Şimdi Ara

Kiracım Kira Vermiyor. Çıkartmayı Planlıyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
16.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendileri kendi istekleri ile çıkmazlar ise boş yere hiç uğraşma. O yüzden iyi geçinmeye bak inada bindirme mahkeme filan hiç ama hiç uğraşma. Tanıdığım 2 kişinin aynı durum var idi 1 seneye yakın kira alamadı ikisi de mahkemeye verdi ikisinde de mahkeme haksız buldu. Adamları sokağa mı atalım gibisinden. En sonunda kendileri çıktı. Pardon 1 si çıktı diğeri hala bedava ya oturuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    gayet haklısın. evden çıkart gitsin. ama artık yasalar kiracıdan yana. kontratı bitmeden çıkartamıyorsun diye biliyorum. illa ki mahkemeye vermen gerekiyor.

    benim üst katta oturan tipten bütün apartman olarak şikayetçiyiz. kira filan da ödeyemiyormuş. ev sahibi evden çıkartmak için mahkemelik olmak zorunda kalmış. yazın çıkacakmış bakalım inşallah bekliyoruz.
    Kontrat olmasa da olsa da mahkemeler çıkarmıyor. Adamı sokağa atalım da ne yapsın. Durumu olsa zaten kirasını öder bırak otursun der gibisinden. O yüzden kiracı seçerken 100 200 aşağı vereceksin gerçekten değer bilene vereceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapının kilidini değiş eşyalarınıda kapının önüne koy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde yoklarken çıkar esyalarını dışarı anahtarıda değiştir. sonra sende 1 2 hafta baska yerde kal. gitsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Allah yardımcın olsun, İşin zor AGA. Senin işini Mafya halleder. Yada Kiralık Tut.
    , ne yazık ki haksızsn diyemiyorum. ☹

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600_700 olaması gereken kirayı 1300,1400 den verip kira alamayan ev sahiplerine üzülmüyorum nedense

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun keşke erken davranıp doğalgaz faturasnda kapılarına dayansaydin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne idüğü belirsiz adamlara kiraya mı verilir birader Allah aşkına. Biraz ev boşta kalsın ama git iyi birilerini bul. Onun dışında mahkeme bir çözüm vs bulmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı dertden bende müzdaribim Kasım 2019'da kendi durduğum dükkanı kiraya verdim dükkanın ederi aslında 3000 Lira'ya verilebilirdi ama ben net bir şekilde alayım diye 2000 Liraya verdim 1+1 sözleşme imzaladık hayla içeride Depozitom duruyor peşin kirayı 3 hafta sonra alabildim 2 Aylık kiram içeride Nisan 9 da 3 ay Olacak Depozito ile 4 ay alacağım var adam şu gün bu gün vereceğim diyip sallıyor gerçekten bu korona muhabbeti kimse yanlış anlamasın ama böyle kurnazlara yaradı abi görmüyormusun piyasayı diye laf ebeliği yapıyor halbuki şubat ayında ne korona ne morona vardı baheneler baheneler bende sabir ediyorum bakalım ama böyleleri güzellikten anlamaz zorla çıkarıcaksın kavgaysa kavga edeceksin ya senden gider ya ondan ben ne zorlukla aldığım dükkanı başkaları 3-4 ay sallasın diye almadım gerekirse boş durur ama kendimi enayi yerine koydurmam Allah sabır versin kardeşim Sevdiklerimiz olmasa Allah ne verdiyse diyorsun ama aileni düşünüyorsun susuyorsun...




  • hemen ona msj atiyosun ve durumu sert sekilde aciklayip 'evden 3 gun icerisinde ayrilmanizi' istiyorum yaziyosun
    yok oyle salaga yatarsa 'tm oduyorum, bi daha olmaz vs' gibi kusura bakmayin, 3 gun sonra gorusmek uzere deyip sutluyosun
    baslarim onlarin uygur turklugune
    personel evi kiralamislar, ev dingo ahirina donmustur direkt yol ver

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrat bitmeden kiracıyı evden çıkartmanın yasal tek yolu 2 ay üst üste kiranın yatırılmamasıdır ( süreyi yanlış hatırlıyor olabilirim). Diğer yoluda kiracı ile herhangi bir sorunuzu yok ama evide boşaltmak istiyorsanz sözleşme bitmeden 3 ay önce (bu süreyide yanlış hatırlıyor olabilirim). Noterden tahliye işlemi başlatmalısınız.

    Sözleşmede kiranın belirtilen banka hesabına yatırılması yazıyor ve kiracı kirayı 2 ay yatırmamışsa, banka hesap bilgileri ile tahliye davası ve alacak içinde icra davası açın. Donuna kadar alırsınız.
    Ha bu arada gerçek kira bedeliniz üzerinden kira vergisi beyannameniz var vergisini ödüyorsanız bunuda belgeleyin. Yoksa kiracı ben şu tarihten beri şu kiradan oturuyorum diye maliyeye şikayette bulunursa geriye dönük vergi alırlar sizden. Gerçi çok para değil ama eşeği, sağlam kazığa bağlayacaksınız.


    Abonelikler sıkıntı onları alamayabilirsiniz. Kiracının üzerine olan abonelikler siz ilgilendirmez alacak kurum düşünsün ama sizin üzerinize olan aboneliklerin sorumluluğu size aittir. Aboneliği kiracıya devretmeniz gerekirdi. Ortak kullanımda da abonelik sizi ait olduğundan kuzu kuzu ödersiniz. Bunlar için yasal alacak yolunuz yok.




  • Kardeş devlet demişsin ne tarafta acaba?

    Bizim bu köyde bi tefeci var illallah ettirdi alıyor alıyor vermiyor.Vallahş yat kalk dua et devletin varlığına buralara uğramadı bile.İnan anarşizmi mumla arıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kirani almak icin seni linc etme niyetinde biri varsa zaten suzme oo..
    Gelelim kiracina bunlar medyanin algısını kullaniyor yok ev sahibi kıra almasin yok zam yapmasin yok kirayi dusursun boyle haberler boyle kiraci cakallarina gun dogdurdu..Kardesim basini sokcak bi ev bulduysan essek gibi kirani odeyecen.Hadi elektrik odeme bak nasi kesiyorlar amaa oderr cakal,neden sakj diye kesiyorlar diye, ama kiraya geldimi salla babam salla..
    hemen noterden ihtarname cek hatta daha hizli olmasi acisindan tahliye talebli icra takibi baslat..bu alcaklar senin kirani hep sallar bi an once çıkarmaya bak hocam.Bu ulkede evin vqrsa derdin var lanet olsun herkes uckagit cakal seref yoksunu..borc namustur kahpelik yapmayin borcunuzu odeyin..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen git dubleks evi kestir, elektrik su doğalgaz aboneliklerini kiracıya yaptırtma.
    Sonra dert yanar durursun böyle kusura bakma.
  • Bir söz vardır; "acıma yetime döner koyar ....ne" diye. Anladın sen onu.
  • 200-300 TL fazla kazanmak için ev sahiplerine emlakçıların önerdidği yabancı uyruklu sendromu.

    Hocam bizim kirada evimiz var. İstanbul da 1200 TL ye kiracı bulabilecekken Türk kiracıya 750 TL ye kiraya verdim. Referansı olan birisine.

    Sen haklısın ama bu zamanda kurumsal firmada çalışan biri veya devlet memuruna uyguna kiraya verseydin başın ağrımazdı.
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Aynen 2 ay üst üste (burası önemli 1 ödeyip 1 ödememe değil) kiranin ödenmemesi gerekiyor, bu olduğunda noter üzerinden işlem başlatılabilir.

    Bahsetmedeginiz diğer bir yöntem, sözleşmede "mesken" olarak kiralanan yerin kullanım şartları bellidir. Sürekli yabancı kişiler kalıyorsa (konaklama amaçlı ve sürekli olmalı) yine bir ihtar sebebi olabilir zira, dairede kalacak kişiler bellidir, misafir diye tabir edilecek kişilerde süreklilik arz ediyorsa, farkli amaçlar için kullanıldığı açıktır. Tabi inceleme gerektirir uzun bir yoldur.

    Abonelikleri ayırma şansı varsa, o zaten hemen yapılmalidir. Geriye dönük borç sözleşme sahibi tarafından ödenmek ZORUNDADIR..

    Diğer bir yöntem, kiracılar sürekli gürültü yapıyorsa, komşuları rahatsız ediyorsa, bu da yine tahliye davası açmak için bir konudur hepsi birlestirilebilir..

    Fakat, şu an anında tahliye için bir sebep malesef yok.. Şu ortamda da (covid) acaginiz mahkemenin normalde bir yıl, ortam nedeniyle de daha uzun sürmesi olasıdır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim de benzer kiracılarımız vardı. Biz iyi niyetli davrandık. Herifler bir gece evi boşaltıp 3800 lira takıp kaçtılar. Yine iyi niyetli davranıp dava açmadık. Zarar daha fazla olmadan yol verin gitsin. Siz zarar edeceğinize boş dursun.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.