Şimdi Ara

Korkuyorum!!!a.k.a Nato Zirvesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bence bu yakalanan bombalar teroristler sahte. Emniyet gozdagı vermek icin boyle bir operasyon yapıyo
  • çapa da otobüs patlamış
  • tek bir yorum yapacağım;
    Allah bunlarında ,onların yandaşlarınında belalarını versin!
  • birileri ortalığı germeye çalışıyo
    her taşın altından onlar çıktığı gibi
    gene .......lerin parmağı var bunlarda
  • barkin otobüs deil otobüsün icinde bomba patlamış
    hafta sonu dışarıya hic cıkmayın derim cunku bunun devamı gelicek bence?it sürüsü dağdan inmiş bir kere...
  • Terörist saldırıların temeli sansasyon yaratmak ufak ama etkili hasarlar ortaya koymak ve sekteye uğratmaktır. Tıpkı şu aralar olduğu gibi.

    Mesela bugünkü patlamada 5 kişi birden gitmiş.. Mydonose a hak veriyorum. Bırak Mecidiyeköyü Topkapı'ya bile gitmek haram bu süre içinde.. Mecidiyeköy felan da NATO nun zirve yolu üzerinde. Adamlar zaten kafadan ses bombasının patlatıldığı Taksim Hilton'um hemen Yanıbaşındaki TRT Harbiye Radyoevi ni karargah olarak tutmuşlar bile. Buradan olay patlak veriyor bile. Ki hiçbir toplu taşıma aracıyla seyahati tasvib etmiyorum.. Hatta zirve zamanı tramvaylar bile çalışmayacak.

    Bir hafta yatacaz anlaşılan o ki.
  • Terorist saldırıları dünyanın en zor önceden istihbarat yapabileceğiniz olayı. Bu nedenle bu Nato zirvesi için 100 tane eylemi başlamadan bitirirsiniz 1 tanesi başınıza büyük dert açar. Özellikle bizim gibi ülkelere sınırlardan kaçak giriş çıkışın çok kolay olduğu için işimiz biraz daha zor.

    Hem son zamanlarda Müslüman terorist olarak adlandıran (ve ben bunu tasvip etmiyorum) grublar giderek IRA'ya benzeyen eylemler gerçekleştirmeye başladılar. Ya kaç tane grup İngiltere Konsolosunu İstanbul'da öldürmeyi başarabilirki. Yada hala abide gibi duran HSBC'yi bu hale getirebilir.

    Sonumuz giderek kötüleşiyor bu tür grupların türediği ülkeleri acilen eğitmemiz gerek yoksa tüm dünyanın sonuda harap. Sırf bu yüzden ABD'nin bazen Irak'a girmesininde haklı olduğunu düşünüyorum. (Tabii çıkarsa)

    Bencede bir hafta filan çıkmayın yada alakasız yerlere çıkın. Bu arada Havadan filanda saldırı zor zira bir füze atsanız bile ulaşma süresi 1 dakika alacaktır. Bu durumda nasıl 1 dakikada oturduğunuz binadan çıkabiliyorsanız tüm yetkililerde boşaltılabilir.




  • abd nin ıraka girmesi niye haklıymış
    teröristler ıraktan mı çıkıyor ki anlamadım?
  • onu bunu bilmem de ortalık cadı kazanı.. teröristler aslında bir bahane tabi ırakta zira terör kaçakçılık ve kayıtdışı para dolanımı gibi faaliyetler Amerika'nın bşr zamanlar Rusya ve TRye karşı fone ettiği eski sovyetlere bağlı ülkelerde yeşil güç adı altında geniş bir çapta gerçekleşmekte ve ilginçtir ki tek bir şıklatmayla yahudi lobisinin hayrına işlemektedir bu. Bu hat sırbistandan başlayıp Rusya üzerinden Çin in batısına kadar gider. Irak bahane.
  • bugünde ankarada bomba patladı bushun kalcaı otelde ama tamamen ihmalkarlık cünkü polisler gitmisler bu ne bu ne diye ne ekipman var ne teknik bilgi bomba imha uzmanlarınıda beklememişler sonra kollar bacaklar havada..
  • Bende endişelenmeye başladım haa..İt köpek dolmuş ortalık.Ankarada bile bu kadar olay..Gun arkadaşa hak veriyorum..İstanbullu arkadaşlara tavsiyem luzumu olmakdıkça kabalık yerlerde bulunmasınlar..
  • Asıl terörü de gözden kaçırmamak lazım bence. Nasıl ki masum insanları, olayla ilgisi olmayanları toprağa gömen kara terör var ise, buna zemin hazırlayan devletler terörü de var. Yanıbaşımızda daha düne kadar bağımsız bir komşu devlet vardı. Halkı ile kaynaştığımız, kız alıp verdiğimiz bir devlet. DÜnyanın gözünün içine baka baka yalan istihbaratlarla, sırf petrolü sömürmek için kardei ırak halkının kanını döken amerika sizce nedir? Terör bu işte. Daha başka bir tanımı var mı. Ha bir devletin paralı askeri olarak insan öldürmüşün (amerikalı paralı askerleri kastediyorum), ha bir devletin içinde politika uğuruna masum insanların canını almışsın. İkisini de lanetliyorum. Nato toplantısının Türkiyede yapılması kasıtlıdır, Türkiye'yi de bölmekle tehdit ederek (amerika kürtleri koz olarak kullanıyor) Türkiyeyi bu savaşın öznesi ve israil ile kol kola amerikan cephesinde bir hazır kıta olarak tutma çabasırdır. Nüfusunun çoğu müslüman olan bir Türkiye, tarihsel bağları olan kardeş bir ülkenin haksızca işgal edilmesine göz yummamalıdır. Irak bütün kalmalıdır. Teröre lanet ederken, Amerika'nın ortadoğuda halkların kanını içtiği işgali de lanetlemek gerekiyor bence.
    Bu ülkenin güzel insanlarına uzanan kirli elleri lanetliyorum. Kıçlarını da yırtsalar Türkiye bir gün hakettiği yere gelecek ne yaparlarsa yapsınlar nafile.




  • daha kim bilir neler olacak
  • quote:

    Orjinal: kafeinn

    Asıl terörü de gözden kaçırmamak lazım bence. Nasıl ki masum insanları, olayla ilgisi olmayanları toprağa gömen kara terör var ise, buna zemin hazırlayan devletler terörü de var. Yanıbaşımızda daha düne kadar bağımsız bir komşu devlet vardı. Halkı ile kaynaştığımız, kız alıp verdiğimiz bir devlet. DÜnyanın gözünün içine baka baka yalan istihbaratlarla, sırf petrolü sömürmek için kardei ırak halkının kanını döken amerika sizce nedir? Terör bu işte. Daha başka bir tanımı var mı. Ha bir devletin paralı askeri olarak insan öldürmüşün (amerikalı paralı askerleri kastediyorum), ha bir devletin içinde politika uğuruna masum insanların canını almışsın. İkisini de lanetliyorum. Nato toplantısının Türkiyede yapılması kasıtlıdır, Türkiye'yi de bölmekle tehdit ederek (amerika kürtleri koz olarak kullanıyor) Türkiyeyi bu savaşın öznesi ve israil ile kol kola amerikan cephesinde bir hazır kıta olarak tutma çabasırdır. Nüfusunun çoğu müslüman olan bir Türkiye, tarihsel bağları olan kardeş bir ülkenin haksızca işgal edilmesine göz yummamalıdır. Irak bütün kalmalıdır. Teröre lanet ederken, Amerika'nın ortadoğuda halkların kanını içtiği işgali de lanetlemek gerekiyor bence.
    Bu ülkenin güzel insanlarına uzanan kirli elleri lanetliyorum. Kıçlarını da yırtsalar Türkiye bir gün hakettiği yere gelecek ne yaparlarsa yapsınlar nafile.



    bağımsız devletmi?
    kime göre neye göre bağımsız?
    ota b.ka savaş çıkaran adamlardanmı bahsediyoruz bağımsız devlet olarak?
    yaw 1979dan beri her önüne gelenle savaştı bu adamlar şimdi melekmi oldular?
    yapmayın Alahaşkına yahu...
    tamam bir insan olarak amerikanın yaptıklarını tasvip edemem ama "sütten çıkma ak kaşık"ta değil bu adamlar...
    PKK terörü nasıl senelrce ayakta durdu hatırlayanınız varmı?
    hem o kadar delikanlılarsa;
    1- NEDEN AMERIKA SALDıRDıĞı ZAMAN İKİ GÜN BILE SAVAŞMADAN (felluce ve basra harİç) TESLİM ETTİLER ÜLKELERİNİ?
    2-NEDEN ŞİMDİ İŞADAMLARıNı BILMEMNELERI KAÇıRıP,KAFALARıN KESEREK DÜNYAYA "ARTİSTLİK" YAPMAYA ÇALıŞıYORLAR?
    3-NEDEN Bİzİ ZAMANıNDA "ÖZGÜRLÜK AYAĞıNA" İNGİLİZLERE SATTıLAR?
    4-İŞLERINE GELDİMİ NEDEN "MÜSLÜMAN dİN KARDEŞLERİMİZ"OLUYORLAR DA İŞLERİNE GELMEDİĞİ ZAMAN BİZİ ARKADAN HANÇERLİYORLAR?(PKK VE OSMANLı ÖRNEĞİ VERDİM)

    bu soruların yanıtlarını bir kişi mantıklı olarak versin,bende bakış açımı değiştireyim...




  • 1)Ona bakarsan ota boka savaş açan bir devlet olarak tanımlıyorsun ırak'ı ve ırak işgalini haklı buluyorsun. Osmanlının savaşmadığı ülke var mıydı? Otla da Bokla da savaştı. Vergiye bağlamak için hem de. Sevr anlaşmasıyla ezilmek ve yok edilmek istenen bir milletin ferdi olarak, dedelerin ota boka savaş açtılar diye seni para ve tabii kaynakların için katletmeye gelen batılı itilaf devletleri haklı mıydı?
    2) ordusu başarısızlığa uğramış ve yok olmuş bir devletin mazlum halkı kendini savunmaya çalışırken, içinden kendini bilen ve bilmeyen savaşan unsurlar çıkar. Bazıları düzenli olarak savaşan milislerdir (sadr yanlıları gibi), bazıları da milli kurtulış savaşını kendi siyasi çıkarlarına alet edenlerdir (bin ladinin kelleci adamları)
    3) Araplar mı bizi sattı? Irkçılık mı yapalım? Şu anda amerikan zulmüne maruz kalan insanların dedelerinin siyasi tercihlerinden dolayı lanetli olduklarını mı söylüyorsunuz? Bu pek çağdaş bir düşünce değil sanki? Yahudileri gaz odasına gönderen adam da böyle düşünüyordu. Yahudiler atalarından gelen ihanetlerinden ötürü katledildi. Bunun adı faşizmdir. Düşüncelerimizi kurgularken nereye vardıklarını düşünerek kurgularsak daha az hata yaparız.
    4) Türkiye'de PKK olayının arkasında amerika-fransa-ingiltere vardır. Şu anda su yüzüne çıkan Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir ayağıydı PKK. Ve bu şantaj sürecini uzatan Irak değil, ülkemizdeki bazı karanlık çevrelerdir. Savaştan rant sağlayan çevreler, uyuşturucu kaçakçılar, silah kaçakçıları vb. gibi çevreler. DOğuda savaştan dolayı oluşan denetimsizlikten ötürü daha rahat iş yaptıkları aşikardır.Terörü besleyen ve geliştiren Irak değildi. Şu anda Nato zirvesinde aynı masada oturacağımız DOST MÜTTEFİKİMİZ'in askeri helikopterlerinden (çekiç güç) teröristlere yiyecek ve silah atıldığını yazan gazeteleri hatırlatırım. Ortadoğu halkları kardeştir. Çünkü hep beraber ezilmekteler.
    Bize düşen bu oyunların farkına varıp birliği beraberliği bozmamaktır. Bu ülkede kader birliği etmişiz ve gidecek başka bir yer yok. Öyleyse burasını savunmak, uyanık olmak, bilimsel bakarak siyasi manevraları kavramak gereklidir.
    Türkiye Otradoğunun tabii kaynakları en bol, genç nüfusu en fazla olan ülkesidir. Uyuyan bir devdir. Uyanalım artık. Dünyayı sarsacak gücümüz varken bu duruma düşmemizden üzüntü duyuyorum. Türkiyemizin çıkarlarını savunalım, dostu düşmanı kavrayalım. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Gemi batarsa hep beraber boğuluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 25/6/2004 2:36:57 >




  • Kısacası Türkiyeyi bölmeye de karıştırmaya da güçleri yetmez, yeter ki uyanık olun açın gözlerinizi...
    Teşekkürler.
  • kafeinn hocam merhaba,krosa işin düşerse gel enine boyuna tartışırız:)

    1-ben"amerika işgalde haklı"demedim,"adamlarda sütten çıkma ak kaşık değil"dedim.
    osmalı zamanında ota boka savaş açmanın mazur görülecek bir tarafı vardı.çünkü o zamanlar sanayi falan olmadığı için devletlerin "ganimet almaktan" başka gelirleri yoktu.velhasıl herkes herkese sudan sebeple savaş açabiliyordu.ayrıca sen almanyanın yanında savaşa girersen tabiiki senin ülkeni galip gelen devletler paylaşmak ister.savaşın en doğal sonucudur bu...
    2-bana lütfen her seferinde insanlar terörizmi bir kurtuluş savaşı gibi anlatmaya çalışmasın,acaip kızıyorum..."kurtuluş savaşı"nasıl olur biraz yakın tarihimize bakarsak görebiliriz.sırtında yüzlerce kiloluk mermiyle cepheye koşan ninelerimize,"size savaşmayı değil,ölmeyi emrediyorum!"emriyle hiç düşünmeden ölmeyi göze alanlara saygısızlık etmeyelim.ancak"korkaklar ve karaktersiz insanlar terörizmle "kurtuluş savaşı yaparlar"
    3-evet araplar bizi sattı...hemde "din kardeşlerimiz(?)deyip durdukları halde..bunun adı "ırkçılık"değil,unuttuğumuz tarih gerçekleridir...bazen asıl unutmamamız gereken şeyler nedense bizlere tersmi anlatılıyor anlamakta güçlük çekiyorum.
    4-tarihin bana öğrettiği birşey varsa o da devletlerin çıkarlara göre hareket ettiğidir.şimdiye kadar birbiriyle en çok savaşmış iki ülke ingiltere ve fransadır.yüzyıl boyunca aralıksız savaşmışlardır ve şu an canciğer kuzu sarması olmaları,yarın öbürgün tekrar savaşmayacakları manasına gelmez...
    keza abd ile israilde şu an abdnin ortadoğu üzerindeki planlarının bir sonucu olarak en iyi iki dosttur...
    herkesin zannettiği gibi din savaşları olsaydı oradaki problem,biraz araştıranın göreceği gibi o coğrafyada yüzyıllar boyu sanılanın aksine yahudilerle hristiyanların çok büyük savaşlar yaptığını,müslümanların ve yahudilerin yüzyıllarca(taki israil devleti kurdurulana kadar)dost olarak yaşadığı sonucu ortaya çıkar...
    neden hıristiyan devletler kendileri içinde en kutsal saydıkları toprakları israilin eline kendi elleriyle verdiler hiç düşüneniniz oldu mu?çünkü çıkarlar gereği;oradaki yahudi halkının avrupadaki nazi zulmunden kurtarılmanın bir "teşekkürü"olarak kendilerine müslünamlardan daha yakın olacağını bildikleri için ilerideki ortadoğunun yapılandırılması planlarında israili baş aktör olarak piyasaya sunmuşlardır...ve işleri bittiğinde israil ile dost kalacaklarının bir garantisi yoktur...
    ortadoğuda ben şimdiye kadar hiçbir milletin "kardeş"olduğunu görmedim.bunu asıl filistinde "kardeşleri(?)" hergün din savaşları adı verilmiş olan bir oyunda ölürken,milyon dolarlık yatlarda,saraylarda gününü gün eden,yüzbinlerce dolarlık arabalarla avrupanın lüks şehirleri turlayan kısacası zevkü sefada yaşayıp sonrada utanmadan başları sıkışınca bizlere"din kardeşlerimiz"diyenlere sorun!!!
    dünyadaki en büyük din rant ve çıkardır...(bu benim inancıma göre değil,elhamdülillah Müslümanım...polemik yaratmayalım)
    ayrıca abdullah öcalanı ellerine düştüğü halde teslim etmeyip kaçmasına göz yumanlar hangi coğrafyadaydı iyice düşünmenizi ve asıl dikkat edilmesi gerekenlerin kimler olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 25/6/2004 3:40:16 >




  • İlker kardeşim. Yazdıklarımı dikkatle okursan, anlamak istediğini değil de anlatmak istediğimi görürsen sevineceğim. Bir batılı gelip de bizim sokakta boğazımızı kesse ve dese ki "kavimler göçü sırasında bu türkler bize çok barbarca davrandılar, germenleri doğradılar ölmeyi hak ettiler. Zaten o zamandan belli Türkler barbar" :-) ne kadar insanca ve mantıklı olur? Bir ulus tamamıyla hainlikle suçlanamaz. Zamanında ticaret yoktu da ondan Osmanlı ota boka savaş açtı haklıydı diyorsun. Osmanlı savaş üstüne savaş açarken Batılılar çin ve hindistan ile ticaret yapıyorlardı. Yeni yerler keşfediyorlardı. Bilimde ilerleme-sanatta ilerleme akımına güç veriyorlardı OSmanlı İmp. çala kılıç vergi sağlamaya çalışırken. O zaman ticaretin olmadığını, üretip satmanın imkansız olduğunu söylemek gülünç geliyor. İtiraf et atalarımız biraz hazır löpçüymüş. Tabiri caizse ABD gibi emperyalist bir devletmiş. Şimdi atalarımız böyle diye biz de sömürgen miyiz yani? Geçmişte bir ulusun yaptıklarını bu zamanda ulusun karakteriymiş gibi öne sürmek, hatta bu ulusa karşı katliamları haklı göstermek için neden olarak göstermek adil ve vicdani bir davranış değil.
    Ülkesi işgal edilen ve onuruyla oynanan insanların mücadelesinden bahsediyorum. Ataları osmanlıya başkaldırmış da ondan dolayı araplar hain demek faşizan bir tavır. Bunu daha açık nasıl anlatmalıyım?
    Kafa kol koparanların kurtuluş savaşından söz etmiyorum. Amerikan kaynaklı medyanın gizlediği, Amerikaya karşı yoğunlaşan Irak direnişinden bahsediyorum. Terörden değil. Terörün her türlüsü insanlık dışı, kabul edilemez. Burada terörü savunan kimse göremedim zaten. Ama sen görmüş gibi konuşuyorsun. Amerikadan çok Amerikancı olmak belki de farkına varmadan sinemada actionları çok izlemekten kaynaklı irade dışı bir refleks olmuş gençlikte. Dünyadaki en büyük terörist Amerika'dır. Ne birleşmiş milletler kaldı ne nato, ota boka savaş açan da amerika şu anda. Bir gün sıra bize de gelecek. Bu amerikalılarla kürt sorunundan dolayı çatışabiliriz. Olmayacak şey değil. ABdullah öcalan'ı da mazlum ırak halkı beslemedi :-) Irak devleti ile Irak halkını ve saddamı aynı kefeye koymayı bırakmalısın ilker. İnsanca yaşamaya hakkı olan ve bu hakkını kullanmak için savaşmak zorunda kalan bir halk hakkında konuşuyoruz. Bunun bilincinde olmalıyız. Bana ne saddamdan ırak devletinden. Iraktaki insanlar, işgal edilen toprak, gasp edilen insan hakları, talan edilen bir ortadoğu benim önemsediklerim.




  • ben nato zirvesi mi, zırvası mı neyse onun tr.de yapılmasına karşıyım.
    şrfsiz abd ve yandaşları kendi emperyalist emelleri için ülkeleri kullanıyor.
    hoş kullanılan ülkeler mesela tr bu işten bazı ufak faydalar elde ediyor ama şerefli bi tavır ortaya koyamıyorlar.
    buna karşı çıkmak gerektiğini düşünüyorum!
  • ayrıca abd ve yandaşları mesela ırakta, afganistan, filistin ve çeçenistanda özgürlük mücadelesi veren, işgalcilere karşı savaşan herkese "terörist" diyor.
    asıl teröristin işgale kalkışan kendisi olduğunu gizlemeye çalışıyor.nasıl olsa medya vs. kontrolünde, haberleri dilediği tarzda veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.