Şimdi Ara

Konsolların kanayan yarası, simülasyon yapımların olmayışı mı? [Seviyeli tartışma ortamı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu, PC oyuncularının da katılıp kavga çıkaracak yazılar yazması yerine, sadece oyun konsolu kullanıcılarının muhabbet etmesi ve bu durumun neden böyle olduğu konusunda derin analiz yapılması amaçlı açtım. Belki, dünyanın öbür ucundan isyanımızı gören olur da, çözüm arayışı içine girerler.


     Konsolların kanayan yarası, simülasyon yapımların olmayışı mı? [Seviyeli tartışma ortamı]



    iRacing, rFactor, Asetto Corsa - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Euro Truck Simulator - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Spintires - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Train Simulator, Train Fever, A-Train 9 - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    European Ship Simulator, Ship Simulator Maritime Search and Rescue - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Airport Simulator - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Construction Simulator - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Farming Simulator - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Cities Skylines, Tropico - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.
    Arma - Neden playstation ve xbox'a çıkmıyor.

    ve şuan aklıma gelmeyen daha nice simülasyon yapımlar, neden playstation'a ve diğer oyun konsollarına hiç ama hiç çıkmıyor? Bunun bir sebebi olmalı.


    Bana kalırsa;

    Sony'nin acilen simülasyon yapımcıları, özellikle yarış simülasyonu yapımcıları ile özel anlaşmalar yapıp, bu yapımları konsoluna getirtmesi gerekiyor. Sony gerekirse, simülasyon yapımların satışından pay almayacak ve marketindeki satış fiyatına karışmayacak. Simülasyon yapımcısı nasıl isterse, o şekilde satış yapacak. Yeter ki ürünlerini playstation'a da çıkarsın. Sony şirketinin izlemesi gereken politika bu olmalı. Aksi taktirde, sırf bu simülasyon yokluğu yüzünden, bir çok kullanıcı PC platformuna kayacak. Aksi taktirde Sony şirketi, uzun vadede bunun çok büyük zararını görecek.

    Ne yarış simülasyonu, ne uçak simülasyonu, ne tank simülasyonu, ne gemi simülasyonu, ne tren simülasyonu, ne tır simülasyonu, ne kamyon simülasyonu, nede şehir kurma simülasyonu var. Konsollar için, özellikle playstation için üretilmiş her hangi bir alanda simülasyon yapım yok. Dolayısıyla rekabette yok ve sırf bu yüzden, her alanda bir birinden güzel simülasyonların çıktığı PC platformuna geçiş yapanda çok.

    Yani, Sony'nin bu gidişe artık dur demesi gerekiyor. Bunun içinde en güzel yöntem, simülasyon yapımcılarına dükkan sizin diyecek, market fiyatlarınıza karışmayacağım ve satışlarınız dan kar payı almayacağım, ne isterseniz yapın diyecek. Hatta maddi destek bile verecek. Teşvik etmek için elinden geleni yapacak. Tıpkı, free to play oyun yapımcılarına destek sağladığı gibi.

    Ne playstation 1, ne playstation 2, ne playstation 3, ne playstation 4, nede Xbox serisinde, doğru dürüst simülasyon yapımlar ve strateji oyunları göremedik.

    Simülasyon yapımların ve strateji oyunlarının olmayışı, oyun konsollarının kanayan yarasıdır. Hadi strateji oyunlarını geçtim de, simülasyonların konsollara çıkmaması kabul edilemez ama Sony efendi kabulleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 14:01:18 >







  • Bir konsol oyuncusu ve yarış simülasyonu seven olarak, iRacing, rFactor, Asetto Corsa'yı ve aynı zamanda taşımacılık simülasyonu olan Euro Truck Simulatorü konsollarda görmeyi çok isterim.

    Yazımı eksileyen arkadaşlar, neden eksilediklerini de yazarlarsa, bu durumu daha doğru analiz yaparız. Playstation, Xbox, Wii U kullanıyoruz diye, bu cihazları kutsallaştırmanın bir anlamı yok. Bunların artılarını dile getirdiğimiz gibi, eksilerini de dile getirirsek, hepimize faydası dokunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 19 Nisan 2016; 14:11:41 >
  • Bu oyunlar ortalama her pc de çalışıyor ps de olmaması sıkıntı değil hatta gerek bile yok. Konsol oyunu değil bunlar pc gibi özgür platformda olması daha mantıklı bir ton mod yapıyorlar. Konsolda olsa dlc yuvası olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, bence yanlış düşünüyorsun. Niye diyeceksin.

    Mod bir tercih meselesi, oyun yapımcısı firmalar modlayın diye oyun çıkarmıyorlar. Profesyonel ekipler, hünerlerini gösterip modluyorlar. Mesela GTA yı modsuz, yapımcı firmanın göstermek istediği, ham halinde oynamayı seviyorum, o yüzden konsolda oynayıp bitirdim. Bazı insanda modlu oynamayı tercih eder ve PC de oynamayı tercih eder.

    Sizin mantığınıza göre, Gran Turismo ve Forza Motorsport gibi yarı simülasyon yapımda, oyun konsollarına çıkmasın. PC ye çıksınlar, PC de bol bol modlanırlar.

    Ben ömrümün sonuna kadar, yarı simülasyonu Gran Turismo'yu ve Xbox kullanan arkadaşlar da yarı simülasyon Forza Motorsport'u onamak zorunda mı?

    Project CARS yapımcısı şirket atılım yapıp, ürünümü konsollara da çıkarıyorum kararı almasaydı, halimiz haraptı! Hep aynı simülasyonlarda araba sürüp duracaktık. Üstelik, yarı simülasyon Gran Turismo'nun ne zaman çıkacağı bile belli değil.

    Haksızsam, haksızsın de hocam.




  • yazıda hata mı var? Ride PS4'te var. Farming Simulator 15 ve Tropico 5 ise PS4'e çıkacak.

    - Ride
    - Farming Simulator 15
    - Tropico 5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 18 Nisan 2015; 16:00:18 >
  • hocam dediklerinizin olmasini cani gonulden isterim

    ancak oyun dunyasi daha dogrusu konsol dunyasi kisa omurlu cabuk tuketilebilir (maksimum 1 sene) oyunlar ile jenerasyon jenerasyon ilerliyor

    satisi daha garantili risksiz urunler sinifinda simulasyon oyunlar oldukca dusuk pay sahibi

    satmayan basarisizdir mantigi ticari bir dogrudur yapimci icin dogrudur ancak oyuncular icin bu gecerli degildir

    Richard Burns Rally gibi bir efsane ne yazikki cogu kisi tarafindan bilinmiyor bile ne yazikki oysa bu canavar ps2 ye de geldi(firma kapandi)

    gecen sene simdiye kadarki en gercekci futbol oyunu oyuncularla bulustu tutmadi bu sene ayni oyunun bariz arcade surumu kapis kapis satildi-satiliyor

    bende sizle ayni seyleri istiyorum ama acikcasi zor gorunuyor cok zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 18 Nisan 2015; 16:18:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol oyunları genelde uzun ömürlü oluyor hocam. Bir Uncharted kaç senede bir çıkıyor, bir GOW kaç senede bir çıkıyor, bir LBP kaç senede bir çıkıyor, bir Killzone kaç senede bir çıkıyor, bir Gran Turismo kaç senede bir çıkıyor, bir Forza Motorsport kaç senede bir çıkıyor, bir RDR kaç senede bir çıkış yapıyor. hatta öncelikle konsola çıkış yapan GTA bile 4-5 senede bir çıkış yapıyor.

    Yani, konsola çıkan bir oyun bahsettiğinizin tersine, uzun ömürlü oluyor. Birde simülasyon yapımların özünde uzun ömürlü olmasıyla birleşirse, playstation ve xbox'a çıkacak bir simülasyon yapım, çok uzun ömürlü olacaktır. 3-4 seneden önce yenisi çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Konsol oyunları genelde uzun ömürlü oluyor hocam. Bir Uncharted kaç senede bir çıkıyor, bir GOW kaç senede bir çıkıyor, bir LBP kaç senede bir çıkıyor, bir Killzone kaç senede bir çıkıyor, bir Gran Turismo kaç senede bir çıkıyor, bir Forza Motorsport kaç senede bir çıkıyor, bir RDR kaç senede bir çıkış yapıyor. hatta öncelikle konsola çıkış yapan GTA bile 4-5 senede bir çıkış yapıyor.

    Yani, konsola çıkan bir oyun bahsettiğinizin tersine, uzun ömürlü oluyor. Birde simülasyon yapımların özünde uzun ömürlü olmasıyla birleşirse, playstation ve xbox'a çıkacak bir simülasyon yapım, çok uzun ömürlü olacaktır. 3-4 seneden önce yenisi çıkmaz.

    hocam oyunun yapim suresini degil tuketilme suresini soyluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 18 Nisan 2015; 16:34:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ride'ı yazıdan çıkar bari... sen bizim yazdıklarımızı görmezden gelirsen seni neden ciddiye alalım?

    daha yeni çıktı PS4 için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 18 Nisan 2015; 16:33:59 >
  • Konsolların kanayan yarası falan yok hocam.

    29 yaşındayım. Eski bir oyuncuyum. Tabi bizden çok daha eskileri var. Simulasyondan dem vurmuşsun da şu an bana çevrende benim yaşlarım dışında daha küçük olan bir tane adam gösterebilir misin simulasyon oynayan.

    YOK!. Yok çünkü insanlar daha hızlı daha sonuç odaklı eğlenceli şeyleri istiyorlar artık. Ne yazıkki o çağ geçti

    Ben türe bok atmıyorum yanlış anlaşılmasın. 18 wheels of steel haulin'in kitabını yazarım sana. O kadar fazla oynadım. ki çok severim. Artık o devir ne yazıkki geçti.

    Asıl kanayan yarası olan ne yazıkki pc'dir. Glorious master race dedikleri nane ne yazıkki konsolların fena hışmına uğramıştır. ps2 ile büyük bir darbe yiyen pc oyunculuğu 360 ve ps3 den sonra ne yazıkki bitme noktasına geldi. Artık bütün oyunları konsoldan arta kalan oyunlar oluşturuyor. Yıllar önce defalarca bitirdiğimiz gta 5'i bile daha yeni yeni oynayabiliyorlar. tek dertleri sistemleriyle hava atmak olan bir oyuncu topluluğundan başka bir şey değil..

    düşünsene bu adamlar Red Dead redemption 'ı göremediler.

    Yerim glourious master race'i.

    Alın bi yeni nesil konsol keyfinize bakın.




  • Hem konsolum var hem pc kafan rahat olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hepsi bir yana da, Arma 3 gelse harika ötesi olmaz mı ?
  • Kişisel görüşüm konsol oyuncularına daha çabuk tükenebilecek oyunları vermek daha akılcı geliyor yapımcılara. Simülasyon seven insan için o oyunun bitmesi gibi bir durum yoktur, ama bu satış açısından konsol üreticilerine pek hitap etmiyor bence. Single player'ı 10 saatte biten multi'si de bir süre sıkan ama müthiş reklamlarla satış rekorları kıran bir oyundan başka ne isteyebilirler. Örneğin The order 1881'in multiplayeri bile yok, oynandı bitti(Xbox One sahibiyim güncel ve tutulan bir oyun olarak aklıma ilk bu geldi "no offence"). Bir süre sonra unutulacak ve oyuncular yeni bir oyun alacak. Bu tüketim açlığı devam ettiği sürece yapımcılar hep bu tür şeylere yönelecek. Kısa süreli oyunlar ve daha çıkmadan paralı DLC leri...



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 20 Nisan 2015; 17:03:39 >
  • PS4'te Euro Truck Simulator süper olurdu bence, bide G27 desteği olsa tadından yenmez valla
  • Donem casual donemi birakin simi oyunlar cok kolay orn cod serisi diyebiliriz nerde cod4 nerde aw..cod4de vasat oyuncular yeni oyunlarda esit oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ETS 2 olsa keşke .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    Ride'ı yazıdan çıkar bari... sen bizim yazdıklarımızı görmezden gelirsen seni neden ciddiye alalım?

    daha yeni çıktı PS4 için..

    Ayıp ettin hocam. O listeye, Steam de "simülasyon" sekmesinde "En çok satanlar" filtresinden yararlanarak ulaştım.

    Konsol oyuncusu olduğum için maalesef simülasyon fakiriyim ve simülasyonları anı anına takip edemiyorum. O yüzden steam'in veritabanından yararlandım.

    Yanlış anlaşıldıysam kusura bakma hocam. Listeyi hemen güncelliyorum.

    Aslında beni ilgilendiren simülasyonlar, yarış simülasyonları (iRacing, rFactor, Asetto Corsa), taşımacılık simülasyonu (Euro Track Simulator), savaş simülasyonu (Arma)

    Diğer simülasyonları yazmamda ki amaç, sırf kendi seçimlerimi yansıtmak yerine, her alandan bir iki simülasyon seçip, herkese hitap edecek şekilde bir liste hazırlamaktı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Hocam, bence yanlış düşünüyorsun. Niye diyeceksin.

    Mod bir tercih meselesi, oyun yapımcısı firmalar modlayın diye oyun çıkarmıyorlar. Profesyonel ekipler, hünerlerini gösterip modluyorlar. Mesela GTA yı modsuz, yapımcı firmanın göstermek istediği, ham halinde oynamayı seviyorum, o yüzden konsolda oynayıp bitirdim. Bazı insanda modlu oynamayı tercih eder ve PC de oynamayı tercih eder.

    Sizin mantığınıza göre, Gran Turismo ve Forza Motorsport gibi yarı simülasyon yapımda, oyun konsollarına çıkmasın. PC ye çıksınlar, PC de bol bol modlanırlar.

    Ben ömrümün sonuna kadar, yarı simülasyonu Gran Turismo'yu ve Xbox kullanan arkadaşlar da yarı simülasyon Forza Motorsport'u onamak zorunda mı?

    Project CARS yapımcısı şirket atılım yapıp, ürünümü konsollara da çıkarıyorum kararı almasaydı, halimiz haraptı! Hep aynı simülasyonlarda araba sürüp duracaktık. Üstelik, yarı simülasyon Gran Turismo'nun ne zaman çıkacağı bile belli değil.

    Haksızsam, haksızsın de hocam.

    Bu tarz oyunlar konsolda iş görüyor içeriği bol oluyor ama Euro Track mesela tam pc oyunu modlar ile bir sürü şey yapılabiliyor. Bazı oyunların olmaması normal bence ve yükler pc ye oynarız sıkıntı yok yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iRacing, rFactor, Asetto Corsa by üçlüden biri gelse bayram ederim valla
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.