Şimdi Ara

Kışın Alaçatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kışın alaçatıya gitmiş olanınız var mı? O kadar mekan kapanıyor mu? Dükkanlar nasıl iş yapıyor? Kira vermiyor mu bunlar? Bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Zamanında Çeşme’de okuyan, çalışan, ve şu anda Alaçatı’da butik otel işleten kuzenimin de (ki oteli 4 senedir işletiyor)

    Çeşme de mekanların kiraları yıllıktır. Yani otel, beach club, market, ev, vs. ne kiralarsan genellikle yıllık anlaşırsın. 6 aylık, 8 aylık kira durumuna yanaşmaz mülk sahipleri.

    Burda riski üstlenen işletmecidir, çünkü Çeşme’de sezon 6 aydır. O yüzden işletmeci beklediği ciroyu 6 ay üzerinden hesaplar sonrasında kira ve personel giderini 12 ay olarak hesaplar. Beach club, bar, cafe, restorantlar 12 ay açık tutmaz ama oteller için söylüyorum, 7 personel ile çalışıyorsa 2 personel bırakır, oteli açık tutar, rezervasyon gelirse amenna.

    O yüzden Çeşme’de fiyatlar hep uçuktur, bir hamburgere 260 TL dondurmanın topu 20 TL otelin geceliği 400-500 TL dir.

    Sezon bitince senin dediğin gibi toplanırlar, kilitlerler, çekip giderler, hayalet şehir olur. Alaçatı, Ilıca, Çeşme.

    Mesela eylül itibari ile sezon bitti sayarsak 29 ekiminde hafta sonuna gelmesi ışığında bir tek yılbaşı için mekanlar tekrar o gece için hazırlanmak üzere Aralık’ın 3. Haftasında (ki hepsi değil) bir hazırlarlar, birde 14 Şubat için bir durum olur ondan sonra Nisan’ın ilk haftasında ot festivali ile sezonu açarlar.




  • Eylül sonu gitmiştim. Sadece bir bar açıktı. Merkezde hayat devam ediyordu ama şahsen tavsiye etmem, çeşmeye git daha iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.