Şimdi Ara

Koşu bandından gelen tıkırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kullanmakta olduğum ALTIS SD-5000 koşu bandının motorundan tıkırtı sesi gelmekte. Acaba bir yere sürtüyormu diye motorun bulunduğu bölmenin kapağını açtım fakat motordan geldiğini anladım. Rahatsız edici değil ama böyle yapması beni şüphelendirdi. Eğer isterseniz ses kaydı atabilirim. Servisi arayacaktım fakat garantisi bi yarım yıl önce doldu. Açıkcası internetten baktığımda 400-500 Tl ye kadar istedikleri olmuş, bandın kendisi 750 TL. Acaba ne yapmalıyım, kullanmaya devam edersem sorun yaşarmıyım ? Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.



  • Janissary07 J kullanıcısına yanıt
    resim eklerseniz daha iyi yardımcı olabilirim

    yine de şunları kontrol eder misiniz.

    1-Motor kömürlerinden geliyor olabilir.
    2- sürücü kart üzerindeki kondansatör şişmiş olabilir.
  • Mesajınız için teşekkürler. Açıkcası motor-makine gibi konuların teknik meselelerini anlamadığım için istediğiniz yerin fotoğrafını çekmemiş olabilirim. O yüzden bir de ses kaydı çektim.

    Ses kaydı:http://vocaroo.com/i/s0oH44I28Ksh

    http://imgur.com/gOLf1vy

    http://imgur.com/DniVTfT

    http://imgur.com/EdatCLF

    http://imgur.com/DVOj9gS

    http://imgur.com/DCDsHQI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janissary07 -- 20 Haziran 2014; 18:21:46 >




  • motorun arkasındaki fan değiyor olabilir çünkü kanatlar çerçeveye çok yakın .


    2 numaralı resim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    motorun arkasındaki fan değiyor olabilir çünkü kanatlar çerçeveye çok yakın .


    2 numaralı resim

    evet motor bir yere sürtüyor gibi ses geliyor ama sürücü kartı da olabilir tam anlaşılmıyor .
    şöyle yapın motor kayışını boşa çıkarın.
    motoru bulunduğu yerden sökün, dışarıda deneyin.

    Not: sökmeden önce vidaların şimdiki pozisyonlarını işaretleyin.
  • Ses periyodik ve tek noktadan sürtme var. Motorun her turunda bir kere ses geliyor yada bandın her turunda . Bandın dalgalanmadan dönüp dönmediğine bakın örneğin bandın ek yerindeki hizalanma hatası yada ucunun deforme olması da bu sesi yapabilir. Profesyonel medikal koşu bandı tamirleri ile uğraştım bir süre orada örneğin bandın alttaki kılavuzlarında bandın hizalama problemi varsa yada ek yeri hasarlanmışsa ses çıkartırdı. Arkadaşın dediği gibi motor ile band kasnağı arasındaki kayışı söküp sorunu izole edin yani band tarafında mı yoksa motor tarafında mı belli olsun.
  • @Krone


    @limbesh


    hortt  


    2 sene önce letgo üzerinden altis koşu bandı almıştım. Baya sorunsuz kullandım. Bugün bantın sürekli kayıp ses çıkardığını fark ettim neyse düzelttim. Sonra motordan bu sesin geldiğinin farkına vardım sol tarafından geliyor. Sağını solunu yağladım ama yok gitmedi. Alyanla fazla mı sıktım acaba bantı diye düşündüm biraz sıktım gevşettim denedim ama yine gitmedi. Bu ses hep var mıydı yeni mi oldu bilmiyorum ama normal mi? Naısl düzeltirim? Sorun ne olabilir? Bu şekilde kullansam sorun olur mu?


    Gaming Genelyoutube
    Altis koşu bandı motor ses
    https://www.youtube.com/watch?v=pt9aHBrEjig




  • Slanski48 kullanıcısına yanıt

    aynı marka koşu bandı bende de var benim aletten daha fazla ses geliyor ama motorun içinden gelmiyor enfazla sesi motorun arkasında takılı olan pervaneden geliyor pervaneyi ve kayışı çıkatınca sesler kesildi

    s5.dosya.tc
    kosu_bandi.rar dosyas�n� indir - download
    https://s5.dosya.tc/server6/ydo4l5/kosu_bandi.rar.html
  • Slanski48 kullanıcısına yanıt

    Bakılacak !

    Arkadaşın dediği gibi pervaneden, kayıştan vb şeylerden de gelebilir.

    Dikkatlice sökün takın eliniz alışsın biraz, korkmayın ya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 6 Şubat 2022; 23:35:6 >
  • hanım eller H kullanıcısına yanıt

    senin ses ile benimki biraz farklı gibi geldi bana hocam. çözebildin mi peki sesi? bir de kayışı nasıl söktün? kayışı hizaladığımız alyanları mı gevşettin öyle mi söktün? valla iyi cesaret edip sökmüşsün ben tekrar toplayamam diye cesaret edemedim.

  • Seni niye alıntıladı forum ben de anlamadım hocam ? Konu da daha önce mesajın bile yok ben de çözemedim.

  • Slanski48 kullanıcısına yanıt

    sesin sorunu bende motorun arkasındaki pervane %60 ise %30 da bantın düzeneğinden geliyor bakımı yağı yapıldı bu arada, benim sökme sebebim koşu bandı E3 hatası veriyor olması bu da kitapçığında aşırı akım diyor motor zorlanıyor demek neden zorlandığını aramak için açmıştım galiba kilo aldığım için koşu bandının max yük kapasitesine yaklaştım herhalde bu yüzden galiba e3 hatası veriyor çünkü boşta çalışırken bişey yok ama ben üzerine çıkıp 3dk kadar koşunca duruyor sonra tekrar başlatınca çalışıyor bu seferde hiç hata vermeden devam ediyor


    sizin sorunuza gelirsek motorun kayışını sökmek için motorun zeminine oturduğu 4 civata sökülür ve yatayda tek bir alyan başlı civata ve somun var somunu (bu alyan başlı cıvata ve somun aynı zamanda kayışın gerginliğinide ayarlıyor) gevşetip civatayı çıkarınca motor boşa çıkıyor zaten, sökmek sizin için gerekli mi değilmi bilemedim


    edit: koşubandından gelen ses sorunu giderildi , en önemlisi e3 hatasından kurtuldum ; yapılanlar motor pervanesinin segmantı açılıp pervane milden çıkartıldı içindeki toz yığını temizlendi pervane yerine takılırken mile sıkı geçmesi için yapışkanloı folyo sarıldı pervanenin boşluğu giderildi çok ses yapıyordu , motorun başlığındaki toz yığınlarıda temizlendi , kayışın merdanelerindeki bilye etrafı temizlenip yağlandı kayışın gerginliği ayarlandı (azaltıldı)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanım eller -- 10 Şubat 2022; 20:53:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.