Şimdi Ara

Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mormegil7 kullanıcısına yanıt

    Evet bu tavsiyeyi de duydum çok ve bunu uygulamak en mantıklısı gibi duruyor çok sağol yavaştan emekleyerek başlayacağız anlaşılan

  • telikopukGitar kullanıcısına yanıt

    Not ettim hocam ok teşekkür ederim. Savaş zamanlarını anlatan filmleri ve makaleleri çok okurum bunlara da kesinlikle göz atacağım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6

    Vallah hocam bende böyle bir konu bekliyordum burada. Açtığınız için teşekkürler. Dün Eylül romanını aldım ona başlayacağım.





    hocam lisede okumaya calismistim. Calismistim :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Alfred Blalock

    hocam lisede okumaya calismistim. Calismistim :D



    Alıntıları Göster

    Okuması zor mu hocam? Henüz başlamadım. Öykülerini okumuştum önceden Mehmet Rauf'un.

  • Bence genel beğenilen romanlardan ziyade sürükleyici bir roman ile başlamalısın. Jean-Christophe Grange serileri ile başlamanı öneririm.
  • harry potter ile başlayın. filmlerini izlemişsinizdür mutlaka. kitabın daha güzel olduğunu anlayınca okumayı da seveceksiniz diye düşünüyorum. dili akıcı, eğlenceli bir seri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sorunun daha çok odak süresi ile alakalı. Bu günümüzde adı konmamış bir hastalık gibi bir şey. YouTube ve sosyal medya mecralarına o kadar fazla maruz kalıyor ki insanlar Youtube’da videoyu normal hızında izleyemez oluyor. O hız 1.25-1.5 olacak ki hızlıca bilgiyi alıp yani videonun posasını alıp geri kalanını çöp tenekesine fırlatalım. Oysa önünüze konan bir yemeği sadece kalori almak için yemezsiniz. Onun görselliği önemlidir, verdiği haz önemlidir. Bir de kendimi gözlemlerken fark ettiğim bir şey de bir kere videoları hızlandırma sarmalına girdikten sonra normale dönmek zor oluyor, sürekli hız sürekli oradan zaman kazanayım gibi bir psikolojiye giriyorum. Youtube dışındaki sosyal mecralar için de geçerli. Twitter’da belirli bir karaktere sıkıştırılmış anlam öbekleri düşünce şeklimizi etkiliyor bence. Sürekli kompakt ve tüketilebilir hale sokma arzusu uyandırıyor insanda.

    Bu dediklerimin hiçbir sizde olmayabilir, genel olarak yazdım sadece. Ama eğer haklılık payım varsa o alışkanlığın ilk etapta oturması güç olacaktır. Maalesef bu sosyal mecralar bizi farklı bir yöne doğru evriltti ve evriltiyor.




  • Okumadıysan uçurtma avcısı ile başla, çok güzeldir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6

    Okuması zor mu hocam? Henüz başlamadım. Öykülerini okumuştum önceden Mehmet Rauf'un.



    Alıntıları Göster

    Ask mmesk sevmem ben,akici da gelmemisti bana. Ama siz baslayin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sana önereceğim kitap ilk kitap: Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf


    Okumaya bununla başla gerisi gelecektir.Ha bilim kurgu severim dersen Olasılıksız kitabını da öneririm.

  • Merhaba dostum , bende 3-4 sene önce yavaş yavaş okumaya başladım . en başta en çok okunan kitaplara başladım aşıtı sarmadı fakat devam ettim yavaş yavaş ilgilendigim zevk aldığım konular buldum kendime ve artik düzenli kitap okunmaya başladım
    Bu bir surec bir anda çok fazla okuyamazsin fakat istikrarlı olursan yavaş yavaş isteğin artar
    Bazı zamanlar kitaplar zevkli olmaz ama zevk vermese de olursun okudukça sen farkında olmadan zevk almaya başlarsın

    Ben kendime bir site kurdum libereji.com okuduğum kitapları izlediğim filmleri dizileri yorumluyorum . herkesi beklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam, öncelikle okuyacağınız kitapların ilginizi çeken "şey"lerle alakalı olmasına dikkat edin. Mesela romanlar için kendimden örnek verecek olursam çocukluğumdan beri Napolyonik döneme merak duyarım, bu yüzden de okuduğum romanların büyük bir kısmının konusu bu dönemde ya da bu döneme yakın bir zamanda geçen kitaplardır. Örneğin: Sainte-Hermin Şövalyesi, Monte Kristo Kontu, Kırmızı ve Siyah, Savaş ve Barış, İki Şehrin Hikayesi... Buna dikkat ederseniz sıkılmanız pek de olası olmayacaktır.

    İkinci önemli husus ise aldığınız kitapların çevirisidir. Çeviris kötü olan bir kitabın okuyanını sıkmama gibi bir ihtimali yoktur. Adı duyulmamış, küçük çaplı yayınevleri çoğunlukla fazla para harcamamak adına iyi çevirmenlere çeviri yaptırmazlar. İyi yayınevlerine örnek vermek gerekirse, klasikleri okumak isterseniz İş Bankası Kültür Yayınları'nın Hasan Ali Yücel Klasikleri dizisi muazzam çevirilere sahiptir. Bunun dışında Yapı Kredi, Can, gibi yayınevlerinin de bastığı kitaplar iyi çevirilere sahiptir.

    Üçüncü önerim ise okuduğunuz bir kitabın devamı niteliğinde kitaplar varsa onları okumadan başka kitaplara geçmemenizdir. Mesela Üç Silahşor kitabını okudunuz bundan sonra 20 Yıl Sonra'yı okuyunuz bu kitaptan sonra da Demir Maske'yi okuyunuz. Bu 2 kitap Üç Silahşor'deki başkahraman d'Artagnan'ın öyküsünün devamıdır, Üç Silahşör ilginizi çektiyse bu devam kitapları da ilginizi çekeceektir böylelikle okurken sıkılmayacaksınızdır.

    Bir örnek daha vereyim: Mesela Orta Dünya'ya merak duydunuz, Önce Hobbit'i okuyun daha sonra Yüzüklerin Efendisi'nin 3 üç cildini, 2 kitapta da anlatılan birbiriyle bağlı olduğu için merakınızı cezbedecektir. Daha sonra daha derinlere inmek isterseniz Simarillion'u, Bitmemiş Öyküler'i, Kayıp Öyküler Kitabı'nı Hurin'in Çocukları'nı, Beren ile Luthien'i, Gondolin'in Düşüşü'nü okursunuz ki büyük ihtimalle bu kadar kitabı okurken sıkılmazsınız çünkü bütün bu kitaplar Orta Dünya evreninde geçiyor, hepsi de birbiriyle bağlantılı.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.