Şimdi Ara

Kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, şu an herhangi bir programlama bilgim yok java öğrenerek başlamak istiyorum. İki adet kitap buldum Kim Korkar Java'dan ve Yeni Başlayanlar İçin Java 8 diye sizce hangisini almayılım. Önerebileceğiniz başka bir kitap var mı?



  • Kim Korkar Java'dan başlığını görünce 1990'larda Pusula yayıncılığın Kim Korkar? serisi aklıma geldi, bir anlık nostalji yaptı. Yanlız Pusula'nın o serisi harbi seriydi yani iyiydi. Senin bahsettiğin Kim Korkar Java'dan ise o seriden farklı görünüyor. Alper Akalın ismi çok yabancı gelmedi, ancak tam da bilmediğim için Twitter profiline baktım fena sayılmayacak gönderileri var, biraz fazla gönderi (bak: gündemde kalmaya çalışma çabası) ancak yine de fena değil. Kitabı merak ediphttps://kimkorkarjavadan.com/temel-java/kitap-hakkinda/ dan içeriğine biraz bakmaya çalıştım yazarın felsefesi de fena değil. Başlangıçta neden Eclipse yerine Netbeans IDE'yi kullandığını gayet mantıklı şekilde açıklamış bu durumda kitabın içeriği nin de öyle olacağını varsayarak iyi kitap diyebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende kodlab ın "yeni başlayanlar için java " kitabı var eclipse üzerinden anlatılıyor. Bana göre güzel kitapta 400. sayfalara geldim çok bir hata yok fakat dosya islemlerini biraz karışık anlatmışlar oda çok az ama bence alınabilir.Birde aldıktan pişman olacaksan bana deme niye tavsiye ettin diye
  • Dikey Eksen kitaplarını yeni başlıyorsan önerebilirim. Pusula Yayıncılık genelde biraz daha ileri seviye anlatıma sahip olur fakat kitap almak yerine Udemy' den veya Lynda' dan üyelik açıp dersleri satın alabilirsin. Çok daha faydalı olur.

    Ben kitap alacağım zaman bilmediğim bir konu ve yeni başlıyorsam ilk önce Dikey Eksen ile başlıyorum daha sonra Pusula Yayıncılık kitabını alıyorum.
  • Bende yeni başlayanlar için java var kitaplar konuların işlenişi olarak benzer ve ikiside video derstek sunuyor.Sonuç olarak hangisini seçtiğniz çok fark etmeyecektir ikiside size temel için gerekli bilgiyi sağlar
  • İngilizcen iyiyse "thinking in java" veya "Big java: early objects" iyidir.
  • Herkese cevapları için teşekkür ederim.Şu anUdacity'den takip ediyorum javaya giriş konularını.Anlatımı basit, somut örneklerle anlatılıyor, tavsiye ederim başlayacak arkadaşlara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.