Şimdi Ara

Kitapmatik iade problemi hakkında yardım (ilgisiz satıcı-mağdur müşteri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;


    21.10.2020 tarihinde alacağım 2 ders kitabı sadece kitapmatik.com.tr sitesinde aynı anda stokta olduğu için alışveriş yaptım. (Ürünlerde tedarik süresi 2 iş günü olduğu belirtilmişti)


    28.10.2020 tarihinde sipariş durumumu öğrenmek için firmaya mail attım, cevap verilmedi. (Telefonları zaten açmıyorlardı.)


    03.11.2020 tarihinde kendi sitelerinde belirttikleri şekilde sipariş iptali talebimi yine mail olarak ilettim, cevap verilmedi.


    04.11.2020 tarihinde bankamı arayarak durumu anlattım, para iademi banka aracılığı ile almak istedim. ve chargeback(ters ibraz) talebi oluşturdum. 10 gün içerisinde talebimin sonuçlanacağı söylendi.


    12.11.2020 tarihinde firma bütün iptal girişimlerimi yok sayarak ürünleri kargoya verdi.


    Ben başka bir yerden satın aldığım için siparişimi iade etmek istiyorum lakin kargo ücreti ile ilgili şöyle bir karışıklık var. Firmanın satış sözleşmesinde iade işlemi bu şekilde anlatılmış;


    ''Satın alınan ürün veya hizmetin iade şartları tüketici hakları çerçevesindedir. Satın alınan ürün orijinal halde (tekrar satışa uygun), şartlara da uygun olarak üç gün içerisinde tarafımıza herhangi bir neden göstermeksizin iade edilebilir. Üç günden sonra ki bu tarz iade talepleri dikkate alınmayacaktır. İadelerde kargo masrafları tamamen müşteriye aittir. Ödemeli kargolar kesinlikle kabul edilmeyecek, teslim alınmayacaktır. İade edilen ürünün şartlara uygunluğu kontrol edilecek uygun ise geri ödeme sonucun müşteriye bildiriminden itibaren en geç 1 ay içerisinde yapılacaktır. Geri ödemede firmamızın karşılamış olduğu banka aracılık, kargo gibi masraflar düşülecektir.''


    Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğin de ise bu şekilde:


    "MADDE 7 − (1) Mesafeli sözleşmelerde tüketici, yedi gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde yazılı olarak veya bir sürekli veri taşıyıcısıyla bildirilmesi yeterlidir.


    MADDE 8 − (1) Tüketicinin cayma hakkını kullanması hâlinde satıcı veya sağlayıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç on gün içerisinde almış olduğu toplam bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür."


    Firma ile olan satış sözleşmesinde iade edersem kargo ücretlerini benim ödemem gerekirken, mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinde kargo dahil bütün masrafların bana iade edilmesi gerekiyor. Bu konu hakkında nasıl bir yol izlemem gerekiyor?




    Normalde 15-20TL'nin peşine düşmezdim ancak sıkıntılı zamanlardayız ayrıcabu işletmenin ilgisizliği sebebiyle derslerimde mağdur duruma düştüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araseren -- 12 Kasım 2020; 18:22:29 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.