Şimdi Ara

Konsolların kanayan yarası, simülasyon yapımların olmayışı mı? [Seviyeli tartışma ortamı] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Ne playstation 1, ne playstation 2, ne playstation 3, ne playstation 4, nede Xbox serisinde, doğru dürüst simülasyon yapımlar ve strateji oyunları göremedik.


    Cevabı kendin vermişsin. Simülasyon, konsollara uygun bir tür değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false shepherd

    quote:

    Ne playstation 1, ne playstation 2, ne playstation 3, ne playstation 4, nede Xbox serisinde, doğru dürüst simülasyon yapımlar ve strateji oyunları göremedik.


    Cevabı kendin vermişsin. Simülasyon, konsollara uygun bir tür değil.

    Kontroller hem klavye mouse daha uygun hemde mod oyunu bunlar o yüzden yeri pc dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft Fligt Simulator çıksa ne fena olurdu be. Pc'de az oynamadım o simülasyonu. Hani yeni nesil konsollara çıksa 200 lira da olsa alırım o derece çok seviyorum bu simulatoru.
  • Farming ps de var hatta geçen de goat çıktı x için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    abi jardel gibi adamsin dogru yerde ve zamanda topla bulusunca insafin yok doksana doksana cakiyorsun golleri .d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps1 ciktigindan beri ps oynarim hayatim boyunca ne aklima geldi bahsettiginiz oyunlar ne de eksikligini hissettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence similasyon yerine strateji oyunları gelsin. Empire total war gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simülasyon yarış oyunu oynamak içinde 900 derece kaliteli direksiyon seti lazım. Gamepad ile sim oyun olmaz. PC'ye çıkan sim oyunlarının oynanışı bir çok konsol oyuncusuna aşırı derecede zor gelecektir. Ayrıca içerik olarak çok fakir sim oyunları. Öyle gt gibi büyük araç listesi yok. Gt'nin yanında içerik olarak medine dilencisi gibi kalır. Hersey oynanis degildir.Tek başına kesinlikle yeterli değil. Büyük ihtimal konsolda çok satılmayan oyunlar kategorisine girer. Hiçbir konsol üreticisi de, satılmayan oyunu konsolun da görmek istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamepad ile simulasyon oyunları pek sarmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dennis Jr

    abi jardel gibi adamsin dogru yerde ve zamanda topla bulusunca insafin yok doksana doksana cakiyorsun golleri .d

    Bazı şeyler göründüğü gibi değildir, yazdıklarından dolayı daha sonra çok utanırsın Deniz. Yeğenim yaşındasın, kalbini kırmak istemiyorum. Çünkü, çok sevdiğim üç insanın (G-Tranger, TheUnderTaker, keremyelsal) arkadaşısın. Açtığım konular, ilgi alanına girmiyorsa, gelip bir şeyler yazmak zorunda değilsin. Konuda bahsedilen durumla ilgili bir düşüncen varsa, saygı ve sevgi çerçevesinde buyur paylaş, her daim laf sokma çabasındasın ve inan bana, bu laf soktuğun kişileri değil, doğrudan seni küçültüyor. Benden sana abi tavsiyesi, forumdaki herkese, özellikle de forumda emeği geçenlere saygılı ol.


    ------


    Şimdi neden utanman gerektiğini açıklıyorum;

    Konunun ilk mesajındaki o listeye, Steam de "simülasyon" sekmesinde "En çok satanlar" filtresinden yararlanarak ulaştım.

    Konsol oyuncusu olduğum için maalesef simülasyon fakiriyim ve simülasyonları anı anına takip edemiyorum. O yüzden steam'in veritabanın dan yararlandım.

    RIDE'ın ve Tropico'nun PS4'e çıktığını bilmiyordum. Olabilir gayet normal. Çünkü, konsollara doğru dürüst simülasyon çıkmıyor ve bu yapımlarla ilgili gelişmelere uzak kalıyorum.

    Daha öncede belirttiğim gibi beni ilgilendiren simülasyonlar, yarış simülasyonları (iRacing, rFactor, Asetto Corsa), taşımacılık simülasyonu (Euro Track Simulator), savaş simülasyonu (Arma)

    Bu konuyu "yarış" kategorisinin altına açmamdan bile bunu anlayabilirdin ki, anlamadın yada anlamak istemedin. İstesem yarış simülasyonları dışında hiç birini o listeye yazmazdım. Sende laf sokacak bir şey bulamazdın. Fakat, bir çok kişinin bu dertten muzdarip olduğunu gördüm ve bu durumu derinlemesine analiz yapalım diye bu konuyu açtım.

    Peki diğer simülasyonları yazmamda ki amaç neydi, sırf kendi seçimlerimi yansıtmak yerine, her alandan bir iki simülasyon seçip, herkese hitap edecek şekilde bir liste hazırlamaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 14:03:01 >




  • Yarış simülasyonları gamepad ile oynanmaz diyorsunuz, evet bunu yaşayan birisi olarak %100 katılıyorum ama playstation ve xbox demek sadece gamepad demek değil ki, bu konsollar için çok uzun yıllardır direksiyon setleri üretiliyor.

    Bir çok PSN arkadaşımda direksiyon seti var ve PS4'e geçenler şuan simülasyon yokluğundan dolayı direksiyonlarını rafa kaldırıp çürümeye terkettiler. 2 senedir öylece bekliyorlar. PS3 döneminde ise sadece Gran Turismo ile yetindiler.

    Şimdi bende direksiyon almayı düşünüyorum ve bu iş için 900-1200TL arası bütçe ayırdım ve yalnız tek atış hakkım var.

    Ya, uzun süre önce PC oyunculuğunu bıraktığım halde ve PC de oyun oynamayı sevmediğim halde, 1000TL ye eski PC mi upgrade edip, yarış ve taşımacılık simülasyonlarına kavuşacağım ama bütçemi upgrade'e ayırdığım için klavye ve mouse ile oynamak zorunda kalacağım yada yarış ve taşımacılık simülasyonu bakımından ileride ne olacağını kestiremediğim PS4' üme direksiyon alacağım ve çok büyük riske gireceğim.


    -Project CARS'ın konsol versiyonu nasıl olacak bilmiyoruz, yarış simülasyonları sevenleri mutlu edecek mi?
    -Hadi arcade oynayalım Driveclub'ı tercih edelim desek, driveclub'ın direksiyonlar bakımından çok sorunlu ve gamepad ile oynamaktan farkı olmadığından bahsediliyor.
    -The CREW zaten pist oyunu değil, açık dünya

    PS4'ü alalı 2 sene oldu ve ortada direksiyonlarla çalışacak ürün yok, insan direksiyon alıp almama arasında kararsız kalıyor. Bir çok kişide benim gibi kararsız. Xbox One hiç değilse, Forza Motorsport gibi yarı simülasyon bir yapımla çıkış yaptı ve adamlar direksiyonlarını bağlayıp çatır çatır yarışıyorlar.

    Biz konsol kullanıcılarına, biz PS4 kullanıcılarına yazık değil mi? İnsanların direksiyonu elinde patladı. 2 senedir öylece duruyor. Project CARS patlarsa, Gran Turismo 7 çıkana kadar, yani 2016-2017 ye kadar direksiyon bağlayacak yarış simülasyonu olmayacak. Keza Gran Turismo da yarı simülasyon.

    Yarış simülasyonunun sektör lideri iRacing, sonrasında rFactor ve Asetto Corsa, yeni nesil konsollara çıkış yapsa fenamı olur. O kadar konsol kullanıcısının direksiyonu paslanmaktan kurtulur ve direksiyon almayı düşünenlerde PC mi toplasam, konsoluma direksiyon mu alsam ikileminden kurtulur.

    -

    İnanın bana, playstation kullanıcılarının direksiyonlarının çürümeye terk edilmesinin tek sorumlusu Sony.
    Çünkü, Sony efendi bir yapımcı firmanın oyununa güncelleme yayınlamasından bile para alıyor biliyor musunuz. Microsoft da aynı şekilde alıyor ve yarış simülasyonlarına da çok sık güncelleme gelir. Çünkü, gerçek araba dinamiklerini ve gerçek yol zeminini yansıtmak zorundalar.

    Bırakın, dijital marketindeki satışından para almasını, güncellemeler de bile yapımcılara fatura kesen Sony ve Microsoft, bu yapımcıları konsol platformuna ürün çıkarmaktan soğutuyor.

    Sony yeni nesilde ne yaptı, free to play ve indie game yapımcılardan, market listeleme, market satış ve güncelleme yayınlama ücreti almama kararı verdi. Yeter ki konsoluma ürün çıkartın dedi. Amacı, oyun bolluğu ile konsol satışını artırmaktı. Doğruda bir karardı.

    Peki free to play ve indie game yapımcılara bu politikayı uygulayan Sony efendi, neden simülasyon yapımcılarına, özellikle de milletin direksiyonunun paslanmasını engelleyecek ve konsol sattıracak yarış simülasyonu üreticilerine bu politikayı uygulamıyor. Gran Turismo konsol sattıran bir simülasyonsa, iRacing, rFactor, Asetto Corsa, Euro Track Simulator de birer konsol sattıran simülasyonlar olabilirler. Bunun önünde hiç bir engel yok.

    Bu konun ilk mesajında,Sony ile ilgili yazımda, tam olarak anlatmak istediğim buydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 14:04:00 >




  • Konusu açılmışken, Türkiye'de ps4 için tropico bulamıyorum.Bir yolu var mı?
  • birincisi senin arastirmadan acmis oldugun konu icin turetecegin bahaneler icin niye utanayim sonucta yazdigin oyunlarin bir kismi ps ye geliyor milleti yanlis yonlendiren bilgilendiren sensin sen utan cok istiyorsan niye ben utanayim ikincisi sana ne diye laf atayim cem abi guzel bir yerden yaklasmis hosuma gitti sana ozel degil o boyle seyler yaptigi zaman ben ayni tepkileri veriyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennis Jr -- 19 Nisan 2015; 16:01:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki biliyorsundur Dayz. Hayatta kalma simülasyonu. İlk başarda arma 2 nin modu olarak çıktı ama tutunca dayz standalone diye kendi oyununu yaptılar. Şuan pc'de bir çok bug ile erken erişimde ama buglar teker teker düzeliyor. Bu yılın sonuna kadar da ps4'e çıkartma düşünceleri varmış. Ne kadar tutar bilemem. Ama yapımcılarda düşünüyor işte böyle şeyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dennis Jr

    birincisi senin arastirmadan acmis oldugun konu icin turetecegin bahaneler icin niye utanayim sonucta yazdigin oyunlarin bir kismi ps ye geliyor milleti yanlis yonlendiren bilgilendiren sensin sen utan cok istiyorsan niye ben utanayim ikincisi sana ne diye laf atayim cem abi guzel bir yerden yaklasmis hosuma gitti sana ozel degil o boyle seyler yaptigi zaman ben ayni tepkileri veriyorum

    Amma büyüttün be kardeşim, Cem doğrudan bana paylaşımda bulunmuş, senle muhatap olan yok. İkimiz arasında geçen bir konu, sen neden araya girip Cem'e "insafin yok doksana doksana cakiyorsun golleri" diye yazıyorsun. Buna art niyetli olmak derler. Bir değil, iki değil, her daim aynısını yapıyorsun. İki kişi konuşurken, 3. kişi araya girmez. Konuyla ilgili bir fikrin varsa, kimseyi işaret etmeden, kimseyi kırmadan, buyur yaz.

    Aslında kendime kızıyorum. Keşke, Tropico'a Playstation Store da var mı yok mu arasaydım. Böylece, her an laf
    çakmayı bekleyen senin gibi kişilerin eline koz vermezdim.

    Zaten beni en çok ilgilendiren yarış ve taşımacılık simülasyonlarıydı. Bu konuyu onun için yarış kategorisinin altına açtım. Kimseye ayıp olmasın, her kesime, her zevke hitap etsin diye, steam de en çok satan simülasyonları filtre yapıp, her simülasyon türünden bir kaç tanesini konumun 1.mesajındaki listeye ekledim. Tropico'nun PS4'e çıkacağını bilmiyordum. Gözümden kaçmış olamaz mı yani? İlla 8-16 yaş arası ergenler gibi laf mı çakman gerekiyor. Ne zaman bir konu açsam aynı davranışı sergiliyorsun. Gün boyu benim boşluğumu mu kolluyorsun.

    Burada biz konsol oyuncuları, aklı selim insanlar, adam gibi efendi gibi, seviyeli bir ortamda bu durumu tartışalım diye bu konuyu açtım ve başlığına da özellikle [Seviyeli tartışma ortamı] diye belirttim. Sen ne yaptın?

    Dennis ben senin yaşında değilim, yaş ilerledi, artık eskisi gibi her daim takip edemiyorum. Gözümden kaçan illaki olmuştur, olacaktır da. Birde PC oyunculuğunu bıraktıktan sonra, simülasyonlardan çok koptum ama yaş ilerledikçe insan simülasyonlara kaymak istiyor. Yaşıtlarımın çoğu artık simülasyon oynuyor. PS4'e yarış simülasyonu çıkmadığı için, konsol hayatını PS3 de sonlandırıp, Asetto Corsa'ya geçen, dolayısıyla PC platformuna geçen bir çok arkadaşım oldu. DH Asetto Corsa konusuna bir bak, oradaki üyelerin çoğu, benim gibi 30-40 yaş üstü ve adamlar oyun kurmakla falan uğraşmamak için konsolda takılıyorlardı. Baktılar Gran Turismo dan ve Forzadan başka simülasyon gelmiyor. Top yekün PC ye geçtiler. Gran Turismo çıkana kadar da PS4 alacaklarını zannetmiyorum.

    Asıl anlatmak istediğim şu, bu konsol çıkalı ~2 sene oldu. Simülasyon uğruna doğru dürüst ürün yok. Hatta yarış simülasyonu hiç yok. Xbox One da hiç değilse Forza Motorsport çıkış yaptı. PS4 de oda yok.

    İyide PS3 dönemi de sadece Gran Turismo ile geçti. Direksiyon alan, stant alan, koltuk alan onca kişiye yazık değil mi? Sony neden simülasyon yapımcılarını, özellikle yarış simülasyonu yapımcılarını, konsoluna ürün çıkarması konusunda teşvik etmiyor?

    Oyunlarına güncelleme çıkaran yapımcıya bile, güncelleme başna fatura kesiyor Sony ve Microsoft efendi.

    Simülasyonlarda bol bol güncelleme alan yapımlar oluyor. Özellikle yarış simülasyonlarında, araba dinamikleri ve yol zeminindeki değişiklikler için, yapımcı firmalar tarafından hemen güncelleme gönderiliyor. Peki bu güncelleme olayını, konsol ortamında bedavaya nasıl yapacaklar. Adamlar belkide konsola ürün çıkaracaklar ama yüksek market listeleme fiyatı, konsol üreticisinin satışlardan yüksek kar payı alması, ürünün dijital sürümünün fiyatını büyük ölçüde konsol üreticisinin belirlemesi, güncellemelerden dahi para alması,vs. bir çok simülasyon yapımcısını konsollara ürün çıkarmaktan soğutuyor.

    Sony, yeni nesilde ne yaptı. Free to Play ve Indie game yapımcılardan yukarıda saydığım ücretleri almayı bıraktı. Yeterki konsola ürün çıkarsınlar ve oyun bolluğunda konsol satışı artsın. Peki aynısını simülasyon yapımcıları için neden yapmıyor?

    Aslında tüm sorun bundan kaynaklı. Sony ve Microsoft, oyun ve simülasyon yapımcılarını yeterince teşvik etmiyor ve aksine konsollarından soğutuyor. Steam'in kütüphanesi ile Playstation Store ve Xbox Live kütüphanesini taratıp, karşılaştırıyorum. Playstation Store ve Xbox Live da Steam kütüphanesinin 1/10 u kadar ürün var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 14:04:34 >




  • seni takip etmiyorum uzun zamandir actigin bir konuya attigim ilk mesaj bu arada seni degil ama cem abiyi takip ediyorum forumda begendigim yorumlarina kendi gorusumu belirtiyorum rahatsizlik duyuyorsan engelleye bilirsi bende o yorumu cem abiye yapmistim madem ucuncu kisilerin olaya mudahil olmasi seni memnun etmiyor dikkat edersen bende cem abiyi alintilamisim sende o muhabbete dahil olmasaydin dimi nede olsa iki kisi konusuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz oyunlar konsollarin yapilis amaclarina aykiri. Bir defa cok kucuk bir kitle takip ediyor. En kralinin satış rakami ortada...

    Ustelik bahsettiginiz oyunlarin buyuk kismi ortalama pc lerde rahatca calisiyor. Seviyorsaniz pc den takip edebilirsiniz. Ortada abarttiginiz gibi kanayan bir yara falan yok, bu kadar hüsnü kuruntu luzumsuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 19 Nisan 2015; 19:37:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Bu tarz oyunlar konsollarin yapilis amaclarina aykiri. Bir defa cok kucuk bir kitle takip ediyor. En kralinin satış rakami ortada...

    Ustelik bahsettiginiz oyunlarin buyuk kismi ortalama pc lerde rahatca calisiyor. Seviyorsaniz pc den takip edebilirsiniz. Ortada abarttiginiz gibi kanayan bir yara falan yok, bu kadar hüsnü kuruntu luzumsuz...



    Sizinle aynı fikirde değilim hocam. Mesela, Gran Turismo'ya yıllardan beri konsol sattıran oyun denir. Gerçekten de öyledir, başlı başına konsol sattıran bir oyundur. Tıpkı bir zamanlar PES'in olduğu gibi. PS3'üne başka oyun takmamış, sadece Gran Turismo da vakit geçiren, koltuğu, direksiyonu tam takır olan tanıdıklarım var. Xbox platformunda da Forza Motorsport aynı şekilde diye biliyorum. İnsanlar bu yapımlar için, konsol alıyor, direksiyon alıyor, koltuk alıyor, yakında project morpheus çıkacak belki onu alacaklar. PC platformunda yarış simülasyonu ile vakit geçirenler, bu saydıklarıma ekstradan 3 ekranlı sistem kuruyorlar, araba bilgilerini ayrı ekranda göstermek için, ekstra küçük ekran alıyorlar, titreşimli koltuk takıyorlar, vs.

    Dünyada ciddi bir simülasyon pazarı var. Özellikle de yarış, uçak ve taşımacılık simülasyonları, git gide de artıyor. Bu gelişimi, bu alanda her geçen gün yenisi açılan YouTube kanallarından ve aksesuar satıcılarından görebiliriz. Mouse Klavye ile rahat kulanım sunan simülasyonları bir kenara bırakırsak, diğer simülasyonlar için bu işin ana yeri PC değil, konsollar olmalı.

    Neden diyeceksin. Çünkü, simülasyonda vakit geçiren insanlar, genelde yaşı ilerlemiş 30+ kişiler oluyor. Gran Turismo 5 ve 6 da 30-40 yaş üstü en az 25 kişi tanıdığım vardı. Bunlar sadece benim PSN listemde olan arkadaşlarımdı. Türkiye, video oyunları ve simülasyon kültürüyle geç tanıştı. Bu durum yurt dışında bu dahada yaygın. Türkiye de insanlar kahvehane kültüründen kurtuldukça, bu tür hobilere kayıyorlar. Kimisi doğa hobileri, kimisi maket modeller, kimisi yarış simülasyonları, kimisi uçak simülasyonları, vs. Simülasyonlarda vakit geçiren kitlenin yaş ortalamasının yüksek olduğu düşünürsek, bu kitle PC de oyun kurmak, windowsla uğraşmak, virüs programlarıyla uğraşmak, hilecilerle uğraşmak, bilgisayar donanımlarıyla uğraşmak istemeyen kitle oluyor. Oyun konsollarına yönelen asıl kitle, yaş ortalaması yüksek kitle oluyor. Hani derler ya, konsola geçtikçe yaş ortalaması yükselir. İşte bu yüzden oluyor.

    Bence simülasyonların, özellikle yarış simülasyonlarının odak noktası konsollar olmalıdır ve yapımcıların, konsol üreticilerin kaçırdığı bir nokta var. Gran Turismo'nun 16 yıllık başarısı ortada, Forza Motorsport'un başarısı ortada. Diğer yarış simülasyonları, uçak ve taşımacılık simülasyonlarını yaş ortalaması yüksek kişiler kullanıyor. Bilgisayarın derdiyle uğraşmak istemeyen bu kişiler için konsollar biçilmiş kaftan.

    Size bir örnek daha vereyim. Gran Turismo 5, Sony'nin Türkçe dile çevirdiği oyunlar içinde, Türkiye de bugüne kadar en çok satılmış oyun olmuştu. Bu bilgi Gran Turismo 5 çıkış yaptıktan 1,5 yıl sonra resmi ağızlardan geldi. Hatta, donanımhaber'in 2si1 programının bir bölümünde bu konuya değinmişlerdi. Gran Turismo 6 da çılgın satış yaptı. Belki yeni rekor onda, kim bilir.

    Yani, Türkiye de ki oyun dünyası bu forumdan, bu oyunlardan ibaret değil. Araştırdıkça neler çıkıyor neler, bir bilsen hocam. Facebook gruplarından tut, whatsapp gruplarına kadar, kıyıda köşede kalmış forumlardan tut, aynı şehirde yaşayıp buluşan Gran Turismo gruplarına kadar, neler var neler. Bu insanların donanımhaberle, BSC ile alakaları yok, belki bilmezler de. Bunlar sadece Türkiye de gördüklerim. Dünya genelini varın siz düşünün. Bence, Playstation 4'e çıkacak adam gibi bir tam yarış simülasyonu, çok canlar yakar. Buna en büyük adayda, Asetto Corsa ve iRacing. Gerçi, Project CARS dan da umutluyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 14:05:04 >




  • Talep olsa bu oyunlarda konsollara gelirdi. Talep olamadığı için yapımcılar çıkarmıyor demekki. Şimdiye kadar hep konsolda oyun oynadım ve hiç şöyle güzel bir kamyon simülasyonu olsada oynasam diye düşünmedim. O türü seven konsola çıkmasını beklemek yerine gider kendine güzel bir sistem kurar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.