Şimdi Ara

Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lovecraft amazonda birkaç ay önce indirimdeydi,güzel kitabı kendi mallığımdan almadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3B02C0FA0

    Hocam mesela örnek olarak Megan De Vos'un Anarşi adlı kitabı nın pdfsini bulabilirseniz bir göz gezdirin.
    Bildiğin dünyayı unut. Hükümetler düştü, şehirler yıkıldı, medeniyet geri dönülemeyecek kadar tahrip edildi. Devir kargaşanın, kaosun, anarşinin devri. Ya savaşıp öldürür ya yem olup ölürsün.
    Her şeyi yerle bir eden son savaş on beş yıl önce gerçekleşmiştir. Binlerce yılda kurulan medeniyet, rakip kabilelerin, çoktan unutulmuş o eski düzenin ellerine bırakılmıştır. Tehlike pusuya yatmış, kaos her yanı ele geçirmiştir. İnsanlarını daimi açlık tehlikesinden, diğer kampların saldırılarından ve ele geçirilme tehdidinden korumak zorunda olan Hayden bu kabilelerin en güçlüsü Kara Kanatın lideridir ve en büyük rakibi olan Gri Taşın liderinin kızı Gracele tanışmadan önce de başında yeterince derdi vardır.
    Düşmanın merhametine kalan Gracein önünde iki yol vardır: Ya kurtarıcısına ya babasına ihanet edecektir. Hayden ise Gracee güvenmek ile kabilenin kanunlarının gereğini uygulamak arasında kalacaktır. Bu kuralsız dünyada her hareket sonun olabilir. Gözünü aç, tehlikeye hazırlan. Bu düzenin adı: Anarşi!

    Bak mesela şuan çok heyecanlı görünüyor okuyunca bir ton şey geldi aklıma. İnşallah okurken de böyle hissettirir





  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam ilk sayfa,tabi bazı sayfalar elbet sıkıcı geçiyor ve bu kitap iki kişi tarafından bölümlere ayrılmış durumda. Hayden ve Grace etrafında dönüyor hikaye
    Kitabı okurken gerçekten o kişiymiş gibi heyecanlandığımı hatırlıyorum.
    Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B02C0FA0 -- 3 Mart 2021; 13:20:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3B02C0FA0

    Lovecraft amazonda birkaç ay önce indirimdeydi,güzel kitabı kendi mallığımdan almadım.

    Cthulhu'nun Çağrısı müthiş

  • EzoBride kullanıcısına yanıt

    Genelde öyle tabii de şöyle de bir şey var; zaten satılan kitapların çoğu roman. Roman olmayanlar ya bilimsel kitaplardan oluyor ya da biyografi falan. Sen öncelikle sevdiğin türü belirle sonra kitap seçimine bak. Bilimkurgu filmlerini seviyorum diyorsun o zaman bilimkurgu tarzı kitapları öneririm. Özellikle distopyalara merakın varsa -ki distopya ya da ütopyalar bilimkurgunun kralı oluyor bence- bir kaç kitap önerebilirim.

    Herkesin bildiği 1984, Cesur Yeni Dünya, Fahrenheit451 şimdilik aklıma gelenler. Genel olarak İthaki yayın evinin bilimkurgu serisine bakabilirsin.

    Onun dışında Fransız ya da Rus klasikleri de birçok duyguyu bir arada yaşayabilmen için biçilmiş kaftan durumunda. Hırsı, şehveti, zulmü, merhameti, vicdan sorgulamasını, felsefeyi vs. birçok şeyi içerir bu kitaplar. O yüzden klasiktirler zaten. Tek bir kitapta bir sürü şeyi tadarsın. Bir de kitaplara oturduğun yerden gezinti yapabildiğin araçlar olarak düşün. Eline alıp açıyorsun ve karşına ne çıkarsa oraya gidiyorsun. Bazen bir baloya bazen bir meyhaneye bazen bir düğüne bazen bir cenazeye.

    Son olarak kitap okuma motivasyonunu kaybedebilirsin bu gayet normal, öyle durumlarda YouTube'dan videolar izleyerek ya da kitapla alakalı bloglara bakarak hevesini tazeleyebilirsin tekrardan.

    1000kitap uygulamasını da öneririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya işte hocam kitapları bu yüzden hep merak ediyorum. Şu ilk cümleye baksana adam normalde 1 saniyede yapılan gayet sıradan normal bir hareketi kaç kelimeyle süslü süslü anlatmış

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EzoBride

    Bak mesela bu dediğini hiç anlamadım. Roman okursun ama hikaye okumazsın. Ne demek yani bu? Roman dediğin şeyde bir olay bir hikaye anlatılmıyor mu yani? Hikaye bir kitap türü değil ki. Yani her kitap aslında bir hikaye anlatmaz mı zaten? Bilmediğimden soruyorum valla  

    Hocam roman okurum diye bir şey yazmadım. Roman, hikaye okumam dedim. İkisini de okumuyorum yani

  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Çok pardon Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] 

  • Heyea kullanıcısına yanıt

    Çok sağol hocam not aldım tavsiye kitapları. Bunları bugün gidip malum kitapçıdan alacağım üstte diğer bir arkadaşın önerdiği Anarşi kitabını da alacağım. 1000Kitap uygulamasını indirdim. Bu bayağı bildğin Instagram gibi Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] 

  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Bazı kitaplar cidden kendini okutturuyor. M. Rise'n Av serisi melez ve genç bir kızın(yarı kurt, yarı cadı) hayatını anlatıyor annesini veya babasının ölümü ile başlıyor hikaye, evleri yanıyordu galiba sonra ise bambaşka bir yere kurtların hakim olduğu bir yere gidiyorlardı. Gücünü kullanmak isteyenlerden kaçarken başına her türlü işi alıyordu.

    Mesela Metrı Triloji kitabının ilj sayfası bile "bu resim değil asılmalık tablo" demiştim.

    Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ]

    Kitabın Orjinali:

    Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B02C0FA0 -- 3 Mart 2021; 13:45:58 >




  • Beyoğlu'nun en güzel abisi.Bu kitapla başlayabilirsin.Hem dili sade hemde sürükleyici bir kitap.Hemde olay istanbulda yani bilindik yerlerde geçtiği için daha çekici oluyor.

  • jeanbay3 J kullanıcısına yanıt

    Not aldım hocam teşekkür ederim. Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] 

  • Öncelikle sayfa sayısı olarak yüksek olmayan, zevke göre göreceli olsa da genel kabule göre rahat okunabilen kitaplardan başlamanı tavsiye ederim. Kendi zevkime göre bir kaç öneri yapacağım. İçlerinden 1-2 adet seçip başlangıç yapabilirsin. Bunların haricinde iyi yazarların ince kitaplarına bakabilirsin ilk etapta. Bu arada araştırmadan hakkında hiçbir şey bilmeden kitap almanı tavsiye etmem, sende heves ve istek oluşturabilecek eserleri edinmeni öneririm.


    George Orwell - Hayvan Çiftliği (Distopya)

    Jack London - Ateş yakmak, Beyaz Diş

    George Wells - Dr. Moreau'nun Adası (Bilimkurgu)

    Gogol - Palto

    Agatha Christie - On Küçük Zenci 

    Martı Jonathan Livingston - Richard Bach

    Cervantes - Don Kişot

    William Golding - Sineklerin Tanrısı

  • 2033'ü yeni bitirdim. Oyunlardan dolayı evrene meraklı birisi olarak istediğimi aldım diyebilirim. Yazarın anlatım tarzı çok yavaş olsa da, o gizemli havayı okuyucuya başarılı bir şekilde aktarabiliyor. Ancak diğer 2 kitap ilki kadar iyi değilmiş diye duydum. Yine de seriyi bitirmek için okumayı düşünüyorum.

  • EzoBride kullanıcısına yanıt

    Evet orayı Instagram Twitter gibi kullananlar var ama bence amaç dışı kullanım bu. Ben orayı şahsen kitap defteri gibi kullanıyorum. Okuduğum kitapları ister istemez unutuyorum bir süre sonra, bunun için "inceleme" adı altında o kitap bana ne hissettirdiyse onu yazıyorum. Biraz da özetvari oluyor. Ayrıca o kitaptaki bana hoş gelen cümleleri "alıntı" şeklinde paylaşıyorum. Böylece aradan süre geçtikten sonra, kitabı unuttuğumu düşündüğüm zamanlarda yapmış olduğum incelemeyi okumak yeterli oluyor. Tekrardan hatırlıyorum çoğu şeyi. Bazen kitabı okumadan önce diğer kullanıcıların incelemelerini okuyup öyle başlıyorum kitaba, bazen de kitabı okuduktan sonra bakıyorum. Hem okuma öncesi bilgi edinmiş oluyorum, hem de okuma sonrası kendi hislerimle başkalarının hislerini kıyaslıyorum.

    Güzel uygulama vesselam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkındalık oluşturmak için güzel bir konu açtığın teşekkürler. 2021 girdiğimiz dakikalarda elme kitap alip okumaya başladım bu 3 ayda 3 kitap bitirdim. 4.okuyorim dünya klasiklerine başladım özellikle Rus yazarların psikolojik kitapları suç ve ceza ölü canlar vs . Kitabı sesli okuyorum daha çok odaklaniyorum. Ayrıca kitapla etkileşime geçiyorum hayretler içerisinde kaldığım bir bölümde vay canına vs nasıl olur gibi tepkiler veriyorum vs ardından bitirdiğim kitabı internetten araştırıyorum özetini okuyorum yorumlara bakıyorum kim ne demiş diye ve kitabin filmi felan varsa da izliyorum ve kitap daha çok aklımda kalıyor unutuyorum
    Bol okumalar
  • akıcı kitaplar oku hocam , ağır kasvetli şeyleri bende okuyamıyorum

  • Hocam birkaç arkadaş da demiş, daha kısa kitaplarla başlayabilirsiniz okumaya. Hemen bitirirsiniz onları, bittikçe daha çok okumak istersiniz diye düşünüyorum. Daha yeni başladığınız için akıcı kitaplar tercih etmenizi tavsiye ederim, kısaları bitirdikçe daha uzunlara başlarsınız. Kademe kademe yol alırsınız yani. Ben ortaokulda başladığımda Sherlock Holmes'le başlamıştım mesela, hikayeler çok uzun değildi ve akıcıydı hoşuma gidiyodu.
    Öte yandan, çok sevdiğiniz filmlerden kitap uyarlaması olanlar varsa onlara da şans verin derim. Çünkü romanda var olan ortam size yabancı olmayacaktır ve önyargısız başladığınız için okumaya daha çok devam edersiniz diye düşünüyorum. Ben ortaokulda bu şekilde Lotr okumuştum ve sonrasında beni kitaplara gerçekten bağlayan şey bu seri olmuştu.
    Elbette bunlar kişisel fikirlerim, uygulamak size kalmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Meraklı biriyseniz biraz da tarihe ilginiz var ise mutlaka Stefan Zweig'in biyografi kitaplarını okuyarak başlayın (Can Yayınları olursa daha iyi olur.) Zweig'in anlatım dili çok temizdir ve yeni başlayanlar için okunabilirliği çok rahattır.



    https://www.kitapyurdu.com/kitap/dunun-dunyasi-amp-bir-avrupalinin-anilari/13591.html&manufacturer_id=3602


    https://www.kitapyurdu.com/kitap/yarinin-tarihi/13595.html&manufacturer_id=3602


    Bu iki kitap 1. Dünya savaşı sonrası ve 2. Dünya savaşı öncesinin Avrupa'sını çok güzel anlatıyor.

    (20.yy entellektüelleri hakkında da ufak bilgiler bulabilirsiniz.)



    Geçen sene hiç kitap okuyamamıştım, okuma alışkanlığımı kaybettiğim zamanlarda Zweig kitapları ile başlarım ve arkası da çorap söküğü gibi gelir. Denemeni tavsiye ederim.





  • Öncelikle rica ederim inşallah ben ve benim gibi düşünen isteyen bir kaç arkadaşımız daha örnek alır işlerine yarar bu konu. Fikirlerin için çok sağol

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.