Şimdi Ara

Kira artışı yapmak isteyen ev sahibini ChatGPT ile korkuttu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • influencer kılıklı kız "like"lar için kendi kendine bişiler yapmış, binde 4lük zam için parmağını yormaya değer miydi, gerçi herkes ekmeğinin peşinde.

  • var bi kiracım böyle, piyasanın 5 te 1'ine oturuyor, demirbaş bozulunca masrafını kiradan düşüyor ama sabrım dolmak üzere, salıcam üstüne mafyayı çıkarın bunu 1 yıllık kirasını siz alın diyecem...

  • Tr de yaşasa ne yapardı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • korozyon kullanıcısına yanıt

    0.04 ün hakkını aramaya bilmediğimiz için %140 lara şükür ediyoruz.mesele oran değil.hak.

    adamlar 1tl fazla çekse 5tl masrafla sana geri gönderiyor.

    tabi 5.ci dünya ülkesinden bakınca saçma geliyor.

  • khrmndgn kullanıcısına yanıt

    svetlana yı görünce ne yaptın ne ettin konuyu malum faaliyete getirdin helal olsun.Kira artışı yapmak isteyen ev sahibini ChatGPT ile korkuttu 

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Gökdelende mi yaşıyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok Otel binası işletme.

  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

    Maaş 10bin tl ev sahibi 12bin tl istiyor. Bütün maaşı eve verirsek kimse evlerde oturamaz ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chat Gpt daha bizim ülke sorunlarıyla doğru düzgün tanışmamış, biraz daha bizleri yakından tanısın sonra arabekse bağlatırız onuda. :)

  • major24 M kullanıcısına yanıt

    Yanlış yatırımın sonuçları bunlar. Politika yanlış yatırım yapar milyar dolarları zaruri olmayan projelere harcar. Kenarda parası olan insanlarında ya böyle eve bağlaması yada aşırı riskle tiftik bank bilmem ne gibi şeylere kaptırması, borsa - kripto borsalarını iyice sindire sindire öğrenmeden bunu mesleği haline getirmeden hobi olarak daire, arsa parasını bu alana aktarması bizim yatırım ve ekonomiyi toplumca nasıl bilmediğimizin önemli kanıtı.


    Yatırım amaçlı ev alma talebi - arzusu nedeniyle inşaat sektörü ülkede anlamsız bir para, kredi, sirkülasyon yükü oluşturuyor. Fazladan alınan evlerin olası afette devlet-kamu ekstra bir destek vermediği sürece minimal tutarlarda ödenen dask ile yenisini alayım dediğinde 5 milyon TL olan evin kaçını DASK ne kadar ödeme yapacak?


    Normal şartlarda ev mantıklı bir para kazandırma aracı değildir, 2020-2021'deki gibi yüksek enflasyon ve daha da yüksek enflasyon ihtimaline rağmen düşük kredi ile ev fiyatları patlamadan bir ev alma gibi bir şey gerçekleştirmediysen.





  • Beyinleri pırıl pırıl memleketimin forum üyeleri sulu ve komik olmayan gevşek espri yorumları arasından örnek bulunması için ChatGPT-4 üstünden bir tanede ben yazdırdım.


    Microsoft Edge web tarayıcısı içinde entegre şekilde ücretsiz bu tür yazı örnekleri alabilirsiniz. Oldukça tatmin edici.



    Sayın Ev Sahibi,


    Bu mektubu, avukatı olduğum kiracınızın adına yazıyorum. Kiracınız, kira sözleşmesinin bitimine bir ay kala size bir yenileme teklifi sunmuştu. Ancak sizin teklifinizde kira bedelinde yüzde 50'lik bir artış öngörülmekteydi. Bu artış, hem yasal sınırların hem de piyasa koşullarının çok üzerindedir.


    Kira sözleşmemize göre, kira bedelini yalnızca Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yıllık tüketici fiyat endeksi oranında artırabilirsiniz. Ancak siz, bu oranın çok üzerinde bir artış yaparak müvekkilimi mağdur etmeye çalıştınız. Bu durum, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 344. maddesine aykırıdır. Bu maddeye göre, kira bedelinin belirlenmesinde ve değiştirilmesinde dürüstlük kuralına uyulması gerekir. Ayrıca, 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun'un 8. maddesine göre de, kira bedelinin artırılması için önceden yazılı bir bildirim yapılması zorunludur. Siz ise bu bildirimi yapmadan kira bedelini keyfi olarak artırdınız.


    Kiracınız, kira sözleşmesinin yenilenmesini istemektedir. Ancak bu şekilde bir artış kabul edilemez. Kiracınızın haklarını korumak için yasal yollara başvuracağımızı bildiririz. Kira Kanunu'na göre, kira artış oranı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile sınırlıdır. Ayrıca, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, yeni kira bedelinin önceki kira bedelinin yüzde 10'unu geçmemesi gerekir.


    Bu nedenle, size son bir teklif sunuyoruz. Kiracınız, kira sözleşmesini bir yıl daha uzatmaya ve kira bedelinde TÜFE oranında bir artış yapmaya razıdır. Bu teklifi kabul etmeniz halinde, herhangi bir yasal işlem başlatmayacağız. Ancak bu teklifi reddetmeniz veya 15 gün içinde bize cevap vermemeniz halinde, kiracınız adına dava açacağız.


    Umarız bu sorunu anlaşarak çözebiliriz. Cevabınızı bekliyoruz.


    Saygılarımla,


    Avukat Donuna Kadar Alırım (:

    Kira artışı yapmak isteyen ev sahibini ChatGPT ile korkuttu




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    asgari ücreti 2-3 bin arası zannnediyor. yapay aklını seveyim

  • Oturdugun evde ne gibi bir degisiklik oldu ki ev 2.8m k artış oldu onu bir degerlendirmek lazım. Ne yapildi oturdugun süre zarfinda eve??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lan olum chat GPT bizim ülkede kafayı yer mavi ekran verir dünyanın en saçma ülkesi diye yapmayın...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.