Şimdi Ara

Kireçli su altında kalmış araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, metalik fırtına gri focus aracım park ettiğim yerde bahçe sulaması yapılırken kireçli suya maruz kaldı. Yıkamacıya gittiğimde araca pasta cila uygulanması gerektiğini söylediler. Daha başka şekilde çözme imkanım var mı? Eğer pasta şart ise dışarıda yaptırmak hem maliyetli hem de aracın 1 gün yatması gerekiyor, ancak aktif olarak kullanımda olduğundan dolayı kendim bu işlemi uygulasam herhangi bir hata durumunda koyu renk araçta ne gibi sorunlar olabilir?
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



  • Pasta cila yaparsanız herhangi bir hatada bir şey olacağını sanmıyorum.

    En fazla pastayı çok kurutursunuz, sonra çıkartmak için çok uğraşırsınız.

    Yine de zarar vereceğiniz sanmıyorum fakat bu pasta cila işi elle olmuyor maalesef. Polisaj makineleri işin içine girince adam gibi bir şey çıkıyor ortaya.
  • El ile olmuyor derken verimli olmayacağını kastediyorsunuz herhalde. Bir yakınımda polisaj makinası olacak diye biliyorum. İmkan olursa onunla yapacağım. En kötü el ile yaparım biraz zahmetli olacak ama.
  • yıka zamanla geçecektir
  • Yeriniz de olsam denemem.Boya'yı yakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anzurbayev

    El ile olmuyor derken verimli olmayacağını kastediyorsunuz herhalde. Bir yakınımda polisaj makinası olacak diye biliyorum. İmkan olursa onunla yapacağım. En kötü el ile yaparım biraz zahmetli olacak ama.

    polisaj makinası önce hiç kullanmadıysanız boyayı mahvetme şansınız var.el ile atılan sadece cila işinizi görebilir.Bakın sadece cila diyorum.pasta işinde acemiyseniz girmeyin.geçen yıkamacıda böyle lekeli bir arabayo mazotla silip yıkadıklarını gördüm.Güneşte kalıp leke olan kireçler içinmi ufak bir kısımda bunuda deneyebilirsiniz.
  • aynı şey bizim arabada da oldu aracı önce gölge bir yere çek üzüm limon farketmez kovanın dibine birazcık sirke doldur üzerine de ılık su ekle aracı onla güzelce yıka hem araban parlar hem kireç lekesi kalmaz denendi onaylandı
  • Bizede aynı durum oldu, aracı yıkadık kireç tek camda kaldı, yıkamacı bir beze sirke sıkıp camı sildi. Kireç geçti.
    Boyada aynı durum olur mu bilmem.
  • arkadaşlar yorum ve tavsiyede bulunan herkese çok teşekkür ederim. ön kaputun yan kıvrımına çok belirgin olmayan bir bölgeye ufak bir pasta denemesi yaptım ama kireç lekeleri kaldı. bugün konuyu inceleme fırsatım yeni oldu neredeyse niyeti bozmuştum 200 lirayı göze alıp verecektim bir yerlere. sirke işini en kısa sürede deneyeceğim sonucunu buraya yazarım. herkese çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşların da belirttiği gibi sirke.
  • hocam bence hiç uğraşmayın verin parasını adamlar yapsın iyice kötü olmasın sonra aracınız
  • sirkenin asidik olduğunu ve ısınınca etkisinin arttığını biliyorsanız ve buna göre kullanılmasını gerektşğini biliyorsanız sıkıntı yok.
  • Anzurbayev A kullanıcısına yanıt
    Hocam aynisi bu afta benim aracima oldu elma sirkesiyle silerseniz hicbirsey kalmiyor daha bugun sabah ben tum arabayi elma sirkesiyle sildim 10 numara oldu tavsiye ederim , bosuna pasta cilaya falan para vermeyin gerek yok boyle seyler icin pastaya
  • Kirecin en iyi çözümü sirke. Hiç boşuna pasta cila yaptırıp arabanın boyasını yıpratmayın. Bence pasta cila kaporta boyası için çok zararlı bir şey.
    Sirkeyi bir kova da sulandırıp azar azar ve kontrollü bir şekilde aracı yumuşak bir bez ya da süngerle temizlerseniz çıkacaktır. Kirecin çok yoğun olduğu yerlerde sirke emdirilmiş bezle ufak ufak silip hemen durulayın. Camlarda işiniz daha kolay. Direk sirke emdirilmiş bezle silmek yetiyor. Ancak sirke malum asit özellikte bir sıvı. Uyguladıktan sonra, boya üzerinde fazla bekletmeden çabucak bol suyla durulamayı ihmal etmeyin.

    Sirke içeren sentetik temizleyiciler ya da kireç sökücü temizlik malzemeleri işe yaramıyor hatta boyaya zara verebilir önermem. Bakkaldan alacağınız bir şişe doğal sirke daha çok işe yarıyor.

    Benim başıma gelmişti. Park sulama fıskiyesinin suyu arabamın komple sağ tarafında, tavanında ve kapılarda camlar dahil yıkamayla çıkmayan bir kireç tabakasına sebep olmuştu.Yan pencere camı adeta buzlu cam gibiydi. Kireç, tırnakla zor kazınıyordu. Oto şampuan ve camsil ile çıkaramayınca sinirden saçlarımı yolacaktım. Yukarıda anlattığım şekilde 3-4 saatlik bir çalışmayla tüm kireci temizledim arabamdan tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 21 Temmuz 2013; 17:52:21 >




  • Kesinlikle sirke
  • Arkadaşlar söylediklerinizi bugün deneme fırsatım oldu. Tavsiyede bulunan herkese çok teşekkürler. Öncelikle aracı gölge bir yerde bol su ile soğuttum. Sonrasında sirkeyi sprey olarak bölge bölge uyguladım. Sonrasında su ile duruladım. En son köpükle yıkadım. Camlarda sonuç mükemmel. Kaporta da muhteşem olmasa da kireç yoğunluğu oldukça azaldı. Önceki haline göre değişim gözle görülür cinsten. Belki bir kez daha yıkasam tam sonuç alabilirdim ancak İzmir sıcağında oruç ile bu kadar uğraşabildim. Sayenizde epey bir masraftan kurtuldum, hepinize minnettarım.
  • Ataş ın Valer adlı ürününü bi araştırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.