Şimdi Ara

C3 Aircross Çözüm Bulunmayan Sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2022 Mart ayında Sıfır km almış olduğum şu an 7000 km olan Citroen C3 Aircross Feel model aracımda düzeltilemeyen sağa çekme sorunu var. Sorunla ilgili farklı tarihlerde 7 defa serviste işlem yapılmasına rağmen çözüm bulunamadı, parçaları değiştirerek deneme yanılma yöntemi ile arızayı gidermeye çalışıyorlar. Defalarca rot ayarı yapıldı, açı sensörü ayarları değiştirildi, amortisör yayları değiştirildi, direksiyon kutusu değiştirildi. Fakat bu işlemlerin hiçbiri arızayı gidermedi. Servis yetkilileri elimi direksiyondan kaldırdığım için aracın sağa çektiğini söylüyorlar ve bu durumun tüm C3 Aircrosslarda olduğunu söylüyorlar:) Fakat tam tersi bir durum var, aracı şeritte tutabilmek için direksiyonu sürekli olarak sola doğru belli bir kuvvet vererek sürdüğüm için araç şeritte duruyor. Servis danışmanı ile çıktığımız yol testinde de kendisine direksiyonda elimin olması ile ilgisi olmadığını uyguladığım bir yöntemle kanıtladım özellikle araç ivmelenirken daha bariz şekilde hissediliyor. Dava yoluna gitmeden önce bir araştırma yapmak istedim, benzer şikayeti olan aramızda başka kullanıcılar var mı?








  • Çekme yapan taraftaki lastiklerden birisinde sorun olabilir mi? Lastik telleri veya hamuru ile ilgili, hattâ ayarsız lastik basıncı/havası. Yapılan işlemler arasında lastik ile ilgili bir ifade göremediğim için yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Şubat 2023; 21:58:47 >
  • Lastiklerle ilgili olma ihtimali de degerlendirildi, rot ayarları sırasında lastikler ön arka sağ sol olarak değiştirildi, basınçları kontrol edildi. Rot ayarlarında hiçbir anormallik yok, ancak bir düzelme olmuyor.
  • Ver mahkemeye diyecem yıllarca uğraşacaksın. Sat kurtul dicem birisinin başını yakacaksın. Tamir ettir kullan dicem sıfır araba elli kere servise gidip araçsız kalmışsın zaten. Allah yardımcın olsun
  • şasi eğikliğinden kaynaklanıyor ve aracı sağa iten kısım ön takım değil aracın arka kısmı. olay citroenle alakası yok satıcıdan kaynaklıdır. Aracı ciddi bir ekspere sok arka kısmından.


    Bana da direksiyonu sağda olan aracı sola çevirip satmıştı bayinin biri neyse o konu çok uzun ama citroenin kronik bir sorunu değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaftman -- 11 Ağustos 2023; 1:0:59 >
  • Hocam ön lastiklerin yerini değiştirin, muhtemelen diğer tarafa çekme yapacak. Sonra çeken lastiği arkaya alın muhtemelen sorun çözülecek. O lastiğin değişimini isteyin.

  • Aynı durum yeni corsalarda da var. Facebook gruplarına girip bakın. Henüz çözüm yok. İki araçta PSA grubunun şaseleri aynı mı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.