Şimdi Ara

...KLIPSCH club... (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
23
Favori
89.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maclarens90

    Konu pek aktif değil ama yazayım yine belki işine yarayan olur. Benim gibi Klipsch subwoofer arayan varsa eğer amazon.com.tr üzerinden satıcı amazon germany olacak şekilde r-100sw subwoofer satın aldım. Şaka gibi ama 4'üncü günde elime ulaştı cihaz. 3159tl + 295tl kargo bedeli yazıyordu normalde ama sepete ekleyip alırlen 3304 tl oldu totalde. Tahmini gümrük bedeli olarak da 908 tl kesti benden ama 810 tl tutmuş o yüzden 100 tl daha geri yatacak yani toplam 3200 tlye aldım sıfır subı. Şu an bi 200-300 tl zam gelmiş ama yine de değerlendirmek isterseniz bir bakın.


    Edit: İyi kötü ayarını yaptım. Frontlarla ses seviyesini eşleştirecek şekilde kurdum. Daha gelişmiş, daha büyük çaplı sublar var sonuçta ama beni son derece mest etti cihaz. Pioneer s21w varken subın bulunduğu yerden bom bom güm güm diye bir ses çıkıyordu, yine bir bas sesi alıyordum fakat şu an nereden geldiğini spesifik olarak deneyimleyemediğim, ortamı çepeçevre saran derin ve kuvvetli bir bass frekansı var. Bası hissedebileceğim müzikler açtığımda işte bu dedim. Sesin yüksekliğinden bahsetmiyorum; derinlik, yoğunluk ve etkileyiciliği beni gerçekten çok memnun etti, insanı filmde ve müzikte farklı bir havaya sokuyor.

    Klipsch bende almayı düşünüyorum fakat karasız kaldım film ve tv izlerken nasıl acaba dialoglarda felan yoksa sadece müzik dinlemek içinmi





  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

    Valla svs sub da iyi diyorlar. Ben o kadar audophile biri değilim. Dediğim gibi Pioneer s-21w'dan buna geçiş yaptım ve beni son derece mutlu etti. Ortalama boyda bir salonum var. Uzun soluklu bir film izlemedim ama test etme amaçlı bir baktım. Filmde de etkilendim ben doyuru cu geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maclarens90

    Valla svs sub da iyi diyorlar. Ben o kadar audophile biri değilim. Dediğim gibi Pioneer s-21w'dan buna geçiş yaptım ve beni son derece mutlu etti. Ortalama boyda bir salonum var. Uzun soluklu bir film izlemedim ama test etme amaçlı bir baktım. Filmde de etkilendim ben doyuru cu geldi.

    Salonun fotosunu yollama şansın varmı nasıl konumlandırmışın nasıl duruyor speakerlar merak ettim  aşırı sardım bu ses sistemi olayına tvdeki ses boğuk gelince

  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

    İzleme mesafem 3.3metre civarı olması lazım.

    Avr: Denon X2400H

    Frontlar: RB-35

    Center: R-25C

    Surroundlar: R-15M

    Subwoofer: R-100SW


    Şu an tavan hoparlörü eklemedim. 5.1 olarak kullanıyorum hali hazırda. Avrnin boşta duran height çıkışlarını bi-wire olarak kullanıp frontlara takacağım yarın. Böylece frontlara tek değil çift kablo gitmiş olacak. Tweeter ve woofer için farklı kablolama yapıldığından teoride bakarsak ses daha net ve ayrımlı gelecek karışmayacak diye umuyorum. Atmos için de ileride uyguna bulursam Kipsch rp-140sa gibi tavanda güzel duracak bir şeyler istiyorum. Lakin bu bi-wire işinden çok performans alır ve vazgeçmek istemezsem 9 kanallı bir amfi almam gerekir. Çünkü şu an tavan hoparlörleri için takacak yer kalmayacak...Bu arada frontların üstüne ve sağ arka hoparlörün arkasına Philps Hue Play koydum. Akşam aydınlatma çok keyifli oluyor. Hatta bazen üşenmeden pcyi getirip bağlıyorum amfiye. Ambilight gibi kullanıyorum Hue Playler pc ile senkron çalıştığından...En güzeli 15-20 metre uzunluğunda bir hdmi ile diğer odadan bir şekilde amfiye sürekli bağlı hdmi bırakmak ama şu an yapamadım onu.


    i




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 4 Nisan 2021; 10:49:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sistem gayet güzel görünüyor, güle güle kullanın.

    Fakat sizin yapmayı planladığınız bağlantı bi-wire değil, bi amp oluyor. Çünkü Avr’nin farklı amfi çıkışları ile bas ve tizleri ayrıca aktaracaksınız.

    Fakat bu bağlantıyı yaparken hoparlör arkasındaki bağlantı yerleri arasındaki sarı metal plakaları çıkartmayı sakın unutmayın. Yoksa amfi yada hoparlör zarar görebilir

    Ek olarak aslında önler için birer ayak alıp sehpanın yanlarına alırsanız ses daha temiz ve detaylı gelecektir. Çünkü ahşap üzerine koyulunca ses daha boğuk gelir, ahşap sesi şişiriyor







  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Valla o konuda olay bana kalsa duvara akustik panellerden tut da, 65 inç oled tvye, 7.2.4 sistem kurulumuna kadar ölümüne giderim. Ama evli biri olarak tüm projeleri kusursuz gerçekleştiremiyorum. :) Şu bi-amp olayı umarım istediğim sonucu verir yarın deneyeceğim. Aynen benimkinde de o bridgeler mevcut ve kablolama yaparken onları çıkartacağım. Frontlar için ekstra ayak şimdilik zor gözüküyor ya. Hem dinleme açısı olarak da genişletmiş olurum fakat yer anlamında ekstra işgal olacak onu da istemiyoruz. Direkt olarak ahşapla temas etmiyorlar. Altına keçe ve plastikten yapılan minik ayaklar ekledim. Acaba tüm hoparlörlerin altına tamamını kaplayacak şekilde akustik sünger koysam işe yarar mı? Yani akustik süngerin tam mantığını anlamadım ben. Sesi emip dışarı çıkmasına izin vermeyip daha da mı azaltır zayıflatır yoksa daha güzel mi yansıtır nasıl bir mekaniği var bilemiyorum. Yani duvara asılıyor ama hoparlörlerin direkt altına sünger koymak iyi olur mu acaba?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 4 Nisan 2021; 11:51:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Bir ekleme daha yapmak istedim. Ufaklığın güvenliği açısından tv’yi sehpanın biraz daha ortasına kaydırmanızı tavsiye ederim. Yani arka duvara biraz daha yakın dursun.

    Çocuklar telefonlardaki dokunmatik ekran olayının tv’lerde de olacağını düşünerek ekrana dokunmak isteyebiliyor. Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için tv’yi duvara yaklaştırmanız daha iyi olur. Ki benim ufaklıklar telefon ile oyun vs hiç bilmiyorlar, ona rağmen o bağlantıyı kurup televizyona ulaşmaya çalışmışlardı.

    Ayrıca arka hoparlör ayakları da ahşap ise onların da devrilmesi daha kolay olabilir. Ben onlar için de standart sonorous SP 100 diye geçen ayakların altına silikon ile granit yapıştırdım. Bu sayede ayağın ağırlık merkezi yere yaklaştığı için devirmek pek mümkün olmuyor. Size de tavsiye ederim çünkü güvenlik her şeyden önce gelir







  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Güzel olmuş granit..Birkaç aya taşınma durumu var daha çoçuk ayaklanmadı 4 buçuk aylık. Yeni evde ona göre bir düzenleme yapacağız mecbur düşüneceğiz bir şeyler. Teşekkürler tavsiyeler için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Hoparlör altına sünger koymanıza gerek yok. Yaptığınız ayaklarla zaten ahşap ile doğrudan bir teması kalmadığı için bir sıkıntı olmaz.

    Bu arada önler için ayrıca ayak aldığınızda sağda ve solda nispeten ölü ve kullanılmayan alanlara doğru genişleyeceği için aslında sorun olmaz ve daha güzel görünecektir. Tabii ki bu benim naçizane görüşüm :))

    Ama taşınma durumu söz konusu ise şimdilik bu şekilde devam edip, yeni eve göre bir plan yapıp, yer olursa ön hoparlörler için de ayak alıp sehpa üzerinden kaldırıp sehpanın üstünü de boşaltabilirsiniz
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Yeni ev planınız olduğuna sevindim.
    Şu anki odada mümkün olan en güzel şekilde kurulumu yapmışsınız fakat ev sinema denince hoparlörlerin kapalı bir odaya homojen dağıtılması gerekir.
    Siz koltuğa oturduğunuzda solunuzdaki alan boşluk.
    Bu sesi çok etkiler.
    Bi amp biwire tecrübem yok bence durumunuz yerinde ise güçlü avr ye geçmeniz sorunun asıl kaynağını çözecektir.

    Odayı dikdörtgen düşünün sol ve sap duvar hizasına dayanmalı hoparlörler ve asıl dinleti noktasına açıyla bakmalı.

    Evli çocuklu insanlar için bu iş çok yorucu biliyorum.
    İnşallah yeni eve geçtiğinizde buraya atın oda fotoğraflarını, doğru kuruluma yardımcı olalım hep birlikte..
  • Merhabalar bir sistem toplamaya başlıyorum sinema ağırlıklı olacak. Bugün Sony DH590 amfi satın aldım ama almak istediğim hoparlörler ile birlikte uyumlu mu bilmiyorum. Klipsch R-41M ve center için R-52C düşünüyorum ama R-41M önde mi olmalı yoksa arkada mı olmalı hiçbir fikrim yok. Kule tipi olarak Magnat 1002 düşünüyorum ama hem önde hem de arkada R-41M olabilir mi acaba? Çünkü nette okuduğum kadarıyla oda büyük değilse boşuna kule tipi almayın diyenler var.

  • profecco kullanıcısına yanıt
    Kurulacak odanın ebatları nasıl?
    Ve de sizin sistemi kuracağınız alan ne kadar olacak?

    Misal oda küçükse ve ön hoparlörler arası mesafe 2mt kadar olacaksa ve de izleme mesafeniz 3mt gibiyse bir üstte resimlerini paylaşan arkadaş gibi önleri raf tipi yapabilirsiniz.

    Bu arada o magnatları dinledim ve bana detaysız çalan bir hoparlör gibi geldi. Benzer fiyatlardaki Heco Victa 702 daha iyi bir tonlamaya sahipti.

    Ve de hoparlör konusunda 2.el ürünleri de mutlaka değerlendirin. Hoparlör kolay bozulan bir ürün değil. Çok eski değilse ve kozmetik olarak da bir sorunu yoksa ikinci el hoparlör almak daha mantıklı
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Oda küçük zaten, üst kattaki ve alt kattaki komşular bazen gezmeye gidiyorlar onlar gidince ancak açıp kullanabilirim rahatça :) ikinci ellere ben de bakıyorum aslında güzel ve uygun sistemler var ama dinlemek gerekiyor artı tamir görmüş mü vs de var. Baya baktım piyasaya. Satan kişi video vs çekse de anlaşılmaz ki videodan bir sorun var mı yok mu. Yoksa sadece 1000 tlye küçük hoparlörlerden oluşan kaliteli 5.0 sistemler satanlar da var Jbl veya Harman Kardon gibi düşünmüyor değilim. Ne yapacağımı şaşırdım 2450 tlye Magnat 1002 var 2 tane alsam 4900 tl. Normalde beni aşan şeyler ama böyle parça parça alsam mı diyorum.

  • profecco kullanıcısına yanıt

    fazla bütçe ayıramayacaksan bu seti gözün kapalı al zamanında harman kardon kullanmıştım aldığın amfiyle tam uyum sağlar


    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-harman-kardon-hkts11-firsat-urun-917744964/detay

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

    Yeni ev planınız olduğuna sevindim.
    Şu anki odada mümkün olan en güzel şekilde kurulumu yapmışsınız fakat ev sinema denince hoparlörlerin kapalı bir odaya homojen dağıtılması gerekir.
    Siz koltuğa oturduğunuzda solunuzdaki alan boşluk.
    Bu sesi çok etkiler.
    Bi amp biwire tecrübem yok bence durumunuz yerinde ise güçlü avr ye geçmeniz sorunun asıl kaynağını çözecektir.

    Odayı dikdörtgen düşünün sol ve sap duvar hizasına dayanmalı hoparlörler ve asıl dinleti noktasına açıyla bakmalı.

    Evli çocuklu insanlar için bu iş çok yorucu biliyorum.
    İnşallah yeni eve geçtiğinizde buraya atın oda fotoğraflarını, doğru kuruluma yardımcı olalım hep birlikte..

    Şu anki salonumda tam camın önüme koymak istemiyorum gündüz tv izlerken sorun oluyor ve o tarafta kalorifer de var...Diğer kısa kenara tvyi koysam bu kez de koltuğu koyacağım duvardaki saçma çıkıntılar yüzünden koltukları istediğim şekilde sığdıramıyorum. Taşınınca daha güzel bir ayar çekmeyi düşünüyorum. Mesela subwooferı da köşeye koymak ses dağılımı açısından çok daha etkili. Benim şu an izleme şeklime göre solda çok fazla boşluk var ses alakasız dağılıyor.



    Denon x2400h'ı ilana koydum zaten de bakalım giderse biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum amfiyi. Ama tam anlamadığım nokta şu ki: Bu amfiye ben daha 2 hoparlör daha ekleyebilirim bile. 7 kanalın 5'ini kullanıyorum ona rağmen gücü az gelir mi? Yani bu 7 kanal sürmek için yeterli değil midir? Ona göre üretmiyorlar mı? Hani sonuçta sesi açsam açıyorum sonda da dinlemiyorum. 100 üzerinden 70'ten sonrasını hiç denemedim bile apartman ortamında. He şunu hissediyorum: 45'lerden itibaren aynı kaliteyi tam hissedemiyorum. Tabi her şarkıda değil. Çok karışık sesleein olduğu hareketli şarkılarsa birbirine girebiliyor biraz. Bi amp olayını denedikten sonra istediğim müzik tatminini sağlayamazsam bi değiştireyim diyorum amfiyi. Denemeyi seviyorum bu tip şeyleri. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi yazacaklarım benim fikirlerim,yanlış olabilir.

    Tecrübelerime göre.

    1. Oda simetrik olmalı yoksa audysy kafayı yiyiyor.
    2. Duvarlar çıplak olursa veya bir kısmı ses emici materyal diğer kısmı çıplak olursa yine ses kötü etkileniyor.
    3. Amfi gücü çok önemli,sizin amfiniz uydu tipi hoparlörler için ideal.Büyük monitör ve kuleleri besleyemez(kamosonic vs olmadıkça).
    Beslediğini zannedersiniz.
    Ses açınca o amfinin gücü artmaz.
    1.6 motor dip gaz yapınca 2.0 gibi davranamaz.
    Bundan dolayı her hoparlöre gücü yetiştirmeye çalışırken detayları kaybeder veya kontrolü kaybeder.Buda oda içi çevresel sese kötü erki yapar.
    4. Sub için illa duvar kenarı diye birşey yoktur.Sub ayarlamak ayrı bir konudur ve beceri ister kulak ister ve en başta konulacak odaya göre doğru ve sağlam bir ürünü seçmeniz gerekir.Yoksa düz bas duyarsınız,tüyleriniz diken diken olmaz koltuğunuz ve göğsünüz sallanmaz.

    5.sorunlarınızın iki temek kaynağı amfi ve yerleşim.
    Amfiyi değişseniz bile yine de yeni evde çok doğru bir kurulum ve ayarı , odayı bir miktar yalıtım yaptıktan sonra yapabilirsiniz.

    İşlem sırasını yazıyorum.
    Amfi değişti yeni eve geçildi.
    Sistem odaya standart bir şekilde kuruldu audysy çalıştırıldı.
    Daha sonra duvara asılacak panel yerleri belirlendi ve asıldı ve tekrar kurulum yapıldı(ses ayarı)
    Bu hoparlör kurulum ve akustik ayarları defalarca denendi ve sonuca varıldı.




  • DoğukanBlack D kullanıcısına yanıt

    Kafamdaki bazı soru işaretleri için çok güzel açıklamışsınız. Sistemde değişiklikler yaparsam güncelleme paylaşırım buradan. Teşekkürler. 👏🤗




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 4 Nisan 2021; 20:48:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maclarens90

    Anladım hocam. Valla o konuda olay bana kalsa duvara akustik panellerden tut da, 65 inç oled tvye, 7.2.4 sistem kurulumuna kadar ölümüne giderim. Ama evli biri olarak tüm projeleri kusursuz gerçekleştiremiyorum. :) Şu bi-amp olayı umarım istediğim sonucu verir yarın deneyeceğim. Aynen benimkinde de o bridgeler mevcut ve kablolama yaparken onları çıkartacağım. Frontlar için ekstra ayak şimdilik zor gözüküyor ya. Hem dinleme açısı olarak da genişletmiş olurum fakat yer anlamında ekstra işgal olacak onu da istemiyoruz. Direkt olarak ahşapla temas etmiyorlar. Altına keçe ve plastikten yapılan minik ayaklar ekledim. Acaba tüm hoparlörlerin altına tamamını kaplayacak şekilde akustik sünger koysam işe yarar mı? Yani akustik süngerin tam mantığını anlamadım ben. Sesi emip dışarı çıkmasına izin vermeyip daha da mı azaltır zayıflatır yoksa daha güzel mi yansıtır nasıl bir mekaniği var bilemiyorum. Yani duvara asılıyor ama hoparlörlerin direkt altına sünger koymak iyi olur mu acaba?


    Bi-amp x2400 gibi bir amfide kayda değer bir fark yaratmaz. O amfiyi elden çıkarmadıkça tatmin olmazsınız. Stereo müzik avrde olmaz iken o amfide hiç olmaz eski nesil avr1912lerin stereosu daha iyiydi.
    Stereo müzik için Yamaha as700 veya üzeri bir amfiyle başlayın ya da belirttiğiniz aktif klipschi satın alın sinema sizin için önemli değil ise. O denon 95 watt falan da değil ciddi güç düşüklüğü var sinemada da ayarı tutturacağım diye sayısız kalibre ettim ta ki sony dn1080 e geçince farkı gördüm.
    Değiştirince farkı hissedip hayıflanabilirsiniz ;)




  • Ya degiştirmişken de Sony'den de güçlü bir sisteme geçerim geçersem. Bi-amp kurulumu yaptım. Çok umudum yoktu ama hakikaten müzikte de filmde de karışık ve yoğun, yüksek seslerin geldiği zorlayan durumların biraz daha iyi altından kalkıyor şu an frontlar. Sesler birbirine girmek yerine daha iyi ayrı ayrı frekanslar hissediliyor. Tabi genel ses karakteristiği vs. değişmedi. Ama küçük de olsa güzel bir artı sağladım o yönden. Bundan sonraki amfim 9 kanallı olur. 5.1.4 yapmam ama 5.1.2 (bi-amp) yaparım muhtemelen. Akustik de çok önemli ya. Nasıl ki odada pencereyi açınca ses baştan sonra değişiyor, zayıflıyor, etkileyiciliği azalıyorsa aslında simetrik düzgün bir odaya birkaç akustik panel de ekleyip optimal düzeni sağlasak çok farklı bir deneyim olacak herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 5 Nisan 2021; 20:57:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut durumda 2 adet 112sw kullaniyorum. Yanlarina 1 adet klipsch sp-150 almayi dusunuyorum sizce nasil olur? 112sw sunlar lfe olarak ayarli kalacak spl-150 ise 40hz de ayarli olacak sekilde konumlandirsam sizce nasil olur?

    18hz e kadar inebiliyormus 24hz lik 112swlerin yaninda hisettirir bir fark olusturur mu sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.