Şimdi Ara

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
62
Favori
172.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    quote:

    Orijinalden alıntı: info2

    simdi baslikli mesajlari nasil engellicez? aveada

    Online İşlemlere girin.
    Solda Hat İşlemlerim var oraya tıklayın.
    Alt sıralarda Avea'nın Bilgilendirme Mesajları var oraya gelin.
    2 tane sekme olacak: Avea Tanıtım Mesaj ve Aramaları (Müşteri hizmetlerinin gönderdiği mesajlar) ve Diğer Firmalardan Gönderilen Mesajlar
    Diğer Firmalar sekmesine tıkladığınızda karşınıza liste çıkacak. Soldaki liste izin vermedikleriniz, sağdaki liste izin verdikleriniz. Sağdaki tüm satırları sola taşıyıp kaydedin.

    Yalnız sadece Avea üzerinden gönderilen firma mesajları engelleniyor. Diğer operatörlerde de böyle maalesef. Yani firma Turkcell, Vodafone veya herhangi bir alternatif operatör ile gönderiyorsa bu mesajları, yine geliyor. BTK'nın bu olaya el atması lazım.

    Telefonumuza gönderilen tüm mesajlar, önce operatörümüzün mesaj merkezine gider. Bu mesaj merkezine verilecek bir komutla, nereden gelirse gelsin bütün başlıklı mesajların bize iletiminin engellenmesi mümkün bence. Ama operatörler sadece kendi şebekelerinden gönderilenleri engelleyip, diğer operatörler üzerinden gönderilen mesajlarla uğraşmıyorlar. Bu da vahim bir durum.

    anladim sag olun ama kesin cozum degilmis dediginiz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Andoid bir telefon alın

    ister arayanı ister sms göndereni orijinal( yani başka bir yazılım gerekmeden ) yazılımı üzerinden engelleyin. kafanız rahat etsin

    bu konuda avea online işlemlerde bir menü var ,

    o menüde sms gönderenin ismini bulursanız engelletebiliyorsunuz.
    teorikte öok güzel bir uygulama ama pratikta çalışıp çalışmadığını test etmedim.

    kötü yanı liste Avea tarafından güncelleniyor , yani siz yeni bir engelleme oluşturamıyorsunuz.
  • Adam sabaha karşı 5'te reklam gönderiyor yahu Bir kaşık suda boğarım,bunun adı reklam oluyor bir de! alır mıyım o ürünü.Ne beyinsiz adamlar var bu sektörde yahu!
    Takip ediyoruz...Saol
  • Gayet güzel ve anlamlı ellerinize sağlık
  • Tüm engellemeler, mailler, yazışmalara rağmen, reklamlara devam

    Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri
  • Bende bu konuda en çok TTNET ten şikayetçiyim. Babamın üzerine olan telefon hattını, tarife değişikliklerinde rahatlık olsun diye kendi numaramı vermiştim. Sürekli babamın ismiyle beni arıyorlar. Genelde onun yaşına uygun olan reklamlar birde :) TTNET bir kaç kez aradım, kesinlikle biz vermiyoruz diyor. Fakat %100 onlar verdi. Haberleri yoksada şirket çalışanları gizlilik prensibini hiçe sayıp bu işi yaptı ve halan daha yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chemsul

    Bende bu konuda en çok TTNET ten şikayetçiyim. Babamın üzerine olan telefon hattını, tarife değişikliklerinde rahatlık olsun diye kendi numaramı vermiştim. Sürekli babamın ismiyle beni arıyorlar. Genelde onun yaşına uygun olan reklamlar birde :) TTNET bir kaç kez aradım, kesinlikle biz vermiyoruz diyor. Fakat %100 onlar verdi. Haberleri yoksada şirket çalışanları gizlilik prensibini hiçe sayıp bu işi yaptı ve halan daha yapıyorlar.

    nasıl haberleri yok bal gibi de var. kesinlikle türk telekom ve ttnet veriyor. yoksa diğer bütün adsl firmaları sizin adınızı, tarifenizi, taahhütünüzün bitiş tarihini nasıl bilecek?
  • önemli konu, takip etmek lazım
  • yukarıyı okudum ama şu reklam sms leri için neyapcaz anlmadım btkye değilse nereye ne şekilde şikayet edilecek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    yukarıyı okudum ama şu reklam sms leri için neyapcaz anlmadım btkye değilse nereye ne şekilde şikayet edilecek..

    BTK, tüketici sistemine gönderilen şikayetlerde sadece aracılık yapıyor, kendisi bir işlem yapmayıp operatöre gönderiyor. Bu nedenle ihbar hattına telefon veya yazılı olarak başvurun.

    http://www.btk.gov.tr/iletisim/index.php
  • her numara iiçin tek tek dilekçe verdik diyelim btk ne işlem yapacak peki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    her numara iiçin tek tek dilekçe verdik diyelim btk ne işlem yapacak peki..

    Yukarıda ayrıntılı olarak belirttiğim gibi, hat sahiplerine idari para cezası kesip hatlarını iptal edecek. Ayrıca BTK kendisi savcılığa suç duyurusunda bulunarak operasyon yapılmasını da sağlayabilir.
  • dilekçe için matbu form gibi şeyiniz varmı dolurup faxlasak..
  • Önemli Bilgilendirme

    Bu sıralar Turkcell, abonelik bilgilerinin işlenmesi amacıyla müşterilerine sms gönderip izin istiyormuş. Bilgilerin işlenmesi demek, numaranızın 3. şahıslara satılması demektir. Sakın izin vermeyin!

    Avea da benzer şekilde mesajlar gönderip size özel fırsat vaadiyle kullanıcılardan izin istiyormuş, hatta daha da ileri giderek sms paketlerine dayatma olarak bir koşul koymuş. 21.12.2012 tarihinden itibaren sms paketi alırsanız, bilgilerinizin satılmasına izin verdiğinizi sayıyor. Eğer bu tarihten sonra Avea'dan herhangi bir paket aldıysanız derhal müşteri hizmetlerini arayıp abonelik bilgilerinizin işlenmesini/paylaşılmasını durdurun !!!
  • Evet arkadaşlar, veri işleme/paylaşma izni dayatması tam gaz devam ediyor. Şu an Turkcell ve Avea bazı kampanya ve paketlere dayatma maddeler eklemiş.

    Turkcell'in kampanya koşullarına eklediği metin:
    quote:

    Bu kampanyaya katılan müşterilerimiz, abonelikleri süresince bilgilerinin işlenmesine izin vermiş sayılacaklardır.
    3 Ocak 2013 tarihinden itibaren kampanyaya katılan hatların, bağlı oldukları TCKN altındaki tüm hatlar için veri izni alınmış sayılır. Bu izin ile birlikte bilgileriniz kesinlikle diğer firmalar ile paylaşılmayacaktır.

    Veri İşleme İznini İptal etmek isteyen aboneler Turkcell Müşteri Hizmetlerini arayabilir veya IPTAL KABUL yazarak 2222’ye gönderebilirler. Veri işleme izni iptaliniz, iptal SMS’ini attığınız hattınız için geçerli olacaktır. Diğer hatlarınız için o hatlarınızdan ayrıca iptal SMS’i gönderebilirsiniz Ancak veri işleme iznini iptal eden müşterilerimiz, kendilerine özel avantajlı hizmet ve tekliflerin sunulabilmesi fırsatını kaybetmiş olacaklardır.

    Veri işlemenin kapsamını incelemek için bu sayfaya bakabilirsiniz.

    Turkcell, bilgilerinizin kesinlikle firmalarla paylaşılmayacağını söylüyor ama bunların ne yapacağı belli olmaz. Koşullardaki en büyük saçmalık, siz bir hattınız için kampanyaya kaydolurken adamlar, size ait bütün hatlarınıza veri işleme izni alıyor. Fakat bu izinleri her hat için teker teker iptal etmenizi istiyor. Şu an forumda konuşulanlara göre IPTAL KABUL komutu çalışmıyor. Bu iptal işlemini her kampanya/paket kaydı sonrası bütün hatlarınız için teker teker yapmak zorundasınız.

    Avea ise daha da ileri giderek paketlerine aşağıdaki metni eklemiş:
    quote:

    21.12.2012 tarihi itibariyle bu paketi satın alan müşterilerimize ait abonelik bilgilerinin, Avea’nın temsilcileri ve yetkilendirdiği kişiler ile paylaşılması/işlenmesi, bu müşterilerimizin izni ile yapılmış olacaktır. Aboneler belirtilen izin hakkında Avea Çağrı Merkezi'ni arayarak detaylı bilgi alabilecek veya bu izni iptal edebileceklerdir.

    Avea açıkça sizin abonelik bilgilerinizi firmalara satacağını beyan etmiş. Bunu iptal etmek için her kampanya/paket kaydı sonrası müşteri hizmetleri ile uğraşmanız gerekiyor.

    Yapılan bu dayatmalar 5809 sayılı kanunun 12/2-d maddesine aykırıdır. 12. madde, işletmecilerin yükümlülüklerini anlatıyor.

    quote:

    d) Kişisel veri ve gizliliğin korunması.




  • Konu hakkında BTK'ya bir öneri yazısı yazdım. Aynen aktarıyorum.
    quote:

    Son zamanlarda GSM operatörleri, abonelerine bilgilerinin işlenmesi ve paylaşılmasına yönelik dayatma yapmaktadır. Avea 21.12.2012 tarihinden itibaren, Turkcell 03.01.2013 tarihinden itibaren kampanya veya paketlerine kaydolmuş abonelerini, bilgilerinin işlenmesi ve firmalarla paylaşılmasına izin vermiş saymaktadır. İşletmeciler bu izni zorla aldıkları gibi, iptali konusunda da zorluk çıkarmaktadır. Aboneler, her kampanya/paket kaydı sonrasında tekrar iptal talebinde bulunmak zorunda kalmaktadır. Turkcell, yalnızca bir hattı için kampanya/paket kaydı yapan abonelerinin, adlarına kayıtlı bütün hatlar için bu izni varsaymaktadır. İptali için ise abonelerin, bütün hatları için teker teker talepte bulunması gerekmektedir. Ayrıca kampanya/paket koşullarında bu bilgilerin kesinlikle firmalarla paylaşılmayacağını beyan etmesine rağmen, firmalarla paylaşmaktadır. Avea ise açıkça bu bilgilerin firmalarla paylaşılacağını kampanya/paket koşullarında beyan etmiştir. İşletmecilerin yaptığı bu uygulamalar 5809 Sayılı Kanunun 12/2-d maddesinde belirtilen kişisel veri ve gizliliğin korunması hususuna açıkça aykırıdır. Bu bilgi paylaşımı nedeniyle biz aboneler, tanımadığımız firmaların hatta dolandırıcıların çağrı ve sms tacizine maruz kalmaktayız. Kişisel bilgi gizliliğinin önemini bilen duyarlı bir vatandaş olarak Kurumunuzun, bu hassas konu hakkında çalışma yapmasını talep ediyorum.

    Siz de lütfenhttps://tuketici.btk.gov.tr/gorus/ adresinden BTK'ya öneri ve taleplerinizi yazarak bu hukuksuzluğa dur deyin.




  • TTnet bilgi satma ve spam sms konusunda cok sikayet alan bir firma,sorsan inkar ediyorlar ama kim inanır. Onlara Numaramı verdigim gune lanet olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumland -- 6 Ocak 2013; 23:31:21 >
  • Dün BTK'ya yazdığım yazıya bugün cevap geldi. Mesajın incelendiği ve değerlendirilmek üzere ilgili birime aktarıldığı yazıyor. Bildiğiniz kopyala-yapıştır işte Ama ne kadar fazla kişi bu konu hakkında mesaj yazarsa, mecbur inceleme yapacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 7 Ocak 2013; 17:41:16 >
  • Ben çoğu firmaya reklam gönderin diye izin veririm. Reklam gelenlerde bellidir zaten isimli olarak geliyor. Ona lafım yok.

    Ama şimdi bide bitkici şarlatanların mesajları gelmeye başladı. Yok şu şu bitki ilacımız hakkında bu mesaja sorunuzu sorarak bilgi alabilirsiniz falan filan. doktor eraslanmıdır nedir, bide bunun diğer adamlı versiyonu var diğeri zaten sahtekarlıktan yakalanmış bir ara orjinal ilaçların adını değiştirip milleti kandırdığı için.

    Hala utanmadan sms atıyorlar. Savcılığa şikayet edeceğim diye tehtit ettiğim halde mesaj geliyor ki zaten adamlar gülüyordur zaten

    Şikayet etsek ne olacak ki ? A kişisi ni buldular diyelim niye mesaj atıyorsun falan filan iki sorgudan sorna 300 500 lira para cezası keserler. Vereceksin bunlara 4 5 yıl hapis cezası birde 15 20milyar para cezası bak ozaman yapıyorlarmı ....


    Artık dominos da sahtekarla çalışıyor herhalde. Eskiden dominos diye diye gelirdi mesajlar şimdi telefon numarasıyla atmışlar. Telefonu kapattırdıktan sonra daha da çok çoağlmaya başladı. Acaba Turk telekom al ulan sen misin telefonunu kapattıran seni böyle bezdiririm diye numaramı falan dağıttı herhalde.

    Yoksa son 3 4 aydır telefon numaramı vermedim hiç bir yere.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Ben çoğu firmaya reklam gönderin diye izin veririm. Reklam gelenlerde bellidir zaten isimli olarak geliyor. Ona lafım yok.

    Ama şimdi bide bitkici şarlatanların mesajları gelmeye başladı. Yok şu şu bitki ilacımız hakkında bu mesaja sorunuzu sorarak bilgi alabilirsiniz falan filan. doktor eraslanmıdır nedir, bide bunun diğer adamlı versiyonu var diğeri zaten sahtekarlıktan yakalanmış bir ara orjinal ilaçların adını değiştirip milleti kandırdığı için.

    Hala utanmadan sms atıyorlar. Savcılığa şikayet edeceğim diye tehtit ettiğim halde mesaj geliyor ki zaten adamlar gülüyordur zaten

    Şikayet etsek ne olacak ki ? A kişisi ni buldular diyelim niye mesaj atıyorsun falan filan iki sorgudan sorna 300 500 lira para cezası keserler. Vereceksin bunlara 4 5 yıl hapis cezası birde 15 20milyar para cezası bak ozaman yapıyorlarmı ....


    Artık dominos da sahtekarla çalışıyor herhalde. Eskiden dominos diye diye gelirdi mesajlar şimdi telefon numarasıyla atmışlar. Telefonu kapattırdıktan sonra daha da çok çoağlmaya başladı. Acaba Turk telekom al ulan sen misin telefonunu kapattıran seni böyle bezdiririm diye numaramı falan dağıttı herhalde.

    Yoksa son 3 4 aydır telefon numaramı vermedim hiç bir yere.



    Dün adamın biri forumda internetten toplu sms programı diye konu açmış aynen burada anlattıklarımı ballandıra ballandıra anlatıp yazılım satmaya çalışıyor. İşte 300 lira vermektense bu programla 3g modeme kendi sim kartınızı takıp 11 liraya mesaj paketi alıp reklamınızı yapabilirsiniz diye. Benim de sinirler fırladı tabi. Biz de biliyoruz bunların bu nedenle kaçak sms gönderdiğini ama bunun suç olduğunu hiç düşünmüyorlar. Dediğiniz gibi caydırıcılığı olsa, birkaç yıl hapis cezası+ birkaç bin tl para cezası verilse ve sıkı denetim yapılsa bakalım kalkışabiliyorlar mı buna? Resmen bilgi hırsızlığı yaparak oluşturuyorlar o veritabanlarını. Siz mağazaya gidiyorsunuz, fatura kesilecek, sizden özellikle cep telefonu istiyorlar. Birisi ev telefonunu veriyor, sistem illa cep telefonu istiyor demiş eleman. Ondan sonra hooop farklı farklı numaralardan reklam smsleri ile telefonunuz doluyor.
    İşin daha da kötüsü, operatörler hiç uğraşmıyorlar bununla ilgili. Bireysel hatlara karışamayız deyip sıyrılıyorlar. Aslında operatörlerin bir dünya gelir kaybı var ama haberleri yok. 1000 mesajdan 110 lira almak varken, 11000 mesajdan 11 lira alıyolar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.