Şimdi Ara

Kisa film icin sony

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba. Ben kisa film cekiyorum. Lakin suan elimde sony a65 var. Sony 7r2 alsam ne gibi fark olur veya blackmagic pocket mi almaliyim. Ve sony a65 e 35mm saymang cine lens takarsam nasil olur? Kafam cok karisik yardim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Video icin A7R Mark 2 mantikli bir secim olmaz kisa film icin A7S veya A7S Mark 2 cok daha mantikli ve S serisinin ISO başarımı çok iyi ama videoda bilgim pek fazla degil bu yuzden lens hakkinda bir sey diyemeyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarman24 S kullanıcısına yanıt
    sony a65 e xavc-s güncellemesi gelseydi çok iyi olurdu,ama gelmedi, sony a77 m2 de var. ama o makine çok pahalı. panasonic gh3 de iyi Türkiye de 4000tl ye satılıyor body olarak,ama ABD de 600 Dolar dan saılıyor. bitrate değerleri çok yüksek tam bir detay kamerası olabilecek türden çok iyi videolar çeker o makine.
    sONY A7ıı de alına bilir. slog2 codec ile güzel videolar çekebilir fiyatı a7s e göre daha ucuz.
  • Sony'de A7 lerde R fotoğraf için S ise video için üretilmiş cihazlar.

    A7 R serisi 20-22 MP özelliğe sahip. S resisi yanlış hatırlamıyorsam 12 MP olması lazım. Ancak A7 S2 de iso değeri 409bin olarak verilmiş. Nerede gördüm veya duydum tam hatırlamıyorum ama A7SII için karanlıkta karınca çekebileceğiniz bir cihaz diye bahsedilmiş.

    Her ne kadar video için mükemmel bir gövde olsa da tek sıkıntısı lens. SII ler aynı zamanda 4K çekim de yapabiliyor. Bunun yanında S1 de 720p de 120 fps çekim yapabilirken SII de 1080p de 120fps çekim yapabiliyor ki bu değerler korkunç derecede iyi.

    Bodyler oldukça hafif. Lensleri de görece hafif, gövde FF. Fakat oldukça pahalı olduğunu gördüm. SII ler 10 bin TL civarında.


    Elbette omuzda taşımak veya handy cam tarzında A7 SII lerden daha iyi iş görebilecek çokça model video kamera bulmak mümkün olacaktır. Ancak kısa film için omuz kameraları pek uygun olmaz.
    A7S de gövde de 5 yönlü titreşim engelleyici de mevcut.

    Zaten özellik olarak biraz daha zorlasalar dizi/film çekimleri için profesyonel kamera yapacaklarmış.

    Peki A65 sahibi olsam ve kısa film çekmek istesem A7SII alır mıydım? Hayır. Makineyi ürettikleri kullanıcı profilini ben pek anlayamadım. S serisi şu anda bu video özelliklerine ihtiyaç duyacaklar için çok ta ayrıca satın alınabilecek bir cihaz değil. Bu kullanıcı profili salt gövdeye 10bin TL verip en azından 2 -3 bin TL de lense verip elde edilecek makine ile yapılacak ciddi bir çekim belki ancak bir drone üzerinden kullanılabilir. Diğer türlü bu paralara çok daha profesyonel omuz kameraları alınabilir.

    A65 ler 1080p video çekme özelliğine sahip. Fotoğraf kalitesi de MP olarak tatmin edici. 35mm prime lensler özellikle kısa film çekmek için oldukça iyi bir açıya sahip. Fakat film içeriğine göre zoom yapılması gerekir mi bilmiyorum.

    35 mm de 1,4 leri çok pahalı. 1,8 leri ise eh alınabilir düzeyde diyebiliriz buda 1,4 ile kıyasladığımızda söylenebilecek göreceli bir ifade oluyor.




  • Hmmm. 35mm samyang t1.5 isi mi gorur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarman24 S kullanıcısına yanıt
    Fazlası ile iş görür...
  • Peki video da ki kaliteyi degistiriyor mu. Ve baska hangi objectif almam gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarman24 S kullanıcısına yanıt
    Bu sizin isteğinize kalmış bir olay,16-50 ssm f2.8'e bir göz atın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.