Şimdi Ara

kış lastiğinde petlas mı lassa mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
63.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lassa impetus revo
    fıyatta 100 cıvarı ıstanbulda 100*4=400tl
    sokme takma balans nıtrojen 75tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toygun145

    quote:

    Orijinalden alıntı: katsolimon

    195/65/15 petlas kış lastiğim var memnunum. geçen kış sarıyerin tepelerinde hiç sıkıntı yaşatmadı. hem de türk malı, paralar yabancıya gitmemiş olur


    katsolimon arkadaşım acaba uzun yıllar kullanım için dayanıklı mıdır bu lastik?


    o konuda ne desem yalan olur. daha bir kış geçirdim lastikle, bu ikinci kış olacak. toplamda daha 5bin km falan anca yapmıştır o lastiklerle.
  • selam
    ben geçen kış uzun araştırmalardan sonra 4 adet lassa snoways era aldım
    memnunum şimdilik. kulllanmadım ama petlas almanı tavsiye etmem
    nokian çok pahalı
    ug7 de ben beğenmedim açıkçası deseni hoş değil
    pirelli snowkontrol 2 yi de tavsiye ederim
    lassa alırsan era al lastikçinin dediğini alma
  • en iyi dünyanın kış lastiği nokian dır. tarışmasız bir firmanın yan ürünü filan değil başlı başına bir markadır ve orjinal fab. çivili lastik üretimi yapmaktadır iskandinal ülkelerinde nikan kullanılmaktadır sürekli kar yağışından dolayı geleim esas konumuza petlas gercekten kendisini cok ama çok geliştirdi gecen yıl mesela lcr grubu dediğimiz hafifi ticari arac lastikleri kar lastiği olarak yeni üretilmişti ve lastikde hafif cabuk aşınma belirtisi belirince şikayet edilen lastikler fab. tarafından geri topalndı garanti kabulu yapıldı ve yenileri verildi bu yıl ise yeni kalıblar üretiler yeni kalıplarda üretim yapılmaktadır. Bern kendim Lastik satışı ve bayiliği var bayiliğini yaptığım markalar petlas maxxis hankook toyo lassa bridgestone bayiliği var ama kendi arabamda araç sıfır olduğu için üzerinde lassa geldi şimdi kışlık taktığımda petlas taklacağım ve memunum petlasın arızası yıl boyunda 2 tane cıkmış bu yıl sattığım lastik sayısı ise sadece binek grubunda bir ilçede 800 civarı artık gerisini siz düşünün




  • Lassa snoways era , yada fulda alın

    Testlerede bir bakın isterseniz

    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2010-Auto-Zeitung-Winter-Tyre-Test.htm
  • yaşadığın yer çok ağır bir kış geçiriyorsa goodyear yada daha ucuz olan hankook tavsiye ederim biraz yüksek tabanlı lastik karda çok iyi performansı var ama kar olmayan asfaltta biraz sesli benzin tüketimi artıyor ,
    çok yoğun bir kar yağışı yok 3-5 defa kar yağar dersen lassa al çünkü kar performansı iyi ancak kar olmayan asfaltta konforlu benzin tüketimi biraz artar yaşadığın yere söylersen ??

    goodyear konusunda 142 TL satış fiyatı olan 175 65 14 ug7 exa ları yüzde 35 iskonto ile 92,5 aldım tabi bayii kar almadan hatır için sattı.
  • astra g 2005 aracımda 4 lassa kıs lastıgı vardı..kayma yapınca önlere 1 cift petlas taktım..milletin yerinden kımıldyamadıgı bi rampada patinaja bile dusmeden ilerledim..
    ben memnunum..2 kıs kullandım -bu kıs da devam..
    petlas tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toygun145


    quote:

    Orijinalden alıntı: makul

    NOKİAN kullanıyoruz çok memnunuz.


    Cevaplarınız için teşekkürler. Nokian bir markanın yan ürünü mü yoksa doğrudan kore malı bir lastik mi bilginiz var mı acaba??


    quote:

    Orijinalden alıntı: katsolimon

    195/65/15 petlas kış lastiğim var memnunum. geçen kış sarıyerin tepelerinde hiç sıkıntı yaşatmadı. hem de türk malı, paralar yabancıya gitmemiş olur


    katsolimon arkadaşım acaba uzun yıllar kullanım için dayanıklı mıdır bu lastik?


    markası ne olursa olsun hiç bir lastiği uzun yıllar kullanamazsınız. ilk günkü performansları 3 yıl sonra bariz şekilde zayıflar ve lastiklerin güvenli kullanım ömrü biter. satın alırken üretim tarihlerine dikkat etmemizin bir nedeni de budur zaten.




  • Petlas iyi marka ancak gereksiz yere pahalı. Lassa bence daha kaliteli ve muadil lastikleri daha ucuz. Ayrıca yol yardımı da var. Birkaç kış önce Maxxis Winter kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım ama lastikler kışlık olduğundan ve yazın değiştirmediğimizden çabuk bitti ama tutuşu çok iyidi.

    Şimdi, birkaç hafta önce aldığım 205/70 15"lik Snoways 2C kullanıyorum. Ankara'da henüz kar yağmadığı için deneme imkanım olmadı fakat soğuk betona iyi tutuyor ve konforu da güzel. Binekler için bu modelin karşılığı sanıyorum Snoways2 Plus. Benim lastiklerin tanesi 200 TL idi. Heryer liste fiyatından veriyor, indirim yapanlar da eski yılların lastikleri kakalamaya çalışyıor. Ben İskitler'de Gürlas'ta (Akköprü'den 1011'e giderken sağdaki büyük Bridgestone yazısı olan yer) değiştirdim. İndirim yapamayacaklarını söyledikler ama alışverişim fazla olduğundan lastiklere ücretsiz nitrojen bastırlar, sibopları değiştirdiler. Hizmetten memnun kaldım. Sibopları zaten değiştiriyorlarmış, nitrojen gazı kârım oldu ama.




  • Hankook W440 Icebear kullandım, karda çok iyi, kuru zeminde de iyi
    kışın gitmediğim yol kalmamıştı, kış lastiği bence yorumlardan çok test verilerine bakılmalı, sonuçta biz sadece hissederiz ve kişiden kişiye farklı itibardan yorum farkı çıkar
    ama
    test sonuçları kesin verilere göre yapılır...
  • Çok teşekkürler. Yazılanlara baktığımızda lassa snoways era alacağız o zaman...
  • Lassa kış lastiklerinin, zayıf olduğu alan ıslak zemin performansı..Petlas için ise elde veri yok ancak özellikle kış lastikleri için olumsuz yorumlara rastlamadım.
    http://reif.ueuo.com/autozeitung2010w.pdf
    Bence uzakdoğulu üreticiler dışındaki,orta kalite markaları da fiyat olarak araştırıp karar verin.
  • Ben 22 yıldır ankarada araç kullanyorum. Ankaranın eski kışları yok, bakın aralık ayı geldi dışarıda güneşte gündüz 25 derece,

    Benim brigstone turanza ER 300 vardı sertleştiği için değiştirdim, epeyce nette ve bayilerden sorduktan sonra YUMUŞAK hamurlu 4 mevsim lastiğin en uygun olacağına karar verdim. Tüm marka ve modelleri dokunarak inceledim (kumho,toyo,petlas,pirelli,goodyear,hankok) bazı modellerin 4 mevsimlerinden aracın lastik ebatı olmadığı için alamadım. Son olarak kauccuğun ana vatanında üretilen endonezya yapımı GT RADIAL Champiro BTX M+S de karar kıldım fiyat performan olarak çok güzel, hamuru yumuşak ve şu ana kadar her türlü koşulda iyi izlenim verdi.

    http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/gt_radial/champiro_bxt/index.html

     kış lastiğinde petlas mı lassa mı


     kış lastiğinde petlas mı lassa mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 8 Kasım 2010; 23:10:42 >




  • lassa snoways era iyidir.
  • Kars'ta yaşıyorum, 2 adet aracım var, 8 adet petlas (205/55/16) aldım, lastikten anladığımı iddia edebilirim, hamuru ve deseni itibarı ile benden geçer not aldı, desenin kardaki performansa etkisi husuusnda ciddi deneyimlerim var, bence ortalamanın üzerinde performans verecek bir lastik, fiyatına göre de benden geçer not aldı : ))), kazasız, belasız günler dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinzo -- 17 Kasım 2010; 17:30:21 >
  • petlasın yazlığından pek memnun değilim fakat kışlıklarından gayet memnunum.. geçen sene kış boyu kullandım yıkandığında yenisinden farkı yok gibi.. en ufak zedelenme parçalanma yok..

    lassa daha pahalı.. petlas türk malı kullanın derim.. önceden Kombassan üretiyordu fakat şimdi başka grup aldı.. herkes nedense kombbassan aklına geliyor kötülüyor.. yabancı markaların uşaklığını hatta ............. yapanlar nedense türk malına rağbet etmek yerine kötüleme yoluna gidiyorlar..
  • Arkadaşlar lassa snoways era aldım 10 gün önce bayramda ankaradan kastamonuya oradan da istanbul'a gittim ama malumunuz kar-kış yok bugünlerde. O yüzden kış performansını değerlendirmek kısmet olmadı. Havalar soğursa gelişmeleri buradan yazacağım. Ama tabii ki tüketici gözüyle :)
  • Kış lastiği denilince akla lassa snoways gelir.
    Petlasla kıyas bile edilmez.
  • Elbette lassa snoways era...
  • Bende Petlasın yurtdışı üretimi olan starmaxx var. 205/60/16 lastikleri diğer avrupalı markaların yarı fiyatına aldım nerdeyse.

    Ankarada normalde kış lastiği kullanma taraftarı değilim ancak kışlıkları ben dağa çıkmak içni aldım biraz kayak merakı var o yüzden taktırdım.

    Dağa çıkış ve inişlerde bir sorun yaşatmadı bana üstelik almış ldğum model tam dağ tipi dğeil de şehir içinde de fazla ses yapmayan bir model. -10 derecelere kadar karlı zeminlerde ilerledim bu lastiklerle. Petlas Snowmaster ve Starmaxx İcegripper gerçekten de iyi modeller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalsel -- 5 Ocak 2011; 13:24:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.