Şimdi Ara

KIOXIA, Computex'te PCIe 4.0 SSD'lerini tanıttı, peki farkları ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hem teknoloji geliştiren hem de NAND üreten KIOXIA, 2023'ün üçüncü çeyreğinde PCIe 4.0 standardı EXCERIA PLUS G3 serisi NVMe SSD'leri piyasaya çıkaracak. 2TB' kadar farklı kapasite seçenekleri sunacak yeni seri masaüstü, dizüstü bilgisayarlar, oyun konsolları, birçok platformda kullanılabilecek 2280 formuyla geliyor. Computex Taipei'de görücüye çıkan SSD, kardeşleri gibi PCIe 4.0 destekli ama çok önemli bir farkı var.



    KIOXIA, Computex'te PCIe 4.0 SSD'lerini tanıttı, peki farkları ne?



    NAND'lerin tek tarafta bulunması dizüstüler tarafındaki uyumluluğu arttırıyor ama asıl cazibesi selefi EXCERIA PLUS G2'ye göre %70 daha az enerji tüketmesi. G2'nin 1TB'lık versiyonu tipik olarak 6.7W kadar enerji tüketebiliyor, buradan yola çıkarak G3'ün 2W civarı enerji tüketmesi söz konusu. Rakiplerinden örnek vermek gerekirse 1TB'lık Samsung 980 Pro 8.9W'a kadar enerji tüketebiliyor, yani tüketim düşüktü ve daha da düşecek. Bu geliştirmeler de hem çalışma sıcaklığını ciddi manada düşürebilecek hem de kullanım süresi odaklı dizüstülerde kullanım süresini arttırabilecek.



    2TB kapasiteli versiyon 5000MB/s okuma hızına sahip olacak yani EXCERIA PLUS G'ye göre yarı yarıya arttırılmış, peki globaldeki, Türkiye'deki fiyatı ne olur? Maalesef henüz fiyatlandırma bilgisi yok.



     



     



     



     









  • Yazıya süper başlangıç: "Hem teknoloji üreten hem de üreten KIOXIA..."

  • mutercim kullanıcısına yanıt
    bunu yazacaktım D

  • Önceki nesil'e göre güç tüketimini %70 azaltınca 6.7w 'a düşebildiyseler bu alanda daha iddialı olan samsung'tan da benzer bir hamle gelebilir, şu aralar ne durumda çözüldü mü bilemiyorum fakat kısmi aşırı ısınma ve yavaşlama + yazma ömrü yeme şikayetleri olan 990 PRO'nun yerine çıkarılacak bir revizyon model duyurusunu bekleyebiliriz.



    haber kaynağıhttps://europe.kioxia.com/tr-tr/personal/news/2023/20230525-1.html

  • EXCERIA G2 kullanıyorum gayet memnunum. Anakartla birlikte gelen pasif soğutucuyla kullanıyorum bir ısınma sorunuyla da karşılaşmadım. Samsung'a bütçesi yetmeyen garip dostu Kioxia!

  • https://europe.kioxia.com/content/dam/kioxia/en-europe/personal/news/2023/asset/KIE_PR_20230525-1_TR.pdf

    Adamlar Türkçe açıklama dahi koymuş, kopyala yapıştır yapsan yeterdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.