Şimdi Ara

kriptik tonsillit (bademcik iltihabi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
3
Favori
84.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • beyler bu lanet hastalığa ilk defa 4gün önce başladı ,4gündr çekiyorum hertarafımda ağrı var,boğazda ağrı var,zorla yürüyorum,halsizlık çok,özellikle midemde ağrı var ishal durumu var ,midem çok ağırıyor,zorla nefes alıyordum sanırım mideden dolayı,feci baş ağrısı,ateşlenme 2gün önce doktora gittim 1000lik cec verdi,barsakl ilgili ilaç verdi,antibiyotik verdi 5 ilaç verdi ,sabah midemde ağrıyla başladı çarşıya çıktım ogun burgerdende bişeler yedim adana sıcağında 1 saat yürüyünce eve kendimi zor attım o akşam arttı hastalığım çokşükür ilaçlarla düzeldim biraz ama hala ishal ve ağrı geçmedı sizce neden oldu bu dişlerde çürük var,damda yatıyorum üstüm açıkta yattım ogun sanırsam nedeni ne olabilir,ben kum dökuyorum sanmıştım geçen sene acile kaldırılmıştım bel arkası ağrısı yüzünden bundada midede fena ağrı olunca dedım belkı kum dökuyorum ama o deilmiş fena ateşlendim o gece ve nefes alamama sorunu nedeni ne olabilir




  • arkadaşlar bir öğretmen olarak ben de aynı sıkıntılardan mustaribim. her sene 2-3 defa aynı sıkıntılarla karşı karşıya geliyorum. ses olmadan da maalesef günümüzde öğretmenlik yapılamıyor. yukarda yazılanlar özellikle udihindi bitkisi ilgimi çekti. yoksa ballı zencefili, günlük sakızını, kebabiye bitkisini, pekmez içmeyi, tarçın çayını denememiş değildim. bu sene yine aynı rahatsızlık başımda. ama bunların tam bir etkisini görmüş değilim. akşamları sarımsaği parçalayıp yutuyorum. onun biraz faydası oluyor gibi. belki vücudumun sağlam, tam dirençli olmaması bunun sebebi idi. ama bir de udihindi bitkisini deneyeceğim. faydasını görürsem burada paylaşırım. değerli bilgilerini burada paylaşan arkadaşlara şükranlarımı sunarım.
  • Bende 4 gundur çekiyorum bu illeti,bir arkadaşım zencefille bal karışımı önermisti bugün,googlede dolaşırken uduhindiyi gördüm,şimdi burada forumdaş kardeşlerimden okuyunca yarın sabah ilk işim udihindi almak olacak,inşallah bizde faydasını görürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar söyle bir durumda var. Devlet Hastanelerinde doktorlar hastayla ilgilenmiyor. Direkt antibiyotik yazıp gönderiyor. 2 yıl boyunca çektim ve 2 yılda 15 -20 kere tekrarladı. Sonunda özel hastaneye gittim ve doktor sağolsun çok ilgilendi ve ilginç bir teşhis koydu. Burnunda kemik eğriliği ve burun alerjisi varmış . Gece uyurken fln burnumdan nefes alamiyomusum ağzımdan nefes aldigim için tekrarliyormus. Antibiyotigi kesti burnum için 2 tane ilaç verdi. O gün bu gün hastalanmadim... belki benim durumumda olan vardır diye paylaşmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devda D kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeş. Umarım tekrarlamaz ama tekrarlarsa senin dediğin gibi yapacağım.

    Bir keresinde ağrının daha ilk başladığı gün, yine devlet hastanesi'ne gittim. Herif antibiyotik bile yazmadı, soğuk algınlığı deyip yolladı. Sonuç: 2 gün sonra ateşler içinde acil'e gittim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğlum 5,5 yaşında ve her ay kriptik tonsilit oluyor, bu ay antibiyotik yazdırmadım,
    - tahta kaşıkla yarım çay kaşığına yakın arı sütü ,1 kapsül içi propolis ve 1 çay kaşığı udi hindi bitkisi tozunu balla karıştırdım günde iki kere ,
    - yarım çay kaşığı kadar UDİ HİNDİ bitkisi tozunu temiz bir kağıda koyup boğazına üfledim günde bir kere,
    - bunlara ilaveten 5 dakika kaynatılmış 1 tutam adaçayı ile sabah akşam gargara yaptırdım ve günde 1 ölçek immuzinc şurup içirdim,
    Biraz fazla uğraşmışsın diyen olabilir ama ,gerçektende 5.günün sonunda kript denen iltihapların yok olduğunu şaşkınlıkla ve sevinerek gördüm.Allah 'ın izniyle ve çok şükür.
    büyük ihtimal ,yalnız udi hindi ve gargara da tek başına etkili olabilir çünkü daha önce de diğer saydıklarıma benzer şeyler denemiş fakat udi hindi yi denememiştim.Ben de internette böyle forumlarda okuyarak keşfettim,o yüzden yazmak istedim,tavsiye edenlerden Allah razı olsun,Allah herkese şifa versin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtally

    Bu hastalık kript denen illetten hızlı kurtulma ile biter. Kriptik tonsillit olan bir kişinin derhal bir kbb uzmanına görünmesini salık veririm.

    Muhtemel verilecek tedavi:

    Alfacid, duocid vb antibiyotikler,
    Kuvvetli bir ateş düşürücü/ağrı kesici,
    Bazı ek rahatlatıcılar-duruma göre-

    Bazı durumlarda dr tarafından batikonlanmış gazlı bez çubuğuyla tuşe edilmesi suretiyle yapılacak mekanik temizlik faydalı olur ama bu kısacık müdahale hastayı oldukça acıtır.

    Soft mekanik temizlik maksadıyla batikon çözeltisi ile gargara iyi bir yöntemdir. Günde 5 kez tekrarlayabilirsiniz. Hazırlanışı: bir fincan içine 1/2 yemek kaşığı batikon ve 2 yemek kaşığı oksijenli su.

    Ateş nöbetleri geldiğinde örtünmeyin, biraz üşüseniz de kısa kollu olarak bekleyin.

    Vücudunuzun her yerindeki dayanılmaz ağrıların azalması ancak ateş düşürücü/ağrı kesici ve diğer ilaçların düzenli kullanımı ile ikinci gün bittikten sonra gerçekleşir. Sabır çok önemlidir.

    Geçmiş olsun.

    Bademciklerin ustundeki beyaz iltihaplari kulak copunu gargaraya batirip temizlemenin faydasi var mi? Kendim yapacam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar, Ben bir öğretmenim
    Sizi uduhindi bitkisi hakkında rahatsız ediyorum. Kusura bakmazsanız

    4 senedir geçmeyen bir öksürüğüm var. Bir türlü çözüm bulamadım. Özel hastaneler, devlet hastanesi doktorları derken baya bi para harcadım, zaman desen , ek ders filan hak getire......... dünya günüm gitti.


    Geçen doktor tomografi sonucuna bakıp dedi ki: burunda kemik var ayrıca senin bademcikler akıntı yapmış. Akıntılar taşa dönüşmüş. taşlar boğazına sürtünce öksürük yapıyor dedi. Bademcikleri almamız lazım dedi. Bende ameliyat olmak istemedim. Bana deposilin denilen bir iğne verdi. 3 gün önce vurdurdum. Fakat bu ilacı kullananlar 21 gün sonra yine vurdurmak zorunda kalıyor. 6 ay sonra da bağışıklık kazanıyormuş hastalık zaten bu iğneye anladığım kadarıyla.

    Bademcik iltihabı konusunda ne aşamadasınız acaba. Başka alternatif bir yöntem bulabildiniz mi ?
    Bademciklerimi aldırmak istemiyorum.. Udihindi deneyenler ve başarıya ulaşanlar var mı ?
    Sağlıklı günler
    Teşekkür ederim.




  • antibiyotik kullan farklı markaları .
    daha 4 gün olmuş sabret . sıcak tut hep . aylarca hasta olanlar var sabret . vucut zamanla antikor üretir . 1 ay boyuca geçmez ise bademcigini aldır . basit bir ameliyat zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kriptiğe en kıs sürede rahatlatan uygulamayı anlatıyorum.
    +abeslang denen dil basacağının ucuna steril spançı sarıp flasterle sabitlenir
    + spança batikon emdirilir, fazlası elle sıkılıp akıtılır,
    + bademcikler bununla sıvanır, beyaz iltihap silinir
    + öğürmeye neden olur fakat 5 dakika sonra ne ağrı ne ateş ne de yutkunma güçlüğü kalır
    + bunu iki gün yaparsanız kullanmaya başladığız kabadan iğneler etki edesiye kadar oldukça rahatlarsınız,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 gundur cekiyorum bu meleti. 2 gun once ilaca basladim. 1 gun sonra agrilar artti bogazda ates oldu 39 direk acile gittim. deposilin 2.4 verdi. igneyi dun aksam 7 gibi oldum simdi saat sabah 10. degisen hic bir sey yok. halbuki igneyi yapan sabaha civi gibi olacaksin diyordu. biz kurdal olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keyman K kullanıcısına yanıt
    derman aşağıdaki adreste, geçmiş olsun keyman
    Bademcik iltihabı için ilaçsız ameliyatsız %100 kesin çare


    https://forum.donanimhaber.com/bademcik-iltihabi-icin-ilacsiz-ameliyatsiz-100-kesin-care--128397350
  • bendede 1 aydır benzer şikayetler var antibiyotik kullanmadan geçmezmi arkadaşlar
  • selamlar benim çektiğim çileyi paylaşmak için geldim 3 senedir bununla uğrşıyorum vurulmadığım bi iğne kalmadı. başladı mı tamamen geçmesi bazen iki ayı buluyor bende. anlattığınız bitkisel yöntemleri denemedim fakat ilaçlı tüm tedavileri denemiş bulunuyorum. genellikle antibiyotik iğne yazmalarını istiyorum tabi.

    benim süreç antibiyotik iğne sonrası iyileşir gibi olmayla başlayıp, bir hafta sonra acilde serumla devam edip en son kbb'de boğazı baticonlu pamukla sildirip deposilin vurdurmayla bitiyor. ancak artık öyle de bitmez oldu.


    sonuç:bademcikleri aldırma kararı aldım şu an deposilin vuruldum iyileşmesini bekliyorum boğazın. sonrasında da ameliyatı olmayı düşünüyorum risklerini de göze alıyorum. keşke çocukken alınsaymış. bu çileyi gerçekten çekmeyen bilmez, psikolojiyi bozar hayatı sorgulatır.

    bitkisel tavsiyeleri uygulayacak sabrım da hiç olmadı açıkçası en yakın hastaneye teslim ediyorum kendimi belki yapmak lazımdı.

    dediğiniz gibi devlet hast. ilgilenmiyor en azından ben denk gelmedim, bi özel hastanede devamlı olarak aynı doktora giderseniz tekrar tekrar aynı hikayeyi anlatmak zorunda kalmazsınız.

    tavsiyem tonsilit başladığını hissettiğiniz an sigarayı kesmeniz ve düzelir mi acaba ya diye beklememeniz, yoksa uyandığınız sabahlar cehenneme dönebiliyor. zaten keşke hiç içmesek :(

    not: antibiyotikle geçmeyen tonsilit için ebv testi yaptırmanızı da tavsiye ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsekiz_oniki -- 18 Nisan 2022; 12:25:27 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.