Şimdi Ara

Kitap Okuma Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,canımı sıkan bir konu hakkında konuşmak istiyorum.Okuduğumu anladığımdan pek emin değilim.

    19 yaşında yeni kitap okumaya başladım düzenli olarak.Bu aralar özellikle bir kitapta(Etkili insanların 7 alışkanlığı)okuduklarımı pek kavrayamıyorum oysa yaşıma da uygun bir kitap.

    Size iki alıntı vereyim;

    Geride yatanlar ve ileride yatanlar,içimizde yatanlarla karşılaştırıldığında önemsiz kalır.

    Oliver Wendell Holmes

    Araştırma yapmaktan vazgecmemeliyiz.Arastirmalarimizin sonucu başladığımız yere varmak ve bu yeri ilk kez tanımak olacaktır.

    T.S Elliot

    "İçlerinde değişmeyen bir öz yoksa,insanlar değişime ayak uydurmak.Değişme yeteneğinin anahtarı,kim olduğunuzu,ne yaptığınızı,nelere değer verdiğinizi belirleyen,o değişmeyen anlayıştır."

    Stephen R.Covey

    Yukarıda cümleleri anlamıyorum arkadaşlar herhangi bir mantık yürüteyim diyorum yahu 10 kişiye sorsan hepsi başka bir şey söyler, öyleyse ben okuduğum kitapta ki adamın anlatmak istediklerini doğru anlayabiliyor muyum?? Bu da ayrı bir soru

    Bu ve bunun gibi kitaplarda anlatılmak istenen çoğu şeyi anlamıyorum.Okudukça beynim açılır dedim Hayır hala anlamıyorum.

    Kitap okurken kendime aptal mıyım diye sormak herhangi bir sağlık problemim mi var acaba diyerek kitap okuma alışkanlığını yok etmek üzereyim.

    içlerinde bir roman var yahu ulan romanının bile bazı kısımları beynimde "bu adam ne anlatıyor"

    Dedirttiriyor on kere okuyorum yok ne anlasam mantıksız.

    19 yasındayım şu ana kadar farklı farklı 17 tane kitap okudum.İki sene önce sırf bu problem yüzden kitap okumayı erteledim.Okuduğum kitapların özetini çıkarmak da zor geliyor.

    Açıkçası kendime aptal demeyi yediremediğimden sizlerden de sonuç alamazsam bir doktor gitmeyi öncelikle de kan değerlerime baktirmayi düşünüyorum.Durumumu anladığınızı düşünüyorum artık,Teşekkür Ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dindindiidn -- 7 Mayıs 2023; 18:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İlk gençlik dönemlerinde olur, ben de 17-18 yaşında bir kitabın her sayfasını tek tek 2-3 kere okuyordum, ergenlik dönemiyle ilgili olabilir çok endişelenme yani.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.