Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (3440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
98.172
Cevap
234
Favori
4.380.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34383439344034413442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    Yani test yaptırdığın zaman virüsü geçirmiş bile olabilirsin sonuçta pcr ölü virüsü bile görüyor ve seni pozitif sayıyorlar. Bir çok kişinin pozitif çıkması da bu sebeple olabilir. Ve test güvenilir değil o zaman :)
  • Bonafide B kullanıcısına yanıt

    Kasım ayında 10 binden fazla kişinin katıldığı onlarca etkinlik yaptılar. 0 mesafe


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Covid baskıları çok artmaya başladı, iyi derecede hukuki bilgime rağmen, burada yorum yazarken 100 kere düşünüp yazabilmeye başladım.Amacimiz bilmeyen insanlari bilgilendirmek, yanlış biliyorsam da ikna edilmekti, bu olmadı.
    Toplum bu kadar şeyden sonra iyi kötü kararını vermiştir, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlamıştır. Burada, korona hakkında farklı fikirleri yazan birkaç kişiden biri olmaya ve yorum yazarak tedirgin olmaya gerek yok.
    Sözlerimi bitirirken 2021 yılında kısıtlama ve müdahalelerin çok artacağını, su forumda yazmanın bile sıkıntı olacağını düşünmeye başladım.
    Her toplum hak ettiğini yaşar, ülkem ve insanlarimiz için en iyisini, en güzelini temenni ediyorum.
    Covid konularına bu forumda son mesajimdir, bundan sonra pasif takipçi olacağım, herkese iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Covid baskıları cok artmaya başladı derken, ne gibi baskılar örneğin, somut örnek veriniz.

    forumda yazmanın bile sıkıntı olacagını düşünmeye başladıım derken, yazdığınız mesajlar silinmeye mi başladı veya ban mı aldınız da öyle dediniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En gıcık olduğum laf. Her toplum hak ettiğini yaşar. Ne demek şimdi? Ona yapılan kötülükleri bu toplum hakmı ediyor onu mu kast ediyorsunuz. Yapılanları meşru gösterme çabasıdır bu, başka şey değil. Hayır kardeşim bu toplum ona yapılan kötülükleri hak etmiyor. Gerçek Türk milletini o anadolu insanının iyi niyetini, çalışkanlığını, yardım severliğini, gözünü kırpmadan canını vatan için verişini görseydiniz öyle düşünmezdiniz. Ne demek her toplum hak ettiğini yaşar diye. İstanbuldaki yavşak, dejenere olmuş , çıkarı için kırk takla atan anadolu çomarını görüpte Türk milletini ondan ibaret sanmak basiretsizliktir. Hayır kardeşim bu yapılanları bu büyük millet hak etmiyor... okadar.
  • yasaklardan bıktık artık özellikle haftasonu yasakları insanı bitiriyor acil açılmalı heryer aşıdan felanda ümidi kestim oyalıyolar yok 14 gün yok 20 gün gelmedi aşı gelmeyecek bunu yazıyorum buraya 3-5 milyon sağlık çalışanına vurup geçecekler

  • iyide en gelişimiş hiper en zengin tuzu kuru ülkler covid konusunda berbat zaten adamlar sözde süper güç olarak 3500 ölüye ölen ölsün çalışmaya mecbursunuz banane moduna bağladı halen vatanına sövmece nedir hayret çözmek zor cidden, türkiye süper gitmesede bu konuda gayet iyi siyasi soslu gitmeye gerek yok sağlık sistemimiz gelişmiş bazı ülkelerden çok çok daha iyi özelikle abd, kanada, bazı ab ülkelerine göre kanada kanada diye öterler gidin gpl ye bakın okuyun ortada düzgün test yok ,test yapan yatıran fazla hastane bile yok, çoğu eve postalanıyormuş ağır olsalar bile, evlerden ceset topluyorlarmış, bir + ları zengin oldukları için parayı bastırıp daha erken aşı edinmeleri saadet zinciri, saadetinden oda ,tamam ekonomiyi hükümeti beğen diyen yok ama covid ile mücadele bir çok gelişmiş ülkenin ilersinde..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Ocak 2021; 13:35:26 >
  • Virüsü kapanlar kaçıncı günden itibaren tat almamaya başladı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklar kalksın artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bu yazdiklarini nerden duyupta inaniyorsun bilmiyorum. Bak ben Avrupada yasiyorum ve burda bundan iki ay once tam karantina uygulandi. Yani marketler ve yasam icin mecburi ihtiyac disinda tum magazalar kapandi, acik nalbur bile yok. Karantina sonrasi devlet test merkezleri kurup herkese ucretsiz test yapmaya basladi. Insanlara bedava test yapiliyor ama katilim dusuk. Daha fazla insanin katilimi icin yeni tesvikler uzerinde dusunuyor. Hastanelere gelince yazdigin gibi kimse iyilesmeden iyi olmadan evine postalanmiyor. Doktorlar covid hastalarinin uzerlerine titriyorlar. Hastalarin anlik durumundan haberdar olmak icin sistem gelistirdik, herhangi bir ani kötüye gidiste doktorlar ceplerinde tasidigi cihazla durumdan haberdar edilip aninda mudahale edilmesi saglaniyor. Suan yine karantina var 24 saat ve Ocak ayinin sonuna dek surecek. Bunu Turkiyede sadece hafta sonlari uyguluyorlar ne derece getirisi olur bilemem. Suan dijital Saglik Kimligi uzerinde calisiliyor, altyapi bitince tum dunyada kuresel olarak uygulamaya gecilecek. Sadece yurtdisi seyahatlerinde degil artik normale donusten sonra katilacaginiz etkinliklere bu uygulama olmadan gidemeyeceksiniz. Bahsi gecen yerler ornegin, sinema, bar, disco, konser gibi kalabaligin icinde oldugunuz yerler hatta Avm girisleri bile bunua olacak. Bu dedigim Hes ten ayri kuresel bir uygulama.




  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt
    Sende bir karar ver artik. Hafta sonu yasaklarina dayanamiyorsun biz aylarca karantinadayiz Avrupada. Asi gelsede aninda birden bicak gibi kesilmeyecek, ancak 2. dozdan sonra biraz etkiler ondada cok insanin asi olmus olmasi gerekir bu daha uzun bir zaman alir. Asilarin etkilerindende supheliyim getirisi korkarimki sanikdigindan cok daha dusuk olacak. Bu illeti kesecek tek sey virusun hucreye girisini engelleyen ilac olacak onunda cikisi en erken gelecek sene.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    kanada avrupadamı?

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kanadada gercek durum nedir oturdugun yerden bilemezsin. Bir iki yer gosterip tumune atif yaparlar. Ben sana ornek olarak yasadigim yeri soyledim Kanada haberini yapan yer Avrupada yapilan ucretsiz testlerden bahsettimi hic
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Kanadada gercek durum nedir oturdugun yerden bilemezsin. Bir iki yer gosterip tumune atif yaparlar. Ben sana ornek olarak yasadigim yeri soyledim Kanada haberini yapan yer Avrupada yapilan ucretsiz testlerden bahsettimi hic

    rakamlar ortada batı aşkitonuzu anlıyorumda saygı duyarım kanadada test sayısı sadece 13 milyon civarı dandik dediğin türkiyede 24+ milyon ..

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kanadanin nufusuyla Turkiyenin nufusu aynimi bir bak istersen Nufus oranina gore yapilan test sayisi ayni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Ocak 2021; 14:20:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Kanadanin nufusuyla Turkiyenin nufusu aynimi bir bak istersen Nufus oranina gore yapilan test sayisi ayni

    o iş nüfus orantılı değil kanada nufüslu çoğu 60 milyonluk gelişmiş ülkelr 40 50 milyon sınırında kanadada yaşayan yuotuberler bile kanadada hasta olmaya korkuyoruz sağlık sistemi türkiyenin çok gerisinde diyor sen aynen devam et.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Ocak 2021; 14:40:48 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Nerde hasta oldugunun pek bir onemi yok. Hastanede bakan ulkelerinde buna karsi bir tedavisi yok tek yapilan oksijen vermek. Bu virusun bir ilaci yok. Avrupada yapilan test sayisida ucretsiz olmasina ragmen cok dusuk. Kanada arazisi cok buyuk ve asiri kalabalik yok buyuk sehirler disinda. Testler sadece anlik kayitlardir, testten hemen sonrada hasta olunabilir. Testlere olan bakis acisida onemli.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    9:50 itaberin izlersin bunlarada akp trollü diyin tam olur y geziciler 


    Kanada’ya Taşınmak Alışkanlıklarımızı Nasıl Değiştirdi? - YouTube

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Benim akp ile bilmem ne ile isim yok. Olanlari soyluyorum. Ideolojiler sagduyunun yerini alali beri insanlarin dogru yanlis algilari bozuldu. Niye simdi siyasi bir reflekse girdin anlamadim, cik bu kafadan biraz. Hicbir otorite surekli dogru veya surekli yanlis yapmaz, onemli olan dogruya dogru egriye egri demesini bilmektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Ocak 2021; 14:35:3 >
  • ben zaten siyasetin tartışılması taraftarı değilim konuda az once kanada iyi demeye getiriyon bu konuda bende ıspatını orda yaşayanlardan koydum, siyasi profilleride koyu muhalif zaten siyasi kaçmışlar oraya birşeyin propagandasını yapsalar kanada cennet derlerdi zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Ocak 2021; 14:41:38 >
  • 
Sayfa: önceki 34383439344034413442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.