Şimdi Ara

klipsch kolonlara anfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Yakın tarihte evimize bir ses sistemi almak istiyorum. Once salonumuzun boyutuna göre (38m2) kolon arastirmasi yaptim. Cogunlukla muzik dinlenecek.
    Ilk anfili sistemim olacak ve o kadar da hassas kulaklara sahip olmadigimi dusunuyorum, sadece almisken beni epey bir sure idare etsin istiyorum. Insanın okudukca kafasi karisiyor ama sanirim Klipsch guzel hoparlorler uretiyormus. Su kolon sistemini almayi planliyorum:
    KLIPSCH RF-62 Front, RC-52 Center, RS-42 Surround. Film izlerken ayrica bir subwoofer'a ihtiyac duyar miyim? Yoksa RF-62'lerin basi yeterli olur mu?

    Eger bu kolonlar muzik ihtiyacimi karsilar diyorsaniz, bunlara uygun AV receiver secmeye sira geldi. Yamaha anfiler sert deniyor. Muzik ve sinema icin optimum onkyo dendi bana. Onkyo'nun 674 ya da 604'lu modeli bana uygun gibi, gucude Klipsch'leri surmeye yetiyor kagit uzerinde. Siz bu anfiyi tavsiye eder misiniz? Daha cok para verip Denon almak ne kadar dogru olur? Arada ciddi fark varsa, zirt pirt sistem degistirmektense, biraz daha fazla para verebilirim belki.

    Tum bu sistemi Acer'in Home theatre PC'sine baglamayi dusunuyorum. L250 model. Onun arkasinda streo hoparlor cikisi var. Bunu anfiye muzik dinlemek icin girsem olur degil mi? Filmler icinde S/PDIF cikisi var. Bu digital cikisi girerek surround ses elde edebilirim sanirim?

    Son olarak tum bu markalari ve daha fazlasini satan, tavsiye edebileceginiz istanbulda bir magaza var mi?

    Tsk.







  • merhaba bulente kolonların için birşey söyleyemem ama onkyo hem müzik hemde cinema performansı ve seçmiş olduğun 604 - 674 modelleri bayağı iyi yabancı forumlara girersen yazılanları oku bak hem fiyat performansı hemde teknik özellikleri bakımından rakipsiz gibi görülüyor bir evvelki 603 modelini biz 1900 ytl gibi fiyatlara satarken 604 rakkamı 1290 na geri çekildi bütün dünyada bu sadece türkiyede değil 604 ün üstüne yeni model olarak 674 sürdüler 2200 ytl gibi bir rakam beklerken onuda 1490 olarak deklere edildi tabii satış patlaması oldu iki av arasındaki fark 674 de up-conversion özelliği ve 10 watt fark HDMI giriş çıkışları birde av nin setup larında display uyguladığında her kolona göre EQUALIZER VAR evet gördüğün gibi bayağı iyi selamlar
  • Tamda almayı düşündüğün sistemi kullanıyorum Bende anfi olarak yamaha var ama diğer anfilerle dinleyip kıyaslama şansım olmadı. Onkyo için daha yumuşak ses veriyor deniyor dediğin gibi ama almadan önce farklı anfilerle dinlemen yararına olur. Sinema için woofer alman iyi olur ama bence önce woofersız sinema performansına bak sistemin sonra gerekli görürsen woofer alırsın.
  • Selam MaGeSuKo,

    Kolonlarindan memnun musun? Bunlari nasil almaya karar verdin, dinledigin baska markalar oldu mu? Ben ilk basta Wharfadele 9 serisi dusunuyordum ama oradaki fiyat/performans orani gittikce buyumeye basladigi icin, biraz daha fazla verip daha iyi muzik dinleyebilecegim Klipsch marka dusunmeye basladim. Kolonlari nereden ve kaca aldigini sorabilir miyim?

    Tsk.
  • Müzikte özellikle tercih ettiğiniz tür nedir yazarsanız arkadaşlar daha çok yardımcı olabilirler.
  • Ben enstrümantal müzik seviyorum, hans zimmer'in film müzikleri mesela, ya da star wars'un film müzikleri gibi..eşimde klasik müzik ve latin müzikleri sever.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bulente


    Selam MaGeSuKo,

    Kolonlarindan memnun musun? Bunlari nasil almaya karar verdin, dinledigin baska markalar oldu mu? Ben ilk basta Wharfadele 9 serisi dusunuyordum ama oradaki fiyat/performans orani gittikce buyumeye basladigi icin, biraz daha fazla verip daha iyi muzik dinleyebilecegim Klipsch marka dusunmeye basladim. Kolonlari nereden ve kaca aldigini sorabilir miyim?

    Tsk.


    Selam.
    Kolonları forumdan Affan isimli bir yakın arkadaşım sayesinde aldım o tavsiye etti bende gidip dinledim. Bunun dışında JBL, Infinity, Dali, B&W,Bose gibi markaları dinledim. Kolonlardan çok memnunum tavsiye ederim ama tabii müzik işi kulak işi o yüzden gidip dinlemenizde yarar var. Fiyatları hakkında PM atayım.




  • Alacağın olsun MageSuko bu foruma geldiğimde klipsch ne tavsiyeydi ne adı geçiyordu. varsa yoksa 5500 ve jbl e-100. klipsch diye diye tüy bittiydi ağzımızda.
  • Klipsch amerikan hoparlör markası sanırım. Alacağım Onkyo yumuşak mizaçlı bir anfi ve avrupa yapımı hoparlörler ile daha iyi uyum gösterir diyorlar, doğru mudur?
  • doğru olsa bile sana göre dinlediğinde uyumsuz olur. yahut yanlış bağlanır, mekandı şuydu buydu alın beğendiğiniz, özellikleri olan ve gücü yeterli bir amfi keyfini sürün.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bulente

    Klipsch amerikan hoparlör markası sanırım. Alacağım Onkyo yumuşak mizaçlı bir anfi ve avrupa yapımı hoparlörler ile daha iyi uyum gösterir diyorlar, doğru mudur?




    evet söylenenler çok doğrudur. 27 yıldır bu işi prof. olarak yapıyoruz sonradan gelip sistemine çare arayanlara yardımcı olmaktan nerdeyse kendi işimize bakamaz olduk
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan

    Alacağın olsun MageSuko bu foruma geldiğimde klipsch ne tavsiyeydi ne adı geçiyordu. varsa yoksa 5500 ve jbl e-100. klipsch diye diye tüy bittiydi ağzımızda.


    Aşk olsun cantan hocam Ama ben almaya karar verdiğimde direk affan'a danıştım daha doğrusu aklımda hiç böyle birşey yokken onun kolonları görüp marka sormamla başladı herşey O da baya övdü tabii dedim neymiş gidip bir dinleyeyim ve sonuç iflas etmemle noktalandı




  • Cantan hocam onu bunu bırakta sen nezaman geliyorsun dinletiye onu söyle PM atıyorum ama her 3pm den 1'ine anca cevap geliyor pek sallamıyorsun galiba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    Cantan hocam onu bunu bırakta sen nezaman geliyorsun dinletiye onu söyle PM atıyorum ama her 3pm den 1'ine anca cevap geliyor pek sallamıyorsun galiba

    iflas etmene üzüldüm canıma değdi. şaka bi yana estagfurullah araştırma senin yöntemin bir şey diyemem. ama klipsch forumda geçmişini hatırlarım yani. bu hafta içi görüşürüyoruz dostum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 19 Haziran 2007; 12:33:06 >




  • Tamam istediğin bir akşam haber vermen yeterli Simdi cep no mu pm olarak atıyorum alınca çaldırırsan sevinirim
  • Spidr,

    Peki Onkyo anfi için kolon tavsiyeleriniz nedir? Klipsch öncesi wharfadele 9 serisi dusunuyordum ama tiz seslerde basarili olmadigini okudum. Fiyatlari da artmis. Biraz daha fazla paraya daha kaliteli ne alabilirim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bulente


    Spidr,

    Peki Onkyo anfi için kolon tavsiyeleriniz nedir? Klipsch öncesi wharfadele 9 serisi dusunuyordum ama tiz seslerde basarili olmadigini okudum. Fiyatlari da artmis. Biraz daha fazla paraya daha kaliteli ne alabilirim?


    slm wharfedale hop. lerinin tizleri bir quadral gibi parlak degildir. bu dogrudur. ama dogal seslere en yakın ve bu parada ancak bu marka ile ala biliyorsun .gercek müzik dinleyicileri parlak ses istemiyorlar.fiyatlara gelince distiribitör firma ist. içine mal vermeyi kesince bayiler ellerinde kalan eksilmiş olan tk. ları giriş fiyatlarının altında sırf elinde kalmasın diye o söylenen fiyatlara verdiler biraz daha fazla fiyatlara inan bana çok daha iyisini alamazsın fiyat aralığı bayağı bir rakkam olamalıki çok daha iyi bir şey alabilesin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.