Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
263
Cevap
7
Favori
15.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Hayir benim icin gayrimenkul isi sona ermistir. Bundan sonra daha kiraya falan vermeyecem. Adamlar aileme beddua ettiler hesap sorulacak. Boyle olacagini bileydim ben bu evi coktan satmistim gerek yok ki boyle seylere. Adamlar kendini üstün zannedip kirayi yari veririm diyor. Ben boyle konusan kisilere gülüp gecerim direk davali oluruz.


    Huzurun tek yolu bu kiracilarin evimden cikmasidir. Sonrada hic bir zaman birdaha kiraya vermemektir.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    Sen insanlarla uğraşıp onları huzursuz edersen onlarda sana beddua eder. %200 zam, dava açma falan filan ne bekliyorsun yani karşı tarafın tepkisini? Yarı veriririm ne demek onu anlamadım? O zaman sat evini, parasını banka faizine bırak birader kiraya vermenin ne anlamı var? 3 milyon TL nin faizi aylık 40 bin TL. Senin kiranın kaç katıdır. Yada bir ihtimal daha vereyim diyorsan evini sadece devlet memuruna, görevlisine kiralayacaksın.

    Bak ben sana her şeye rağmen insancıl yaklaşıyorum, düşünüyorum. Sen de sadece kendini düşünme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 9 Şubat 2023; 12:16:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Bu isin insanciligi sagi solu yoktur. Piyasada ki fiyat neyse vereceksin. Vermem diyipte yari fiyat veririm dersen cikartirlar hic kusura bakma. Adam bana her ay 3 bin tl veriyor. Halbuki piyasada ki kira fiyati 6 bin tldir. 3 binden fazla olmaz diyor. Bende avukat ile sözlesme imzaladim. Yakinda tahliye davasi baslayacaktir cikmazsa.


    Satarim , kendimde kalirim sorun yok ki yeterki ciksinlar. Devlet memurunada kiralamam. Insanlar ile ugrasilmaz. Ciktiklari an kira diye birsey kalmayacak benim hayatimda.

  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    bu arada benim tl yok. tl cok sert deger kaybettigi icin faizide ise yaramazdir. Dollar euro veya altin olabilir.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    3 ten 6 yapıyorsan eski kiracıysa kabul etmez. 4.5 diyeceksin, orta yolu bulacaksın. Karşı tarafa ben yeterince makulum mesajını vermiş olacaksın. Adam da içinden haklı aslında diye düşünecek, saygı duyacak. Bu işler böyle yürür. Aç gözlü olmayacaksın, paraya tapan insan kazandım zanneder ama kaybeder. Önce vicdanını kaybeder sonra huzurunu kaybeder. Kimse sana saygı da duymaz, beddua da alırsın. Her şey para değil, insanların sana saygısı, sevgisi tüm meblağlalara bedel. Biraz kafa yapını, düşünceni değiştir. İyi bir insan ol. Hakkını elbette alacaksın ama insanları zor duruma düşürmeden makul olanıyla. Senin mevcut kiracın kanuni zammı da uygulamıyorsa gerekeni yaparsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 9 Şubat 2023; 13:21:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Adam 2 bin veriyordu. Dedim ki 5 yapalim bak piyasa fiyati 6. dedi yok en fazla 3. Dedim bari 4.5 da anlasalim yok illa 3. Kiracida namussuzluk var bu durumda. Hakim son karari verecek. Ki kendimiz evimize gececegimizden dolayi cikmasi kesindir. Baskada ev yok Turkiyede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 9 Şubat 2023; 13:38:53 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    Hakim kiracı lehine karar alır muhtemelen. Kiracın kanunla belirlenen yüzdenin üstünde zam yapıyor çünkü. Komple zammı reddetmiyor. Kiranı geciktirmiyor, apartman da taşkınlıkta yapmıyorsa senin lehine sonuç çıkması zor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Kendimiz kendi evimize gecmek istedigimizden dolayi bütün anlaşmalar devre dişi kaliyor. Başkada evin yoksa ev sahibi olarak kiraciyi bu sekilde cikartabiliyorsun. Taniklarda gelir mahkemede konuşturulur.


    TBK 352 “Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir”.



    Kiraciyi cikarttiktan sonra 3 yil boyunca kiraya veremessin , verirsende 1 yilli kirayi , eski kiraciya tazminat olarak ödemen gerekiyor. Ki biz zaten kendimiz kendi evimize gececegimizden dolayi beni ilgilendirmiyor bu tazminat meselesi.


    ''belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda''


    haziranda bitiyor sözleşme süresi. haziranda da dava acilacaktir. Kiraciya söyledim bunu gecen ay biliyor saat kac oldugunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 9 Şubat 2023; 14:14:53 >




  • Yüzsüz yüzsüz milletin evine çökmeye çalışma. İstenmedigin yerde durma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt
    1. Ev sahibi kendi evinde kendisi oturacaksa...
    2. Ev sahibi aynı ilçe'de bir tane daha evi yoksa... (not , eger 1den fazla evi varsa ve hepsi kiradaysa..)


    eğer ki, ev sahibi yukarıdaki 2 kriteri sağlıyorsa.. mahkeme ev sahibini!! bak burayı 10 kere falan oku idrak et, yasalar benden yanacı kiracı kardeş.. mahkeme ev sahibini, haklı bulur.. kesin karara bağlar.. kesin karar sonrası, tahliye emri tebliğ edilir kiracıya.. bu şu demektir.. çıktın çıktın, yoksa adam her boku yapabilir artık sana bu saatten sonra demektir..


    yani isterse ev sahibi bu karar sonrası elektriği suyu da kestirebilir.. keserler.. bu karardan sonra keserler.. ancak, gerek yok.. çünkü avukat burada hemen icra ya çeker işi.. kamyonu dayar kapıya, icra memuruyla gider, eşyaları çıkarır evden.. sonra icra davası açar, bu yapılan harcamalar için.. kiracı rezil rüsva vaziyette kışındaki dona kadar vermiş olarak çıkar ordan ki kimsenin başına gelmesin bu.. çok kötü bi olay.. çünkü sadece evden olmadı, durduk yere eşyaları yediemine çekildi, onları ordan kurtarması lazım.. bu süreçte harcanan ev sahibi harcıyor bu parayı bu arada.. bu parayı ev sahibine vermesi lazım..


    bak büyük rezillik bunlar.. ciddi söylüyorum oyun değil lan bu iş.. öyle asarım keserim yok.. hali hazırda uygulanıyor bu yöntem.. yasa korumaz yani. kanun sana çık dediği halde direnmişsin.. kanun üstüne alınır bunu. düşman beller seni. arkanda durmaz yani..


    öyle kolay değil diyenler için.. çok kolay kardeşim bu işlem.. 1 gün sürmüyor inan.. sabah işe gidiyorsun akşam boş eve girersin öyle söyliyim noluyoe lan dersin.. sonra camı çerçeveyi kırar kombiyi bozar falan kiracı.. sakın!! zaten boka battın olum salak mısın sen? avukat onunda parasını alacak senden.. icralıksın olum zaten.. dangalak mısın elalemin malına zarar, veriyorsun..


    camın kombinin parası eklenir hemen bi dosyaya bakıyor bu iş.. sakın.. yine cinnet geçirip yapan var mutlaka.. ama ödüyorlar yani.. ödemeyeni görmedim.. çünkü maaşından otomatik kesilir eğer eşyaların ederi karşılamazsa.. yani bak oyun değil bu işler..


    dinlemeyin öyle her önünüze geleni.. o mahkeme süreci ev sahibinden çok kiracıyı bunaltır.. ben nasılsa kazanırım yeeaaa ganunlar benden yana yeeaaa derken, hop durum bu olur.. yine de siz bilirsiniz.. ama yukarıdaki koşulları sağlayan bir ev sahibi varsa, zıtlaşmayın derim.. yasalar onu koruyacak sizi değil..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 9 Şubat 2023; 17:37:2 >




  • Arkadaslar bundan 4 yil once Kendimiz oturmak icin ev aldik . Esyali bir ev.
    Sahibi icindeydi.
    Bana bir sene verin yaz yatili geldiginizde bosalmis olur dedi (yurtdisindayiz)
    Tamam dedik ancak onumuzde ki sene saglik sorunlari yuzunden gidemedik sonra korona fakan girdi en son gecen sene tamam dedim adama biz gelicez (yaz tatiline asagi yukari 8 ay onceden ) olur dedi. tatil geldi catti ev bulamadim dedi ben dedikce oda evini yemedikya gardas a sonradan da telefona falan cikmadi.
    Dava actik. Ocak 31 de idi dava 14 marta ertelenmis.
    Yani zaten bizim dava ihtiyac sebebi ile tahliye davasi. Ben avukata da dedim eger kiraci yalan soyluyorlar kendileri oturmayacaklar derse onunda takibini yaptirsin onada raziyim dedim ama simdi adam cikmam diyor. Devletten guc alip devletin tanidigi hakki suistimal ediyor.
    Su an 4 kat 17 metre kare site ici eve yeni sayilir bi 8 yillik sanirim ev 1600 tl oduyor.
    Gercekten parasinda degilim degildim ama bu kadar da olmaz.

    Avukat arkadaslara da bir sey danismak istiyorum.
    31 martta ki davada hakim kiraciya yemin ettirmek istermisin mi ne demis ( avukatta burnundan kil aldirmiyor ulasamiyorum her zaman mesgulum cekip duruyor lan isin zaten ben ve benim gibiler nasil bana mesgulum diyorsun her aradigimda . dava bitince ben aramasam adam arayip bilgi dahi vermiyor )
    O yuzden 14 martta gidilmesi gerekiyormus turkiyeye. Turkiyeye gidip gelmem en az 500 euro en az.
    Adamin kirasi 80 euro dusunun yani.

    Bilirkisi arkadaslardan bu yemin olayi nedir bana soyleyecek bir arkadas var mi ?
    Birde avukat soyle dedi. Yani onu sormasi yemini kast ediyor son safhada oldugumuzu gosteriyor ve lehimize diyor. Bu dogru mudur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    Turkiye de baska bi eviniz yoksa ve kendizi icinde kalacaksaniz kiraci cikartilir. Siz yurt disinda konsolosluktan vekaletname cikarttirdiniz mi avukat burosu icin? Turkiyeye gitme sebebini tam anlayamadim. Bende ayni durumdayim yurt disindayim , tahliye davasi bu haziranda baslayacak. Ancak Turkiyeye beni cagirmazlar herhalde. Yurt disinda ornegin Almanyada ki mahkemelere de aciklamalar yapabilirsiniz , onuda Turkiyede ki mahkemeye yolluyorlar. Yani illa Turkiyeye gitmeye gerek yok diye biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 9 Şubat 2023; 23:28:1 >
  • devletimiz kiracı ve ev sahiplerinin arasını ne güzel bozdu.

    bende kiracımdan memnunum ama tek kira gelirim o daire. ayrıca 6 ayı geçkindir işsizim. oradan gelen kira ile geçiniyorum.

    zam zamanı ne hallere giriyoruz karşılıklı. ben zam yapmaya çekiniyorum, ama para pul oldu artık. hükümetin yanlış politikaları herkesi mahfetti batırdı.

  • Ev sahipleri de haklı yani.

  • Kiraci ''ben 3000 veririm en fazla'' derse ve piyasada ki kira fiyatlari 6000'den basliyorsa elinden gelen ne varsa tüm imkanlari seferber edip kiraciyi cikarttirmak en iyi harekattir. Hukuki olarak birseyler bulunur avukatlariniza basvurun. Kimseyen gözünün yasina bakmam ben hakkim neyse alirim. Aldirmassada adami cikartirlar.

  • bu esip gürleyenlere bakmayın siz. yasal yollarla halledin işinizi. ev sahibi çok isterse mahkemeye versin. ama sadece söz ile hareket etmeyin. en başta mesela ihtar çekilmesini bekleyin. ihtardı, davaydı, tebligattı vs vs hemen çıkmanız söz konusu değil. ki oyuncak iş değil bu, orası sizin eviniz, her ne kadar kira da olsa, ev yahu ev, kutsalınız belki. ki kanunlar da böyle düşünüyor ki kiracıdan yana...


    bu arada, kendim oturacağım diyen ev sahibini, evi boşalttıktan sonra nasıl kontrol etmeyi düşünüyorsunuz? gider bakarım kim oturuyor demeyin, bakamayacağınız durumlar da oluşabilir. bu nasıl kontrol edilebiliyor merak içerisindeyim.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Hiç bir halt yapamazsın, kanunlar kiracıdan yana..

    dava da açsan, bütün hukuki yolları da kullansan, en az 2 sene o adamı evden çıkartamazsın..

    o adam o evde 2 sene paşalar gibi oturur üç kuruş kirayı da sadaka niyetine sana yollar sen çatladığın ile kalırsın..

    adamı zorla çıkartmaya kalktığın an da savcı karşısında ağzında laf eveleyip geveleyip kalırsın üstüne bir de sana uzaklaştırma kararı çıkartır şakkadanak ortada kalırsın..


    ah sen bana denk gelicen ben senin kiracın olucam yeminle burnundan getirmezsem ne olayım… 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Bu fanatik kaba reisçilere, aslında, sözleşmedeki üfe/tüfe ne anlaşıldıysa onu bile yapmayıp direkt %25 yapıp git reisine ağla diyecen de hak geçer mi diye insan düşünüyor ama gene de bu tiplere %25 verip geçip üstünü hak geçtiyse diye darülacezeye bağışlarım daha iyi. Bu hak geçmeyi temizlemezse, reisinin bana geçen hakları benim sana geçen haklarımı fazlasıyla temizler diye zannediyorum(takdir-i ilahi). Uğraşsın dursun reisinin süper hale getirdiği ekonomi sistemi ve hukuk sistemiyle.

    https://csb.gov.tr/bakan-kurum-kiraniza-yuzde-25ten-fazla-zam-yapmayin-bakanlik-faaliyetleri-38590




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanımır -- 10 Aralık 2023; 8:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Donanımır D kullanıcısına yanıt

    Bu konuyu açalı nerdeyse 1 sene olacak hocam biz ev sahibi ile anlaştık 2.500 tl den 10.000 tl ödüyoruz şuanda %25 felan filan hepsi hikaye ülkede hukuk , guguk olmuş maalesef birde yeni kontrat yaparken tahliye tahütnamesi imzalatmaya çalıştılarda imzalamadım fakat yine 1-2 seneye çık mık derse şaşırmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NonFlyingGhost -- 20 Ocak 2024; 3:33:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.