Şimdi Ara

Klipsch RF82ii için Stereo Amplifire Tavsiye..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadşlar 1 ay öncesine kadar klipsch 82 hoparlörlerden aldım, bu hoparlörleri her amfi çalar diyordu herkez , aldığım yerde adam çok eski bi vintage amfiyle sürüyordu sesine aşık oldum resmen bütün baslar tizler şıkır şıkır ve hacimli geliyordu,
    evimde yamaha 765 amfi receiver var bunu stereo olarak sürersem kurtarır diye düşünüyordum ancak eve geldiğimde hiçte öyle bi dünya olmadığını gördüm :)
    evet her amfiyle çalar diyolar ama hakkını veremiyorsan çalmasın daha iyi... şu aralar amfimi satıp stereo amfi ile sürmeyi istiyorum.
    şimdi forumları okudum herkez nasıl bir müzik dinliyorsan ona görebir amfi alman gerek diyor, bende yabancı değilim bu işlere az çok anlarım...
    ben her tarz dinlerim müziği yeri gelir jaz blues da dinlerim yeri gelir bangır bangırda dinlerim , akustikte ... şimdi sorun şu ,
    bana baslarda distortion olmadan şu hoparlörlerin hakkını vericek bir anfi denemiş görmüş olan arkadaş varsa fikirlerini yaplaşırsa sevinirim..
    bu hoparlörleri daha görmeden bilmeden şu amfi çalar kesin diye yorum yapmayın noolur.... çünki bir forumda pioneer A 757 amfi ile çalamicağın hoparlör yoktur filan demişler... ben onlada dinledim odun gibi bir ses veriyordu. yani o şıkırtı ve şarkıdaki o ahenk kaybolup gidiyor sadece bas veren kağıt gibi bir ses çıkıyordu.
    şimdi bu hoparlörler 150 watt Rms buna karşılık harman kardon hk990 da 8 ohm 150watt veriyor ve ikiside amerikan olduğundan kesinlikle güzel çalıcağına eminim ama fiyat olarak çok yüksek o amfinin dışında 2000 - 2500 arası bir amfi tavsiyeniz varmı ?
    bu işten anlayan arkadaşlardan yorum bekliyorum tşk ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faceyourfears -- 12 Haziran 2013; 12:11:42 >







  • Kesin ve net bir şey söyleyeyim.
    Aradığın sesi ancak eski tip kaliteli amplifikatörlerde bulabilirsin.
    Bendeki amplinin bir resmini koyuyorum. Bu ve buna benzer araştırabilirsin.
    http://imageshack.us/photo/my-images/842/img0081iq.jpg/
  • eyvallah kardeşim ama eski tip amfilerin teknolojisi bu hoparlöre pek uymuyor... 1 dükkan dolusu eski amfi denedim kadıköyde hiç birinden düzgün, tamam budur! dediğim bir ses alamadım.... tabi bazı özel seriler vardır mutlaka ama marka model bilmek lazım her eski amfi düzgün çalmıyor... mesela Pioneerin M90 serisi pre power amfili bi modeli var elit seridir ve mesela onun sesini çok merak ediyorum bu amfiyle ilgili bilgisi olan biri varsada çok iyi olur.... 50 senelik anfiye hala 3000 tl para istiyolar oda biraz tuhaf tabi...
  • Pioneer m90 c90 guzel takimdir oynanmamis denk gelirse. Yada sony tan80 de uyumlu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faceyourfears

    eyvallah kardeşim ama eski tip amfilerin teknolojisi bu hoparlöre pek uymuyor... 1 dükkan dolusu eski amfi denedim kadıköyde hiç birinden düzgün, tamam budur! dediğim bir ses alamadım.... tabi bazı özel seriler vardır mutlaka ama marka model bilmek lazım her eski amfi düzgün çalmıyor... mesela Pioneerin M90 serisi pre power amfili bi modeli var elit seridir ve mesela onun sesini çok merak ediyorum bu amfiyle ilgili bilgisi olan biri varsada çok iyi olur.... 50 senelik anfiye hala 3000 tl para istiyolar oda biraz tuhaf tabi...

    Biz profesyoneller PIONEER markasına peynir deriz. Bu marka o kadar da üst seviye ürün üretmez. Ya da ürettiği üst seviye ürünler Türkiye'ye gelmiyor.
    Öncelikle ses sisteminin stereo mu yoksa multi ch mi olduğunu belirtmelisin ki bu duruma göre amplifier önereyim.
    Örnek olarak vermiş olduğum amplifikatöre bakmışsan bazı detayları görebilmen gerekirdi.

    NOT: 50 senelik amfiye 3000TL istenmesi anormal bir durum değildir. Yeni sistem çıkan çoğu amplifikatörler bu teknolojiye yetişemediler. Yetişenlerin fiyatına ise inanamazsın. Hiç abartmıyorum bir araba parasıdır.
    Hi-End piyasası öyle birşey ki bir ürüne inanılmaz fiyatlar konulabilmektedir.
    http://i.imgur.com/9WN8wVP.png
    Resimdeki MM-MC referans tip preamplifikatörün fiyatına bir bak istersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_YAMYAM -- 12 Haziran 2013; 14:20:12 >




  • Prepower uzerinden yorum yaptigina gore buyuk ihtimal stereo hifi amaclamis.
    Pioneer,dbx,sony,onkyo,luxman o donemlerde kalite uretiyordu. 25 sene sonra halen alicisi varsa bu gunumuzdeki ici bos hafif ve malzeme fakiri alt sinif modellere surumden kazanmaya yonlenmelerindendir. Kullanmayanlarin mutlaka deneyip sonra yorumlamasini oneririm ki o kalitenin bu gunku alternatifinin minimum 6000 dolardan basladigina sahid olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler yukarıda yazdığımı bile okumamışsınız daha siz... stereo anfi almak isteidğimi zaten belirttim görmediniz heralde...
    ayrıca hi-end piyasasının nasıl fiyatları olduğunu çok iyi biliyorum. ben 2000 - 2500 tl arası klipsch lere uyabilicek bir amfi bakıyorum diye belirttim, sonuçta 30.000 lirayada hoparlör satılıyor , ben 30.000 liralık hoparlör çalmiyorum.
  • faceyourfears F kullanıcısına yanıt
    benim aklıma Denon Pma 1510 gibi bir model olabilir gibi geldi... güçlü çalar.. iyi bir anfidir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faceyourfears

    beyler yukarıda yazdığımı bile okumamışsınız daha siz... stereo anfi almak isteidğimi zaten belirttim görmediniz heralde...
    ayrıca hi-end piyasasının nasıl fiyatları olduğunu çok iyi biliyorum. ben 2000 - 2500 tl arası klipsch lere uyabilicek bir amfi bakıyorum diye belirttim, sonuçta 30.000 lirayada hoparlör satılıyor , ben 30.000 liralık hoparlör çalmiyorum.



    Ben de açıkça belirttim ki yeni modelleri unut.
    Hoparlörlerine en uygun anfiyi ancak ikinci el satanlarda bulursun.
    Resmini vermiş olduğum TENSAİ ampli ve tuneri ben 1000 TL ye kapmıştım. Belki sen de benzer kalitede uygun fiyata benzer bir ampli bulabilirsin.
  • Ne enteresan yorumlar var illa eski olacakmıs alinacak ampli? Sebep? Bu sonuca nasil vardiniz?

    Arkadas avr ile surmeye calismis doğal olarak basarisiz olmus ve istedigi performansi alamamış bende diyorum ki minimum 30-35 wattlık güç katinda el34 lambalar kullanilan bir lambali ile deneyin aradaki fark muazzam olacak. Bu arada kaynak ne kullaniyorsunuz kaynak cok onemli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Ne enteresan yorumlar var illa eski olacakmıs alinacak ampli? Sebep? Bu sonuca nasil vardiniz?

    Arkadas avr ile surmeye calismis doğal olarak basarisiz olmus ve istedigi performansi alamamış bende diyorum ki minimum 30-35 wattlık güç katinda el34 lambalar kullanilan bir lambali ile deneyin aradaki fark muazzam olacak. Bu arada kaynak ne kullaniyorsunuz kaynak cok onemli?

    Yukarda belirtmiştim.
    Yeni model ampliler ya çok kötü ya da oldukça pahalıdır.
    Senin bahsettiğin lambalı ampliyi burada birisi yapıyor. 5000$ istiyor.
    İsterseniz siz buyrun
  • Klipsch hoparlörler teknik özellikleri ve buna bağlı karakteristiği gereği her güç ve karakterdeki ampli ile rahatça sürülebilir. 2x10watt lambalı ampliden tutun da 2x200watt pıoneer m90 c90 prepower a kadar her türlü ampli ile sürebilirsiniz. Klipschler güce ihtiyaç duymaz ama gücü severler, ne kadar güçlü ampli kullanırsanız o kadar verimli olurlar ve o oranda karşılığını verirler. Seslerde ayrıntı duyarsınız. Burada tercihi müzik türü, istenilen ses karakteri ve bütçe belirler. İşe yarar bir lambalı amplinin sizin düşündüğünüz bütçenin üzerinde olacağından tercih mecburen eski ama kurcalanmamış prepowerlar olacaktır.
    Yeni nesil olup çin malı olmayan cihazlarda çıkış güçleri watt olarak düşük. Damping değeri yüksek seçmek lazım mutlu edecek aralığı yakalamak için mesela Luxman L-509u entegre ampli gibi. Ama yurt dışı fiyatı bile Kanada da 10.000 doları öldürmüyor 2012 nin çok satan modeli. 8 ohm da 2X120watt ama sahip olduğu yüksek damping değeri 8 ohm da 200 watt prepower ı aratmıyor. Sonuç olarak bütçenizi göz önüne alıp, sahip olduğunuz hoparlörlerin hakkını verebilecek önceki mesajımda belirttiğim markaların prepowerlarını dinleyip sonra sağlıklı kararı verirseniz pişman olmazsınız.




  • yorumlar için teşekkür ederim herkeze...
    harman kardon 3490 anfisini buldum 2. el bu amfininde çıkış gücü 2x120 watt 8 ohm fiyatıda iyi bu amfiyi bileniniz varmı yeterlimi acaba kilipsch için ?
    bide denon pma1500 ve marantz pm7200 amfilerini düşünüyorum bunlar hakkında bilgisi olan varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faceyourfears

    yorumlar için teşekkür ederim herkeze...
    harman kardon 3490 anfisini buldum 2. el bu amfininde çıkış gücü 2x120 watt 8 ohm fiyatıda iyi bu amfiyi bileniniz varmı yeterlimi acaba kilipsch için ?
    bide denon pma1500 ve marantz pm7200 amfilerini düşünüyorum bunlar hakkında bilgisi olan varmı ?

    Amacınızın stereo hi-fi olduğunu yinelemiştiniz. Dolayısıyla HK3490 receiver olduğundan tercih edilmemeli.
    Denon pma1500 8ohm da 2x70W ile doyuramaz ve birşeylerin hep eksik kaldığını hissedersiniz.
    marantz pm7200 classA da sesi açık ve detaylı verir. Bu bakımdan çok hoş ama aklımda kaldığı kadar Avrupa forumlarında çabuk ve çok ısındığı yönünde negatif olguları vardı bu açıdan araştırma yapıp sonra bilerek seçmekte yarar var. Kolay gelsin




  • Dinamiz, prat onemli diyorsaniz,

    http://mobile.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=22&ID=19781&arc=0

    Lambali icin iki secenek ikiside iyi ikincisi hoparlorlerinizin uzerinde ama oldukca iyi bir secenek

    http://mobile.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=22&ID=19707&arc=0

    http://mobile.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=22&ID=19747&arc=0

    İkinci elde bu siteyi takip edin. Bunlar disinda su an ben onerecek guncel bir sey bulamiyorum. Vintage falan aman uzak durun, guncel ve tr de distributoru olan bir urun alin.




  • harman kardon hk3490 receiver amfi değil yanlışınız var, stereo bir amfi ve 8 ohmda 2x120 watt çıkışı var
  • Fiyat araliginizi gormemistim, onerilerim biraz fiyatli kalmis. Yinede naim onerimi tekrarlayacagim iyi bir amfi. Guc degerlerinede bakip aldanmayin oldukca guclu bir amfidir.
  • Bu ikiliyi ben kullaniyorum vegayet memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hk3480 kullanmistim gercekten cok guclu ve bir o kadar da ferah, sıcak calan bir ampliydi gayet memnun kalmistim ama boyut olarak cok buyuk ve insanin surekli gozune batiyor bundan dolayi da elden cikartmistim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurban olurum onun büyüklüğüne :)) bizi mahçup etmesin şu hoparlörlerin hakkını versinde yeter.... :) hoparlörler 8 ohm 150 watt bu hk 3490 8 ohm da 120 watt veriyor ama yinede iyi çalar gibime geliyor. yorumlarda iyi görünüyor tercihimi bu yönde kullanıcam sanırım fiyatları iyi ..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.