Şimdi Ara

Kredi kartı limitine yüksek gelir yazmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
4.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    Hocam o dediğin olay doğru.Bankaların bile Zengini ve Fakiri var çünkü ondan.İş bankası Türk Bankası Finasbank Katar Bankası.Halk dilinde bu tabiki.Bankalarda bir Ticarethanedir.Piyasa Merkez bankasından para alıp para satar veya piyasadan para toplayıp başkasına para satar.O dediğin bankalaran satacak parası azdır diğer bankaların satacak parası çokdur.Yani bu senin yaşadığın olay tamamen bununla alakalı.:)
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Üzerime kayıtlı hiçbir şey yok :) Sicilim temiz evet fakat ne kadar etki eder bilmiyorum

  • @açılın-ben-mühendisim

    Büyük bankalar fazla limit açmıyor zaten belirli müşteri gruplarına açıyorlar. Sebeplerini de @aykut291 dolaylı şekliyle anlatmış. Bazı bankalarda satacak para çoktur bazısında azdır en basite indirgenmiş haliyle böyle. Kimi bankalar portföy geliştirmek için ekstra risk de alabilir. Köklü bankaların daha az riskler aldığını görebilirsiniz belirli müşteri grupları özelinde konuşuyorum. Zaten bankacılıkta müşteri grupları önem arz ediyor buna göre de yaklaşımları değişiyor. Haliyle ne desek farazi konuşmuş oluyoruz aslında bu mevzu için söylüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 4 Aralık 2023; 1:18:28 >
  • 160.000 TL kredi kartı limitim var. Üzerime kayıtlı hiçbir şey yok. SGK yok.

    Üstelik geçen ay limitim 22.000 TL idi. Tek yaptığım geliri yüksek yazıp denemek.

  • jinduw J kullanıcısına yanıt

    Hangi banka

  • Selehattin27 S kullanıcısına yanıt

    İş Bankası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jinduw

    İş Bankası.

    Findeks puanın kaç hocam

  • jinduw J kullanıcısına yanıt

    Banka borçtan dolayı icraya verse alacak bir şey bulamaz diyorsun yani hocam?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    herhangi bir bildirim yapmadım. resmi olarak gelirim yok. üzerime kayıtlı bir şey de yok.

    kaldı ki icralık olmaya değil, olabildiğince kredibilitemi arttırmaya çalışıyorum.

    ha oldu da parayı ödemedim. avukata verse bile zaten faizini benden alamaz. anaparayı da alamayacağı için vadeyi uzatabildiği kadar uzatmak zorunda.

  • jinduw J kullanıcısına yanıt

    Hocam sorması ayıptır nasıl geçiniyorsun?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Paradan para kazanıyorum diyelim. :)

  • jinduw J kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam yanıtınız için

  • jinduw J kullanıcısına yanıt
    Bankada bulundurduğunuz bir sabitiniz var mı? Biliyorsunuz artık limit için çalışıyor olmanıza gerek yok, banka içerisinde tuttuğunuz sabitleriniz de (mevduat, fon, hisse, bes vb.) limit için değerlendirme kapsamına giriyor. Risk bankalara bırakılmış durumda.

    Her bankanın kendi içerisinde belirlediği algoritmalar var. Örneğin siz 1 sene boyunca aynı banka içerisinde 500.000 TL tutarsanız bankanın kendi içerisinde yer alan algoritmalar yine bankanın kendi içerisinde size kredi limiti çıkartır.

    Bu dediklerimin hiç birisi sizde yok ve bankada herhangi bir sabitinizin olmadan bu limiti aldıysanız banka algoritmasında bir sorun vardır ya da banka kendi içerisinde risk almıştır.

    Bunu neden soruyorum çünkü birçok "ben çalışmadan şu limiti aldım" yazan kişiler banka hesaplarında yer alan sabitlerinden söz etmiyor. Siz hiç çalışmadan her ay banka hesabınıza 30.000 TL yatırsanız bile herhangi bir evrağa gerek kalmadan banka bunu yan gelir olarak kabul ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 12 Ocak 2024; 2:36:28 >




  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Bankada para tutmuyorum. Sadece transfer amaçlı kullanıyorum.

    Para giriş çıkışını hacimsel olarak hesaplıyorsa, belki limit açıyor olabilir. Onun haricinde bir sabitim yok.

    Olsa da fiziki ürün alırım. Bankaya para kazandırmam.

    Arada kredi kullanıyorum, o da kredibilite artsın diye küçük miktarlar. Maksat düzenli ödeme görünsün.

  • @AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM @iDoctor @XpressMusic34


    Aslında sizin dediğiniz ilk giriş seviyesi müşteriler için geçerli. Her şeyde olduğu gibi ülkemizin bankacılık sistemlerinde de tam bir tutarlılık yok. Örneğin ilk kart başvurusunda bulunacak bir genç için 40 takla attırırlar. Bankada paranızın olması ile bile etkileyemezsiniz, gelir isterler. Düşük limit verirler.


    Sonrasında ise "açılın-ben-mühendisim" in dediği gibi ortak limite falan bakmazlar. Mevcut kartı nasıl kullandığınıza ve geri nasıl ödediğinize bakıyorlar en çok. Misal benim eşimin hesabında para yok. Gözüken geliri sadece asgari ücret. Daha düne kadar 11.250 lira olan maaş. Ama Garanti, 300K, Ziraat 20K lık kredi kartı veriyordu. Ki otomatik artırımda, kendisi artış falan talep edip oraya yüksek gelir beyanlarında bulunmadan. Yani belli bir süre müşterisi olduktan sonra isterseniz resmi işsiz de olsanız, siz örneğin ayda 100K harcayıp ödüyorsanız, otomatik limit artırımı ile sizi 1 yılda yarım milyonluk yaparlar. Dün eşimin hiç kullanmadığı ziraat kartını da otomatik 60 yapmışlar. Tahminim bu yakınlarda garanti de %50 falan artırıp 450K civarı yapar.


    Bir de böyle limitlerim bol bol artsın falan istiyorsanız, işte yıllık kart aidatının falan da pek peşinde koşmamanız gerekiyor. Hani 400 çekmiş 600 çekmiş. Yasak çekemezsiniz iade edin vs diye dalaşırsanız sonuç olarak, hani yarım milyon kart limiti vereceğim adam bunun peşinde koşmaz diye bana kalırsa artışlarda bir gıcıklığa dönebilirler. Eskiden dalaşırdım misal, artık takmıyorum. Bende de iş bankası limit 420K


    Ayrıca tabi kart limitleri de başlı başına kredibiliteyi de etkileyen bir unsur. Yarın öbür gün kredi başvurusu yaptığınızda da hani adamlar bir bakıyor.


    Yani işin özeti 18 lerde ilk kartınızı almaya çalışıyorsanız limite hiç takılmayın varsın 2000 versinler. Siz bolca kullanıp ödeyin, zaten yıl sonuna 20-30 kat artırırlar kendiliğinden.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Detaylı mesaj için teşekkürler. Ben aidatsız kart kullanıyorum şahsen hocam limitleri de gayet güzel veriyorlar.

  • Resmi evrak ile kanıtlayamadıktan sonra bi şey değişmiyor.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.