Şimdi Ara

Kimsenin Lafına Güvenip İş Yapmayın (iç dökme içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımı satmaya çalışıyorum ve başımdan geçenleri anlatıcam. Çok doluyum bu konuda.

    1. Aptal Olup Kendini Akıllı Sananlar
    Sistemim ddr3. DDR3 olduğu için bi itin götüne sokmadıkları kaldı. Yok ram mhz değeri düşükmüş, çöpmüş, şu kadardan fazla etmezmiş. 2. el fiyatlara tek tek bak benim fiyatım uygun diyorum ama yok anlatamıyor. İlla ddr4 olacak 3000mhz ram olacak gerisi çöp. Perforans karşılaştırmalarını atıyorum 3 5 fpsi geçmiyor ama yok.

    2. Fiyat ne olursa olsun olmayacak teklifler sunanlar
    Fiyatı ilk olarak 3000 yazdım. 2500'cüler toplandı. 2000 var geleyim diyenleri söylemiyorum bile. Aciliyerim olmadığında reddettim. Baktım olacak gibi değil fiyatı hep öldürüyorlar, fiyatı 3300 yaptım. Bu arada acil ödemem olduğu için fiyatı aşağı çektim 2500 yaptım. Bu seferde 2000'ciler toplandı. Fiyatı 2000 yapsam 1500cüler toplanacak. Ama asıl saçma olan 3000 yazdığımda 2500 diye yalvaran kesim 2500 yazınca nedense yok oluyor. Onların derdi ürünün özelliğinden ziyade 3000tl olan ürünü 2500e almak. Gerekirse ürünün ederi ederi 1500 olsun onun derdi 5 lira yazan ürünü 3 liraya alıp iyi pazarlıkcıyım haaa demek.

    3. Söz verip sonradan cayanlar.
    Asıl can sıkan tayfa bunlar. İki kişiden bu kazığı yedim bunlar yüzünden 4 ciddi alıcıyı kaçırdım kendileride almadı. Hele dün yaşadığım olay zirveydi. 4 gün oyaladım. 3. günün akşamı birisi "şimdi geleyim alayım dedi" hatta "ne kadara satıyosan 50 tl üstünü vereyim" dedi ama ben yarın için sözleştik diye reddettim. Sözleştiğim kişide vazgeçti diğer adamda başka pc almış. Bir kişi daha aynısını yapmıştı oda beni bir hafta oyaladı arada iki kişiyi çevirdim. Sonra abi ailevi sorun oldu kusura bakma dedi. Önceki yazan adamlara yazdığımda birisi dönmedi diğeri yine baka pc almıştı.

    Demem o ki kimsenin lafına güvenmeyin. Öğrenciyim diye ağlayan olur, iki gün sonra gelicem gelmezsem adam değilim der gelmez, suriyeli gariban arkadaş heves etmiş bi güzellik yap der 3000 tl yazan şeye 2000 verelim der ama garibandır o suriyeli vs vs. kim gelirse ona verin ürünü. Kimseye dert anlatmaya çalışmayın onlar youtuba da video izleyere pc uzmanı olur siz yıllardır işin içinden olmanıza rağmen cahil olursunuz







  • Piyasada acemilik evresinde olduğunuzu seziyorum hocam. İnternet üzerinden +5 toplu sistem ve 50'yi geçkin bileşen sattım, emin olun hepsinde yazdıklarınızı 1e1 yaşadım.

    Çözüm parayı veren düdüğü çalar felsefesiyle ilerleyip sıcak parayı ilk getiren alır ya da hesaba ilk havaleyi yapana kargolarım şeklinde ilerlemenizdir.

    Onun haricinde şunun bunun sözüyle, hele bir de alıcı pc'yi yerip sizinle münakaşa ediyorsa direkt "o zaman kardeşim sen işine geleni al" diyip geçmeniz icap eder.
  • PC yi merak ettim. 🙂
  • Çok haklısın. Ben de ikinci el ürün satmak konusunda pek tecrübeli değilim. İlk defa bir ilan verdim. Söylediklerinin hepsini ben de yaşadım. Ürün hala satılmadı dolayısıyla. Şunu öğrendim: KİMSEYE ASLA SÖZ VERME. İlk kim gelirse alır kardeşim de. Sonra yan yattı çamura battı ile uğraşıp duruyorsun.
  • Piyasada acemilik evresinde olduğunuzu seziyorum hocam. İnternet üzerinden +5 toplu sistem ve 50'yi geçkin bileşen sattım, emin olun hepsinde yazdıklarınızı 1e1 yaşadım.

    Çözüm parayı veren düdüğü çalar felsefesiyle ilerleyip sıcak parayı ilk getiren alır ya da hesaba ilk havaleyi yapana kargolarım şeklinde ilerlemenizdir.

    Onun haricinde şunun bunun sözüyle, hele bir de alıcı pc'yi yerip sizinle münakaşa ediyorsa direkt "o zaman kardeşim sen işine geleni al" diyip geçmeniz icap eder.
  • ben de birkaç defa telefon satmıştım. arkadaşların da dediği gibi söz vermeyin ya da uzun vadeli verin.
    mesela adam 1 hafta sonra alacam kardeşim anlaştık derse ben daha erken buluşacağım bütün adamlara öncelik veririm daha sonra yazmış olsalar bile. o arada satarsam da o bi hafta sonraya randevu verdiğim adama yazarım ürün satıldı diye. önceliğiğiniz kendiniz olsun alıcı değil. ki genelde en geç 1 ya da 2 gün sonrasına randevu veririm ilgilenenlerden.. bi adam zaten 1 hafta sonra buluşalım 4 gün sonra buluşalım şehir dışındayım 10 gün sonra buluşalım alıcam vsç diyorsa yüzde 90 ihtimalle kolpadır. gerçek alacak adam bugün boşsan geleyim olmadı yarın buluşuruz der alır gider.
  • Ben hálá sistemi merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forvet09

    Ben hálá sistemi merak ediyorum.
    Dükkanında görülüyor sistemi.
  • Öncelikle özür dileyeyim. Konuya gelen yorumların bildirimi yeni geldi.

    @Lana-Del-Rey
    bende aşağı yukarı 10 toplama pc ve fazlaca pc parçası sattım. Üniversite zamanında harçlığımı bu şekilde çıkardım ama ilk defa bu kadar can sıkıcı insanla uğraşıyorum. Normalde sistemi en geç 2 haftada satardım ama bu sistem nedense bir türlü satılmadı. Piyasaya göre fiyatta iyi performanslıda sistem ama yok olmuyor.

    @mohmla
    ya hocam genç bir arkadaş ki büyük ihtimal 10 15 yaş civarında "abi para biriktiriyorum yaz tatiline satılmazsa alacağım" dedi para biriktiriyorum kısmını okuyunca kızamadım bile :D ama öyle görünüyor ki yaz tatiline kalacak sistem

    @forvet09
    arkadaşın dediği gibi dükkanda sistem mevcut




  • 700 liraya 1 yıllık tertemiz 1050 Ti satıyorum 1 aydır 600 vereyim 650 vereyim diye bin tane telefon geliyor. İlanda da LÜTFEN PAZARLIK İÇİN ARAMAYINIZ FİYAT SON! yazıyor bu halde yine millet pazarlık için arıyor Allah akıl fikir versin.
  • İlanın ilk satırına büyük puntolarla TAKAS YOK SADECE KASA SATILIK diye yazmama rağmen yazan kişilerin yarısı takas teklifiyle geliyor veya monitör dahil mi diyor. Anlamıyorum, millet alacağı ürünün sadece fotoğrafına bakıp mı alıyor açıklamayı okumuyor mu ?

    Açıklamada tüm bileşenler tek tek tüm detaylarına kadar yazmasına rağmen özelliklerini soruyorlar. Açıklamada yazıyor oradan okuya bilirsin dediğimde birde senden duyayım diyenler var. Oraya kim yazdı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yunuzeus

    İlanın ilk satırına büyük puntolarla TAKAS YOK SADECE KASA SATILIK diye yazmama rağmen yazan kişilerin yarısı takas teklifiyle geliyor veya monitör dahil mi diyor. Anlamıyorum, millet alacağı ürünün sadece fotoğrafına bakıp mı alıyor açıklamayı okumuyor mu ?

    Açıklamada tüm bileşenler tek tek tüm detaylarına kadar yazmasına rağmen özelliklerini soruyorlar. Açıklamada yazıyor oradan okuya bilirsin dediğimde birde senden duyayım diyenler var. Oraya kim yazdı acaba
    İnsanlarda ticaret ahlakı denen bir şey kalmadı. Bugün adam aradı beni pazarlık yok yazan ilan için son fiyat 700 dememe rağmen pazarlık yapıp 650 TL teklif etti olmaz deyince 675 e çıktı sonra ayağına çağırdı getir bari dedi en son da ama 650 yi veririm 25 i de ay sonu veririm dedi




  • sen yine iyisin bana birisi 400 400 ödemeyi teklif etii
  • Bir ara sistemimi satmaya karar vermistim , yari fiyatinin altinda , 7 bin TL civari satacaktim , 1 seneden biraz fazla olsu .

    3000-5000 TL ya kadar teklifler gelmeye basladi , insanlarda hic utanma diye bir sey kalmamis , sadece icindeki sivi sogutma ve fanlar 3000 TL nin uzerinde :)

    Neymis hocam , aaa ddr3 eskimis teknolojiymis ( bu arada Avexir Blitz 1.1 Mpower Ram var makinada 16GB 2666Mhz ) , 4790k nin uzerine bilmem kac model cikmis :P , Pc uzmanlarimiz malesef ki ya cok cahiller yada gercekten herkes kendine enayi ariyor forumlarda . GTX 1080 var icinde diye belirtiyorum , son olarak bir kardesimiz , aaa eski kart varmis icinde tek satarsan 1500 TL vereyim karta diye mesaj atmisti :D .

    Ozellikle bu sitedeki formul , 300 TL ye satacagin urune 500 TL fiyat cekeceksin , mutlaka kendini super akilli sanan biri gelip sana gercek degeri olan 300 TL yi teklif edip urunu alacak , ve seni saglam kazikladigina da sevinecektir .

    Takas yok , para pesin diye belirtiyorum , yok iphone + elektrikli isitici ve evinde ne kadar çöp varsa listeleyip takas yapalim diye mesajlar geliyor .

    BU da eskimis ve 5 para etmeyen sistemim :)

    Kimsenin Lafına Güvenip İş Yapmayın (iç dökme içerir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 26 Ocak 2019; 16:5:13 >




  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Nasıl bu şekilde yüzsün olabiliyorlar anlayamıyorum. Ben bir şey alacakken bakıyorum hangisi piyasa fiyatına satıyor ona yazıyorum son fiyat alıyorum bana uyarsa alışverişimi yapıyorum. Cebimde 3 lira varken gidip 8 liralık ürünlere bakmıyorum. 3 liran varsa git 3 liralık, hadi olsun 4 liralık ürünlere bak ama yok gelecek sana musallat olacak, tofaş parasına son model mercedese binecek beyimiz. Buraya yazamıyorum ama ana bacı kayıyorum şuan


  • Kimsenin Lafına Güvenip İş Yapmayın (iç dökme içerir)
  • Vay be

    hic satmiyorum bu yüzden..
  • Maliniza aşık olmayı bırakın. Her ürün için pazarlık isteği olur. Uymazsa teklifi red edip yolunuza devam edebilirsiniz. Gelen teklifi namus meselesi yapmaya gerek yok. Senin için PC 3000 TL dir başkası için 2000 eder.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Her şeyin bir bedeli vardır. Benim için onun için diye bir durum yok. 3 liralık şeye 2 lira teklif etmek ölücülüktür.
  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    Dedim ya bizim millet sorunlu. Kendi kendine bir şeyleri degerlileştirip duruyor.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    hocam övüyon mu sövüyon mu bilemedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.