Şimdi Ara

Kompakt makine ile harici flaş kullanma düşüncem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık bir ay önce uygun fiyata ikinci el bir canon sx 150 makine alarak fotoğrafçılığa merak saldım. Ancak ev içinde normal aydınlatmayla ve makinenin kendi flaşıyla aldığım sonuçlar beni hiç memnun etmedi. Ya renkler olduğundan beyaz çıkıyor yada fotoğrafın kenarlarında kararmalar oluyor.

    Araştırmalarım sonucu nispeten uygun fiyatlı çin malı harici flaşları buldum. Üzerlerine difüzör takılabilen her yöne hareket edebilien ve makinenin kendi flaşına göre oldukça güçlü olan bu flaşlardan bir tane alayım diyorum. tripodum da var. tam bilmiyorum ama tripodun üzerine takıp (makineme takmamın imkanı yok ) yada uygun bir yere koyup optik olarak tetiklersem ev içi çekimlerde yüksek enstantane ile net çekimler yapmam mümkün olur diye düşünüyorum. Bu amaçla gözüme kestirdiğim flaşta yongnuo yn 460 mark 2.

    Şimdi sizlere sorum gerçekten düşündüğüm gibi olur mu? kompakt makinemle kapalı ortamda çektiğim fotoğraflarda yüksek enstantane ve netliği yakalayabilirmiyim?

    Tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.







  • Makinenin kendi flaşını da kullanarak el yapımı bir ring flaş yapabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gentleman_

    Makinenin kendi flaşını da kullanarak el yapımı bir ring flaş yapabilirsin.

    mesajınızdan sonra sx150 ana konusuna baktım ve bir örnek gördüm. fakat anladığım kadarıyla ring flaş yakın çekimlerde yada makrolarda kullanılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboli97

    quote:

    Orijinalden alıntı: gentleman_

    Makinenin kendi flaşını da kullanarak el yapımı bir ring flaş yapabilirsin.

    mesajınızdan sonra sx150 ana konusuna baktım ve bir örnek gördüm. fakat anladığım kadarıyla ring flaş yakın çekimlerde yada makrolarda kullanılıyor.

    Evet halka flaş daha çok yakın çekimde özellikle makro çekimlerde güzel sonuçlar almamıza yardımcı oluyor.
  • Galiba ben macera arıyorum. Pek kimse oralı olmadı. Ne yapacaksın harici flaşı al eline makineni çık gün ışığında çek hemde bedava der gibi
  • Yok anlaşıldı. Ben kendimi feda edip bir harici flaş alıcam. Sonrada ev içi aydınlatma altında yüksek enstantane ile net bir şekilde fotoğraf çekebilecekmiyim görücem.

    Kend merakımla ilgili youtube ta sadece şu video yu bulabildim. Olay dış mekanda geçiyor ama ışığın oldukça az olduğu gün batımında ve tabiki kompakt makineyle

    http://www.youtube.com/watch?v=dyd6Ao4kY-0
  • Makinenizin M modu varsa alacağınız flaşı harici olarak tetikleyip gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz. Yalnız alacağınız flaş manuel olduğundan ışık şiddeti diyafram ve enstantene gibi ayarlarda ilk başta zorlanabilirsiniz. Onuda ortam da bir iki kare sonra telafi eder keyfinize bakarsınız. Flaşı almadan önce tanıdığınız birinden alıp veya en azından bir buluşma ortamında denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prokizya

    Makinenizin M modu varsa alacağınız flaşı harici olarak tetikleyip gayet güzel sonuçlar alabilirsiniz. Yalnız alacağınız flaş manuel olduğundan ışık şiddeti diyafram ve enstantene gibi ayarlarda ilk başta zorlanabilirsiniz. Onuda ortam da bir iki kare sonra telafi eder keyfinize bakarsınız. Flaşı almadan önce tanıdığınız birinden alıp veya en azından bir buluşma ortamında denemenizi tavsiye ederim.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Makinemin tüm modları var. Dediğiniz gibi flaş manuel olduğundan flaşı tanımak için denemeler yapacağım.

    Ve nihayet bugün sanalpazardan satın aldığım yongnuo yn 560 ıma kavuştum. Yn 560 ı seçmemin nedeni optik olarak tetiklemenin yn 460 2 ye göre oldukça iyi çalışmasıydı. dışarda bile oldukça iyi çalıştığının örneklerini yabancı sitelerde görmüştüm.

    İş yerimde yaptığım denemelerde nerdeyse her yönde makinemin flaşını algıladı ve zamanında çaktı. Tripod aldıktan sonra beni en çok memnun edecek şey bu flaşı almam olacak sanırım. Bu gidişle ışık ayağı şemsiye vesayire de alırsam şaşırmam. Makinem belki çok iyi değil ama önemli olan mevcut imkanlarla güzel bir şeyler ortaya çıkarmak galiba.

    Denedikçe tecrübelerimi merak eden arkadaşlarla paylaşmaktan mutluluk duyarım.




  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Fotoğraf bir derya aldıkça sonu gelmiyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.