Şimdi Ara

2023 YKS gireceklere tavsiyelerim [KEMALETTİN KAMU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
23
Favori
6.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Öncelikle 2020 sınavını çok ama çok iyi analiz etmekle başlayın.Çıkan soruları çıkarıp nasıl sorduklarını inceleyin. Hangi konulara ağırlık vermişler analizini yapın. 2020 sınavı referans almanız gereken baş kaynak.

    -2020 yılında satılan denemeleri satın almanızı tavsiye ederim.

    - TYT daha önemli olacak.Erken bitirme konusunda kendinizi geliştirmelisiniz. Ea isen fende iyi bir konumda olmalısın Mf isen sosyalde sağlam olmalısın.

    -TYT Türkçe büyük ihtimalle sınavın en büyük eleyici dersi olacak çıkmış soruları yalayıp yutmak gerekiyor.( tyt-ygs-ales-lys paragrafları-kpss- her şey olur ösym yaptığı)

    -Geometrinin ikinci eleyici ders olma ihitmali var dikkatli olun. Her gün düzenli çözmenizi tavsiye ederim.

    -AYT için gereksiz zor kaynaklar,olimpiyat benzeri sorular,lys kitapları,öabtler, fizikte ucsuz bucaksız yorum soruları, ne idüğü belirsiz orijinal mat denemeleri çözmeyin,

    -AYT Matematik kolay-ortagelme ihtimali yüksek bunun için tmcilerde tarih mfcilerde biyoloji zor gelme ihtimali var. Tesadüf ki bu iki derste konu anlatımlarda olmayan sadece meb kitaplarında olan detaylı gözden kaçan bilgiler mevcut. Bu iki derste meb kitaplarını defalarca okumak gerekiyor.

    -AYT Matematik 21 seviyesi gelme ihtimali çok düşük 20-22 bir seviye gelme ihtimali çok yüksek. Apotemi,orijinal denemeleri,3d kırmızılar gibi kaynaklara girmek bence çok ama çok büyük bir taktiksel hata olacaktır. Sınav ile en uyumlu çıkabilcekleri max seviye 345 olacaktır.

    -Kolay denemeler çözün ve bunları erken bitirmeye çalışın. Orta seviye denemeler merkezinizde olsun fakat orta seviyeyide erken bitirmeye çalışın kesinlikle. Zor deneme ara sıra çözün sizi geliştirir ama kesinlikle hayatınızın merkezine zor kaynakları koymayın.Deneme ve sb açısından 10 birim zamanım ve enerjim olursa dağıtımım şöyle olur: 3 kolay 5 orta 2 zor( hedef yüksekse). 3 kolay 6 orta 1 zor ( hedef ortalamaysa).

    -Kalan sürede olabilecek potansiyel değişimlere hazırlıklı olun ve hızlı adapte olun. Sınav ertelenebilir, tyt süre eklenebilir her şey olabilir bunlara kafayı takmayın sistem eleştirisi yaparak gerçekten elinize hiç bir şey geçmiyor.


    -MENTALİNİ KORUYAN, GÜNDEMDEN UZAK DURAN, TARTIŞMALARA VE TAHMİN YÜRÜTMEYE GİRMEDEN DERSİNE ODAKLANAN KİŞİLER BU EKSTREM KOŞULLARDA BAŞARIYA ULAŞACAKTIR...


    Fizik :


    Konu anlatım:Altuğ Güneş- Bu adam kolay sınav için en mükemmel tercih olacaktır. Gereksiz detaya girmez, kazanımlardan çıkmaz.

    Soru bankası: 345+ BS. ( Fizik konusunda lütfen dikkatli olun öyle kaliteli yorum soruları öyle ufuk açan sorular var ki piyasda bunlardan uzak durun zor sınavda bile bu kadar kasmıyorlar bu sene asla öyle bir şey beklemeyin.)


    Kimya:


    Konu anlatım:Kimya Adası-Gereksiz detaya girmeyen kısa sürede bitilebileceğiniz bir kanal.Normalde görkem hocamızı önerirdim ama fazla detaylı kalıyor.

    Soru bankası: 345 veya Palme. 345 çözmedim eminim iyidir. Palmede gereksiz zor sorular yok ve çok fazla soru olduğu için ve kimyada ikinci bir kaynağa pek girmeye gerek olmadığı için palmede güzel seçim olabilir


    Biyoloji: Çalışmadığım ve bilmediğim bir alan tek bildiğim meb kitaplarını yalayıp yutmanız gerektiği.


    Türkçe: Kolay- zor kaynak ayırt etmeyin yüzde 99 ihitmalle tyt türkçe zor tyt mat kolay gelcek. Tüm çıkmışlara abanılması gerekiyor


    Matematik:


    Konu anlatım: Çok fazla kaliteli kaynak var size kalmış matematiği kötü olanlar için atölye matematik, orta seviye olanlar için bıyıklı matematik öneririm.( sene başı olsa mikail öneriridim.)

    Soru bankası:

    21 seviyesinde matematik gelmeyeceği için uzak dur : Apotemi fasikülleri ve denemeleri, 3D Kırmızı denemeler, 3D sbleri ( 3d tyt geo zor değil 3d ayt geo zor 3d tyt fizik aşırı kasıntı 3d ayt mat orta seviye falan filan ama ben olsam 3d topuna hiç girmem dümdüz 345 çözerim) ,paraf , genel olarak çok zor şeylerden uzak durun kolay bir sınavda en kolay gelcek yer her zaman mat oluyor.

    Önerceğim kaynaklar: 345-Bs-Endemik.


    Tarih:


    Konu anlatım: Ramazan yetginden dersi öğrendikten sonra Tonguç ile tekrar .2-3 kez meb kitabı okuması.Zor gelebilir

    SB: 345/Limit/Paraf + Ramzan yetgin sb.


    Edebiyat:


    Konu anlatım: Kolay gelecektir edebiyat bu yüzden tonguç yeterli

    SB: 345/Limit/Paraf bunlardan biri yeterli olacaktır 2.sb gerek yok



    Coğrafya:


    Konu anlatım: Her sene kolay geliyor Tonguç yeterli olur. Haritadan zor soru gelebilir sadece ona dikkat yavuz tuna ve coğrafya cepte harita calısması.Saf ezber bazı konular var maalesef bunlar için coğrafyanın kodları güzel bir tercih olur.

    SB: 345 tyt/limit tyt bunlardan biri yeterli olur. Ayt için çözmeye gerek yok meb 1 kere okunsa yeter.


    Geometri:


    Konu anlatım: Zor gelme ihtimali var. Kenan kara bence en temiz ve sistemli anlatan.


    Soru bankası:

    Önermeyeceğim:paraf yeni nesil- 3d ayt-karekök lys-sonuç geo

    Önerceğim: 3d tyt geo-endemik yeni nesil-birey b- bilgi sarmal- 345-Acil



    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalettinKamu -- 10 Şubat 2023; 23:1:20 >







  • süper konu teşekkürler

  • hocam matematik rutin çalışmaya devam edeceğim , ayt tarihim neredeyse bitti sağlam bitirdiğimi düşünüyorum. edebiyata başlamadım daha ancak geçen seneden temelim var. fende ise sıfırım ne önerirsin? aklımda , ayt tarihi bitirip edb başlamak vardı ancak tyt de önem kazandı ne yapsam kararsız kaldım

  • Tavsiyeler cok degerli ama sirf lti yok diye mat kolay gelecek diye bir sey yok belki ders almislardir yigilmayi belirleyen tek faktorun mat oldugu konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara parçası kullanıcısına yanıt

    Edebiyat zaten hızlı biter cumhuriyet yok çokta dert etme. Normalde fene ne kadar önem verceksen tabiki şimdi çok daha önemli oldu.Tarih bitirdikten sonra tekrar başla kesinlikle sakın bu hataya düşme tüm ezberlerin calıstıklarını unutcaksın tekrar etmezsen.Meb kitaplarıyla tekrar edip fene başlayabilirsin.Edebiyatta ise bu süre zarfında giriş konularını hallet. Tonguçtan ara sıra dinle adam zaten çok kısa anlatıyor. Küçük notlar alıp hafif ezber yaparsın. Şiir tiplerini falan ezberlersin. Feni erkene çekmek mantıklı olacaktır ama fende aşırı kasıp matematik ve sözel derslerini boşlama.

  • marcduchamp kullanıcısına yanıt

    2020de aynı senaryoda mat kolay geldi.2022 de hiç bir şey yokkende mat kolay geldi. 21 seviyesi gelme ihtimali çok düşük 20-22 bir seviye gelme ihtimali çok yüksek. Apotemi,orijinal denemeleri,3d kırmızılar gibi kaynaklara girmek bence çok ama çok büyük bir taktiksel hata olacaktır. Sınav ile en uyumlu çıkabilcekleri max seviye 345 olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalettinKamu -- 10 Şubat 2023; 21:30:56 >
  • 2020’de de aynı haltı yaptılar. Sıralamaların anası ağladı. Şu surette ilk 10 bine girebilmek için 110 Tyt 78 Ayt yapmanız gerekiyor arkadaşlar.
    Not:Bu bir ironi veya abartı değil, 2020 sınavına girmiş birisi olarak söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-584051D1E -- 10 Şubat 2023; 21:25:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçimde eşit ağırlıklara tarih yorum sorularından fena geçirecekler diye bir his oluştu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    tarihin her yerinden geçirebilirler kesinlikle. geçen sene ayt de bi soru bariz hatalıydı. bence genel olarak tüm yorum soruları kendi içinde hatalı adı üstünde yorum.

  • O kanal hakkında bilgim yok hocam

  • hocam yapma ya eayım bir de tırstım şimdi

  • kara parçası kullanıcısına yanıt

    ealar bir tık daha az tırsabilir hocam  

  • obp faktörü var bi de  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım en haklı yazı bu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En azindan çoğu konuda
    Matematik konusunda emin değilim ve kendimi zora hazırlayacağım zaten başka yapabileceğim bir şey yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kara parçası kullanıcısına yanıt

    Eacıların %90’ı Matematik yapamıyor. O yüzden sizde rekabet daha az yoğun. 37’nin üstünde Ayt Matematik yaparsan sırtın yere gelmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + tyt fen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizi 37 de durduran şey neydi hocam



    buğra şenyoutube
    14 mü olması gerekiyor yumurtanın? - Gibi #shorts
    https://www.youtube.com/shorts/In-o6VLYt8I?feature=share



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalettinKamu -- 10 Şubat 2023; 22:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.