Türkiye'de ofisi var. Paranı hesabına çekmek için kimlik tanımlaman yapılı. Yasal düzenleme çıktığı an devlet baba aynı banka hesapları gibi, cüzdanlardaki hareketleri görebilecek. Bir grup insana belli sürede bir tıkır tıkır etherium yatıyor. Hep aynı hesaplardan... Bu ne demek? Devlet baba istediği an miningcilere saplayabilir demek.


    Gelir vergisi cezası önemli değil. Gecikme faizi cezası ile ödersin. Pişmanlık falan da var. Taksite bağlatırsın. Hallolur. Ama kazığın sivri ucu bu değil. Kazığın sivri ucu beyan cezası. Gelir elde ettiğin her ay için gelir beyannamesi vermen gerek. Vermediğin her ay için 2000 küsür TL cezayı yabıştırırlar. 1.5 yıl mining yapmış olsan, 36 kağıt cezayı sırf buradan yersin.  


    Devlet babanın küçüklerle bıdık bıdık uğraşacağını sanmam, ama büyüklerin tamamı okka altına gider. Ben bizimkileri de tanıyorsam az çok, bir ara bunu kesin yaparlar. Bu kazanç daimiye bağlamazsa ancak o zaman yırtabilir miningciler. Daimiye bağlarsa bir noktada devlet ayılıp geriye dönük alayına sokacak. Bu noktada da en çok orta boylar ağlar. Çünkü kazançlarının çoğunu götürür cezaya, vergiye, faizine verirler. Şöyle düşünün: 30.000TL gelirin beyanını vermesen de 2000TL beyan vermeme cezası yiyorsun. 4000TL gelirin beyanını vermesen de 2000TL beyan cezası yiyorsun.  Ayda 500-1000 falan kazanan küçükler yırtar muhtemelen.


    -------------


    Youtuber'ları hatırlatalım: Kameraları sermayeleri, video çekmeye ayırdıkları zaman da emekleri oldu. BU DEVLET KİMLERİ YOLDU MİNİNGCİ!!?? SENİ Mİ YOLMAYACAK!!??


    -------------


    Üstelik bugüne kadarki kazançlarınız için yapabileceğiniz bir şey yok. Bir düzeltme, bir kapatma, gizleme falan... Geçmiş ola. En baştan beri bu duruma önlem alarak yürüseydiniz bir cacık olmazdı. Türkiye'de ofisi bulunmayan bir borsadaki cüzdana kimlik bilgilerini girmeden mining yapacaksın. Biriktikçe başka hesaba yollayıp, o hesaptan bozarak işlem yapacaksın falan. Detay anlatmıyorum. Sonra küçük yatırımcı ve çoluk çocuk dışında, nispeten büyük oynayıp vergiden kaçan şerefsizler de faydalanıyor. O yüzden detay vermeyeceğim. Vergi kaçırma dersi verecek değilim.  


    -------------


    Mining'ciler de kızmasın hemen, yaptıkları iş ABD'nin hemen her eyaletinde gelir vergisine tabi. Almanya'da da durum aynı. Eminim çoğu ülkede durum budur. Dolayısı ile Türkiye'de de tabi. Sen kendi ülkenin yasalarını bilmeden iş yapıyorsun. Vergi öde demiyorum bakın. Bu kadar sazan olmayın lan. Bir araştırın, öğrenin, muhasebeciye sorun falan... Hangi muhasebeciye sorsan, detayı ile işi nasıl yaptığını anlatsan, laps diye "gelir vergisine tabi" der. Sen de ona göre önlem alırsın falan. Ne bileyim, bibinin oğlunun doğası gereği devamlı zarar eden şirketi vardır (var böyle şirketler). Onun adına alırsın kartları. Amortisman yazarsın, zarardan düşersin. Babalar gibi beyanını verir, 0TL vergini ödersin. Veya çeşitli hüllecilikler yapıp geliri yok edersin. Beyan da vermezsin. Şerefsizlik de olsa, yaparsın falan. Ama bir işe girip ülkedeki yasayı umursamama meselesini algılayamıyorum. Allah bu devlete sizin gibi keriz iş adamları versin lan bol bol... Yolunacak kaz gibi...  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 8 Mayıs 2021; 22:16:27 >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Ah be Üseyinim 


    O devlet baba bana zamanında sağlam sapladı da 2018 biterken kapadım tükanı resmi olarak, ayrı hikaye...

    Zamanında 280x ile geyik olsun diye eğlenirken 40LTC yaptıydım. Sonra da 580 ilen 0,7 eter yaptım. şindi kopil ETS oynuyo 

    Ha zaman gelir hashrate düşer, eğlence olsun diye gene kazarım eteri. Dedim ya; ben ufağım. kim uğraşacak 40LTC ilen. (40 denesi 15bin dolara doğru gidiyomuş la )


    İvit; dediğin, ekran kartlarını kamyonete yükleyip farm kuranlar için geçerli olabilir ama benim gibilere giren çıkan ne ola ki.?


    İşi büyütelim; Ayda 100 eter kazıyorum diyelim. Ederi bu gün için 30-40 bin dolar. (Nerdee o kaa eter kazıyacak donanım bende)

    Sorarım sana, benim cüzdanımın bende olduğunu kim nereden bilecek. Pool'un teki he bire cüzdanın tekine yüzer yüzer yolluyor. Kim nası takip edecek.

    He spybotlarla benim bilgisayarıma girer kurcalarsa bilemem tabi. altı üstü wallet.dat diye bi dosya. 800kb bilemedin 1mb.

    Anonim olması zati bunu böyle sevdirdi insanlara. Legal ya da illegal, bu ayrı lak lak konusu.


    Bunu borsadaki cüzdana yollayıp paraya çevirip yurda sokma işi çetrefilli dersen; 30-40 binlikleri bilmem ama, babalar illa ki bulur bunun yolunu.

    Benim gibi ufaklıklar da dingilteredeki kankisine transfer eder, kanka gelirken pangnotları koy cebine getir der.


    Düzenli olarak gelir elde edip yaşamını bununla idame ettirenler ise, detay vermeyeceğin atraksiyonlar ile halledecektir elbette. 





  • Devlet baba çok fena enseler. Neticede miner dediğin adam bu parayı Türkiye'deki hesabına nihayetinde alıyor. Neredeyse hiçbiri "dur bu kazdığım köşede dursun" demiyor. 10 kartla kazım yapıp ayda 650 dolar vuran adam en sakatı. Tık, tık, tık, düzenli şekilde satıyor, parayı Türkiye'deki hesabına alıyor.


    Bir de kazımı borsadaki hesabına yaptığını düşünelim. Borsa'nın da Türkiye'de ofisi var. Zaten o borsanın banka hesabından neredeyse hiçbir farkı yok. Çünkü alım satım yapmak için kimlik fotoğrafımı yükledim. Devlet baba şrak diye görür işlemleri. Diyelim Türkiye'de ofisi olmayan borsada hesabın var. O zaman de alım-satım için kimliğini tanıtacaksın. Her bozduğunda da Türkiye'deki hesabına o borsadan para yatacak. Devlet baba: "Gel bakalım, bu paralar nereden geldi?" dese, ne diyeceksin? "Efendim ben alıp satıyorum" desen. O da "göster bakalım alımlarını" dese. Gösterecek bir şey yok. Ne demek bu? mining yaptın demek. ŞRAAAK. Bitti.


    Kimlik tanımı olmayan borsadan kankana yolladın. Kankanın yaşadığı memlekette kripto paraya vergi var. Hooop, iş gene karıştı. Bundan yırtmak için şu olabilir. "Gönderdiğim an sat!" O zaman o devlet arkadaşını çağırsa, arkadaşın der ki "kankam bana borç verdi". Ben de 30 gün sonra bakınız, adama eft yapmışım." Kripto geldiği an sattığı için burada bir kardan bahsedilemez. 900 dolar karşılığı zükcoin borç almıştır. Aldığı gibi 900 dolara çevirmiştir. 29 gün sonra da bak zaten 900 doları arkadaşına geri yollamış." Mesele kapanır.


    Diyelim devlet baba seni çağırdı: "Zimbabve'deki bir bankadan hesabına 3 ayda bir, 5 ayda bir para yatıyor hacı, herifin adı da Şuayip Düzdöğen. Bu ne ayak?" Bu sefer sen dersin ki: "Kankama borç verdiydim yıllar önce. Düğünde takılan altınlar (yastık altı parası). Onu geri ödüyor para buldukça." gene mesele kapanır. Zaten para aklama dediğimiz şey temelde budur.


    -----------------


    Peki, şu ana kadar iki yıl boyunca kazım yapmış ve parasını tık tık tık Türkiye'deki hesabına almış biri güvende mi? Asla değil. 200 dolar, 300 dolar, 400 dolar... Adam tık tık tık para alıyor. Devlet çok fena keriz.avi yapacak. Haberleri yok. Keriz.avi'ne yakalanmamak için hülleciliği en baştan yapacaktı. Zira mali meselelerde zaman aşımı 10 yıl. Devletlülerimiz 6 yıl sonra ayılıp, bu arkadaşları geriye dönük incelemeye sokabilir. Ballı kaymaklı gecikme faizli vergiler + beyanname cezalarını yabıştırır geçer. Yapar yapmaz onu bilemem. Ama bu arkadaşlar, bu kerizliklerine bugün son verse, 10 yıl bu riski taşırlar.


    Bazı ülkelerdeki uygulamalar da sıkı. Yurtdışından gelen paranın beyan zorunluluğunun çok düşük tutarda başladığı ülkeler var. Mesela, sanıyorum Fransa'da yıllık 10.000 Euro. Fransa'daki kankanla 10.000 Euro'ya kadar hüllecilik yapabilirsin. Sonrasında herifin gidip beyan etmesi gerekir. O da sakat. Çünkü Türkiye-Fransa arasında vergi anlaşması var. Beyana ne yazacak?  


    Ama Amerikanya'nın California kazasında beyansız "hediye" limiti 120.000 dolares. California'da kankileyton varsa arkan sağlam.


    Para büyümediği sürece de "Cebinde sok" demene de gerek yok dediğim gibi. 3 ayda 1000 dolar, 2 ayda 1000 dolar... Devletlüm sorarsa "5 yıl önce altınlarımı verdim bu ite" der geçersin. EFT yaparken de açıklamasına "borç geri ödemesi" yazsın. Temiz. Ama limit 120.000 dolares ya... Ayda 10.000 yollasa devletlülerimiz sorar: "Lan hayvan, sen Brunei kralı mısın? O nasıl bir düğün altını itin oğlu" diye. Daha derini deşerler. O kankileytonun iddia ettiğin dönemde aldığı bir gayrimenkul falan varsa bir şekil yırttırırsın. Hele ki 10 yıl doldu ise gönlün rahat. "Ahan da bunu almışıdılar yahu" falan diye. "Elden para mı vermişdiydiler?" "Öyle olmuştu ki besbelli". Olmuşduydu ise bile 10 yıl geçmiş, zaman aşımı. Geçmiş ola.


    Yani, o kadar da kolay değil. Zor da değil. Minik minik tırtıklıyorsan, önlemini de baştan alırsan yırtarsın. Ama malak gibi önlem almadı isen, patlama ihtimalin gayet de mevcuttur. Büyük büyük tırtıklıyorsan, önlem aldığını sanıyor olsan bile bir yerden patlayabilirsin.


    Mikro mikro tırtıklıyorsan, önlem almasan bile patlayacağını sanmıyorum. Ayıptır yani, ayda 200 lira gelirin beyanı verilmemiş diye ceza yabıştırmak yüce devletimize aslen kına gibi yakışır da, ona uğraşacak memurun mesaisini çıkarmaz.  Bizim devlette artık 1 kuruşun peşine düşerken 500 lira harcama kavramı kalmadı. Eskiden vardı böyle talı olaylar. Bir kurum diğerin ödeme yapıyor. Hata var. 25 kuruş eksik var. Karşı taraf yazıya döküp resmi olarak sorduruyor. Pul parası, kağıt parası... Öbürü cevap veriyor. CC'de saymanlık var. CC dediğim PTT gene. O da bir pul. Saymanlık ikisine birden cevap atıyor. Gene bir pul. Böyle böyle 2 aylık yazışma sonunda 25 kuruş gönderiliyor. Arada 60 lira para harcadın.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Mayıs 2021; 1:37:12 >




  • arkadaşlar ben mining işiyle ugrasıyorum vergi konusunda aklına fikir gelen birileri olabilir.Özelden bilgilendiren olursa sevinirim fikir alışverişi yaparız  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaxxx -- 9 Mayıs 2021; 1:40:28 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    vpn var. zaten vpn olmadan internette dolaşılmaz ki. binence gloabal kullanıyorum. en hızlısı. diğerlerinin hepsi çakma borsalar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Benim anladığım kadarı ile bu işin sonu FOREX gibi olacak. Yurtdışı borsalara Türkiye'den giriş yasaklanacak, millet TR borsalarına kalacak. TR'de beli coinler var. Diğer coinlere erişmek için yurtdışı borsaları lazım. Bu düzenleme ile kendi ayaklarına sıkacaklar gibi görünüyor gene.

    bu pek uygulanabilir bir şey değil bence. her türlü yabancı borsaya giriş yapılıp coin aktarılabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat.cinar

    Umarım şaka yapıyorsundur, Binance gibi yabancı borsalara para aktarım yasağı gelirse o IBAN'a ülkemizdeki hiçbir bankadan para transferi yapamazsın demektir, VPN ile anca pörnhüb.com yasağını delersin.

    Öyle birşey yok mesela yabancı bahis sitelerine türkiyeden erişim yasak ama istersen ibanına banka hesabına paranı çekebiliyorsun. Haa tabi maliyeye takibe takılırsa cezası var.

  • KERBEY kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim şey para aktarım yasağı, siteye olan erişim yasağı değil. Telefonundan ya da ATM'den o IBAN numarasını girdiğinde hiçbir bankadan para aktarılamamasından bahsediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mustafaxxx M kullanıcısına yanıt

    şu an bi çok kazıttırıleybıl coinlerde network hashrate tavanda. bu devirde ne kazıyorsun ki efektif oluyor??? 


    cidden ya, kaldı mı asic olmadan mining yapılacak nane.


    hee; al-sat diyorsan, o mining değil.

  • Bence 2023 u bekleeleri lazim

  • TechVET kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi bir aşağıdaki arkadaşa anlattım.

    Yabancı borsalara para aktarım yasağı getirildiğinde, paranı yerli borsada Tether(USDT) ya da farklı coine çevirip yabancı borsalara transfer etmeninde önüne geçeceklerdir.

    Umarım böyle bişey yaşanmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şöyle yaparsın, böyle yaparsın, vpn kullan diye diye yasaklanmadık bir şey kalmadı. Bravo

  • Kripto para yasak ama kripto paraya vergi getirdim. Bil bakalım ben kimim? :)

  • Sayın Bakan Bey,


    "Kripto varlıkların tanımlanması ve borsaları yükümlülükleri gibi ayrıntıların yanında vergilendirme için de dünyadaki örnekler inceleniyor. "


    Diye bilgi vermiş. tahminim yer yüzünden örneği olmayan bir yaptırım regülasyon getirilir. Bu konuda haklarını yememek gerekir.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.