Şimdi Ara

Konya'da yaşamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli arkadaşlar. Ben, 25 yaşında bekarım. İşim gereği Konya'ya tayinim çıktı ve gidiyorum, muhtemel 4-5 yıl civarı kalırım, şehri geçen gidip gördüm 3 gün dolaştım diyebilirim.
    Tabi bir Ankara,İstanbul beklemiyorum; ama bana çok ayrı/izole bir yer gibi geldi. Bilboardlardan tutun, lokantalardaki yemek çeşidine, çalınan müziklere ve insanların konuşmalarına kadar. Bunun yanında insanları soğuk geldi. Zafer denilen şehir merkezi apaçi dolu gibi geldi. AVM sayısı ve yeşil alan/park/bahçe de az sanırım. Muhafazakarlık ve dini semboller biraz fazla düzeyde bence. Kendimi çok yalnız ve huzursuz hissettim, şehirde bir canlılık,bir ışıltı göremedim. Sizden öneri,yardım bekliyorum. Bura nasıldır? Boş zamanlarda ne yapılır,nere gezilir? Sosyetik,açık görüşlü,hoşgörülü,canlı kesimleri var mıdır? Bar,pavyon demiyorum ama mutlaka anlamışsınızdır dediğimi, gençlerin takıldığı cafeler falan da mı yok? Bosna tarafında 5-10 cafeden mi ibaret?

    NOT:Herkesin yaşantısına saygılıyım, benim görüşlerim farklı sadece. Kimse yanlış anlayıp üstüne alınmasın,ters tepki vermesin.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: MotunBinTuman

    Bu mesaj silindi.
    Şehir ölü hocam saat 8 dedimi hayat bitiyor burda.Bosnada öğrenciler olduğu için 11-12 ye kadar canlıdır.
    Yalnız bu sene bosna iyice keko apaçi doldu.Bosnanında pek tadı tuzu kalmadı.
    İnsanı iyi değildir fazla muhatap olmayın.4-5 senenizi doldurup koşarak uzaklaşın burdan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    Şehir ölü hocam saat 8 dedimi hayat bitiyor burda.Bosnada öğrenciler olduğu için 11-12 ye kadar canlıdır.
    Yalnız bu sene bosna iyice keko apaçi doldu.Bosnanında pek tadı tuzu kalmadı.
    İnsanı iyi değildir fazla muhatap olmayın.4-5 senenizi doldurup koşarak uzaklaşın burdan.

    Alıntıları Göster
    Hocam konya şekeri satılıyor mu orada bende ankaradayım.Ha bu arada insanları soğuk ve üzgün ortalama son 5 senedir.Sebebi bence alttaki kardeşimiz;




  • umut yok mu diyorsun? Nerde Mevlana hoşgörüsü peki,sözde mi? Niye böyle? "Ne olursan ol gel" insanlarca yanlış mı anlaşıldı? apaçiler,kekolar,kaba-saba insanlar sokaktaki populasyonun % kaçı? 60-70'i mi yoksa daha fazlası mı? 4 üniv. var bildiğim kadarıyla, Ankara-Antalya arasında yer alan bir şehir olarak neden gelişmeye kapalı bu kadar? Ramazanda neden açık lokanta yok (tek tük varsa var demeyin bana nolur,benim derdim bu da değil)? Nedenini geçelim de umut hiç mi yok? 4-5 yıl nasıl geçer o zaman, donanimhaberde mi takılcaz hep ??
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    İnsanının %90 ı kabadır.Çok az bir kesim konyalı düzgündür.Onlarda meram tarafında kalıyorlar.
    Kimse üstüne alınmasın ama ne kadar konyalı tanıdıysam hepsinin kafasında bir tahta eksikti.Bilmiyorum tanıdıklarımın hepsi öyleydi.
    Dindar gözükürler ama çok abazadırlar buda bir gerçek.
    İnsanı çok muhafazakar olduğu için ramazanda çoğu esnaf kapatıp gidiyorlar.Açık olan restaurant,cafe var tabi ama nadir.
    Öğrenci olarak en büyük eğlencemiz bosnada kafede oturmak işte,sizinde yapabileceğiniz en fazla şey bu.
    Meram yaka tarafında sizin istediğiniz türde mekanlar varmış ama hiç gitmedim.
  • Benim konya da tek hoşuma giden yolları. Bizim istanbulda cadde sokak dediğimiz yerler konya da otoban gibi ve trafikde olmuyor ama mecvur kalmasam yaşayacağım yer değil.
  • Konya'lıyım işini söylersen yardımcı olmaya çalışırım şu an uykum var sabaha konuşuruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

    Konya'lıyım işini söylersen yardımcı olmaya çalışırım şu an uykum var sabaha konuşuruz
    city of yobazs
  • Konyaliyim ben de. Ögrenci arkadaslar pek tanımazlar sehri hocam aldırış etme. Ben de pek sevmem Konya'yı ama Bosna'da ki aptal yerlere takılırsan daralırsın bence. Araban yoksa zor ama
    Araban varsa meram tarafı daha güzeldir her zaman.. Avm olarakta kule nedense güzel gelir bana ici cok dolu olmasa da
  • İnsanları berbattır benden söylemesi dini değerlere sahip çıkmaları vs vs sebebiyle değil sadece sözde sahip çıkarlar benim içkim sigaram yok diyen Konyalı 3-4 arkadaşım var her türlü fitne fesat sapıklık kendini beğenmişlik mevcut bu insanlarda sözde müslüman yani,

    Kendi gittiğimde bu arkadaşlara özel değil toplumdan kaynaklı olduğunu gördüm herkesin dini inancı yaptığı ameller kendisinedir bunlar birbirlerinin yüzüne vurarak üste çıkmaya çalışır millet çocuklarını öyle bi yetiştirmişki çocuk her naneyi yer sonra içkim sigaram yok der işin içinden çıkar kafasında eğitim yok körü körüne bir batıllık mevcut (kesinlikle din değil bariz bir batıllık var hepsi olmasada baya bi fazla kişide)

    Konyalı olan arkadaş varsa savunma moduna geçmeden insanlarını 5 dakika dışardan gelmiş gibi bir düşünsün Antalyayıda ben insanı olarak övmem hırsızı kürdü ş..fsizi çoktur ama Konyadaki kadar sözde bağlı içinde fesat insanları başka hiçbir yerde tanımadım.




  • Fuhuş ve alkolün başkenti.öyle vitrine sağa sola bakmakla değil.yaşayarak göreceksin karaktersizliklerini.
  • içim daraldı yeminle. İnsanların göründüğü gibi olup olduğu gibi görünmesini çok isterdim, Mevlana karakterini görmek isterdim, aldığım duyumlar,sizin bu sozleriniz, benim gözlemlerim aslında dinin arkasına sığınılıp ya da dini kullanıp türlü fitne fesatin birçok kişice yapıldığı. Hic hos degil. Allah bana ve benim gibilere kolaylık versin,bu can bu bedende oldukça bu günler de geçer, bu satırlar da kalır tarihe gömülür elbet. Allah ikiyüzlü munafiklardan korusun, guzel insanlarla karşılaştırsın,her seyin hayirlisini versin..Amin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rogersin

    içim daraldı yeminle. İnsanların göründüğü gibi olup olduğu gibi görünmesini çok isterdim, Mevlana karakterini görmek isterdim, aldığım duyumlar,sizin bu sozleriniz, benim gözlemlerim aslında dinin arkasına sığınılıp ya da dini kullanıp türlü fitne fesatin birçok kişice yapıldığı. Hic hos degil. Allah bana ve benim gibilere kolaylık versin,bu can bu bedende oldukça bu günler de geçer, bu satırlar da kalır tarihe gömülür elbet. Allah ikiyüzlü munafiklardan korusun, guzel insanlarla karşılaştırsın,her seyin hayirlisini versin..Amin.
    Önyargılı olduğunuzu düşünüyorum, çünkü sadece zaferi gezmekle konya da apaçi dolu demek doğru değil. Evet genel de o tarz insanlar zaferde alaaddin tepesi civarında ve ince minare müzesi önünde bulunurlar. Park/bahçe az demişşin hocam yalnız bence konyayı hiç gezmemişsiniz. Gerçekten de çoğu yeri park. Ha fazla yeşillik değildir o ayrı ama yeşil olsun hem de apaçilerden uzak olayım derseniz meram size göre. Meram yeniyol üzerinde ki cafeler genelde gençlerle doludur. Tabi bosnayı saymıyorum, gitmişsiniz sanırım.

    İnsanları soğuk mudur ? Bilemem,ben konyalıyım hocam, yardıma ihtiyacınız olduğunda mesaj atabilirsiniz istediğiniz zaman. Elimden geleni yaparım en azından. İnsanları pek yaşadığı bölgeye göre sınıflandıran biri değilimdir.

    Dindar-muhafazakarlık konusu da bence bir önyargı çünkü siz tahminime göre merkez dışına pek çıkmamışşınızdır. Merkez de insanlar birbirine karışmaz, ama merkezden uzaklaşırsanız dindar kısımla daha sık karşılaşırsınız. Tabi bu dindar ya da muhafazakar derken ne kasteddiğinizi anlamadım. İnsan ilişkilerinde saygılı olunduktan sonra isteyenin istediği gibi yaşayabileceği düşüncesindeyim ben.

    Dediğim gibi yardıma ihtiyacınız olursa mesaj atın,elimden geleni yapmaya çalışırım.

    Lütfen önyargılı yaklaşmayalım insanlara...




  • Hocam araban varsa akşehir var senin aradigin 1 saatte filan gelirsin malum yerlerden var
  • Konya.. Ne tarafını görmek isterseniz size orasını gösteren bir şehirdir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YTyusuf

    Konya.. Ne tarafını görmek isterseniz size orasını gösteren bir şehirdir..
    takılabileceğin pek fazla yer yok,çılgın bir arkadaş çevresi olursa eğlenilebilir,ama yanlızsanız pek iç açıcı bir yer değil,konyalıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D6660CF1B

    takılabileceğin pek fazla yer yok,çılgın bir arkadaş çevresi olursa eğlenilebilir,ama yanlızsanız pek iç açıcı bir yer değil,konyalıyım.

    Alıntıları Göster
    öğrenci şehri derler, seşçuk alaaddin kampüsünde bir yılımı geçirdim, merkezde kaldım oraya okula gittim tabi... çok fazla şehirden çok fazla öğrenci olmasından mütevellit her şeyin ama her şeyin yaşandığı bir yer, özellikle kampüsün karşısındaki sitelerde.... merkez de farklı sayılmaz, çok iyi Konyalı insanlarda tanıdım, selam bile vermediğim Konyalı insanlar da, bende de biraz sorun olduğundan mekan gece hayatı şu bu bilmezdim, Ramazan ayında ben oradayken traifik ışıkları iftar saatilerine bir yakın çalışmaz, millet basar gider, ona göre... benim anılar biraz eskilerde kaldı ama, alaaddin tepesinin karşı tarafında kalan yerler vardı, rampalı çarşı derler, benim zamanımda bir on yıl kadar önce oranın arka taraflarına arka sokaklarına yani hava kararınca girme derlerdi, acayip yerlerdir. kitapçısı falan güzeldir ama, değişik güzel kitaplar bulunabiliyor, etli ekmeği bolu lokantasında ye, başka bir yere asla asla gitme, havzan mavzan... boludan şaşma..... kapalı kızların çok çok güzel olabileceklerine şahit olöuştum bir de




  • quote:

    Orijinalden alıntı: istemsizhareket

    öğrenci şehri derler, seşçuk alaaddin kampüsünde bir yılımı geçirdim, merkezde kaldım oraya okula gittim tabi... çok fazla şehirden çok fazla öğrenci olmasından mütevellit her şeyin ama her şeyin yaşandığı bir yer, özellikle kampüsün karşısındaki sitelerde.... merkez de farklı sayılmaz, çok iyi Konyalı insanlarda tanıdım, selam bile vermediğim Konyalı insanlar da, bende de biraz sorun olduğundan mekan gece hayatı şu bu bilmezdim, Ramazan ayında ben oradayken traifik ışıkları iftar saatilerine bir yakın çalışmaz, millet basar gider, ona göre... benim anılar biraz eskilerde kaldı ama, alaaddin tepesinin karşı tarafında kalan yerler vardı, rampalı çarşı derler, benim zamanımda bir on yıl kadar önce oranın arka taraflarına arka sokaklarına yani hava kararınca girme derlerdi, acayip yerlerdir. kitapçısı falan güzeldir ama, değişik güzel kitaplar bulunabiliyor, etli ekmeği bolu lokantasında ye, başka bir yere asla asla gitme, havzan mavzan... boludan şaşma..... kapalı kızların çok çok güzel olabileceklerine şahit olöuştum bir de

    Alıntıları Göster
    Sık sık giderdim, eski kız arkadaşım-nişanlım orada yaşardı.

    Manisa'dan iyi ve ucuz bir şehir. Manisa heval kardeşlerimiz cidden gına getrdiler artık.

    Ben ege, marmara ve akdeniz eksenliydim. Ne bileyim çok tuhaf geldi ilk başta şehir. İzmir-Manisa biraz daha farklıdır, rahatsız hissettim ilk seferlerde. Fakat insanının kaba olsada yaşadığım yer insanından daha iyi olduğunu fark ettim.

    Aslında Konya'yı sevmiştim ve yerleşebilirdim ama ayrıldık.

    Birde aşırı Suriyeli var




  • Merhaba, Konya'ya ve Konya halkına çok acımasız yakıştırmalar yapılmışi konunun üzerinden de biraz zaman geçmiş ama ben yine de yardımcı olmaya çalışayım. Her ne kadar bahsedildiği gibi gece hayatı olmasa, eğlence olanakları kısıtlı olsa da yine de eğlenmeyi bilen insan için güzel bir şehir.

    kelebekler vadisi'ne gitmeni tavsiye ederim,
    vaktin olduğunda ereğli ilçesine gitmeni ivriz'i gezmeni tavsiye ederim
    meram bağların'da atv ve at binebileceğin güzel bir merkez var orayı tavsiye ederim
    konya'da başarılı bulduğum korku evlerinden birisidir tavsiye ederim,www.konyadakorkuevi.com
    bosnahersek mahallesinde güzel sanat merkezleri var çok güzel zaman geçirebilirsin tavsiye ederim,
    yine bosnahersek mahallesinde akord müzik var buraya da gidip zaman geçirmeni tavsiye ederim




  • dünyanın ilk insansı robot fabrikası konyada hocam daha ne istiyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.