Şimdi Ara

Kiracımız Evi Başkasına Kiraya Vermiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, kiracı ile başımız gerçekten dertte, iyilikten maraz doğarmış. 2 yıl önce tanıdık vasıtasıyla evimizi piyasanın çok çok altına kiraya verdik depozito bile almadık yanlış yapmışız. Şuan kiraların 15-20k seviyesinde olan bir yerde 2000 tl'ye oturuyor siz hesap edin.


    Bu şahsın bizim bildiğimiz Ankara Yenimahalle'de 2 tane evi var belki daha başka yerlerde de vardır. Aidatları bile adam akıllı ödemiyor bizde bunu kullanarak çıkarmaya çalışıyorduk. Aidattan dolayı bir tane ihtar avukat ile çektik ikinciyi de çekecekken avukat ''hakimler bunu artık çıkarmak için yeterli görmüyor'' dedi. İnternetten baktığımda ''iki tane ihtar sonrası tahliye edilebilinir diyor yan giderlerde dahil (aidat yan gider sayılıyor)'' anlamadım.


    Neyse bugün binanın yöneticisi aradı aidatı yine ödemedi diyerek ayrıca laf lafı açtı yönetici ''o evde kendi bile oturmuyor burada öğrencilere kiraya vermiş'' diyince hepten sinir oldum. Bize şahitlik yapar mısın dedim yöneticide ben niye durduk yere size şahitlik yapayım dedi başka türlü de başkasına kiraya verdiğini nasıl ispatlarız bilemedim


    Kiraya vermeden önce iki günde bir arayıp halimizi hatrımızı sorardı şimdi telefonları açmıyor. Son konuşmamızda çıkmak için üstü kapalı bir şekilde 200 bin tl para bile istedi. Babam Tanıdığım birkaç kişi var onları toplayıp bunun gözünü korkutacağım diyor ama bende haklı iken haksız duruma düşeriz diyorum fakat benim kafamdan da benzer şeyler geçiyor. Yakalanmayacağımı bilsem...


    Benim merak ettiğim yan giderler ihtar yerine geçiyor mu geçmiyor mu? Başkasına kiraya verdiğini nasıl ispat edebilirim? Mahkemelerde uzun sürüyor ama ben iş farklı boyuta evrilmeden mahkeme yoluyla halletmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.


    Edit: Yardımcı olmaya çalışan cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Son olarak düşündüğüm Noter/polis/zabıta artık hangi ile olursa eve gidip zabıt tutturmaya çalışacağım ayrıca onun ödediği aidat ödemelerinin öğrencilerin ödediğine dair bir kanıt bulmaya çalışacağım. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın gerçekten çok can sıkan yıpratan bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulflyyy -- 9 Mayıs 2024; 12:21:55 >







  • En iyisi öğrencilerle anlaşmak.

    Bu evin sahibi benim, size kiraya veren adama ihtar çektim. O da kira sözleşmesi iptal olmasın diye sizi evden çıkarmak zorunda kalacak.

    Gelin şahitlik yapın onu evden çıkarıp yerine size kiraya vereyim deyip akıllarını çelmek en iyisi olacak gibi.


    Artık tahliye taahhütnamesi olmadan evi kiraya vermek büyük bir risk.

    Simdi oyle insana yapilacak en guzel sey babani aliyorsun o adami bir yerde kistiriyorsun agzini burnunu guzel bir sekilde kiriyorsunuz oncelikle etrafta gorgu tanigi olmasin.Ondan sonra buyuk ihtimal karakolluk olursunuz karakol ifadenizde yolda karsilastik kira konusunda anlasmazligimiz vardi bize hakaret etti uzerimize yurudu kavga basladi seklinde sikayetci oluyorsunuz.Polis gelmeden kendi boyun taraflariniza etrafiniza cizik filan olusturursaniz karsi tarafin darp yaptigini kanitlamista olursunuz Sonuc olarak size ve ona karsilikli basit yaralama sebebi ile dava acilir ceza almazsiniz alirsanizda 5 yil hagb ustelik oda alit.O dayak her seyi cozer
  • Evi başkasına kira vermek ciddi suç diye biliyorum bunu kanıtlamanın yöntemi de illâ vardır çok sık rastlanılan bir olay googleda aratın, defalarca haberlerde gördüm bunu yapıp tutuklanan tipleri.
  • 20 binlik yerde 2000 mi dogru mu okudum ben? Bu resmen eve cokmek demek. Bence tapuyu ustune yap bitsin gitsin is resmiyete dokulsun. Cok sabirli adammissin.
  • Evin tapusuyla eve git bundan sonra kirayı bana verin ya da mahkemeye gidip sizi attıracağım dersin. inanmazlarsa tapuya götür
  • Simdi oyle insana yapilacak en guzel sey babani aliyorsun o adami bir yerde kistiriyorsun agzini burnunu guzel bir sekilde kiriyorsunuz oncelikle etrafta gorgu tanigi olmasin.Ondan sonra buyuk ihtimal karakolluk olursunuz karakol ifadenizde yolda karsilastik kira konusunda anlasmazligimiz vardi bize hakaret etti uzerimize yurudu kavga basladi seklinde sikayetci oluyorsunuz.Polis gelmeden kendi boyun taraflariniza etrafiniza cizik filan olusturursaniz karsi tarafin darp yaptigini kanitlamista olursunuz Sonuc olarak size ve ona karsilikli basit yaralama sebebi ile dava acilir ceza almazsiniz alirsanizda 5 yil hagb ustelik oda alit.O dayak her seyi cozer
  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Yasak zaten ama nasıl ispatlarım onu araştırıyorum

  • mtt_3 M kullanıcısına yanıt

    Onları bu konuda uyarmıştır muhtemelen biz akrabasıyız vs diyin gibisinden

  • ya işte olayı okudum da , insanda sağduyu hakkaniyet bunlar olmalı, insan ahlaklı olmalı

    insan nasıl ahlaklı olur sorusuna da şöyle cevap getireyim, allaha iman bile doğru bilgiyi idrakten geliyorsa ahlak nereden hangi kitaptan geliyor olabilir ? :)

  • soulflyyy kullanıcısına yanıt

    En iyisi öğrencilerle anlaşmak.

    Bu evin sahibi benim, size kiraya veren adama ihtar çektim. O da kira sözleşmesi iptal olmasın diye sizi evden çıkarmak zorunda kalacak.

    Gelin şahitlik yapın onu evden çıkarıp yerine size kiraya vereyim deyip akıllarını çelmek en iyisi olacak gibi.


    Artık tahliye taahhütnamesi olmadan evi kiraya vermek büyük bir risk.

  • soulflyyy kullanıcısına yanıt
    Öğrencilere 5 aşağı alacam şahitlik edin de.

    Şahitlik ederlerse kendileride şutlanır. Sakın çaktırma babacan yaklaş.

    Yada ara polisi direk eve baskın versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 7 Mayıs 2024; 23:33:25 >
  • Muhtara kayıt olmuşlarmı.
    Emin iseniz karakola gidip durumu anlatın, tespit tutanağı tutalım mahkeme için deyin.
  • İlgili kanunda kiralanan evi 3. Şahıslara kiralamak tahliye sebebi diye biliyorum
  • Göz korkutma falan yapmayın üzerine ceza yersiniz. Üste ne güzel yazmışlar gidin öğrencilere ulaş8n evin sahibi benim arkadaş suç işliyor şahitlik yapın evi size kiraya veriyim deyin olay çözülür.
  • Yarı kirayı ben vereyim deyip ortaklık teklif edin. Sözleşmeyi isteyin.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Yuzde 25 siniri yüzünden çoğu kiraci böyle
    Bizim alt kattakilerin ev sahibi almanci resmen bedavaya oturuyor cingeneler en az 20 25klik evde

    Bu devirde evini kiraya vermek ciddi risk
  • anladığım kadarıyla bu adam size karşı eşkıyalık yapıyor. yaklaşık 15 bin kira vermesi gerekirken siz onun para durumunu kötü sandınız ve 2 bin liraya kiraya verdiniz, halbuki adamın 2 tane de dairesi varmış dediğinize göre ve işin daha kötü yanı 2 bin liraya kiraya verdiğiniz evi bu adam öğrencilere vermiş ve sizin daireniz üzerinden ticaret yapıyor öyle mi?


    adaleti olan normal bir ülkede bunu gerekli kuruma şikayet etmeniz yeterli, hiç böyle kara kara düşünmenize gerek kalmazdı fakat yaşadığınız ülke adaletli bir ülke değil, siz de dahil burada herkes biliyor ki Türkiye de gücü yeten kişi kendi adaletini sağlıyor.


    evet, çözüm sunan olmamış, sanırım 2 seçeneğin var... 1- adamlara küçük coniyi gösterip eşek cennetine yollamak ile tehdit edeceksin, ama dikkat et, eğer bu tehdidi yaparsan belki gerçekleştirmek zorunda kalabilrsin. 2- beklemede kalacaksın, belki bir mucize olur ve kısa zamanda o bir şekilde ölür gider.


    edit: eve büyü yaptırsana? mahlukatları sal eve ve kaçıp gitsinler, böyle şeyler ile işim olmaz benim ama ciddi söylüyorum, nasılsa senin maddi durumun iyi, belki biraz dolandırılırsın ama büyü işinden gerçekten anlayan birini bulduğunda işin görülür...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 8 Mayıs 2024; 0:41:59 >




  • Merhaba.


    Öncelikle kira sözleşmesine bakacasınız. Sözleşmede kiracının, kiralananı alt kiraya verebileceği şeklinde hüküm varsa yapacak bir şey yok.


    Eğer öyle bir hüküm yok ise alt kiraya vermesi için sizden yazılı rıza alması gerekeceğinden, bu rıza alınmamış olması sebebiyle kira sözleşmesine aykırı davrandığını belirten ve bu aykırılığı 30 gün içinde gidermesini içeren bir ihtar göndermeniz gerekir. En az 30 günlük süre tanımak gerekir.


    Olur da yine giderilmemiş ise tahliye davası açarak şutlayacaksınız.

  • Türk Borçlar Kanununun 322 . maddesinin ikinci fıkrasının: “Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kira- lananı başkasına kiralayamaz, kullanım hakkını da devredemez.”

    Bu sebeple doğrudan yasa ve sözleşme ihlali söz konusu. Avukat marifetiyle tahliye davası açabilirsiniz bildiğim kadarıyla.
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşta tutup öğrencilerden kiralarsa evi?

    Davasız tertemiz şekilde kendi evine çökmüş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Mayıs 2024; 1:15:2 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Alt kira olması sonucu değiştirmediği için yine kira sözleşmesine aykırılık olur. Akde aykırılık giderilmemiş olur.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.