Şimdi Ara

KIŞIN EL FRENİNİ ÇEKMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
44.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Malum kışın el freni çekilmez deniyor. Bu acaba yeni araçlar için de geçerli mi? Otomobil firmaları herhalde buna bir çözüm getirmiştir diye düşünüyorum. Aracım 2010 model Renault Clio. Arabayı düz bir zeminde bile olsa el frenini çekmeden park etmek içime sinmiyor. Araçlar düz zeminde bile geri geri kayabililiyor. Geçen komşu ısrarla "artık havalar soğudu, Bundan sonra el frenini çekmezsen iyi edersin dedi" dedi. Şimdi ben bu uyarıyı dikkate almalı mıyım? Teşekkürler.



  • valla kolay kolay birşey olmuyor eskidendi o diye biliyorum ....
    hangi şehirdesiniz?
  • kışın çok soğuk havalarda donuyormuş...

    başınıza geldimi dersen, yıllardır kar kış demeden çekerdim daha yapıştığını görmedim.
  • ben hertürlü çekerim ya kayarsa zaten araba otomatik vites çok yük binmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    valla kolay kolay birşey olmuyor eskidendi o diye biliyorum ....
    hangi şehirdesiniz?

    Ankara
  • Kışın el freni çekilmez mi? Bunu ilk defa duyuyorum. Ama ona bakarsanız ben de Adana'da ikamet ediyorum. Bizde de kışın lastikler değiştirilmez. Çok soğuk memleketlerde de ikamet ettim ve çekik el freninden ötürü hiçbir sorunumuz olmazdı, sadece donmuş anahtar delikleri, buz tutmuş ön cam ve ölü akü sorun olurdu ama onlar da çakmak, gazete kağıdı (sakın 1 leğen kaynar suyu ön cama bocalamayın!) ve aracı ittirerek çözülebiliyordu...
  • 94 Brodway'da başıma geldi. 2-3 saat bekledim normale döndü.

    İçinize sinmiyorsa yarım çekin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

    94 Brodway'da başıma geldi. 2-3 saat bekledim normale döndü.

    İçinize sinmiyorsa yarım çekin.

    vay resimdeki ablayı degiştirmissin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honda04


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

    94 Brodway'da başıma geldi. 2-3 saat bekledim normale döndü.

    İçinize sinmiyorsa yarım çekin.

    vay resimdeki ablayı degiştirmissin

    Evet kumrala döndük.
  • gezdiğiniz yollarda suya girmişseniz ayazı bol bir gecede el frenini çekmek mahzurludur(ankara için diyorum-veya soğuğu çok illerimiz-)
    genelde balatalı el frenleri etkilenir donmadan dolayı.bazende tel donabiliyor amma yavaş yavaş hareketle erken çözülüyor.hatta hava frenli araçlarda tüplerin suyu akşamdan mutlaka alınmalı.
  • Allah Allah ilk defa duyuyorum.Kars gibi kışın termometrelerin soğuktan sapıttığı,-40 dereceleri gören bir şehirde geçmişte ikamet ettiğimiz halde...
  • Genelde kar yagdiginda el frenini cekmiyorum. Batil inanc gibi

    Simdi dusundum de hava -10olursa el freni cekiyorum. 0derece kar yagarsa el freni cekmiyorum
  • Kastomonu'da görev yaparken arkadaş aracını el freni çekik bırakmış. Araba çalışırmı diye düşünürken arabayı hareket ettirmek istediğinde arka tekerleklerin ısrarla dönmemek istemelerine şahit olduk. Bişey olmaz deyip epey bi zorladı ama sonuç nafile arka tekerlekler sürüklenme pahasına dönmeyi reddediyordu.
    Sonra usta çağırdık elinde bir levye ile arkadan aracın altına girdi baya bi uğraştan sonra balataları açtığını söyledi. Sonrasında hareket etmeyi başarabildik. O ustanında tavsiyesi ile bi daha soğuklarda (0 derecenin altında) hiç el freni çekmedim. 2 yıl Ardahan'da kaldım orada da hava 7-8 ay sıfırın üstüne hiç çıkmadığı için el frenini hiç çekmedim. Gözlemlediğim veya takip ettiğim kadarıyla da kimse el frenini kullanmıyordu orda...
  • El freni değil de, Uludağ' da birkaç sene önce kuvvetli bir tipide olduğu gibi kar altında kalınca aracın kapıları donmuştu, epey uğraşmıştık açmak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feanorringeril

    El freni değil de, Uludağ' da birkaç sene önce kuvvetli bir tipide olduğu gibi kar altında kalınca aracın kapıları donmuştu, epey uğraşmıştık açmak için.

    Siz dua edin sadece kapılar donmuş orada kar altında kalan aracını arayan veya kar altında kaldığı için görülmeyip karayollarının yol açma çalışmaları sırasında dozerin bıçağına takılan çok araç gördüm.
  • El frenini araç ıslanmış ve gece ayaz olup donma riski varsa çekmemekte fayda var nedeni ise kampana ile balata arasına giren su gece ilerleyen saatlerde donarak kampana ile balatanın yapışmasına neden olur, tabi arka tekerleri disk olanlar bu sıkıntıyı yaşamaz diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: supremum

    Kastomonu'da görev yaparken arkadaş aracını el freni çekik bırakmış. Araba çalışırmı diye düşünürken arabayı hareket ettirmek istediğinde arka tekerleklerin ısrarla dönmemek istemelerine şahit olduk. Bişey olmaz deyip epey bi zorladı ama sonuç nafile arka tekerlekler sürüklenme pahasına dönmeyi reddediyordu.
    Sonra usta çağırdık elinde bir levye ile arkadan aracın altına girdi baya bi uğraştan sonra balataları açtığını söyledi.


    Babamın unutkanlığı yüzünden, Manisa Spil dağında midibüsümüzün donan el freni telini açabilmek için 3 defa karlı buzlu çamurun içine uzanmıştım.
    Havalı el freninde freni bıraktığın milisaniyede zank diye donuyor meret. Motor gücüyle hareket ettirmeye çalışmanında kesinlikle hiçbir faydası olmuyor. Tek çare levye çekiç gibi sert şeylerle telin çıktığı yuvaya ve balataların arkasına vurmak. Hemde defalarca




  • 96 model 20ie16v temprada o sıkıntıyı yaşadık, Ankarada hemde, gece havaalanına gitmemiz gerekiyordu, sıcak suyla falan zor çözdük frenleri, (tam hatırlamıyorum ama o arabanın arka frenleride diskti sanırım) ondan beridir soğuk havalarda el firenini çekmiyorum, viteste bırakıyorum arabayı...
  • dadadadan

    işte soru

    yarı otomatik viteslerde ne yapacağız peki?

    malumunuz "p" yok,aracı viteste bırakma olayı da yok.

    normal şartlarda boşa atıp,kontak kapatıp el frenini çekiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V.K.

    dadadadan

    işte soru

    yarı otomatik viteslerde ne yapacağız peki?

    malumunuz "p" yok,aracı viteste bırakma olayı da yok.

    normal şartlarda boşa atıp,kontak kapatıp el frenini çekiyoruz

    viteste bırak..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.