Şimdi Ara

Kombiciler yüzünden kombi ustası oldum:)) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
9
Favori
8.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
240 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birkaç yıl bilgisayar ticareti yptım.

    Arızaları gruplayacak olursak:

    Üçte biri tozunu temizleyince düzelir
    Üçte biri anakarttaki tüm fişleri söküp takınca düzelir
    Geri kalan üçte biri gerçek arızadır.

    Kombide de aynı mantıkla düşünün.
    İçini açın, tozlarını elektrikli süpürgeyle çektirin, anakarttaki fişleri söküp takın.
    % 66 ihtimalle sorununuz çözülecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendin yapabiliyorsan ayrı bir şey ama bir işin ustası olmakta farklı bir şey. Bende 2 adet 20 kuruşluk kondansatör değiştirip pc den güncelleme yapıp 5 dk lık işe 20$-30$ arası fiyat istiyorum. Bana gelip yaptırmayıp başka yere götürüp kurcalatana tekrar hizmette vermiyorum. Kaldı ki bizim ülkemizde işçilik avrupaya göre çok makul.

  • fbm333 kullanıcısına yanıt

    Eve araç kaldırıcı (lift) kurdur,aracı sana getirelim... 

  • Kombi basit bir grup aletle çalışan, çoğunluğu birbirine uyumlu parçalardan oluşan, basit bir alet. Tamiri tabii ki kolaydır. Kombi kullanıcılarına, kombilerini tamir etmekten korkmamalarını söyleyebilirim.


    Ancak benim çözümüm:


    Ben merkezi sistem, kayınvalide merkezi sistem, annem merkezi sistem, anneanne merkezi sistem, kayın anneanne merkezi sistem, kayın babaanne merkezi sistem.


    Sonuç = Sıfır Sorun.   

  • Bu olaylar her alanda yaşanıyor. Korona sırasında anneannemin TV bozuldu. Herkes kendine "LG yetkili servisi" diyor bu arada. TV 6 yıllık. Ama çok kaliteli alet. Sıfır bir güncel alt model LG veya Samsung alsam, bundan iyi olmayacak.


    Annemler, benden yük alacaklar ya, kendileri halletmişler. LG'yi aramışlar. Onlar bir telefon vermiş. Telefondaki cep telefonunu vermiş. Sonra işler oradan yürümüş. Anladığım kadarı ile bu ÇAKAL yetkiliden ayrılırayak milleti çarpıyor. Konuyu tam çözemedim. Benim olaydan haberim var; ama bizimkilerin servisi aradığını falan bilmiyorum. Neyse...


    Gelmişler, TV'yi götürmüşler. Anakart arızalı çıkmış. Adam 850TL istedi. Bu noktada ben devreye girdim. Bayramın hemen öncesinde. Ben "Çok 850. Daha yeni TV'lerin anakart 350 falan. Olmazsa dursun. Ben bayramdan sonra Konya Sokağa sordururum. TV'nin ikinci eli 1000TL. Alırım bir tane, koyarım kenara bozuldukça bunu parça diye kullanırım." dedim. Adam "Konya sokak malzeme satar, diyot direnç falan, tamir yok ehem hühem" falan dedi. Çocuk kandırıyor... 3-4 tamircinin adını saydım. "Elektronik üreticisiyim ben" dedim. "Yoğun olmasam ve Korona olmasa ben o TV'nin içinden geçerim de bizimkiler acele etmiş" dedim. Neyse, çakal anladı sanıyorum neye tosladığını...


    Bayramdan sonra araştırdım. Öğrendim ki TV'nin yedek parça üretimi durmuş. Anakart yokmuş. Anakartı tamir ediyorlarmış. Aradım anlattım. "Bu parça sadece yetkilide var, dışa satışı yasak" falan dedi. Orada şafak attı bende. "Dalga mı geçiyorsun sen? Türkiye'de serbest rekabet var. İsteyen istediğini getirtir, gümrüğünü öder alır. Beni salak mı sandın? Bu parça üretilse Türkiye'de olurdu. LG distribütörü isterse dışarı satmasın, bir başkası ithal eder. Tekel mümkün değil Türkiye'de. ABD'de satılmış bir model bu. ABD yedek parça sitelerinde bu modelin anakartı yok. Aliexpress'de de yok. Belli ki üretilmiyor. O yüzden sende de yok. Ayak da atma, sen yetkili falan değilsin. Ayrıca ben o TV'yi muhtemelen senden iyi tamir ederim, ona göre konuş. Ben oraya birini yollatıyorum, TV'yi senden alacak. 350TL'ye tamir edecek, bana getirecek" dedim.


    Çakalın fiyatı 400TL'ye düştü.  Demek ki anakart değişimi hikayeymiş.  Hem bayram, hem benim yoğunluğum ve bıkkınlık halim hem de korona uç uca eklenmese ben öttürürdüm o şark kurnazını da... Neyse, iş bittikten sonra LG'ye şikayet ettim kendisini. Şimdi ne şıkkım yapıyorsa yapıyordur. İşini şerefi ile iyi yapan kalsın. İşini bir tarafının ucu ile yapanı, bilmeden yapanı, namussuzluk edeni itelim gitsin. Aç kalacaksa aç kalsın. İşsiz kalacaksa işsiz kalsın. Onun yerine işini iyi yapacak, namuslu olanın karnı doysun. Namuslu olup işini iyi yapanı asla üzmeyin. Namuslu olmayana asla ama asla acımayın. Biz sustukça kendilerini zeki sandı bu salaklar. Ben o yüzden susmuyorum artık. Karakter eze eze bunların ne mal olduklarını bildiğimi yüzlerine vuruyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Haziran 2020; 17:8:22 >




  • Sadece kombi mi .Evde neredeyse herşeyi kendim yapıyorum.


    1)Bir önceki eve taşındığımda petek temizliği yaptırayım kışın verimli ısıtsın petekler istedim. Sene 2015. Neyse geldi tesisatçı eleman ilaçlı petek temizliği yaptı. Hatta 2 daire yaptırdım. Bir hafta geçti geçmedi havalar soğudu kombiyi çalıştırdık. Hem bizde hem diğer dairede 3-4 tane peteğin vana kenarlarından su sızdırmaya başladı. Neyse gittim vana aldım 7 tane. Tesisatçı elemanı tekrar aradım bak vanalar sızdırıyor. parası neyse vereyim parça var değiş dedim. O öyle kolay değil duvarı kırmak lazım vs vs dedi. Tabi kafada deli sorular duvar niye kırılıyor diye . ertesi gün yine aradım elemanı . Ne zaman gelirsin diye. Yok ben karşıdayım yok 10 günlük işim var diye bahaneler üretti . Ulan gelip 1 saatte 300 liramı aldın petek temizleyeceğim diye onda da vanaları patlattın diyecektim neyse boşver dedim. ( ilaçlı petek temizliği yaptırmayın kesinlikle. Özellikle tesisatınız eskiyse. Bağlantı noktalarındaki yıllardır oluşan tortuyu söküyor. Patlatıyor yani. Aynı hiç antifiriz konulmayan araba gibi )

    Neyse Aldım iki tane maymuncuk söktüm kaçıran vanaları,petekleri . hiçbir yeri kırmadan kendim değiştim. Sonuç artık sızmıyor.Sistemde su eksilmiyor..

    Petek temizliğinide kendim yapıyorum.


    2) Kombi helikopter gibi çalışıyordu su ısıtırken . Resmen 3+1 dairenin bütün odaların o sesi ve vibrasyonu duyabiliyordunuz.Nedir nedir diye arastırırken fandan olduğunu çözdüm. Söktüm sadece suyla temizleyip geri taktım. Sonuç artık kışın geceleri rahat rahat uyuyabiliyorum. Ses soluk yok kombide.


    3) çamaşır makinesi durulamaya geçince sürekli su alıyor suyu dışarı atmıyordu. Baya bildiğin kapaktan su taşıyordu . Garantisi var diye yetkili servisi çağırdım. Geldiler önce su tahliye pompasını değiştirdiler. Tamam oldu dediler. 4.yıkamada yine aynı . Yine çağırdım bu sefer anakartı değiştirdiler. 1 hafta sonra 3. çalıştırmada yine aynı durum. Araştırdım araştırdım sonunda sorunun kazanın içindeki suyun seviyesini ölçemediği zaman su tahliyesi motoruna komut göndermediği için tahliye yapmadığı sonucuna vardım . Servisi tekrar aramadan dedim üst kapağını açayım bakayım .Suyun seviyesini ölçen kazan dibinden üstteki swiche giren ince boru yerinden çıkmış . Taktım. tekrar çıkmasın diyede cırt kelepçeyle sıktım. O gün bugün gayet normal çalışıyor makine. Bu sayede tahliye motoru ve anakartı sıfırlamış olduk ücretsiz olarak. ;) Ama sorun ikisinde de değilmiş. Para verecek olsaydım herhalde bir makine parası verirdim servise. Çok basit olan bir işlemi nasıl çözemedi yetkili servis onu anlamadım.


    Arabayla alakalı birçok şeyi kendim halletmeye çalışıyorum. Lift yada kanalım olsa motor ,şanzıman problemleri hariç sanayiye gitmem.





  • Alıntı

    metni:
    Bundan cesaret alarak kayınpederin yıllarca basınç sorunu vardı çalışırken içini açtım genleşme tankının sibobuna basıp su gelince bozulduğunu anlayıp yenisini aldım. Çünkü bunun için servis 600 TL istemişti. Ama beklenmedik durumlar oluştu genleşme tankı yanda değil arkada idi ve hermatik bacasıda içeri doğru biraz çıktığından direkt söküp yukarıdan çıkaramıyordum Kayınpederin ne olursa olsun artık demesi ile cesaretlenip kombiyi komple söktüm ve yerde genleşme tankını söküp tekrar duvara monte ettim ve sorun çözüldü artık kusursuz çalışıyor. Eminim böyle olduğunu gören servis daha fazla para isteyecekti.


    aynı sorun galiba. kombi çalışınca basıncı yükseliyor . gösterge arıza veriyor. sonra basınç görülmüyor.veya 00 yazıyor. bir daha sıcak su vermiyor. kendine gelmesi için 6 saat beklemek gerekiyor.


    siz hava basıp mı düzelttiniz? yoksa değiştirdiniz mi?





  • mikail13 kullanıcısına yanıt

    Çalışınca basınç yükseliyor genelde genleşme tankından oluyor. Bunuda kombinin üst kısmını görecel şekilde yükseğe çıkman lazım orada bildiğin arabadaki gibi bir sibop var ona bas eğer hava ile birlikte su geliyorsa sorun genleşme tankındadır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen benim ateşleme yapmayan kombi için servis çağırdım.

    kapağı açtı, karta bir iki kontrol kalemiyle baktı ve kart arızalı değişim 500 tl dedi.

    kartı ben internetten bulur değiştiririm veya tamir ettiririm diye gönderdim servisi. topladı kombiyi gitti.

    ben bir söküp bakayım diye gittim kombinin yanına, bastım düğmeye çalıştı alet.

    muhtemelen ufak bir temassızlık falan vardı kartta, söküp takınca düzeldi.

    çalışan karttan bozuk diye 500 lira alacaktı adamlar.


    bir de eski kartı verirsen 480 tl.


    yer mi ulan anadolu çocuğu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 23 Haziran 2020; 19:18:31 >
  • Mahallede yakın bir yere yıldırım düşmüştü sanırım. Konu komşu herkesin kombisi çalışmaz olmuş. 600 liraya anakart değişimi yaptırmıştı bazıları. Bizse anakarttaki sigortayı evde bulduğumuz başka bir sigorta ile değiştirince çalışmıştı cihaz. Umarım komşuların cidden anakartları yanmıştır da, kombiciler 600 TL'yi zevkine cebe atmamışlardır.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    İnşallah diyelim ama gerçeği herkes biliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimki de tahliye borusundan su attı 1defa. Kombi 10yıldan fazla. Genleşme tankı bulunmaz çakma takayım deyip, kombiyi değiştirin diye akıl verdi gitti. Genleşme tankına dolan tüm suyu tahliye borusundan boşalttım. Kritik nokta içindeki tüm pislik çıkana kadar suyu boşaltmak. Yarım kalırsa biz yokken yine su akıtacaktı. Bir buçuk sene geçti bir kere iki üç damla akıttı. Aynı işlemi uyguladım. Aylardır sıkıntı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube'da tamir videoları bulunuyor hemen hemen her şey için, yalnız ingilizce bilmeniz şart, youtube'da bulacağınız türkçe içerik o yeterince iyi olmayabiliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Are you aga

    hocam bu devirde dürüst adam yok.

    herkes bi araştırsa kendileri yapabilir.

    benim leptop çok ısınıyordu kasıyordu tamirciye verdim format atsın temizlesin diye geri aldım daha yavaş.

    girdim internete 1,2 saat civarı araştırdım sonra gerekli malzemeleri temin ettikden sonra kendim halletim ha birde ailem durmadan yapma elleme bozacaksın diyor.

    ya arkadaş en fazla bozulur tamirciye verirsin en kötü kökten gider ne olacak sanki :)

    şuan telefon,bilgisayar,televizyon daha doğrusu elektronik işlerinde 10 numara oldum

    bilgisayar yavaşlayınca format atıyorum içini açıp temizliyorum termal macununu sürüp kapatıyorum cillop gibi oluyor.

    telefonum bozulunca bakıyorum yapılacak birşeyse yapıyorum(hoparlör değişmesi,stock rom yükleme,ekran değişimi ve birçok şey)

    televizyondada yazılım atma

    evdeki çoğu elektronik şey bozulunca ben yapıyorum.

    ha birde kimse size birşeyi başarırken yardımcı olmaz başardıkdan sonra yardımcı olur.

    Başardıktan sonra yardımcı olmak yerine bedavaya kendi sorunlarını düzeltirmek istiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maalesef ülkemde ki üçkağıtcı tamirciler yüzünden . Herşeyi öğrenmek zorunda kalıyorsun.


    Bu üçkağıtcı tamirciler, cami duvarına işiyorlar.

  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Yapacak birşey yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Kombi basit bir grup aletle çalışan, çoğunluğu birbirine uyumlu parçalardan oluşan, basit bir alet. Tamiri tabii ki kolaydır. Kombi kullanıcılarına, kombilerini tamir etmekten korkmamalarını söyleyebilirim.


    Ancak benim çözümüm:


    Ben merkezi sistem, kayınvalide merkezi sistem, annem merkezi sistem, anneanne merkezi sistem, kayın anneanne merkezi sistem, kayın babaanne merkezi sistem.


    Sonuç = Sıfır Sorun.   

    Kombi basit bir grup aletle çalışmaz her makinanın çalışma prensibi vardır. Buzdolaplarının çalışma şekli basit denebilir. Çamaşır makinesi içinde aynı şeyi söyleyebiliriz hatta belki fırın, ocak vs vs.

    Ama bir kombi yada ısıtma kazanı için aynı şeyi söyleyemeyiz çünkü aynı markanın modeline göre bile çalışma sırası değişkenlik gösterir. İşte bu yüzdendir ki her markanın yetkili servisini çağırmanız gerekir. Cihazınızı iyi tanımaları açısından bu çok önemlidir.


    Siz nasıl ki merkezi sistemde kullandığınız ısı üreticisini karıştırmıyorsanız vatandaşa da evindeki kombiyi basit göstermemelisiniz çünkü inanın hiç bir fark yok ikiside tehlike arz ediyor.


    Piyasada eline anahtar alan kombici tesisatçı oluyor kontrol kalemi alan elektrikçiyim diye geziniyor, internet cafe sahipleri zaten bill gates havalarında vatandaş bıkmakta haklı ama hayati önem taşıyan ürünlerde ucuza kaçmayalım beyler.





  • yıllar önce televizyonu tamirciye götürmüştük herif açıp bir tane kondansatörü değiştirip 100 TL'ye yakın para almıştı. Sonra biraz araştırınca değiştirdiği parçanın 25 kuruşluk parça olduğunu görmüştüm. buda böyle bir anımdır.

  • yetkili servis bilmem ne diyenler yetkili servis ne yapıyor acaba? arıza mı tamir ediyor? bulaşık makinası için siemens yetkili servis çağırdık. f21 mi f24mü ne hatası veriyordu. motor değişecek bilmem ne demişler 800 lira fiyat. bizde yeni makina bakmaya karar verdik. ben de madem makinayı gözden çıkardık ben bakayım dedim. bir kaç dakikalık araştırmayla hatanın neden kaynaklandığını ave olası ihtimalleri değerlendirip sorunun alt pervaneye sıkışan şeylerden kaynaklandığını öğrenip çözdüm.


    yetkili servis hata koduna bakıyor motoru değişecek diyor. dur şunu tamir edeyim kafasında değiller asla. diğer mahalle servisleri de malum yazan yazmış ne haldeler. insan parayı kolay kazanmıyor. ama karşındaki muhattap kolay tamir kolay para kafasındalar. yetkilisini de etkilisini de ben artık evime sokmam. ya kendim tamir ederim edemezsem de yenisini alır geçerim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Are you aga

    hocam bu devirde dürüst adam yok.

    herkes bi araştırsa kendileri yapabilir.

    benim leptop çok ısınıyordu kasıyordu tamirciye verdim format atsın temizlesin diye geri aldım daha yavaş.

    girdim internete 1,2 saat civarı araştırdım sonra gerekli malzemeleri temin ettikden sonra kendim halletim ha birde ailem durmadan yapma elleme bozacaksın diyor.

    ya arkadaş en fazla bozulur tamirciye verirsin en kötü kökten gider ne olacak sanki :)

    şuan telefon,bilgisayar,televizyon daha doğrusu elektronik işlerinde 10 numara oldum

    bilgisayar yavaşlayınca format atıyorum içini açıp temizliyorum termal macununu sürüp kapatıyorum cillop gibi oluyor.

    telefonum bozulunca bakıyorum yapılacak birşeyse yapıyorum(hoparlör değişmesi,stock rom yükleme,ekran değişimi ve birçok şey)

    televizyondada yazılım atma

    evdeki çoğu elektronik şey bozulunca ben yapıyorum.

    ha birde kimse size birşeyi başarırken yardımcı olmaz başardıkdan sonra yardımcı olur.

    "ailem durmadan yapma elleme bozacaksın diyor."


    Klasik Türk aile yapısı, birçoğumuz benzer tecrübeler yaşamışızdır.


    Baya geliştirmişsin kendini, ilk başta bozulmasından korksaydın bu gelişim hiç olmayacaktı





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.