Şimdi Ara

Kombi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.


    Takip ettiğim konularda @disintegration 'ın geniş ve bilgilendirici deneyimlerine çok sık rastladığım için onu da etiketleyeyim. Ama deneyimi olan herkes, deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Buralarda çok eski olmadığım için kimseyi tanımıyorum.


    3 ay kadar önce taşındığım evde şu anda Alarko'nun 15- 20 yıllık eski tip bir hermetik kombisini kullanıyorum. Henüz Ankara'da havalar pek soğumadığı için ısınma performansını bilmiyorum; ama su ısıtma performansından şimdilik epey memnunum.


    Malum kış yaklaştığı için beni kışın ortasında yarı yolda bırakmayacak bir kombi arayışına girdim. Açıkçası alacağım kombiyle mevcut kombi arasında ne kadar büyük bir tasarruf farkı olacak onu da merak ediyorum. Ama bekledikçe de kombi fiyatları artacak gibi.


    İhtiyacım olan, tasarruflu, sorun çıkarma olasılığı nispeten düşük, sessiz çalışan (kombi mutfakta olacak) bir kombi önerisi. Mevcut modellerin sayfalarını 2 gündür geziyorum; ama kafam daha da karıştı.


    Ev, 110-120m2 civarı, 3+1 ve toplam 7.5 metre petek ve 1 havlupan mevcut. Binada dış cephe ve çatı yalıtımı mevcut; ama ne kadar iyi oldukları konusunda şimdilik bir fikrim yok. Son kattayım.


    Görüştüğüm birkaç firma 18-20kw bir kombinin yeterli geleceğini söyledi. Ama 24kw takalım diyen de oldu. Bu konuda sizlerin ne düşündüğünü merak ediyorum.


    Benim gözüme kestirdiğim modeller şunlar:


    Daikin NDJ 24kw - Genelde çok övülüyor. En iyi kombi olduğundan bahsediliyor. Ancak bazı kronik hata kodlarından (1164-1167 vs gibi) ve sesli çalıştığından şikayet edenlerin sayısı da az değil.


    Viessmann Vitodens 050 - Hakkında çok fazla olumsuz yorum görmemiş olsam da hem servisi bana biraz uzak, hem de oda termostatlarıyla sorunlar yaşayanların sayısı çok gibi.


    Vaillant eco tec intro - Patlayarak ateşleme sorunundan bahsedenler olmuş. Ayrıca 2 yıllık garanti diğer markaların yanında biraz can sıkıcı. Garanti uzatımıyla birlikte en pahalı kombi haline geliyor bir anda.


    ECA Proteus Premix - Sesli çalışma, patlayarak ateşleme gibi sorunlar okudum. Ne kadar yaygın bilemiyorum.



    Buderus ve Bosch da gözüme kestirdiğim kombiler arasındaydı; ama yakıt tüketimiyle alakalı çok fazla memnuniyetsizlik okudum ve çözüm süreçleri de epey uğraştırmalı gibi göründü. Diğerlerine kıyasla daha fazla ödeyip böyle bir sorun yaşama riskini almak da istemiyorum açıkçası.


    1. Öncelikle kombinin kapasitesi hakkında önerileriniz neler olur?
    2. Gözüme kestirdiğim bu modeller ve sizin önerebileceğiniz Baymak, DD vs markaların modelleriyle ilgili artılar, eksiler ve önerileriniz neler olur?
    3. Kablosuz oda termostatı da kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda en geniş esnekliği hangi marka ve modeller sunuyor?
    4. Belki daha da önemlisi sizce eski tip hermetik kombi üzerine yapacağım bu satın alım gerçekten faturada çok büyük farklar yaratma potansiyeline sahip mi?


    Biraz uzun oldu. Umarım kusura bakmazsınız. Şimdiden yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkürler. Sevgiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelingtheblank2 -- 5 Ekim 2021; 2:34:9 >







  • @SEHZADE63 Cevap yazdığını görebiliyorum; ama bir nedenden dolayı yazdığın cevabı göremiyorum, çok enteresan.

  • feelingtheblank2 F kullanıcısına yanıt

    Sorunuz hocama olunca cvbi kaldirdim,ama şöyle söylemem gerekirse ndj kullanicisi olarak alinan hatalar cözümlenebilecek konular,ses konusuna gelince abartili geliyor.Belkide balkonda oldugun dan dolayii ses konusunda rahatsiz olmadik,aklim olsaydi mutfakta kullanir daha verimli olumlu sonuclar alirdim,Daikin ndj güzel ufak kullanişli diş hava sensörü baglanabilen,ama kendi kablolu ot secenegi oldugundan dolayi dezavantaj ama netatmo honeywell gibi markalarla verimli kullanila bilir.Bütçen uygunsa ndj derim yok kisitli ise baymak veya bosch 2300 ayni modulasyon araliğin da en azindan ot secenekleri mevcut.kisacasi söylentilere değil cebinize bakin derim,24kw yeterli veya 24kw daha düşük modelleri varsa işinizi görücektir.alicaginiz kombi de 5 yil olmasina dikkat edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 5 Ekim 2021; 2:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler yorumun için. Ben birçok konuyu onun başlattığını ve çok fazla mesajını görünce etiketleyeyim dedim. Yoksa herkesin deneyimleri ve görüşleri benim için çok değerli.


    Daikin NDJ'de kendi kablosuz OT seçeneği yok mu? Kabloyla uğraşmak istemiyorum, o yüzden kablosuz olması tercihim.

  • feelingtheblank2 F kullanıcısına yanıt

    Kendi orjinal kendi markasin da yok,kablosuz altarnatif olarak netatmo honeywell cosa gibi markalar uyumlu,cok kişi onu kullanmakta kaliteli markalardir.Diger markalara gelince,daikin ile ayni olan boch 2300 1:8 olarak mevcut yada 1:7 olarak airfel maestro yaninda ot ile yeni piyasaya cikti.ve 5 yil garantili cihazlar,fikrinde olsun bosch 2300 işini görür airfel işini görür fiyatlar nasil hangisi uygunsa yönel aradaki fiyata termostatik vana ve ot alabilirsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 5 Ekim 2021; 11:43:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Bosch/ Buderus ile alakalı çok verimsiz çalıştığıyla alakalı yorumlar okudum. Çözmek için çok uğraşanlar vardı başlığında.


    İlk tercihim buydu aslında ama okuyunca vazgeçtim açıkçası.

  • Bir de benim kaç kw'lık bir kombiye ihtiyacım var tam emin olamıyorum şu an.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelingtheblank2 -- 5 Ekim 2021; 22:57:18 >
  • 22 veya 24kw uygun,hocam başliklar yorumlar diyorsunuz da saydiginiz kombilerden başka hangi kombi düşünüyorsun.? Geriye sadece baymak yada warmhaus bakabilirsin..iki kombiyi araştir derim,warmhaus kaliteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ben de Daikin alma aşamasındayım. Genel olarak memnunsunuz sanırım ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • seffa S kullanıcısına yanıt

    Kronik baca kodu arizasi var onu da cözdüm,ilk 1 yil onunla ugraştim halledince 2 yildir sıkıntisiz kullaniyorum fiyatlar uctu,fiyati ne kadar bilmiyorum o fiyat araliğina hangi kombiler var araştirmak lazim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feelingtheblank2 F kullanıcısına yanıt

    Kombi ihtiacin şu şekilde,petek sayisi önemli 8-9mt kadar rahat besler termostatik vana da oldumu tadindan yenmez..kisacasi 140-145m2 rahat besliyecek 24kw dir..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Başıma gelirse diye soruyorum nasıl çözdünüz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, bir kombiye karar vermeden önce kendinize sizin için neyin daha önemli olduğunu sormanız ve kullanım şartlarını da göz önünde bulundurarak kendi önceliklerini sırasıyla belirlemeniz gerekir.


    Seçim yapılırken kapasite, verim, garanti süresi gibi faktörlere dikkat edilse de kullanılacak bölge genel olarak gözden kaçırılan bir faktördür.


    Özellikle soğuk iklime sahip bölgelerdeki konutlar için seçim yapılırken ana eşanjör yapısının ve modülasyonun öneminin 2 kat daha arttığı mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.


    Bu konuyla ilgili kafanızdaki tüm soru işaretlerini giderecek kapsamlı bir rehber hazırladık.


    Makalenin son bölümünde bulunan, ihtiyaçlarınıza ve önceliklerinize göre mükemmel bir seçim yapmanıza yardımcı olacak kombi seçim robotunu mutlaka test etmenizi öneririm.


    Makaleye şuradan ulaşabilirsiniz: https://kombimuhendisi.com/en-iyi-kombi-markalari




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombimuhendisi -- 18 Ekim 2021; 0:48:2 >




  • seffa S kullanıcısına yanıt

    Servise israrlarima ragmen manifold fan arasi daki contayi sökerek cözdük..inş başina gelmez ama gelirse aklinizda bulunsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.