Şimdi Ara

Klima aktive sonrası çekiş düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 1.3 jtd motorlu aracımda klima gazı bulunmadığından klima kompresörü kendisini korumaya alıp kapatmıştı. Sistemde kaçak olmadığını test edip klima gazını doldurduk. Klima aktive oldu, biraz sesli biçimde çalışsa da iyi soğutuyor. Ancak bu işlem sonrası klima kapalıyken dahi aracımın çekişi fark edilecek ölçüde düştü. Örnek olarak klima aktive işlemi öncesi yarım ayar gazla çıktığım yokuşlarda artık neredeyse tam gaz istiyor. Bu süreçte daha önce yakıt olarak Shell V-Power kullanırken Fiat önerdiği için Opet EcoForce yakıtını kullanmaya başladım. Belki ilgisi olabilir diye söyleme gereği duydum. Konu hakkında bilgi sahibi olup yardım edebilecek var mı? Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aozdemirhfs -- 3 Temmuz 2023; 3:6:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • aozdemirhfs A kullanıcısına yanıt
    Klima kasnagin kitlemis olabilir, ac tuşunu basıp çektiğin zaman kasnagin içindeki kilidin de açılıp kapandığından bir emin ol derim, aç kaputu bir bak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kontrol edip dönüş yapacağım teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasnağı kontrol ettim, kitlenmemiş. Asıl sorum şu: Arabada açık olmasa dahi klimanın var olmasının performansa herhangi bir etkisi var mıdır? Klimam çalışmıyorken arabam çok daha performanslıydı. Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aozdemirhfs -- 5 Temmuz 2023; 1:4:25 >
  • Tamamen psikolojik...
    1.3 multijet motorlarin gaz pedalina anca yaridan daha fazla basinca tepki veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet genel olarak turbo lag hissediliyor ama evime her gün çıktığım yokuşta araca yarım gaz yeterken klimayı aktif ettirdikten sonra artık neredeyse tam gaz istiyor, psikolojik olmadığını düşünüyorum teşekkür ederim. İşlem sonrası aracın son hızının düştüğünü de gözlemledim bu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima motoru kendini kapatmıyor olabilir. içinde baskı balata benzeri bir sistem var biliyorsun. şöyle yap. klima kapalı iken içeri havayı dışarıdan ver ve bak bakalım sıcaklarda havalandırmadan soğuk geliyor mu.

  • Deneyip durumu bildireceğim teşekkür ederim, bu arada bugün aracı arıza tespit cihazına bağladık ve herhangi bir arıza da bulunamadı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aozdemirhfs -- 6 Temmuz 2023; 0:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz gibi test ettim. Klima kapalıyken soğutmuyor. Dışarı sıcakken dışarının sıcağını neredeyse aynen veriyor. Sonuç olarak klima kendiliğinden aktif olmuyor. Fikriniz için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.