Şimdi Ara

Kredi kartı limitine yüksek gelir yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
4.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bankacı gelire 150bin yazdı ve kartı onaylattı diğer kartlarda limitlere etkisi olurmu LKS güncellermi arkadaşlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selehattin27 -- 29 Kasım 2023; 11:59:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bankada bulundurduğunuz bir sabitiniz var mı? Biliyorsunuz artık limit için çalışıyor olmanıza gerek yok, banka içerisinde tuttuğunuz sabitleriniz de (mevduat, fon, hisse, bes vb.) limit için değerlendirme kapsamına giriyor. Risk bankalara bırakılmış durumda.

    Her bankanın kendi içerisinde belirlediği algoritmalar var. Örneğin siz 1 sene boyunca aynı banka içerisinde 500.000 TL tutarsanız bankanın kendi içerisinde yer alan algoritmalar yine bankanın kendi içerisinde size kredi limiti çıkartır.

    Bu dediklerimin hiç birisi sizde yok ve bankada herhangi bir sabitinizin olmadan bu limiti aldıysanız banka algoritmasında bir sorun vardır ya da banka kendi içerisinde risk almıştır.

    Bunu neden soruyorum çünkü birçok "ben çalışmadan şu limiti aldım" yazan kişiler banka hesaplarında yer alan sabitlerinden söz etmiyor. Siz hiç çalışmadan her ay banka hesabınıza 30.000 TL yatırsanız bile herhangi bir evrağa gerek kalmadan banka bunu yan gelir olarak kabul ediyor.
  • Bildiğim kadarıyla bir kişinin bankalararası total bir limiti var ve kartlar arasında bu ana limit dahilinde paylaşım yapılıyor. Ana limite geldiğinde diğer banka kartlarında limit arttırımı yapamazsın diye biliyorum.

  • Ortak bir limitiniz mevcut. Bu limitiniz diyelim 250 bin tl olsun. X bankasında 150 bin ve Y bankasında 100 bin limitiniz var ama Z bankası da sizi arayarak 50 bin limitli kartınızı onayladık gönderiyoruz diyorlar. İşte burada Z bankasının verdiği 50 bin liralık yeni kart onay aşamasında takılıyor ve limit yetersizliğinden kalıyor. Siz belge ile (kira geliri , alım satım , ticaret vs) ek gelir beyan ederseniz başlangıçta ki 250 bin limitiniz artar ve yeni kart veya hazırdaki limitleriniz yükseltebilirsiniz. Banka değiştirmek istiyorsanızda önce mevcut limitinizi düşürün. Düşüş işleminden 10 gün sonra geçmek istediğiniz bankadan kart talep edin. Daha sonra yeni kartınız geldiği zaman düşürdüğünüz limit kadar limit artışı talep edin. Limit düşümü yaptığınız bankayı isterseniz kapatın ( bence kapatmayın limitini bin tl gibi ufak bir rakama düşürün ve kartını kullanmayın böylecek kart aidatıda ödemezsiniz).





  • Bankacıların yazdığı Limitin bir anlamı yok.Sistemden otomatik olarak tespit ediliyor.SGK dan alıyor verileriler Bağkurlu veya SSK lıysa n veya senden geli belgesi beyan etmeni istiyorlar. Bankacılara yalanda söylenebiliyor o verinin tamamen formalite olduğunu düşünüyorum ben. Birde gelirinin 4 Katı kadar kural var.Diğer bankaları etkiler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hiç bir şey değişmez , onlar tamamen formalite , bddk kararı ile tüm bankalar toplamı bir limit var , ne kadar bilmiyorum da onu geçemiyorsun.

  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Hocam işi olmayan, sgk sı olmayan, hiçbir geliri olmayan insanların veya hiç çalışmamış insanların cebinde çok yüksek limitli kartlar var yani ben o tespit aşamalarına da inanmıyorum pek. Düzgünce araştırılmıyor o mevzular bana öyle geliyor en azından tüketici olarak. Mesela bir dönem çalışıp yüksek limitli kartlar alıp daha sonrasında ödeme gücünü kaybetmiş olanlardan söz etmiyorum.


    https://forum.donanimhaber.com/icra-mahkemelerindeki-dosya-sayisi-30-milyona-yaklasti--157103452


    Bu 30 milyona yaklaşan icra dosyalarının çok büyük çoğunluğunun banka borçları olduğunu belirtmeye gerek bile yok esasen. Elbette kişi geliri varken gelirini kaybedip ödeme güçlüğü yaşayabilir buna itirazım yok ama üstte belirttiğim şekilde olup borçlanıp ödemeyen/ödeyemeyen çok kişi var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Kasım 2023; 16:47:40 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Valla bilemiyecem okadarını.Neye göre veriyorlar neye göre vermiyorlar hiç bilmiyorum ama gelir beyanı hikaye bence.Adam 500.000₺ gelirimde var diyebilir ondan dedim
    .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam öyle ya belge istiyorlar bazı durumlarda çoğunda da hiçbir şey istedikleri yok direkt onaylanıyor ya da reddediliyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    İşlerine geliyor ödersen sıkıntı yok limiti kullansın gitsin. Odeyemezse de faizden vs gene işlerine geliyor. Bazi bankalar çok cömert. Bananbir banka tahminj heliriniz şu bu sebeble limitinizi su yapalım diye teklif verdi. Yani bankalarda sistemden memmun takmiyorlar doğru yanlışi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel yazmışsınız hocam.

  • Smoche. kullanıcısına yanıt

    yyyok öyle birşey.

  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

    Bankacı mısın ?

  • Smoche. kullanıcısına yanıt

    bankacı değilim. bankacılardan daha iyi biliyorum

  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

    O zaman cevabını dikkate almama gerek yok teşekkürler by.

  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

    "bankacı değilim. Bankacılardan daha iyi biliyorum" demişsiniz, bu uzmanlığınız nereden geliyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Aralık 2023; 16:32:18 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    tecrübe. aşağı yukarı her bankada kk vardır heralde.

    örneğin akbank-işbank 2.5 yıldır 1 kuruş limit açmazken diğer bankalardan yüksek limitler aldım.

    bankacıların büyük kısmının da çok bilgili olduğunu sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 1 Aralık 2023; 18:20:53 >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    2 yıldır çalışmıyorum, yaklaşık 10 aydır da sigortam yatmıyor. Geçen ay bankanın tespitine göre aylık yaklaşık 360k gelirim olduğu için kredi kartı limitimi 500k yaptılar…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FRIENDS kullanıcısına yanıt

    Hangi banka hocam ?

  • evenko kullanıcısına yanıt

    Akbank (Wings Kart)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FRIENDS kullanıcısına yanıt
    Üzerine kayıtlı Malın vardır.(Ev,araba, arsa ,) veya sicilin temizdir ondan vermiştir bence.Bu işde çalışanlardan duydum bende.O iş eskidenmiş artık bir dönem her önüne geçene Bankalar kredi kartı dağıttı ama sonra BDDK engellemiş artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.