Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (810. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.261
Cevap
313
Favori
1.447.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 808809810811812
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dekonline kullanıcısına yanıt

    Airfel, daikin baymak arçelik/beko(baymak üretimi) ve bikaç model kombilerde akıllara zarar 8/10 plaka koyan bilmem ne idüğü belirsiz firmaların kombileri 4-5 yıl sonra kazan sıcaklığı 90 dereceyi geçiyor hatta eşanjör yüzey alanında 100 dereceyi geçtiği için kombinin içinde su fokur fokur kaynıyor ve musluk suyu 40 45 dereceyi zor geçiyor. 8 plakalı koymanın amacı ne olabilir, tabiki bu milleti kazıklamak

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Peki kombi içinde yer varsa yani boşluk el veriyorsa, mümkün olan en büyük ikincil eşanjörü takmanın bir zararı var mıdır?
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Teknik bilgi için çok teşekkürler. Dediğiniz gibi olan oldu artık. Eşanşör içindeki kireci ara sıra temizlemek için bir yol varsa yapayım arada. Yoksa zaten ev sahibi beni bu evde hayatta 10 sene daha tutmaz :)

    Şu parçanın tamirini bile ben ödedim. Geçen alt kata banyodan su akıyordu onu da ben yaptırdım. Sorunlu bir ev sahibim var yani.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Hocam şöntlemek ne oluyor. Multimetrele kontrol edebiliyorsak öyle bakayım yada direk değiştireyim.
    Limit sensör bu sanırım  KOMBİ ARIZALARI BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 19 Ocak 2024; 14:29:46 >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt

    2. eşanjör bağlanmaz. 35 sıra kadar var. ben görmedim ama büyüğüde vardır belki

  • merhaba

    Nitron kombimiz var. yaklaşık 1 aydır gözlemlediğim kendini kapatıp açma sorunu var şöyle;


    kombi açık kış modunda petekler falan ısıtıyor sorun yok fakat,

    ateşlemeyi yaparken kombi kendini kapatıp tekrar açıyor. açıldığında tekrar ateşleme işlemine geçiyor ve sonrasında ateşlemeyi yapıyor normal şekilde çalışıyor.


    bu ateşleme yaparken kapanıp açılma durumuyla ilgili bir bilgisi olan var mıdır? (bir nevi kendini resetliyor gibi düşünün)








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightMare_ -- 4 Şubat 2024; 18:23:7 >
  • NightMare_ N kullanıcısına yanıt

    rastlanan bi durum değil. kapanınca taaa en başa dönüp ekran ışığı vs vs ise sigorta fiş buvatta gevşeklik olabilir yada kart arızalı.

  • bu yaz kurulan yeni viessmann kombime
    2 ay da bir su basıyorum bu normal mi örnek 1,5 bardan 1 bar'a düşüyor. garantiden böyle bir arıza kaydı açmalımıyım arkadaşlar normal bir durum mu hiç bir bilgim yok.

    birde örnek basıncı 1,5 a getiriyorum. yesil rengin tam ortasına sıcak su açınca veya kombi ısıtmaya baslayınca 1,5 barda olan çizgi 2 ye yaklaşıyor. böyle bir yükseliş normal mi ?
  • Eca proteus premix kombiyi daha bu kış kullanmaya başladı bizimkiler. Bar yükseliyor, suyu akıtıyordu. Servis ilk geldiğinde fazla su basmışsınız diyerek fazla suyu alıp bir de 400 lira servis ücreti alıp gitmiş. Ertesi gün gene akıtmış, bir parça değiştirmişler ne olduğunu bilmiyorum ben. Ertesi gün devam etmiş ve beyni değiştirip gitmişler. Yine devam edince son bir parça değişmiş bugün. Bu kombinin sıkıntısı nedir? Yine devam ederse söküp götürüp bakıcaz filan demişler kışın ortasında ne kombi sökmesiyse. Fikir ve tavsiye istiyorum yoksa çıldırıcam.
  • 1-sıcak su açıkken kombi sürekli ateşleme yapıyor (10-15 saniyede bir çakıyor)

    2-sıcaklık hızlı düşüyor,mesela 50ye gelip duruyor 5-10 saniye içinde 35e kadar iniyor

    tamirci geldi temizlik falan yaptı baktı etti normal dedi, sorun ne olabilir?

  • Zeen kullanıcısına yanıt

    2 ayda su basma normal sayılabilir. 60 günde 1,5den 1e 2-3 litre su alır. 2-3 litre ise günde 50 gram saatte 2 gram su eksiltiyor demek. bu kadar su çıktığı noktada görünmez ama uzun vadede beyaz/yeşil leke yapar. kombi dışında petek vanası kollektor, banyodaki tahliye vs bakılmalı.

    basınç göstergesi pompa basma tarafında olduğundan dolayı. pompa çalışınca basınç göstergesi 0,2-0,4 fark olabilir

  • MotunBinTuman kullanıcısına yanıt

    musluk veya eşanjör. 400 tl yi geri iste, kendi kusurlarını/malzeme kusurlarını size yıımışlar

  • MotunBinTuman kullanıcısına yanıt

    musluk veya eşanjör. 400 tl yi geri iste, kendi kusurlarını/malzeme kusurlarını size yıımışlar. beyni değiştiren beyinsizlere sor bakalım bunun beyni kombiye su dolduruyormu yoksa sizin beyniniz su doluda içinde zerre akıl/fikir yokmu.

  • ornitolog kullanıcısına yanıt

    marka model nedir. çok sebebi olabilir en yüksek ihtimal prosestat

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    marka vaillant modeli bilmiyorum eski bir model

  • iler benim kombim proterhm yoğuşmalı değil 2015 de alındı sıcak su ile petek arasında bir cihaz varmış o araya girince sıcak su aradan çıkınca peteğe gidiyormuş o şuan sorunlu sıcak suyu açınca sürtünme sesi geliuor ve sıcak su ya az geliyor yada gelmiyor. Orası arızalanmış onu nasıl çözerim sizce
  • bir sorum olacak kombimi dün 57 çalıştırdım.

    peteklerin sıcaklık derecesini ateş ölçer cihaz ile ölçtüm sıcaklıkları 47 ile 50 arası değişiyordu

    normal mi efenim ?
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Üstad teşekkür ederim. En son eşanjör değişti ve düzeldi şükür. Bayağı bi parça değişimi yaptılar. Ne servis raporu bırakmışlar ne fatura vermişler. Bakalım ne diyecekler, yarın uğrayacağım.
  • Arkadaşlar merhaba, Baymak Duotec 33 kombimiz var alalı 2 yıl oldu, baca borusundan kombinin içine su damlattığı için 1 ay önce usta çağırdık fan kartı yanmış dedi tamir ettirdik, dün tekrar bozuldu bugün içi açıldı yine su dolmuş.

    Ana kart yanmış tamiri için 2500 lira istediler vericez malesef.

    Yoğuşma suyunu kombi içine veriyor, ilk usta contaya baktı sorun yok dedi. Bu su elektrik devreleri yakıyor, gelmemesi için yapılacak birşey var mıdır?


     KOMBİ ARIZALARI BURAYA




  • kutukutu K kullanıcısına yanıt

    Baca muf yönü yanlış, akıntı çok olup diksekle boru arasındaki 90 derecelik açı çok fazla artarsa içindeki contayı ezer ve iç bacadan dış bacaya su akar. İç bacadaki su direk yoğuşma giderine akar ama dış bacada olmaması gereken su kombinin içibe gelebilir, duatech kombilerde dış bacadan gelen suyu tutması için baca tepsisi var dır, demekki tepsi tuttmuyor yada tıkalı. Karşıdan bakınca fanın yeri sağ ortada, ve baca sol taraftan çıkıyor, su aksa sol tarafa akar fana gelmemesi lazım. Karşılaştığım fan arızalarının tamamı(belki bi iki başka marka) baymak yoğuşmalı fanlarına su girmesi (tamir için başka kombicilerin getirdiği farklı markalarda var tabi). Özellikle eski üretimlerde sifon tıkanırsa kesinlikle fan yanar. Sebebi ise iyon/ateşleme çubuğu brülör hizasından yukarda olduğundan fana su girene kadar arızaya geçmiyor. Yeni modellerde ve bazı çok eski modellerde iyon ateşleme daha aşağıda olduğundan fana su girmeden iyon/ateşleme ıslanıp iyon arızası veriyor ve fan yanmıyor. Su giren fanlardan tamamına yakını tamir edilemez.

    Sanki en üst katta oturuyorsunuz ve baca çatıdan çıkıyormuş gibi geliyor. Eğer öyle ise aşırı derecede su gelir, korunmak çok zor





  • 
Sayfa: önceki 808809810811812
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.