Şimdi Ara

Klimamdan Rüzgar Sesi Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Vestel flora 24.000 Btu luk klimamda yaşadığım sorunlar geride kaldı. Tekrardan gelen servis ekibi vakumlama yaptı ve klima artık odayı soğutabiliyor. Yalnız dış ünitenin de yerini değiştirdiler. Şöyle bir şey oldu;

    Klima çok sessiz çalışıyor ama o sessizlikte birden kısa süreli rüzgar sesi geliyor. Gündüz tv falan izlerken o ses ile rahatsız etmiyor belki ama gece çok bariz ses oluyor o sessizlikte. Dış ünitenin yerini değiştirirken, dış ünitenin arka kısmını yırtmışlar 2 yerden yırtık var. Onun da etkisi olabilir mi? Zira ilk kurulumda ses falan çıkmıyordu? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Cuma günü servis yazdırıcam gelmeden önce benim de bilgim olsun :)



  • Benzer sorunu yaşayan kimse yok mu?
  • Fan hızı otomatikte ise ortam set sıcaklığı ile ortam sıcaklığı dış hava sıcaklığı farklarına göre fan hızını artırır veya azaltır.

    Veya klimanız termostat yapıp dış ünite duruyorsa flapları en üst konuma alıp fan yavaşlamaya yakın şekilde döner. Dış ünite tekrar devreye girdiği fan hızı bir miktar artabilir bu da ses farkına neden olur. Ama çoğu klima otomatik fan hızı hariç normal fan kademelerinde iç fanı seçili kademede çalıştırır. MHİ böyle mesela. Ama Vestel i bilmiyorum.

    Dış ünite kondenserleri ezilmiştir muhtemelen çok büyük derin ezik vuruk yoksa sorun olmaz ama ben olsam değişim isterdim. Yeni klimanızı hasarlı vakumsuz nem kir boruların içine işlemiş bir şekilde kullanmak istemezsiniz sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 16 Ağustos 2018; 3:42:08 >
  • Hocam şuan aynı sorun bende var.. Baymak klima, servis çağırdım ama bakalım ne diyecek. Sizin sorun giderildi mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdminAS

    Hocam şuan aynı sorun bende var.. Baymak klima, servis çağırdım ama bakalım ne diyecek. Sizin sorun giderildi mi
    Servis geldi filtreleri bana temizletti 50 tl aldı gitti.. Sorun yok dedi filtreleri temizleyince yapmadı bidaha 🤷‍♂️
  • AdminAS kullanıcısına yanıt

    hocam aynı sorun benim Vestel 24000 Flora iç ünitede de var ne yazık ki. Filtre temizlemek kısa süreli çözüm oluyor, özellikle düşük fan hızlarında cihaz hava çekerken zorlanıyor ve sonra bu üfleme/rüzgar sesini yapıyor. Başka sitelerde aynı şikayeti okudum, kronik bir sorun gibi gözüküyor. Ben klimanın kapağını tam kapatmıyorum, hafif aralık kalıyor, o zaman hava çekerken zorlanmıyor ve ses büyük ölçüde kesiliyor. Başka çözümü olan varsa duymak isterim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.